Aanklacht tegen Ellie Lust bij Raad voor de Journalistiek

Jan Dijkgraaf en Jan Roos gaan Ellie Lust aanpakken via de Raad voor de Journalistiek. Bovendien gaan ze aangifte doen tegen haar documentairegast Sidney Smeets. Dat heeft hij laten weten op Radio Veronica. Advocaat Sidney Smeets zei in de documentaire Ellie Aan De Verkeerde Kant dat Jan Dijkgraaf, Jan Roos en Johan Derksen met hun homofobe uitspraken aanzetten tot geweld. Dat gaat een stap te ver, vinden Jan en Jan, die zowel Ellie als Sidney willen aanpakken.

Ellie heeft een doodzonde begaan, vindt Jan Dijkgraaf. “We gaan Ellie Lust aanpakken. Dat is sowieso lekker, Ellie Lust pakken. Dat doen we bij de Raad voor de Journalistiek, want zij beweert een journalistiek programma te maken. Ze heeft gefilmd bij Sidney Smeets en ze heeft ruim de tijd gehad om ons om weerwoord te vragen, maar dat heeft ze niet gedaan. Dat is een journalistieke doodzonde.

Ze zetten de politie op Sidney Smeets. “Ik ben eigenlijk nooit boos, maar de advocaat Sidney Smeets, heeft geroepen dat Johan Derksen, Jan Roos en ik homofoob zijn – het is niet waar, maar dat mag hij van mij vinden – maar ook dat we aanzetten tot geweld tegen homo’s.

Dat gaat te ver, aldus Dijkgraaf. “Daar gaat hij wat mij betreft de fout in. De rest is maar een mening, maar aanzetten tot geweld kan mensen op ideeën brengen. Dat betekent dat onze veiligheid in het geding zou kunnen zijn. Jan merkt al direct dat dit hem zakelijk ook schaadt.

Hij is het zat. “Heel veel mensen vertellen ons al twee dagen lang dat we hem moeten aanklagen voor laster en smaad. We gaan dus bij de politie aangifte doen tegen Sidney Smeets wegens smaad en laster. Het is zo’n verschrikkelijk irritante klootzak.

Het interview met Jan Dijkgraaf op Radio Veronica kunt u hier luisteren.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen