‘Pauw en Jinek stappen allebei over naar RTL’

Geplaatst op ma 08 jul 2019 om 10:20

Jeroen Pauw en Eva Jinek maken allebei de overstap van NPO naar RTL. Ze gaan de commerciële zender helpen met de hopeloze talkshowprogrammering. Dat gerucht meldde Wilfred Genee zondagavond in zijn programma Café Hendriks & Genee. De goed ingevoerde Veronica-ster meldde het gerucht met een bepaalde stelligheid. “Er gaat een verhaal de ronde – tenminste, dat hebben wij begrepen – dat Jinek en Pauw binnen afzienbare tijd naar RTL toe gaan“, gaf Genee aan.

Tafelgast Angela de Jong reageerde verbaasd. “Jinek én Pauw?

Johan Derksen daarop: “Dan zou RTL wel een geweldige klapper maken. Ik begrijp het wel door die balkenendenorm dat mensen die keuze gaan maken.”

De Jong: “Ik heb andere namen gehoord. Volgens mij wil Matthijs van Nieuwkerk heel graag naar RTL. Er is immers gedoe met zijn salaris.

Genee: “Dan gaat die de late avond doen en zij de vooravond doen. Maar goed, dat moeten we allemaal zien.”

Daarmee suggereert Genee dat Van Nieuwkerk op de late avond zou kunnen afwisselen met Beau van Erven Dorens en Jinek en Pauw in de vooravond aan de slag te gaan.

Het is geen geheim dat Jinek graag naar de vooravond wil, maar in de vooravond van RTL 4 lijkt geen ruimte. Daar is om 18.00 uur het RTL Nieuws te zien, om 18.15 uur Editie NL, om 18.35 uur RTL Boulevard, om 19.30 uur RTL Nieuws en om 20.00 uur GTST.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot
80 Reacties op “‘Pauw en Jinek stappen allebei over naar RTL’”


 1. Baron

  Lekkere linkse lullen op de boomerbuis

 2. L.

  Lijkt me erg onwaarschijnlijk.

 3. kookie

  Dat zou me toch een schok zijn! Dan pakt van nieuwkerk de late avnd tegen een mega fee

 4. Hahahaha

  Wat een onzin!

 5. Roen

  Inderdaad… tot op heden is dat de vooravond. Ik verwacht dat de vooravond dan wel zal gaan veranderen. En dat editie NL verdwijnt en Boulevard wellicht 30 minuten zal gaan duren of verdwijnt naar de latere avond.

 6. Mart

  Links lullen,brechts vullen ,dus dat kan best eens kloppen.

 7. Mono

  Gelieve Pauw gewoon fulltime op NPO 1 zetten. Ik mis hem nu al.

 8. Jamai

  Logischer is het als Van Nieuwkerk de Late Night bij RTL gaat doen en Jinek doorschuift naar 19.00 uur op NPO 1, en dus niet niet naar RTL gaat. Zij schnabbelt zich toch al ongans dus de balkenende-norm zal haar weinig schelen.

 9. henk

  Combi van RTL Nieuws en Editie NL staat als een huis. Wel zou Boulevard ingekort kunnen worden.

 10. Winkelhoekwagentje

  Tof. Dan kan de linkse indoctrinatie al op de vooravond beginnen.
  Wat wil die gekke Peter met een Korst nou?! Van RTL een soort linkse commerciële omroep maken?
  De ene na de andere wijk gaat naar de verdommenis en op de TV harder dan ooit struisvogeltje spelen.

 11. Winkelhoekwagentje

  Indoctrinatie.

 12. Sapperdeflap zeg!

  Eerst nog maar eens afwachten wat er klopt van het ‘gerucht’. P en J hebben hun kwaliteiten, maar ze zijn niet onmisbaar voor de publieke omroep. Hetzelfde geldt voor van Nieuwkerk. Tijd voor nieuwe, frisse presentatoren.

 13. Dries de Graaf

  AUB stoppen met de NPO…. gewoon op zwart voor 5 jaar.
  Scheelt miljarden aan vliegtickets en NPO directeur salarissen.

 14. Tim20

  Je zou Editie en Boulevard tussen 18 en 19u kunnen zetten, het RTL Nieuws recht tegenover het 20u journaal plaatsen en tussen19 en 20ufe nieuwe talkshow. Dan is RTL ook meteen verlost van het probleem GTST en gaat het echt de strijd aan met NPO

 15. Bears’den

  Waarom worden grote namen als Jeroen, Matthijs, Eva, Beau ect gewoon geen zzp’ers?
  Je gewoon laten verhuren voor een jaar of voor een project voor een bepaalde tijd, bij een bepaalde zender..
  Dan hoeven ze zich ook niet te binden aan 1 zender, en hebben de omroepen én presentatoren een meer vrijere rol..

 16. #NPO kijker#

  Niemand gaat Twan achter na.

  Ze zijn niet gek.

 17. J

  Ze gaan echt niet alle die naar RTL.

  Verwacht dan Matthijs naar late avond RTL4. Jinek vooravond NPO1. Pauw gewoon late avond NPO1.

 18. Ron

  Dit is gewoon ongefundeerd een roddeltje de wereld in helpen van Genee om maar publiciteit te genereren en dat iedereen, zoals MC, er over gaat schrijven. Ik kan me niet voorstellen dat beide naar RTL vertrekken, ze hebben immers Beau al die gaat gewoon een kans krijgen en als dat niet aanslaat dan zou het misschien wel eens zo kunnen zijn dat ze bij Pauw OF Jinek, en misschien Matthijs aankloppen, maar eerder niet hoor.

 19. Sven L.

  Dan gaat GTST dus naar RTL5 (lijkt me).

  18:00 uur RTL Nieuws
  18:15 uur Boulevard
  19:00 uur Pauw & Jinek
  20:00 uur RTL Nieuws (GTST naar 5)
  20:30 uur avondprogrammering
  22:30 uur Nieuwkerk Live
  23:30 uur RTL Nieuws / Editie NL

  Editie NL dus opofferen cq. integreren op late avond. Als HvN daadwerkelijk zou verdwijnen bij SBS, komt er wel een gat op de televisie voor dergelijk nieuws. Er is gewoon behoefte aan aangezien HvN eigenlijk altijd wel scoort.

  Gedurfd. Maar kan misschien werken.

 20. anoniem

  Pauw en Jinek

  laat het volk niet gaan kotsen

  op een gegeven moment moet je gewoon stoppen

  laat je niet weg sturen

  hoe willen jullie herinnert worden

  zo slim zijn jullie ook niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Machteld

  Speculatief: Beau en Matthijs wisselen elkaar af op de late avond, Jinek en Pauw doen dat in de vooravond (Eva heeft al eerder aangegeven liever naar een vroeger tijdslot te verhuizen, wellicht is daarvoor geen ruimte bij de NPO). EditieNL eruit mikken (voegt van alle actualiteit in die vooravond het minst toe), BLVD kwartier vervroegen + verkorten (scheelt ook geld nu de kijkcijfers teruglopen) en zo de RTL-avond herindelen: om 19:00 uur tegenover DWDD Pauw/ Jinek en tijdslot 22:30 uur je late show. Mooie carrousel.

  Meteen steviger concurrentie met Talpa ook, die in het nieuwe seizoen eveneens met een vernieuwd avondrondje zal komen, qua actualiteit.

 22. 123

  Lijkt mij ook erg onwaarschijnlijk. Het afbreukrisico (denk Jack Spijkerman, Twan Huys, Art Rooyakkers, enz.) is mega-groot. Alleen Caroline Tensen heeft tot op heden haar kijkers meegekregen. Alhoewel: haar programma Één Tegen 100 iig.

 23. Tim20

  Wat een klapper zou dit zijn!

  18.00 RTL NIEUWS
  18.10 EDITIE NL
  18.30 RTL BOULEVARD
  19.00 PAUW/JINEK
  20.00 RTL NIEUWS
  20.30 – prime time blok
  22.30 BEAU/MATTHIJS

  GTST naar Videoland (en RTL5?)

 24. Tim20

  @Sven L. Blijkbaar hetzelfde idee :)

 25. peter

  Zou niet best zijn als dat zou gebeuren. Zit je net in een mooi gesprek, moet het weer onderbroken worden door reclame. Daar zit toch niemand op te wachten.

 26. Ron

  @Tim20: totaal ongeloofwaardige programmering….

 27. Paolo

  Mag Pauw aub zonder Jinek ( in een talkshow)??? Pauw alleen werkt beter. Klopt dat Jinek minder laat op de avond wilde dus veel is denkbaar. Van der Linden krijgt ook ergens een rol, niet alleen tijdens reces P of J. De stoelendans kan beginnen. En wat nou helpen???Laat Rtl4 het zelf opsoppen en uitzoeken of is nu echt alles maakbaar alleen door het slijk der aarde?

 28. Sven L.

  @Tim20 haha ja !

  Op zich ook wel een logische indeling. RTL roept al jaren dat ze urgenter wil zijn. Dat bereik je alleen maar met live-tv. Dus moet je meer uren vrijmaken daarvoor. Een extra talkshow is dus een logische stap in die richting.

  Op deze manier zijn ze alleen tussen 20:30 -22:30 niet live. Al het andere wel.

 29. n

  Ik denk dat Twan overschat wordt: statisch, sloom en geen humor. Jinek of Mathijs zouden prima bij RTL passen. Spijkerman voerde eerst campagne tegen de Mol en werd voor het geld zijn vriend. Pauw zal het moeilijker krijgen voor het Libelle-publiek. RTL Boulevard kan met Bridget en Froukje, als hots, beter RTL Bergman Clinics heten. Wat zit daar een botox in en weet-nie-hoeveel is er aan gesleuteld.

 30. Kimmy Gibbler

  Tim20

  GTST gaat niet naar RTL 5/Videoland, maar blijft aankomend seizoen gewoon bij RTL 4

 31. anymousin

  Ik geloof hier dus echt helemaal niets van. Genee is goed in het verspreiden onzinnige/onsmakelijke geruchten. Is niet in z’n eerste leugen gebarsten. (vrijuit vertaald =leugenaar)

  Pauw en Jinek hebben Twan Huys als voorbeeld. Beiden zullen zich wel 2x bedenken alvorens ze zich aan die zelfde steen stoten.

 32. Willem

  Man man man, jank toch niet zo……we hebben al 30 jaar commerciele tv, en peter jankt nog steeds.
  Peter:
  Mon 08 Jul 2019 om 10:57
  Zou niet best zijn als dat zou gebeuren. Zit je net in een mooi gesprek, moet het weer onderbroken worden door reclame. Daar zit toch niemand op te wachten.

 33. Zomaar

  Pauw was al bij RTL in dienst, dus die overstap zou zo niet vreemd zijn.
  Jinek heeft populistisch gedrag, dus was het te verwachten.
  Nieuwkerk zou zich volkomen belachelijk maken als hij voor RTL kiest.

 34. @Zomaar

  U maakt zich volkomen belachelijk met uw domme commentaartjes.

 35. Paolo

  Aan de andere kant: Het ‘nieuws’ komt wel heel toevallig naar buiten net na Pauw’s zomerstop bij BNNVARA, Vreemd….alles heeft met timing van doen!

 36. Arend RR

  Het lijkt er meer op dat ze alle drie contact hebben gehad met elkaar en gezamenlijk de overstap maken. Dan is het afbreukrisico nihil. Best een kans dat dit gaat gebeuren.
  En het dan No way laten produceren door Blue Circle maar door mensen waar zij een prettig gevoel bij hebben. Die het nu ook voor en doen dus.
  En over Twan huys: Is niet bijster slim of deskundig, leunde altijd op een topredactie en zat ineens met een Blue Circle skinny jeans zonnebril redactie doe niets kunnen en dan ga je voor de bijl met je gebrek aan talent.
  Gaat Jinek en Pauw en Van nieuwkerk never gebeuren.

 37. Grumpy

  Flauwekul, maar Genee doet werkelijk alles voor aandacht.

 38. QMuzak

  Ach jullie maken je druk om niets.
  Zijn jullie nog niet op de hoogte gebracht van het gegeven dat het kijkerspubliek van lineaire televisie aan het ineenschrompelen is?
  Televisie is bezig aan zijn laatste jaren. Tis allemaal een achterhoedegevecht.

 39. echt nieuws

  Was vorige week ook al hier iets over te lezen via Erik die iets in de wandelgangen had vernomen. Ze gaan alle drie RTL late night doen in afwisseling. Matthijs wil tot eind december 2019 DWDD doen maar BNNVARA wil dat Matthijs nog een seizoen langer die 5,5 ton krijgt waar de politiek zo tegen is (2020 dus), anders was dit al lang bekend gemaakt 2-3 weken geleden. Genee heeft gelijk dus.

 40. Ron

  Hoorde ze ook nog niets zeggen dat Patty en Gordon de vooravond van 6 gaan doen?

 41. Malleman

  Matthijs van Nieuwkerk gaat waarschijnlijk om 20:00 uur op RTL4. HET 30ste seizoen zal deels op RTL4 en later bij nog slechtere kijkcijfers “verhuizen” naar RTL 5. Kwestie van tijd.

 42. Malleman

  Het 30ste seizoen dus van GTST, beleefd zijn laatste jaar op hoofdpodium RTL4 ;)!

 43. Bain

  HAHAHAHA! Valt 1 april laat dit jaar?

 44. Paolo

  @Ron, klopt. Nee DAT is pas concurrentie, lol!

 45. Ad

  De komkommers zijn deze tijd wel erg groot…..

 46. rooie Rinus

  Pauw is op z’n retour, en Jinek gaat voor de centen. Niets mis mee. Stel voor dat de vaste sidekick paul de leeuw gaat worden, met als gast optreden caroline tensen.
  Oh, en laat pauw z’n hele redactie ook meenemen!

 47. Tim20

  Door 2 urgente talkshows te programmeren met ex-NPO gezichten geef je RTL4 meteen een volledig nieuwe uitstraling, meer richting kwaliteits-tv en verder weg van SBS6.

  Met 3 overstappen is idd volledig anders dan alleen, zeker als RTL4 de programmering grondig opfrist, aanpast en GTST naar Videoland brengt.

 48. Clarabella Koe

  Tijd om Frits Barend en Henk van Dorp op te graven, op te warmen en weer op de buis te pleuren.

 49. BEUK DE BOOM

  Briljant van Petertje. De NPO in één keer leegkopen. Dezelfde tactiek die voetbalclubs hanteren: zoveel mogelijk sterspelers binnenhalen. Niet om daadwerkelijk op te stellen, maar om de concurrentie te verzwakken.

  Het Spijkerman/Twan scenario gaat niet op als Jeroen én Eva én Matthijs naar RTL gaan. Let wel: Pauw is jarenlang het gezicht van RTL 4 geweest.

 50. Jeep

  Ik hoop dat deze roddel nergens op gestoeld is.. Zowel Pauw als Jinek hechten aan de publieke omroep en reclame vrije programma’s. Matthijs ben ik niet zo zeker van. Dit zou echt een teloorgang zijn voor de NPO…

 51. martijn

  talkshow overkill……..

 52. q8

  bij rtl zal er geen hond naar kijken,
  rtl is een heel aner slag volk,
  en… bij de commerciëlen moet je echt presteren,
  komt bij, wie kijkt er nog regelmatig tv??
  t ECHTE nieuws moet je toch via internet krijgen, [minder gekleurd ]

 53. Trudy

  Pauw geeft het stokje weer door aan Vissenoog ik kijk niet meer vreselijk hysterisch mens met dr Trumpbashen !!

 54. H. Tan

  Mooi, dan kan ik op NPO 1 23 uur aan de slag

  Fris en fruitig
  Tan

 55. Toan

  Lijkt mij ook onwaarschijnlijk dat P & J naar RTL komen. Maar mocht het zo zijn….mijn idee:
  18.00 uur Nieuws
  18.15 uur Editie NL
  18.30 uur Blvd
  19.00 uur P of J
  20.00 uur Nieuws. GTST naar 5

 56. Robert

  Hou eens op met die lulverhalen, je gaat toch niet je naam te grabbel gooien.

 57. Mark

  @ Toan

  Ze gaan echt niet GTST moven, en ook niet het nieuws tegenover NOS Journaal zetten. Het scoort juist als een tierelier om half 8, al 30 jaar lang.

  Als Pauw en/of Jinek gaan, dan natuurlijk naar late night om half 11.

 58. Joop55

  Jinek kan met gemak naar RTL.

 59. B

  Zeer maar dan ook zeer onwaarschijlijk.

 60. Mick

  Van Nieuwkerk past helemaal niet bij de doelgroep van RTL, niet doen!

 61. Huh

  Ik zou dat ontzettend jammer vinden, maar geloof hier ook niks van. Denk dat het ook niet gaat werken. En NPO 1 komt toch weer met talkshows op die tijdstippen. Daar zit vast ook wel weer nieuw talent bij. Plus de reclame is ook te onrustig in talkshows op RTL 4.

 62. Rob

  Jammer, ik ben een groot fan van Pauw en Jinek. Als zij hun programma laten onderbreken door (grote) reclameblokken zijn zij mij kwijt. Van Nieuwkerk mag wel weg. Die mis ik nu al niet.

 63. ano@niem.nl

  Dit gaat gewoon gebeuren. Pauw is afkomstig van het vroegere Veronica/Veronique/RTL Veronique/RTL4. Ik zie hem ook zo weer het nieuws oplezen als anchor en samen met Jinek of Westerik de late night doen icm Van Erven Dorens/Jinek/Westerik. De vooravond van RTL zal niet snel veranderen.

 64. Bart

  @ano@niem.nl Zou een grote slimme zet zijn Pauw/Jinek naar RTL halen. Het zou wel kunnen en een betere keuze zijn dan Matthijs van Nieuwkerk. Wel voor de late avond dan. Dit past bij RTL4 niet in de vooravond. Jeroen gaat natuurlijk nooit meer terugkeren bij het RTL Nieuws (als anchor).

 65. Bart

  @Ron Ja dat zeiden ze. Vraag me af hoe laat en hoe lang want die vooravond van SBS6 wordt wel erg vol zo.

 66. Bart

  Zojuist in Boulevard de geruchten dat Jinek en Pauw zouden overstappen. RTL wil er niets over kwijt dus dan kun je tussen de regels doorlezen dat er wel gesprekken gaande zijn. Ook met Matthijs overigens.

 67. Eddie Emmer

  Live is het enige waarvoor mensen nog linear kijken…logisch dus, gelijk na het half acht nieuws een actuele talkshow tot 21.00. Pauw, Jinek, Tan, Matthijs, Beau, en De Leeuw allemaal in de tombola. Vroeger was dwdd op ned, 3 tot half 9. ‘Talkshow VI is ook al jaren om half 9. Kan allemaal prima.

 68. Laurens B

  @Bart;
  Toch vraag ik mij af of ze alle drie gaan. Daarnaast betwijfel ik of ze zich durven branden aan het Late Night tijdslot, omdat de één na de ander daar flopt. Ook bij Beau betwijfel ik of hij zomaar boven de 500.000 kijkers uitkomt. Daar is een lange adem (en een goed programma) voor nodig.

  Jinek heeft al aangegeven dat zij liever naar de vooravond gaat. Zou men enkel voor Jinek de vooravond omgooien? Dit doen ze ook enkel en alleen als Matthijs van het DWDD tijdslot wordt afgehaald.
  Pauw is net als Twan Huys te ‘kakkerig’, matcht niet helemaal met RTL4.
  Matthijs zou vooral gepaaid moeten worden, met naast een talkshow nog iets als Bureau Sport. Wat dat betreft zou hij toch nog eens met John de Mol moeten praten, past perfect op Veronica.

 69. Lau voorheen Laurens

  @Bart;
  Toch vraag ik mij af of ze alle drie gaan. Daarnaast betwijfel ik of ze zich durven branden aan het Late Night tijdslot, omdat de één na de ander daar flopt. Ook bij Beau betwijfel ik of hij zomaar boven de 500.000 kijkers uitkomt. Daar is een lange adem (en een goed programma) voor nodig.

  Jinek heeft al aangegeven dat zij liever naar de vooravond gaat. Zou men enkel voor Jinek de vooravond omgooien? Dit doen ze ook enkel en alleen als Matthijs van het DWDD tijdslot wordt afgehaald.
  Pauw is net als Twan Huys te ‘kakkerig’, matcht niet helemaal met RTL4.
  Matthijs zou vooral gepaaid moeten worden, met naast een talkshow nog iets als Bureau Sport. Wat dat betreft zou hij toch nog eens met John de Mol moeten praten, past perfect op Veronica.

 70. WEST*

  ik hoorde dat linda over 2 jaar weer naar de NPO gaat, Ook Catherina Keyl naar de AVRO TROS jack Spijkerman naar de VARA , en de RAMBLERS worden her opgericht als radio orkest door Cor Bakker , ook kabouter Plop zal een hoofdrol gaan spelen in het programma op de radio, t klokje van 7 uur en dus??? Moeders wil is wet komt terug bij de KRO door de vrouw van Ho leeder, en bij de NCRV mag het bovenste knoopje van het bloesje los voor de radio als het 35 graden is
  Dan een nieuw programma bij SBS6,,, WIE MAAKT MIJ WEER TOT LEVEN
  oud ariesten die allang heen zijn gegaan worden opnieuw tot leven gebracht

  3 april de eerste aflevering met Bill hailey fats Domino en Tante Leen
  5 MEI GLENN MILLER , VERA LYNN, JETJE VAN ORANJE
  6 JUNI MAX VAN PRAAG, EDDY CHRISTIANI , EN WILLY ALFREDO
  DE SNELDICHTER WEET U NOG
  ROEPT U MAAR!!!

  WE ZITTEN HIER GEZELLIG
  BIJ RADIO EN TV
  EN LUISTEREN OF KIJKEN
  NAAR RTL SBS OF NPO2
  MAAR JE BLIJFT JE STEEDS VEBAZEN
  WAT JE ALLEMAAL ZIET
  GEEF MIJN PORSIE MAAR AAN FIKKIE, WAT KIJKEN DOE IK NIET

  JAAAAA ROEPT U MAAR !
  Ja ik heb ook gehoord dat RTLl 10 er aan komt, ze gaan iets nieuws doen
  OH ER WORDT WAT AFGERODDELD OP HET MEDIAPARK

 71. deidevries

  Dat bejubel van die karakterloze Jinek heb ik nooit gesnapt.
  Jeroen en z’n burgerlukke Bunskoekshow, het is maar een idee.
  Er is genoeg talent, echt talent bijvoorbeeld Nadia Moussaid wat een parel.
  P.s mag Margriet ook mee

 72. Johnny👀

  Misschien klopt het wel maar misschien ook niet,wat moeten we hiermee..

 73. J

  Ik heb gehoord dat ze Merel en Eva samen willen zetten op de late avond, afwisselend met Beau dan.

 74. Bart

  @J Zou wel echt een goede zet zijn.

 75. JM

  Matthijs v N. gaat uiteraard ook.
  Talpa of RTL, zal hem worst wezen, zou ik ook doen, als ik ergens een miljoen kan cashen.
  Wie hier beweert dat het zakkenvullers zijn, moet bij zichzelf te rade gaan; iedereen zou het doen.

 76. Bart

  @JM Helemaal waar! Ik denk alleen dat een overstap voor Matthijs minder goed gaat uitpakken dan voor Pauw en Jinek. Weet niet waarom maar is een gevoel.

 77. MediaPrak

  Genee gaat naar de EO! Hij is tegen een lantaarnpaal gelopen en heeft het licht gezien. Beau stapt over naar Avrotros en gaat in z’n eentje het ESF presenteren. Het ESF komt in Dronten. Prov Flevoland bekostigd verbouwing De Meerpaal. Andries Knevel komt met een late night show op SBS. Frank Marsmeijer praat met RTL5. Jan Versteegh komt uit de kast en gaat als Joyce aan de slag op Net5. Uh

 78. MC bezoeker 28

  Het lijkt mij niet logisch om ze alle drie te halen. Als ik zou moeten kiezen zou ik als rtl zijnde voor Jinek kiezen. Daar kun je de meeste kanten mee op en echt een ander geluid mee neerzetten. De kans op afbreuk is ook het kleinst. Voor wat tegenwicht tegen de zender ideeën en de redactie zou een duo presentatie met Pauw ook een goede optie zijn. Van Nieuwkerk zou ik niet op gokken. Dat had dan al een aantal jaren eerder moeten gebeuren.

 79. 123

  Ik denk juist dat alledrie afbreuk zouden doen aan hun repetitie. Eenmalig groot geld, of een lang verband met de NPO met groeimogelijkheden. Ik zou eieren voor m’n geld kiezen. Beter een vast contract dan een Twan Huysje, die met hangende pootjes terug komt.

 80. Ben Zine

  Voor alle critici van het salaris van Mathijs van Nieuwkerk: RTV Utrecht zit (alweer) in financiële problemen. O.a. veroorzaakt door salaris van de directeur à € 150.000 per jaar excl. pensioenkosten. Tel daarbij maar even de lease-auto bij en dan kom je gauw op een bedrag van € 175.000. Als de € 150.000 excl. werkgeverslasten is kom je inclusief deze kosten op rond de € 200.000.! Ka-ching.
  Overigens zijn de inkomsten van RTV Utrecht ruim € 10 miljoen per jaar. Als we uitgaan van minimaal 12 van deze organisaties in Nederland, dan praten we al over de € 100 miljoen per jaar van onze centen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.