RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers

RTL 5 stopt per direct met het omstreden tv-programma De Villa. Niet vanwege de enorm lage kijkcijfers, maar vanwege het seksueel overschrijdend gedrag dat er in voor komt. Dat laat een woordvoerster van RTL weten. De Villa zorgt al ruim een week voor de nodige consternatie op social media, vanwege het ongepaste en vrouwonvriendelijke gedrag in het programma. Vandaag bemoeide ook NPO-ster Tim Hofman zich er mee. RTL is er klaar mee en haalt het ranzige format van de buis.

RTL heeft besloten per direct te stoppen, dus de vervolguitzendingen komen niet meer op zender. “Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen.

Het programma ging inderdaad te ver, aldus RTL. “Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan.

De zender tikt de toch al geplaagde producent Blue Circle op de vingers, maar steekt ook de hand in eigen boezem. “Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan. En vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen.

Eerder besloot RTL al om Blue Circle van de late talkshow af te halen. De productie van de late avond van RTL 4 komt namelijk in handen van Jinek-producent PilotStudio.

Lees ook: Tim Hofman walgt van ranzige RTL 5-show De Villa (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen