SBS 6 verdedigt Ik Vertrek-kopie Wij Emigreren

SBS 6 lanceert zaterdagavond om half tien, direct na Superkids, een programma dat wel héél erg lijkt op de NPO 1-hit Ik Vertrek: het nieuwe Wij Emigreren. Ook in deze show draait het om Nederlanders die naar het buitenland vertrekken om daar een nieuw leven op te bouwen. “Veel mensen dromen ervan, maar enkelen wagen daadwerkelijk de stap om alles op te geven en voorgoed te verhuizen om bijvoorbeeld een camping op te zetten, een B&B te realiseren of een restaurant te runnen.

Dat klinkt allemaal wel héél erg als Ik Vertrek. ‘SBS 6 maakt kopie van Ik Vertrek’, kopt programmablad Televizier dan ook. Is dat terecht?

SBS heeft er een andere kijk op. “Beide programma’s besteden aandacht aan de populaire stap van veel Nederlanders om te emigreren naar het buitenland om daar een onderneming op te starten. Je zou kunnen zeggen dat het programma in dezelfde categorie valt. Maar Wij Emigreren heeft andere emigranten in de hoofdrol en wijkt qua vormgeving, muziek en verschillende stijlelementen af van Ik Vertrek.

Wat kunnen we hierna nog verwachten van SBS 6? Twitteraar Marcel zet het op een rijtje: “Expeditie Crusoë, Wie is de Rat?, De Voorleesmoeder, Maar Nog Niet Helemaal, Tussen Pracht en Prul, Met De Vuist Op Tafel, Drie voor Elf en De Keuringsdienst van Dingen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen