SBS 6 verdedigt Ik Vertrek-kopie Wij Emigreren

Geplaatst op di 29 okt 2019 om 11:45

SBS 6 lanceert zaterdagavond om half tien, direct na Superkids, een programma dat wel héél erg lijkt op de NPO 1-hit Ik Vertrek: het nieuwe Wij Emigreren. Ook in deze show draait het om Nederlanders die naar het buitenland vertrekken om daar een nieuw leven op te bouwen. “Veel mensen dromen ervan, maar enkelen wagen daadwerkelijk de stap om alles op te geven en voorgoed te verhuizen om bijvoorbeeld een camping op te zetten, een B&B te realiseren of een restaurant te runnen.

Dat klinkt allemaal wel héél erg als Ik Vertrek. ‘SBS 6 maakt kopie van Ik Vertrek’, kopt programmablad Televizier dan ook. Is dat terecht?

SBS heeft er een andere kijk op. “Beide programma’s besteden aandacht aan de populaire stap van veel Nederlanders om te emigreren naar het buitenland om daar een onderneming op te starten. Je zou kunnen zeggen dat het programma in dezelfde categorie valt. Maar Wij Emigreren heeft andere emigranten in de hoofdrol en wijkt qua vormgeving, muziek en verschillende stijlelementen af van Ik Vertrek.

Wat kunnen we hierna nog verwachten van SBS 6? Twitteraar Marcel zet het op een rijtje: “Expeditie Crusoë, Wie is de Rat?, De Voorleesmoeder, Maar Nog Niet Helemaal, Tussen Pracht en Prul, Met De Vuist Op Tafel, Drie voor Elf en De Keuringsdienst van Dingen.

Foto: SBS
53 Reacties op “SBS 6 verdedigt Ik Vertrek-kopie Wij Emigreren”


 1. Jacob

  John de Mol wil ons met SBS een vernieuwede zender aanbieden, nieuwe programma’s, nieuwe formats, maar SBS is totaal niet vernieuwend en hangt aan elkaar van knippen en plakken.

 2. jelle

  Tussen Pracht en Prul hebben ze al: Cash of trash. De rest wacht ik vol spanning af.

 3. Daan

  Zowel RTL als Talpa durven in deze krimpende tv markt alleen nog maar te herhalen en te kopiëren. Diep trieste tv

 4. Pasgeboren

  Weer een kijkcijferkanon voor SBS6

  Top top top

 5. Anny

  Typisch weer een gevalletje van: beter goed gejat dan slecht bedacht

 6. J

  Dus het is anders omdat ze andere deelnemers hebben, de leader anders is en de muziekjes onder het programma anders zijn. Ja zo kan ik ook een programma ‘anders’ noemen.

 7. Pieter

  Wie is de producent?

 8. Henk K.

  SBS komt in 2020 ook nog met Goede Dagen, Slechte Dagen, Het TV Restaurant, Twee tegen 50, Vrouw Zoekt Boer, Heel Nederland Kookt, Allemaal Samen, Zingen Met Een Masker, Wie Is De Infiltrant?, en een aantal nieuwe presentatoren: Jeroen Vink, Kaatje Verwensen, Ada Kinek, Ivan Nuhe, Salad Dressing, en Twan Huys.

 9. Koen

  Ik vertrek
  Wij emigreren
  ….

 10. kijker

  Wat erg! Hoe diep kan je zakken!

 11. Koen

  SBS komt nog met Beste Vocalisten, De aarde draaft door, Het verborgen dagboek van meneer Rood …

 12. Alex

  Zou John ook al bezig zijn aan zijn online platformen ‘DVDLand’, ‘SBSbegint’ of zijn nieuwssite ‘Opditmoment.nl’

 13. Mia kattenvoer

  Dat die gladjakker zich niet de ogen uit zijn gedegenereerde kop schaamt….

 14. oijoepio

  Dan gaat Linda zielig zeiken dat ‘haar’ formats bij RTL moeten blijven, terwijl ze een broer heeft die alles schaamteloos bij elkaar jat en graait.

 15. 20

  John leukt zijn zendertje op tot het moment van verkoop, want daar gaat het om. Hoe hij opleukt zal hem zijn reet roesten. Al moet hij alles jatten wat los zit, hij doet het. Is toch duidelijk ? Dat is een zakenman.

 16. Groenig

  Ach, ‘Ik Vertrek’ is toch ook gewoon een kopie van ‘Het roer om’.

 17. jan

  @mia kattenvoer, jou mag ik wel.

 18. mark2

  grappig dat dus nog NIEMAND dat programma heeft gezien en er nu al van uit gaan dat het een VOLLEDIGE kopie is…

  Al is dat zo.. kom dan met je commentaar daarna.

 19. Tessa

  ‘De muziek en vormgeving is anders’. Oh mijn God. Hoe dom is deze uitspraak. Natúúrlijk is dat anders anders had je sowieso een rechtszaak aan je broek. Nu kopieer je gewoon een format en veranderd de vormgeving en muziekje. Wat een faal.

 20. Guttegut

  Wat een kansloze pauperzender is het toch met 30 jaar oude gerecyclede meuk, gejatte formats van andere zenders gepresenteerd door uitgerangeerde nitwits.

 21. Zomaar

  SBS doet niets anders dan ze altijd al hebben gedaan.
  Een bestaand succesvol format ietsjes wijzigen.

 22. Simon Dekker

  @mark2: dat jij de “Kijk eerst het programma” kaart hierop durft in te zetten, dat is pas echt beschamend. Wat erg zeg.

 23. Tom

  Zijn jullie anders gewend van John “the copycats”

 24. critikast

  Opnieuw schaamteloos gedrag van John de Mol, die er nog altijd van overtuigd is dat je met geld alles kunt binnenhalen. Hypocriet !

 25. ChristineV

  Copy-paste-talpa

 26. Johan

  Ze kunnen niets meer zelf bedenken.. dus jat een format.. ander muziekje etc en klaar. WoW John en Linda geweldig hoor… bedenk eens wat anders.. en jat niet alles en koop niet alles. Kijkers zijn niet te koop. Dit gaat vroeg of laat weer mis. Talpa of tien 2.0 of sport7 debacle.

 27. Copy Cat

  De persdienst van SBS heeft even met de juridische afdeling gezeten en die hebben geadviseerd hoe je kunt aantonen dat er toch tenminste 5 verschillen zijn met Ik Vertrek..

 28. Wout

  Wat eeb treurigheid toch altijd bij dat SBS. Bah. Kots ervan.

 29. Redactie

  Talpa doet nu ietsjes wat RTL al JAREN doet.

 30. Johan

  Ohja ik heb er nog eentje.. met presentatrice Linda de mol, help Wendy en gordon van hun verslaving. Leuk muziekje van Erland er onder. Op locatie met Sandra Schuurhof. ( dat was ooit het minnaresje van Erland)

 31. George

  Redactie meld gewoon iets onder je eigen naam. Rtl jat geen formats.. dan mag je ons vertellen welke “redactie” .

 32. Recordboek

  Vetklep Paul
  Bejaarden tutje Tensen
  Bouwer en vrouw
  etc etc etc

  Allemaal nemen ze programma’s mee gejat van de NPO

 33. Sander

  “Maar Wij Emigreren heeft andere emigranten in de hoofdrol”

  hahaha serieus? Ze wilden eerst Martien Meiland vragen 😂

 34. P

  Zal dan wel ’n ordinaire versie van ik vertrek worden, tenslotte is het bij SBS meestal ergens een ordinaire copy van

 35. Rijnmondraad

  Wendy verruilt haar pyjama voor een andere pyjama. Eens een hoer altijd een hoer.

  Je moet maar durven als RTL directeurtje PvdVorst.

 36. Henk

  De zoveelste gejatte programma, die de mol doet net of hij zoveel nieuwe tv formats bedenkt (blijven dromen John),maar ja beter goed gejat dan slecht bedacht zal hij denken .er komt namelijk de laatst jaren bar weinig goeds uit de koker van de mol.

 37. Mark2

  @simon dekker: ik zeg niet dat ik ga kijken.. maar is het zo vreemd dat ik zeg: kijk eerst iets voordat je zegt dat het een volledige kopie van een ander programma is?

 38. Boy

  Is toch van John de Mol zelf?

 39. Mink Vaillant

  Zo werkt dat, iedereen jat ideeën van elkaar, accepteren. Ben wel benieuwd of de producent van Ik vertrek dezelfde is als van Wij emigreren. Dat zou helemaal hilarisch zijn. De Meilandjes hebben namelijk ook al voor Vincent TV gekozen. s3

 40. M@rk - Etten-Leur

  Beter goed gejat, dan slecht zelf bedacht…daar is John de Mol heel sterk in!
  SBS? Ik kijk er echt NOOIT naar, want je mis totaal niks!

 41. man pan

  Creatief armoede bij John de Mol, Lingo, Man Bijt Hond, Wij Emigreren kopie.

 42. Zakg

  Boycot Talpa!! #freemamjo

 43. Tvkijker34

  Over Ik vertrek gesproken. Dat wordt tot vervelends toe herhaald en je weet nooit Wanneer het wordt uitgezonden. Dan weer Op vrijdag. Dan Op zaterdag…. Pffff

 44. Oef

  De promo zegt genoeg. Best schaamteloos en dat dit mag. Ik vond Sbs goed bezig maar dit is niet goed voor de sympathie . Niet eens de moeite nemen voor een verrassende titel.

 45. Ron

  @Henk K.: Bron?…

 46. Ron

  @Tvkijker34: hun Facebook account volgen, dan weet je of er een herhaling komt of dat het een nieuwe aflevering betreft.

 47. Smulpaap

  Nee Mark2, niks is vreemd, zeg jij maar lekker wat je wilt zeggen, maar wat denk je zelf?!

 48. Nils Holgersson

  Wat een creatieve geest heeft die John de Mol toch hè

 49. kim

  wel heel goedkoop gejat

 50. Emma

  wat is sbs toch vernieuwend bezig op deze manier word het een soort tv 10

 51. Nachash

  John de Mol is met de volledige overname van SBS in eerste instantie eigenaar geworden van 4 Nederlandse commerciële televisiezenders die geprogrammeerd zullen moeten gaan worden volgens een bepaalde profilering. Een programma zoals Wij Emigreren past bij het familiale profiel dat hij op 6 voor ogen heeft !..

  De keuze van het type programma en de zender waarop dat word uitgezonden is in belangrijke mate afhankelijk van de tijdgeest van de Nederlandse kijker.
  Wanneer uit kijkcijfers van NPO’s Ik Vertrek blijkt dat het volgen van Nederlandse emigranten bij het opbouwen van hun leven in het buitenland erg populair is,
  dan zou het erg onlogisch zijn geweest als de Nederlandse Commerciële collega’s van Talpa TV hier niet op zouden inspelen door met een eigen variant op dat programma te komen !..Net zozeer het de Nederlandse PO natuurlijk vrij staat om met een eigen versie van het populaire Chateau Meiland te komen !..

  (A.B.M.S.R.B.A.A.A.) !……

 52. Ronnie

  Deze nieuwe zaterdagavond wordt een enorme flop.. Superkids is natuurlijk gewoon weer een slap aftreksel van The Voice Kids/Holland’s Got Talent en Wij Emigreren is duidelijk precies hetzelfde als Ik Vertrek en dat weet Talpa dondersgoed, want ze maken nooit wat origineels..

 53. Sjaak teoost

  Bizar hoor. Dat ze dit kopieren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.