Sidney Smeets blijft bij kritiek op ‘homofobe’ 3J’s

Sidney Smeets blijft bij zijn kritiek op de homofobe 3J’s, zoals hij Jan Roos, Jan Dijkgraaf en Johan Derksen noemt. Hij voelt zich gesterkt door de Pisnicht-documentaire van Nicolaas Veul. Dat zegt de advocaat, die op tv in de bres springt voor homo’s en boerka’s, op Twitter. Jan en Jan hebben aangifte gedaan tegen Smeets, omdat hij in de documentaire van Ellie Lust heeft gezegd dat de heren homofoob zijn en met hun uitspraken aanzetten tot geweld tegen homo’s.

Toevalligerwijs zond NPO 3 een dag later de Pisnicht-documentaire van Nicolaas Veul uit. Daarin zei een heteroseksuele jongen dat hij sneller grapjes durft te maken over homo’s, als hij Johan Derksen dat ook ziet doen.

Het bevestigt zijn gelijk, aldus Smeets. “Het lijkt bijna wel afgesproken werk maar ik heb niets met Pisnicht: The Movie te maken. Sta wel erg achter deze boodschap natuurlijk: ‘grapjes’ die naar beneden trappen zijn niet grappig, maar schadelijk. De 3J’s zullen wel niet kijken, veel te veel inlevingsvermogen vereist.

Hij vervolgt: “Een jongere in de docu zegt letterlijk dat als bekenden op TV het zeggen het normaler wordt het ook te zeggen. Hij noemt Johan Derksen als voorbeeld. Maar vertel me nog eens dat ik ‘knettergek’ ben.

Bowi Jong, de jongen die door Derksen werd afgemaakt omdat hij kritiek op hem uitte, zat ook in de docu. “Goed dat Bowi ook in de docu zit en laat zien wat er gebeurt als je de Jannen en Johans van deze wereld aanspreekt op hun homofobie. Iedereen die voor LHBT+’ers opstaat tegen deze club maakt dit mee.

De 3J’s kunnen hun homofobie niet langer ontkennen, aldus Smeets. “En, weet je, ik ben ergens blij dat de haat zich op mij richt. Want ik ben natuurlijk het kwaad. Ik heb vast ook een complot gesmeed met deze mij geheel onbekende dappere mensen in de docu en afgesproken dat ze dezelfde namen moeten noemen als ik deed. Bring it on.

Maar, beste Jan, Jan en Johan (en al die anderen die vinden dat LHBT+’ers altijd maar in de ‘slachtofferrol’ kruipen) kijk vooral niet. Luister vooral niet naar mensen die in deze docu of in Ellie Aan De Verkeerde Kant vertellen wat de impact is van jullie ‘grappen’.

Lees ook: Aanklacht tegen Ellie Lust bij Raad voor de Journalistiek (gisteren)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen