Winfried Baijens: ‘Art Rooijakkers vond mij zwak’

Geplaatst op za 03 aug 2019 om 10:20

Winfried Baijens begon zijn tv-carrière ooit bij Nova (het huidige Nieuwsuur), waar hij aan het begin van deze eeuw als redacteur werd gekoppeld aan de jonge verslaggever Art Rooijakkers. Na twee jaar ging Art aan de slag als reporter van Expeditie Robinson, maar Winfried bleef. Nu is Art een RTL-gezicht met een eigen talkshow, al doet hij het niet best, terwijl Winfried nog steeds het Journaal presenteert. Hoe komt dat? Winfried vertelt vandaag in de krant dat hij niet van het ellebogenwerk is.

De Volkskrant legt hem een uitspraak voor van een goede vriend, die zegt dat Winfried ambitieus is, ‘maar gelukkig niet ellebogenambitieus’. “Ik krijg liever een klus door fair play, ja. Ik ben niet het type dat gaat netwerken. Ik houd ook erg van onderlinge vrede“, reageert hij.

Daar denkt niet iedereen zo over. “Art Rooijakkers zei ooit tegen mij dat ik een allemansvriend was. In de leeuwenkuil die de Nova-redactie was, hadden allerlei groepen ruzie met elkaar. Maar ik kon het met iedereen prima vinden. Hij legde dat toen uit als een zwakke karaktertrek.

Heel even dacht Winfried dat hij inderdaad zwak was. “Pas veel later ben ik gaan inzien dat dat niet waar is. Ik heb inderdaad geen zin in ruzie, maar ik geloof dat je je doelen ook kunt bereiken zonder als haantje-de-voorste je rol op te eisen. Als je goed bent, kom je er wel, al duurt het misschien iets langer.”

Zelf is Rooijakkers wél van het ellebogenwerk. Nadat Radio 538-dj Coen Swijnenburg onthulde dat Rooijakkers bij zijn overstap naar RTL bedongen had dat hij Expeditie Robinson mocht presenteren – en dat daarom Dennis Weening is ontslagen – ontstond een hele rel.

Uiteindelijk maakte Rooijakkers bekend dat hij het programma niet zou gaan presenteren. Het zou hem onherstelbare imagoschade opleveren.

Het Volkskrant-interview met Winfried Baijens kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS
45 Reacties op “Winfried Baijens: ‘Art Rooijakkers vond mij zwak’”


 1. Wilhelm

  Baijens voor songfestival aub!

 2. #NPO Kijker#

  Wat een rat is Art. Hij is nog erger dan ik al dacht.

  Brrrrrr Bij RTL zit hij goed. Daar zitten meer ellenbogen.

 3. jan

  wat een lieverd zeg. O wacht, VK == Staatscourant. Trap er niet in mensen.

 4. Sven L.

  Een van de meest onderschatte presentatoren. Ik zie hem nog wel naar RTL vertrekken als hij een mooie kansen krijgt.

 5. Ingrid

  Winfried is top! Zijn tijd komt wel!
  Art was nooit iets en wordt nooit iets!
  Nog even en Art gaat geruisloos ten onder!
  Art is nep en heeft geen oprechte empathie!
  Hij creëert een Art,maar helaas, is hij maar een slap aftreksel!

 6. Pauline

  Winfried is misschien een beetje saai maar wel eerlijk en idd dan kunnen we van Art niet zeggen die trouwens nog moet afwachten wat ie na zijn geflopte zomerprogramma aangeboden krijgt. Jurylid in allerlei flut spelletjes of zo omdat hij zich verkocht heeft aan RTL

 7. Sven L.

  Kans* moet daar staan.

 8. Reaguurder2.0

  Volgens mij is Dennis Weening dus nog steeds slachtoffer in dit verhaal. Schandalig dat jij Expeditie Robinson niet meer presenteert, het had mooi geweest om hem met veel excuses toch terug te halen.

  Ze hebben met Art een Rat in huis gehaald. Is niks, wordt niks en blijft een rat. Rat Art.

 9. Sven L.

  Waarom is Rooijakkers een rat? Omdat hij graag ER wil presenteren?

  Waarschijnlijk is Rooijakkers benaderd door RTL. In zulke gesprekken worden er ook wensen besproken. En waarschijnlijk heeft Art gezegd: “Nou, als ik mag kiezen zou ik dolgraag ER willen presenteren”. Dat RTL vervolgens een publicitaire uitglijder maakt kan hij niets aan doen.

 10. Paolo

  Inderdaad beiden ooit bij ‘Nova’ gewerkt. Verschil: Baijens blijf een goed geklede, hoffelijke man, die netjes blijft en geen Zevenmijlslaarzen aan trok. Rooijakkers goed in redactioneel werk toen, wilde al snel te groot groeien. De Mol was slechts een eerste nog nette aanzet. Daarna heeft hij zichzelf verkwanseld aan Rtl en de rest is history.
  Ook Baijens deed werk voor het Glazen huis en Northsea, maar altijd een beetje gereserveerd. Na wat omzwervingen bij het journaal ( jeugdjournaal) kwam hij terug als een man met letterlijk en figuurlijk: Statuur.

 11. FlyingLotus

  Het zijn beide kansenparels, wanneer gaan ze terug naar hun eigen land?

 12. robb

  Waarom Art nu afbranden hij is ambitieus daar is niks mis mee ,Winfried is een andere man een journalist en geen showman.

 13. @Reaguurder2.0

  Dennis is ontslagen vanwege zn drankmisbruik, ben blij dat ik die bezwete alcoholkop niet meer zie op TV

 14. Max

  Art afbranden is hier normaal, geen idee waarom, maar dat is de bedoeling van MC.

 15. Leo

  Baaijens is ook zwak.
  Maar RAT is nog veel zwakker!

 16. Lilly Labiamus

  Rat Ooijakkers.

 17. Grumpy

  Winfried Baijens is vooral zichzelf en dat maakt het leuk om naar hem te kijken en te luisteren. Of dat nu het nieuws is of een docu over Paradiso.

  Art Rooijakkers is vooral met zichzelf bezig, het ontbreekt hem aan enige journalistieke vaardigheid, hij produceert vooral pulp. Hij past goed daarom prima RTL4.

 18. Paolo

  @robb,

  In mijn bedoeling lag het niet om Rooijakkers af te branden en het zijn inderddaad twee verschillende persoonlijkheden. Edoch Rooijakkers zeker geen domme jongen, gooit het nu te grabbel bij een commerciele omroep als Rtl, spelletjes met BN’ ers. Dat is de zelfgekozen doodsteek. Tan, was ooit werkzaam bij NOS journaal, deed sport, Huys, Amerika correspondent. Kijk hoe het ze verging. Ze kozen allemaal voor voor de goed gevulde Rtl enveloppe en kwamen al snel. een koude kermis thuis. Afbranden Robbie, nee dat niet. Nuchterheid.

 19. Ron

  Art denkt dat hij het succes van de mol was. Maar zelf met Emma Wortelboer zou dit programma succesvol zijn. Het bewijs zie je als dit soort presentatoren los van dit programma komen. Als een nachtkaars…

 20. Job

  Art is zo’n enge, neppe glibberaar.

 21. M@rk - Etten-Leur

  Winfried Baijens is gewoon een sympathieke kerel en hij presenteert het NOS Journaal op een zeer prettige en losse manier!

 22. Beschouwer

  Wilfried leest lekker klakkeloos op wat het klimaatalarmisme voorschrijft. Zo ook gisteren, een wc eend-onderzoek van het KNMI waaruit zou blijken dat het vanaf dit jaar regelmatig voor zal komen dat het 40 graden wordt. Art is even kritiekloos. Beiden blinken niet uit door gezonde kritiek. Lood om oud ijzer.

 23. Sabine

  Winfried is een blijvertje, want zeer professioneel! Art is slim, maar ‘heeft het achter de ellebogen’.

 24. lies

  art = rat blijft rat de rest van zijn cariere

 25. Yuwan

  Winfried is een van de beste presentatoren van de NOS.

 26. Jantje

  Winfried is idd een uniek talent. Ik schrok eerst toen hij Radio 1 journaal presenteerde. Moest echt wennen aan zijn stem en stijl maar doet dat geweldig. Echt eigen persoonlijkheid met inlevingsvermogen en humor.

 27. Jan

  Winfried doet het ook prima als vervanger van Rob Trip!

 28. Marja Lust, de NOG engere zus van Ellie de K U T T E N L I K K E R

  Wat een RAT is het toch.

 29. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  @14.18: Doe normaal, gek!

 30. Dries

  Wat een geweldig mooi nieuws over de PvdAer Dijsselbloem!

 31. anonymous

  Winfried, de pratende pop zonder enige uitstraling

 32. Simon

  What’s in a name… ART = RAT

 33. Iemand

  Als mensen zogenaamd een goedbedoelde mening over je geven is dat vaak een verkapte manier om je aan te vallen en onder de duim te houden. Neem nooit zomaar iets aan van iemand, zeker niet van een rat in schaapskleren zoals Art.

 34. Prostituee

  Winfried is niet van het ellenbogen werk, Hij is alleen wel het poepstamp werk. Maar dat terzijde.

 35. Prostituee

  *van het

 36. Pimp

  @Prostituee
  Leuk dat je aan het internetten bent, maar er wachten klanten!

 37. Pino

  @ Prostituee:

  GAH GAH GAH!

 38. Pimp

  @Pino
  Svp normaal doen, anders kom je er niet op/in/achter en krijg je op professionele wijze een asskick.

 39. Nederland, TX

  Over 20 mensen gekilled hier in TX. Natuurlijk weer een moron geinspireerd door IS. Wordt verder bij jullie nog bekendgemaakt

 40. Annoniemus

  Hoe lang duurt de lijdensweg nog voor Art , met dat waardeloze programma ??

 41. Simon

  Art is de nieuwe Fred Oster…. Het pratende pak :-)

 42. Shaniqua

  Wanneer Oemboertoe koemt teroeg op fier?

 43. Geronimo

  Art is nep, Winfried is Winfried.

 44. Edwin Biezemans

  Winfried was ook supergoed als presentator van het Jeugdjournaal. En denk maar zo: daar is Robert Ten Brink ook ooit begonnen. :)

 45. Simon

  Winfried is gewoon leuk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.