AvroTros ziet Ik Vertrek-kopie SBS 6 als compliment

De AvroTros reageert gelaten op de nieuwe Ik Vertrek-kopie van SBS 6. De omroep ziet het nieuwe Wij Emigreren maar als een compliment. Dat laat een zegsvrouw van de omroep desgevraagd weten. SBS 6 geeft toe dat Wij Emigreren erg lijkt op Ik Vertrek, maar de leader en personages zijn volgens de zender wel anders. “Het format van Wij Emigreren lijkt inderdaad heel erg overeen te komen met ons programma Ik Vertrek“, aldus een persvoorlichtster van Ik Vertrek-omroep AvroTros.

De AvroTros is niet van plan om er een hele heisa van te maken. De omroep stapt niet naar de rechter. “We gaan geen verdere stappen ondernemen en zien het maar als een compliment dat ook zij dit een mooi en succesvol format vinden. We zijn in ieder geval blij dat ze andere kandidaten gebruiken.

Wij Emigreren begint aankomende zaterdag en haakt in op het enorme succes van de SBS 6-hit Chateau Meiland, over Martien Meiland en zijn familie. Zij zijn nota bene dankzij Ik Vertrek bekend geworden.

Met het recept van Chateau Meiland, gewone mensen met een ongewoon avontuur, hoopt SBS 6 nu ook op de zaterdagavond te scoren.

De première van Wij Emigreren is zaterdagavond om 21.30 uur, direct na Superkids, dat weer is overgenomen van RTL 4.

Lees ook: SBS 6 verdedigt Ik Vertrek-kopie Wij Emigreren (gisteren)

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen