‘Pauw en Jinek stappen allebei over naar RTL’

Jeroen Pauw en Eva Jinek maken allebei de overstap van NPO naar RTL. Ze gaan de commerciële zender helpen met de hopeloze talkshowprogrammering. Dat gerucht meldde Wilfred Genee zondagavond in zijn programma Café Hendriks & Genee. De goed ingevoerde Veronica-ster meldde het gerucht met een bepaalde stelligheid. “Er gaat een verhaal de ronde – tenminste, dat hebben wij begrepen – dat Jinek en Pauw binnen afzienbare tijd naar RTL toe gaan“, gaf Genee aan.

Tafelgast Angela de Jong reageerde verbaasd. “Jinek én Pauw?

Johan Derksen daarop: “Dan zou RTL wel een geweldige klapper maken. Ik begrijp het wel door die balkenendenorm dat mensen die keuze gaan maken.”

De Jong: “Ik heb andere namen gehoord. Volgens mij wil Matthijs van Nieuwkerk heel graag naar RTL. Er is immers gedoe met zijn salaris.

Genee: “Dan gaat die de late avond doen en zij de vooravond doen. Maar goed, dat moeten we allemaal zien.”

Daarmee suggereert Genee dat Van Nieuwkerk op de late avond zou kunnen afwisselen met Beau van Erven Dorens en Jinek en Pauw in de vooravond aan de slag te gaan.

Het is geen geheim dat Jinek graag naar de vooravond wil, maar in de vooravond van RTL 4 lijkt geen ruimte. Daar is om 18.00 uur het RTL Nieuws te zien, om 18.15 uur Editie NL, om 18.35 uur RTL Boulevard, om 19.30 uur RTL Nieuws en om 20.00 uur GTST.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen