Winfried Baijens: ‘Art Rooijakkers vond mij zwak’

Winfried Baijens begon zijn tv-carrière ooit bij Nova (het huidige Nieuwsuur), waar hij aan het begin van deze eeuw als redacteur werd gekoppeld aan de jonge verslaggever Art Rooijakkers. Na twee jaar ging Art aan de slag als reporter van Expeditie Robinson, maar Winfried bleef. Nu is Art een RTL-gezicht met een eigen talkshow, al doet hij het niet best, terwijl Winfried nog steeds het Journaal presenteert. Hoe komt dat? Winfried vertelt vandaag in de krant dat hij niet van het ellebogenwerk is.

De Volkskrant legt hem een uitspraak voor van een goede vriend, die zegt dat Winfried ambitieus is, ‘maar gelukkig niet ellebogenambitieus’. “Ik krijg liever een klus door fair play, ja. Ik ben niet het type dat gaat netwerken. Ik houd ook erg van onderlinge vrede“, reageert hij.

Daar denkt niet iedereen zo over. “Art Rooijakkers zei ooit tegen mij dat ik een allemansvriend was. In de leeuwenkuil die de Nova-redactie was, hadden allerlei groepen ruzie met elkaar. Maar ik kon het met iedereen prima vinden. Hij legde dat toen uit als een zwakke karaktertrek.

Heel even dacht Winfried dat hij inderdaad zwak was. “Pas veel later ben ik gaan inzien dat dat niet waar is. Ik heb inderdaad geen zin in ruzie, maar ik geloof dat je je doelen ook kunt bereiken zonder als haantje-de-voorste je rol op te eisen. Als je goed bent, kom je er wel, al duurt het misschien iets langer.”

Zelf is Rooijakkers wél van het ellebogenwerk. Nadat Radio 538-dj Coen Swijnenburg onthulde dat Rooijakkers bij zijn overstap naar RTL bedongen had dat hij Expeditie Robinson mocht presenteren – en dat daarom Dennis Weening is ontslagen – ontstond een hele rel.

Uiteindelijk maakte Rooijakkers bekend dat hij het programma niet zou gaan presenteren. Het zou hem onherstelbare imagoschade opleveren.

Het Volkskrant-interview met Winfried Baijens kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen