Marlijn Weerdenburg: ‘Rondkomen als acteur lastig’

Het is geen geheim dat acteurs in ons land soms nauwelijks kunnen rondkomen. Sterker nog: het is volgens Privé de reden dat Imanuelle Grives is gaan dealen. Actrice Marlijn Weerdenburg heeft een uitweg gevonden door vol in te zetten op haar presentatiecarrière bij KRO-NCRV. Kun je in Nederland wel leven van acteren? “Dat is heel erg moeilijk. Ten tijde van Danni natuurlijk wel; de hoofdrol in een goedlopende serie. Maar Nederland is te klein en de budgetten zijn te laag.

Ze doelt op Danni Lowinski, de SBS 6-serie waarmee ze bekend werd. “Ik ben nergens zo dankbaar voor als voor Danni Lowinski. Ik was volstrekt onbekend en ben door Danni op de kaart gezet. Will Koopman, regisseur van onder meer Gooische vrouwen, heeft mij gecast.

Weerdenburg zou het nog altijd leuk vinden als er een keer een film van komt. “Kun je dat in het verhaal zetten? Dat landt het misschien bij het juiste loket! Wel met mij in de hoofdrol, natuurlijk.

Toch ligt haar focus vooral op presenteren. Laatst zei ze zelfs nee tegen een film. “Best een moeilijke keus, want het leek me een geweldige rol. Maar ik weet ook dat juist dat ’nee’ zeggen, meer glans en importantie geeft aan mijn ’ja’ tegen zingen en presenteren.

Het interview met Marlijn Weerdenburg kunt u lezen op Telegraaf.nl.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen