RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers

Geplaatst op do 21 nov 2019 om 16:50

RTL 5 stopt per direct met het omstreden tv-programma De Villa. Niet vanwege de enorm lage kijkcijfers, maar vanwege het seksueel overschrijdend gedrag dat er in voor komt. Dat laat een woordvoerster van RTL weten. De Villa zorgt al ruim een week voor de nodige consternatie op social media, vanwege het ongepaste en vrouwonvriendelijke gedrag in het programma. Vandaag bemoeide ook NPO-ster Tim Hofman zich er mee. RTL is er klaar mee en haalt het ranzige format van de buis.

RTL heeft besloten per direct te stoppen, dus de vervolguitzendingen komen niet meer op zender. “Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen.

Het programma ging inderdaad te ver, aldus RTL. “Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan.

De zender tikt de toch al geplaagde producent Blue Circle op de vingers, maar steekt ook de hand in eigen boezem. “Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan. En vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen.

Eerder besloot RTL al om Blue Circle van de late talkshow af te halen. De productie van de late avond van RTL 4 komt namelijk in handen van Jinek-producent PilotStudio.

Lees ook: Tim Hofman walgt van ranzige RTL 5-show De Villa (vandaag)

Foto: RTL
70 Reacties op “RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers”


 1. Kelly

  Laat je niet bedotten.
  Blue Circle = RTL
  Goedkope manier om eigen falen af te kunnen schuiven.

 2. Positief

  GOED ZO. PLUIM VOOR RTL.

 3. Ronnie

  Ik denk dat de tijd is gekomen om helemaal los te komen van Blue Circle.. fout na fout, flop na flop. Wat kunnen zij eigenljik wel?

 4. Leo knots

  Was absoluut plat maar zo ken ik er nog wel een paar. Boos van Tim Hofman zelf? Lager kan bijna niet. Totaal geen wederhoor

 5. Ramon

  Wat een afgang dit weer zeg.. ik vind RTL eigenlijk veel meer verantwoordelijk dan Blue Circle. RTL zendt het uit en is dus primair verantwoordelijk.
  De zoveelste flop, maar dat terzijde.

 6. Bobby Eden

  Gaat lekker bij Blue Circle..

 7. Mart

  Stop met deze programma’s. Temptation is de max.

 8. HEE MEN

  lkELLY aat je niet foppen, deze berichten zijn ervoor om kijkers te trekken
  als de kijkcijfers hoog waren geweest dan had je ook geen cometaar gehad van RTL
  maar met die paar vaste bezoekers op deze site, heeft het geen effect

 9. Bros Reclame

  Brosbrosbrosbrosbrosbrosbros

  Bros bros bros

  Bros!

 10. ladieee

  @Bros reclame…Welnee daar zie je niets van..

 11. Altijd een ander de schuld geven

  Dat is nr 3 voortijdig van de buis.

  Wat een afgang Peter. Je haalt de kerst niet

 12. Boy

  Soms luisteren ze wel en soms niet, en er word niet zorgvuldig opgelet!

 13. Blank gespuis

  Tja. Dom blank gespuis. Wat verwacht je anders?
  Dat het er netjes zedelijk aan toeging?

 14. Achmed

  Hoe is het met Katja en Job?

 15. Boy

  Het Spijt Me > Werkte ook niet en werk ook erg snel van de buis gehaald,
  en nu dit weer.

 16. potmeter

  Weer een voorbeeld van RTL liegen en bedriegen,
  Wel omdat de kijkcijfers tegen vallen,
  Want anders hadden deze asociale tv zender gewoon doorgegaan,
  Zij hebben totaal geen maatschapelijke verantwoording.

 17. Joery

  De vriendin van Tim Hofman zegt altijd: Seksueel gedrag is onacceptabel.

 18. 456

  Tijd van dit soort platte drank, seks, vreemdgaan formats is toch ook wel echt voorbij.
  Kijkcijfers van dit programma bevestigen dat ook.

 19. Walgelijke tv

  Wat denk je van Ex on The Beach dan? Wordt ook geproduceerd door Bleu Circle.

 20. LucasVD

  Dit is toch alleen maar te wijten aan RTL zelf? Je bent als zender in zoveel stadia zelf betrokken bij een productie. Dit is gewoon hetzelfde verhaal als bij Jan Houdt Hoop. Dat Peter van der Vorst dan zegt “ja maar ik schrok wel hoor toen ik het op fb zag!”. Op tv zag? Welke zenderbaas ziet ’t eindproduct pas tegelijk met de kijker thuis? Peter leert nu op zeer pijnlijke wijze dat een zender leiden iets heel anders is dan Boulevard presenteren. Wanprestatie van formaat dit. En dan met het vingertje naar Blue Circle wijzen.. Dat doen alleen kleine jongens.

 21. Bros Reclame

  @ ladieee

  BROS!!!

 22. Sander

  Weet RTL zelf nog wel wat ze uitzenden? Dit is al de tweede keer. Eerst Jan Houd Hoop omdat het inhoudelijk toch niet goed wat en nu dit? Zien ze echt pas zelf wat ze uitzenden wanneer het al on air is?!?

 23. Mart

  Gaat lekker met RTL 5….

  Eerst Jan Houdt Hoop, nu de Villa. Nog even en je bent de kijker ook kwijt (als dat nog niet is gebeurt tenminste).

  RTL 5 moet in voorjaar 2020 met een sterkere programmering komen, want positie vijf op de afstandbediening wordt zo echt weggegooid.

  Voorbeelden: Zoveelste herhaling van Deurwaarders UK in de vooravond. In de vooravond en de late avond dezelfde programma herhalen (Horrorhuurders). Moet Dr. Phil niet op RTL 8?? Makelaars met een Missie wordt ook oneindig herhaald (hiervoor werd je plat gegooid met herhalingen van Gordon Ramsay. Te veel buitenlandse programma’s, verkeerde herhalingen PrimeTime (waarom keer op keer mode programma’s als I can make you a Supermodel, Curvy Supermodel herhalen??) en ga zo maar door…. Zo neem je de kijker echt niet serieus.

  De kernwoorden van Van der Vorst; Persoonlijk, dichtbij, verbinden en makerschap, passen totaal niet bij RTL 5. En dit schaad ook mogelijk de goede programma’s (Kees van der Spek, Team Spoedeisende Hulp etc.).

  Wanneer dit in begin 2020 niet verbeterd wordt, zal het nooit wat worden…. WAKKER WORDENNN!!

  Groetjes!

 24. Drs. Geylstra

  Ik werd er behoorlijk opgewonden van.

 25. Henriette

  Dus iemand bij RTL heeft zijn werk niet gedaan, dit soort programma’s hebben toch ook programma coördinatoren? Net als bij Jan de Hoop zijn programma, dat is toch gek. Het is toch niet zo dat iets besteld en dat je het dan voor het eerst ziet als het de buis op gaat? Wat is dit RTL?

 26. Ron

  Toch opmerkelijk dat RTL zijn eigen waar niet keurt alvorens het op zender te knallen, dan wist je dit. Wat een fail weer dit.
  RTL 5 is overbodig geworden. Ze moeten eens beginnen met een sterke vooravond. Een Big Brother zou al een hele goede eyecatcher kunnen worden hierin. Daar bouw je verder op door met verdere invulling van de programmering.

 27. Je dikke moeder

  Hahahahahha, omg….

  Die Tim Hofman is echt zo beta als het maar kan zeg, willen presenteren in een jurk, 1x pm secks met z’n lelijke vriendin, en nog wat gekkigheid en nu is er een beetje sex op teevee en meteen huilie huilie doen; en dan zo erg dat er een programma gecancelled wordt.

  Wat
  Een
  M I E T J E!!!!

 28. Pauline

  Gelukkig hoeven we niet meer naar die smerige hoeren te kijken…

 29. Gwendolyn

  Het logo van Blue Circle is een rood vierkant.

 30. M

  Wat een flut artikel. Een hele lap tekst over wat er gebeurd is in een programma maar nergens staat er wat er dan precies is gebeurd.

 31. Jaimy

  Goh wat een nieuws weer zeg!! en nu??

 32. Suske doet Wiske hard

  Wie is die kameel op de foto?

 33. TV Kijker

  Na Jan houdt hoop en De Villa toch maar de gehele samenwerking met Blue Circle beëindigen.

 34. Marq

  Gemaakt door en voor lui met het IQ wat nog lager is dan dat van een visstick.zelfde geld voor Temptation island.bagger van de bovenste plank.

 35. D.Rani

  Als de morele bezwaren de oorzaak zouden zijn, had men het nooit geschikt bevonden voor uitzending. Het gaat dus uitsluitend vanwege de negatieve reacties. Achteraf dus en nu mooi weer spelen. Gaar er bij mij niet in.

 36. Bart

  Jammer, ik kreeg altijd een behoorlijke stramme stamper van die lekkere wijfuh

 37. Zal Pulpa dit voor een klein prijsje gaan uitzenden

  Kans is groot dat Pulpa het gaat uitzenden past wel bij de mores van deze zender.

 38. Eric

  De volgende flip flop voor RTL. En er zijn daarnaast nog veel RTL programma’s die ook zo mee de vuilnisbak in kunnen. Als we dan toch gaan opruimen…..

 39. weer blue circle een bedrijf zonder idee ethiek en klasse

  Bleu circle een bedrijf wat fout op fout stapelt. wie in godsnaam koopt nog een product van dit armetierige bedrijf.

 40. michel

  3 x een programma van de buis gehaald in 1 seizoen. Dat is in de historie van RTL nog niet eerder gebeurd. Zelfs niet in de historie van SBS. Nou Peter en het team van Peter: keep up the good work…..Oh nee, ik was even vergeten dat het natuuuuurlijk niet aan jullie keuzes liggen. De producent had het heeeel anders voorgesteld bij de pitch. Vervolgens voldeed het niet aan jullie verwachtingen. Jullie hadden het anders nooit besteld. Ahum. Sure. Nee dat begeleiden van bestelde programmas’s gaat super goed.

 41. Paul

  Welke RTL zendercoordinator heeft hier weer liggen slapen danwel krijgt opnieuw een mes in zijn rug van baas Peter?

  Blue Circle opnieuw de zwarte piet toespelen is leuk PR Wise straatje schoon vegen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Alle afleveringen worden bekeken en goedgekeurd door een zendercoordinator van RTL.

  Mag hopen dat die vannacht eens goed wakker ligt of het veld ruimt.

 42. Nils Holgersson

  Slechts 96.000 kijkers keken er naar deze bende. Alleen daarom had het al lang van de buis gemoeten. RTL moet beter kunnen dan dit.

 43. Bjorn

  Rtl checkt dus niet wat er op zender wordt uitgezonden net zo als Jan Houdt Hoop en Het Spijt Me.

 44. Crazy5

  MTV kan hier een voorbeeld aan nemen. Die zenden ook alleen maar walgelijke programma’s uit. Ook gelijk van de buis halen. Wat nou muziek zender. Ook trash tv

 45. mike

  Gelukkig zit Barry weer 3 weken in Thailand. Fijne baan hoor als je bij RTL werkt. Lekker veel reizen naar tropische oorden. Om wat eigenlijk te doen daar? Stuk beter dan een saaie kantoorfunctie in ieder geval. Lijkt een zeer zonnige baan.

 46. Suzy Wang

  tokkies.

 47. Menno

  Wat een bijzondere, bizarre programmering ook, om in dit “me too” tijdperk allemaal programma’s over verleiding en/of verwante themas te programmeren. Zo ouderwets om het succes van een Temptation Island (origineel overigens een Veronica format) te willen uitmelken. Oh wacht, hoe oud zijn Ellen, Paul, Wim, Werner, Barrie en Jeroen ook alweer? Zit geen twintiger of dertiger bij.

 48. Mike

  Oeps. De volgende RTL flop staat alweer op stapel: Lieve Frogers. De familie Froger laat wensen in vervulling gaan. Oh jee, dat worden Het spijt me cijfers of misschien nog erger. Peter, Peter, Peter, get a grip. Please.

 49. Mart

  Nu de Villa niet meer uitgezonden wordt zal ik als RTL 5 ervoor kiezen om dan te wisselen van programma’s:

  Woensdag:
  20.30 Hotter Than My Daughter
  21.30 La Carihuela

  Donderdag:
  20.30 Team Spoedeisende Hulp
  21.30 In Overtreding

 50. Zomaar een persoon

  Er kan nog wel meer van het scherm van wat Rtl op doordeweekse avonden zoal uitzendt. Maar ja, ze kunnen moeilijk testbeeld uit gaan zenden.

 51. Britt Scholte Lover

  Rtl 5 is het afvoerputje van rtl 4, snap niet dat zo’n goed programma als Kees vd spek daar te zien is

 52. pip

  Andre Hazes Jr de grootste sukkel ven 2019

 53. Ramon

  RTL 5; liefdeloze wegwerp-TV, meer kan ik er niet van maken

  Niet dat andere RTL-zenders het veel beter doen trouwens…

 54. zelfde

  RTL5= 100 % RTL Nederland = 100% RTL Group = 75 % Bertelsmann
  Blue Circle = 100% Fremantle Nederland = 100% Fremantle = 100 % RTL Group = 75 % Bertelsmann

  Oftewel Blue Circle en RTL 5 maken beiden deel uit van RTL Group en behoren tot hetzelfde bedrijf

 55. CB

  RTL tikt Blue Circle op de vingers? Dat klinkt als: ‘Wij van WC-Eend geven een negatief advies over WC-Eend #lol

 56. X

  CB, Blue Circle gaat eruit.

 57. Mick

  Dit soort schijt wordt allemaal uitgezonden bij RTL maar Jensen moest oprotten.

 58. Blank gespuis

  Wat heeft Jensen nu weer met dit te maken, Mick?

 59. timon

  Het gaat helemaal niet goed met RTL 5, 7, 8, Lounge, Crime en RTL Z.

  RTL mag in zijn handjes knijpen met Videoland als grootste troef.

 60. In.John.We.Trust

  Wat een stelletje incels hier.

 61. Timo

  Wat is er mis met een beetje tetten knijpen? O ja, jongeren het goede voorbeeld geven enzo. Dan had RTL allang voor Netflix moeten produceren. Nu te laat. Daag.

 62. Pieter P*rnhub

  Waarom naar geleuter en gefriemel kijken van gedeformeerde vrouwen met plastic ballen als er een schat aan prachtige pr0n voorhanden is op de interwebz.
  Gemaakt door ouderwetse mensen.

 63. je dikke trieste moeder vanuit de US

  Pieter p*rnhub, slecht met de vrouwen? Want zo moeilijk is het allemaal niet hoor….

  En je kan altijd nog naar de wallen, moet je wel betalen!

 64. Timo

  Pieter kijkt porno tot ie erbij neervalt. En de hele wereld moet het weten. Dan ben je toch failliet als persoon. Kun je er net zo goed helemaal mee kappen.

 65. René van Gellekom

  @Timo
  Lijkt me toch beter dan die RTL bagger. Althans dat heb ik gehoord….

 66. Drs. Geylstra

  Ik heb hem weer eens keihard door het vuistje laten gieren denkend aan Marga Bult. Is dat ok?

 67. Bridget Maasland

  Wij vonden het een leuk programma!

 68. Peter Wingender

  Weer Blue Circle en weer de zender die pas in 2e instantie reageert als zij geconfronteerd wordt met de gevolgen van uitzending. Hebben ze geen mensen werken die programma’s voor uitzending bekijkt? Dat is toch het vak en verantwoordelijkheid van zender waarvoor in opdracht programma’s worden gemaakt? Trouwen; bij Blue Circle lijken alle remmen los tegenwoordig. Maken zij ook niet Boulevard?

 69. gtstfites

  Past veel meer bij Talpa Erland, John en Linda houden van zulke programma’s

 70. timo

  @gtstfites RTL is er ook niet vies van! ;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.