Jildou baalt van flop Iris Hond: ‘Niet bekend genoeg?’

Geplaatst op wo 30 okt 2019 om 11:45

Jildou van der Bijl, samen met Linda de Mol creatief directeur van Net5, baalt er stevig van dat Iris en de 12 dates als eerste ‘Net5 powered by LINDA.’-titel zo genadeloos geflopt is. Dat zegt ze in bet AD. Er kijkt geen hond naar Iris Hond. De ex-minnares van Marco Borsato weet de kijker niet te boeien. “Daar zitten wij ook mee. Moet het Net 5-publiek wennen? Is het format niet goed? Is Iris niet bekend genoeg? Maar ja, je wilt ook nieuwe mensen lanceren“, zegt de tv-bazin.

Het is wat het is, aldus Van der Bijl. “Hier nemen we ons verlies en we leren ervan“, zegt ze.

Niet alles lukt, weet ze uit ervaring. “Met het blad hadden we dat ook weleens. Nummers waarmee we dachten dat we een hit hadden, liepen dan niet. Geen idee waarom, maar dan stroopte je de mouwen op en ging je bij het volgende blad voor een nieuwe kans.”

Gelukkig doet Ladies Night het wat beter, al stelt de andere LINDA-titel, Misdaad Advocaten, wel ernstig teleur. “Het is voor ons ook een kwestie van leren en ontdekken.

Uiteindelijk moet Net5 weer een aantrekkelijke vrouwenzender worden. “Ik houd van dat randje, het mag best schuren. Lef en liefde zeiden we bij LINDA. altijd. Meer uitgesproken, spannender, met veel zelfspot en relativering.

Foto: Talpa Network
67 Reacties op “Jildou baalt van flop Iris Hond: ‘Niet bekend genoeg?’”


 1. Van dikhout

  Wie kijkt er nou nog tv?

 2. Job

  Zapte er gisteren langs. Knapste vrouw van Nederland.

 3. Joris Agema

  Wel eerlijk van deze Jildou van der Bijl. Ze is duidelijk onbekend met TV, maar dat kan zeker ook wel verfrissend werken. Gewoon doorgaan met het plan en niet na 1 mislukt format van koers veranderen.

 4. Andre van Duijn

  Wij zullen doorgaan

  Wat goed!

 5. sip

  Dit s

 6. Patrick

  Misschien omdat Iris blijkbaar al het hele Gooische Matras over haar heen heeft gehad?

 7. Remi

  Toch betrap ik mezelf erop dat ik enige bewondering voor deze Jildou van der Bijl
  niet kan onderdrukken. Een “wijf met kloten”, altijd enthousiast en creatief denkend.

  Niks mis mee.

 8. sip

  Dit soort programma’s zijn er teveel

 9. Albert Verlinken

  Gisteren voor de gein even gekeken. Wat wat dat TRAAAAAAG zeg. Kereltje die maar niet volwassen wil worden wandelt met Hond naar hangmat om pizza te eten. En toen, nou ja, toe bleven ze pizza eten en het oogde als een ongemakkelijke pose voor de TV. En even later waren ze nog steeds bezig met de gesponsorde Pizza zonder veel te zeggen, snel weer weggezapt!

 10. MC kijker

  Maar wat hebben ze hier dan van geleerd? Als ze dat niet weten dan is de kans groot dat ze dezelfde fouten gaan maken bij de volgende formats. Tot nu toe scoort alleen Ladies Night aardig. Al zullen we vanavond zien hoeveel kijkers er nog over zijn in week 3. De andere net5punt titels inclusief Grenzeloos Verliefd zijn geflopt.

 11. Bears’den

  The Roast of Kajsa Ollongren !!!

  https://m.youtube.com/watch?v=9uFw08AIBTY

  ..

 12. Pauline

  Iris Hond niet bekend genoeg ?
  Er zijn er in elk geval twee de haar heel erg goed kennen…
  Marco Borsato en Matthijs van Nieuwkerk…
  Is er niet één of ander porno programma voor haar te vinden ?

 13. Curryworst

  Het is simpelweg ongeloofwaardig. Met het cv en uiterlijk van Iris Hond vindt ze zo een man. Daar heeft zij dit programma niet voor nodig. En buiten dat, er bestaan zoveel datingsites en apps als ze per se aan de man en/of kind wil.

  En laten we maar niet beginnen over haar gymnastiekoefeningen met Borsato. En als de geruchten waar zijn ook met Matthijs van Nieuwkerk.

 14. Noud

  De mensen trappen niet meer in deze nep dating programma’s.

 15. zucht

  Oh wat zijn Linda en Jildou toch fijn aan het leren en aan het ontdekken. Net5 is voor hen gewoon een speeltje. Ze gooien er bakken met geld tegen aan, want ja, daar hebben ze genoeg van.
  Het is gewoon een stel hobbyisten. Ze willen graag dat vrouwen gaan kijken hoe zij hun hobby beoefenen. Gezellig!

 16. Ideeënbus

  Ik pleit voor een McHagelslag bij Mcdonalds. Wie voor is: zeg ja. Wie tegen is: zeg niks, want jouw opinie doet er niet toe.

 17. Social Chlamydia

  Niet bekend wel berucht

 18. Bart

  Het programma is zeker niet slecht. De zender NET5 is gewoon te onvolledig. We gaan weer wat nieuws doen en we gaan klein beginnen. Nee ze hadden in een keer groots moeten beginnen. Een nieuwe zender voor vrouwen met een nieuwe naam. Met veel nieuwe programma’s en series.

 19. oja

  Probleem is simpel: als kijker kijk je naar een dame die op date gaat, zoals de titel belooft. Verder krijg je niks mee van wie iris is, haar strubbelingen etc. Behalve wat halfbakken coaching sessies. Het is Iris op date, of speeddate. Als je je niet kan inleven of identificeren in hoofdrolspeler Iris is het de kijktijd niet waard. Dat is het probleem. Nog afgezien van beeld, montage etc.

 20. Viola

  Beide flopproducties zijn van Vincent TV. Gek dat daar niemand over begint…

 21. man pan

  Als je je afvraagt waarom Iris Hond flopte, moet je wellicht toch een ander baan zoeken. Programma zat zo gekunsteld aan mekaar, eerst een date, dan een gesprek met een psycholoog.
  Daarnaast is Iris Hond een humorloze muts.

 22. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Breaking Kees Driehuis overleden

 23. Jan

  Er schijnen boze tongen te zijn, die beweren dat Iris Hond een eigen programma krijgt, waarin ze live bn-ers oraal bevredigt en na hun moment suprème afsluit met een riedeltje op de piano….
  Weet één van de lezers hier misschien meer van ?

 24. Steven

  Meid hier zit gewoon NIEMAND op te wachten

 25. Dennis

  Kees Driehuis, 67 overleden

 26. Ohnoo

  Doorgestoken kaart programma met huwelijkssloper in de hoofdrol.
  Zit echt helemaal niemand op te wachten

 27. Li Bel

  Het format staat altijd voorop. Als dat niet deugt, kun je alles vergeten. Of je moet een extreme persoonlijkheid hebben. Maar dat ontbreekt bij Iris geheel. Maar ja, nu zeg ik niets nieuws.

 28. Joop55

  Linda 5 is niets veranderd, slechts haar blad wordt gepromoot in de reclame-idents, inclusief het calimerogepiep van miss de Mol herself over het gedoe met RTL inzake ”haar” formats, gênant.

 29. Nijl

  Blad Linda is intiemer dan zender. Intimiteit van lezen van een blad krijg je nooit op zender. Wordt teveel meegekeken en beeld en toon laten minder aan fantasie over. Heel moeilijk. Respect voor Jildou voor kwetsbare opstelling

 30. Anne

  Ik kijk het iedere week :)
  Heb er nog wat van opgestoken ook omdat er herkenbare (vr mij) stukjes langs kwamen.
  Jammer dat er gelijk zoveel kritiek is op Iris vanwege de sensatie verhalen.
  Ze durft wel naar haarzelf te kijken..ook daar kunnen we als mens iets van leren i.p.v. naar anderen te wijzen!

 31. Nachash

  Heel erg goed dat de leiding gevende dames dit verlies nemen en er erg graag van willen gaan leren en ontdekken ! ..

  Blijf echter wel in uw zoektocht naar nieuwe kansen op het vlak van vernieuwing wel de stelregel van de Heer Ruud Hendriks goed in de gaten houden die hij deed met zijn uitspraak :”Als het publiek bloemkolen wil dan krijgt het bloemkolen.”

  Voor wat betreft de opbouw van vrouwen zender NET5. inderdaad zoals u zegt op zoek gaan naar dat randje en er tegen aan schuren, maar dan niet te snel en te graag er óver heen willen gaan !..

  Iets meer down to earth aan het fundament beginnen te bouwen om gedurende verloop van tijd daarmee vaste kijkers mee aan te trekken. Deze kunnen daarna nog meegenomen worden naar het vernieuwende dat u beoogt te bereiken met deze fantastiche Nederlandse Vrouwen zender !

 32. Pauline

  @Nachash, wil jij soms sex met één van beide dames ? Of met allebei ?
  Wat sou anders de reden kunnen zijn dat je zo’n kwezelverhaal schrijft ?

 33. Sammy Laurier

  Dat Misdaad Advocaten lijkt mij wel een interessant programma. Een beetje zoals kijken in de ziel van Coen Verbraak.
  Maar blijkbaar zijn er al twee afleveringen geweest. Nooit geweten dat het al was begonnen.

 34. Eric

  Net 5 heeft totaal onhelder zenderprofiel. Niemand die weet waar het voor staat.
  Datingprogramma volledig niet vernieuwend. TV uit 2003.

 35. MolTalk

  De waaaaaaarheieieieid!

 36. anonymous

  Daarom lekte zij natuurlijk naar de roddelbladen dat Iris een relatie had
  met Borsato.
  Het heeft niet veel geholpen.😂

 37. doe

  Iris Hond volgend jaar in Expeditie Robinson of 2021 versie van Wie is De Mol.

 38. gg

  Echte social climber. Lang geleden het genoegen mee gehad. Keihard trappen naar beneden en heel hard likken naar boven. Samen met Linda de baas van iets, het is een &^%%$#$- wijf.

 39. Ellie

  Jammer dat er bij een vrouwenzender vanuit gegaan wordt dat vrouwen dan ook alleen naar andere vrouwen willen kijken. Misdaadadvocaten leek mij een leuk programma, maar ik knapte af op die advocaten. Allemaal van diezelfde jonge dispuutsmeisjes zag ik voorbij komen. Weinig uitstraling en persoonlijkheid. Saai programma.

 40. Babs

  Ik had eerlijk gezegd nog nooit van haar gehoord. Kan mij voorstellen dat zij voor velen een onbekende is en dan kijk je er niet naar. Want waarom zou je?

 41. Ronnie

  @VanDikhout: wie er nog TV kijkt? Dagelijks miljoenen mensen. Alleen steeds minder mensen in de leeftijd 18-35 jaar. Maar in de groepen daarboven is het dit jaar amper gedaald t.o.v. vorig jaar..

  En over Iris en de 12 Dates?
  Moet het Net 5-publiek wennen? Is het format niet goed? Is Iris niet bekend genoeg?
  Nee, nee en nee. Het publiek moet niet wennen, want men wilt het gewoon niet zien. Het format is niet vernieuwend en niemand kent Iris en na het nieuws van de affaire wel, maar dat heeft haar niet echt geholpen. Ze is op zoek naar een partner, terwijl ze dus net zo makkelijk met een getrouwde man aan de haal gaat.

 42. einde TV

  Maar OMA linda gaat wel scoren nog met de piemels hij jongens! Allemaal voor het goede doel ;) Dat gaat de zender echt helpen! Vanaf dat moment is NET 5 weer als herboren !

  Dit programma is powered bij de vellen van Linda!

 43. Anja

  @eindeTV, maak je niet druk… Linda is zo passé….het is logisch dat ze nog wat probeert toch? Moet ze dan al achter de geraniums? Gewoon niet kijken, dat doen bijna 18 mio mensen ook.

 44. Whitedog

  Ik heb gisteren het laatste stukje van de aflevering gezien. Het heeft veel meer diepgang dan dat je verwacht. Ben nu wel benieuwd naar de volgende aflevering. En ik ben een man, whahaha, dus helemaal buiten de doelgroep

 45. Wim

  Het is een goed format, goed gemaakt.. maar niemand cares about Iris Hond. En Linda heeft je dat vast verteld.

 46. Bas Vanderweg

  Misdaadadvocaten bevestigt alle vooroordelen van de advocatuur. Dames zijn daar veel te veel met exposure en uiterlijk vertoon bezig. We weten allemaal wel hoe zwaar het is. Maar dit soort advocates serieus nemen maakt het programma alleen maar ingewikkelder. Kom op zeg, is rechtspraak niet iets te serieus om er zo’n Instagram-likes zoekende mode advocates programma van te maken. Inhoud graag, geen uiterlijk.

 47. Lies

  Het zou best beter kunnen op deze site, qua omgangsvormen. Schijnbaar is de norm: iedereen de maat nemen en beledigen. Jammer….

 48. Rikki Bolhaar

  http://www.facebook.com/groups/volgersvanirisende12dates

 49. FlyingLotus

  Ze hadden het veel seksueler moeten maken, een keer een goede neukauditie voor een kandidaat. Zij een keer een deepthroat.

  Die griet heeft bij mij nul seksappeal. Een gewoon en middelmatig provincie vrouwtje.

 50. Lies

  Dit kan gewoon echt niet meer…. triest.

 51. Japio

  Iris is een mooie en charmante vrouw. Ze vind zichzelf gereserveerd maar het komt goed met haar. Slim gecast, dus. En ja, verliefd is een groot woord. Daar kan ik van mee praten. Ik heb genoten van de afleveringen die zijn geweest en ben benieuwd wat de laatste nog zal brengen. Voor mij mag dit programma terug komen.

 52. Nils Holgersson

  Wen er maar aan

 53. Bandi

  gewoon lekker Station 19 en Grey’s Anatomy en dat soort series weer uitzenden…….dat is wat (veel) vrouwen verwachten op een vrouwenzender

 54. Jeroen

  @Bandi: wat ze ook op NET5 programneren: het was niets, is niets, wordt nooit iets.
  Reden: zie foto.

 55. Zomaar een persoon

  @gg – Daarom is zij nu waar ze is, en lieve meisjes met vergelijkbare ambities niet. Je moet heel sluw zijn om zo ver te komen.

 56. Rob - Ballenkanker - Trip

  Net 5 komt met een hagrlnieuw format: “Wie van de Vier”.

  In het panel zitten alleen maar wijven: Linda, die oma van de Dolly Dots, dat gangstersletje en Gordon.

  Sjonnnie doet de presentatie op een draaistoel.

  Mooie TV man, echt iets voor de zaterdagavond!

 57. Rob - Ballunknker - Trip

  Net 5 komt met een hagrlnieuw format: “Wie van de Vier”.

  In het panel zitten alleen maar wijven: Linda, die oma van de Dolly Dots, dat gangstersletje en Gordon.

  Sjonnnie doet de presentatie op een draaistoel.

  Mooie TV man, echt iets voor de zaterdagavond!

 58. Freek

  Je bent onderdeel van Talpa en dan moet je nog ‘leren’ hoe televisie werkt!?
  En ik maar denken dat er expertise in televisiemaken was bij Talpa.

  Ik heb het ook gezien en na 5 minuten haakte ik al af.
  Als er niemand binnen het team van ‘powerd by Linda’ durft te zeggen dat dit poepslecht was dan komt het echt niet meer goed.

 59. Eric

  Ou, ou voor Jildou. Ladies night zakt bijna door 200.000 grens.

 60. Jangra

  Toen ik Iris Hond paar jaar geleden voor het eerst op televisie zag en haar levensverhaal hoorde en haar zag spelen op de piano, was ik onder de indruk.
  Nu vraag ik mij af waar die mooie vrouw, dat mooie mens is gebleven.
  Jammer.

 61. sukkel

  Iris de Hond de Gooische Matras lag met Matthijs Nieuwkerk te bonken en daarna met Marco Borsato … houdt van getrouwde kerels vieze del een 2de Stax die zich ook laat bonken door getrouwde kerels

 62. Hellup

  Iris Hond wie is dat ????
  Het neukertje van Marco Borsato

 63. Patricia

  Ik vind het programma super leuk, leerzaam en mooi om naar te kijken. Iris is een prachtige vrouw, van binnen van buiten. Ik vind het verschrikkelijk hoe er over haar gesproken wordt hier in de comments.

 64. Theo

  ‘Patricia’, als Iris haar benen bij elkaar had gehouden, was er niets aan de hand geweest.
  Eigen schuld, dikke bult.

 65. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Jildou heeft een beetje een rare naam maar het rijmt wel lekker zo rond de sinterklaas maand denken wij.

 66. Diehard

  Die Jildou , een bumperklever is het. Heb haar ooit meegemaakt en het is een onvoorstelbaar kutwijf dat zelf helemaal niets kan. En dat werkt dan met Linda samen. Die Linda is ook niet wijs.

 67. Diehard

  En trappen naar anderen dat die Jildou doet, onvoorstelbaar dat die dan hoog terechtkomt. Talentloos , lelijk karakter, agressief, etc.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.