Café Hendriks & Genee mag verder van John de Mol

Geplaatst op ma 08 jul 2019 om 9:40

Er komt een tweede seizoen van Café Hendriks & Genee. Het programma is vanaf zondag 27 oktober weer op zender, waarschijnlijk bij Veronica. Dat heeft Wilfred Genee gisteren bekendgemaakt in de seizoensafsluiter. Café Hendriks & Genee was geen kijkcijferhit – de finale trok 220.000 kijkers (5,2 procent) – maar wel was het programma spraakmakend. In de laatste aflevering lieten Genee en Hélène Hendriks zichzelf afkraken door gasten Angela de Jong en Johan Derksen.

De Jong sprak Hendriks rechtstreeks aan. “Ik denk niet dat dit zeg maar echt iets is waar jouw hart ligt. Zeker naast Wilfred vind ik het een heel oneerlijke strijd voor jou.”

Hendriks: “Ik snap wel wat je bedoelt, want Wilfred is natuurlijk een stuk verder in interviewen. Aan de andere kant: je kunt het ook tijd geven. Natuurlijk ligt mijn hart bij sport, maar je moet soms ook eens iets anders proberen.”

Derksen: “Neem nou van mij aan: jullie zijn wel degelijk een duo met potentie. Maar ik ben hier nou vandaag en ik wist niet dat het live nog erger was dan op televisie. Jullie worden genekt door alle franje in het programma. Kijk, Willibrord vind ik een leuke man, maar het voegt niks toe. Die twee sidekicks zijn top op de radio, maar hier hebben ze eigenlijk geen functie.

Frits Barend: “Ik ben het met Johan eens. Jullie hebben dit allemaal niet nodig.

’s Avonds liet Genee aan Shownieuws weten erg blij te zijn dat ze verder mogen van John de Mol. “Het is wel leuk. In die zes keer hebben we echt wel kunnen bouwen en ik geloof echt wel dat het nog veel beter kan worden tussen ons tweeën. Sommige mensen hebben het altijd over de tierelantijnen, maar daar moet je gewoon een beetje aan wennen. Het wordt hartstikke leuk straks.

Foto: SBS
36 Reacties op “Café Hendriks & Genee mag verder van John de Mol”


 1. rooie Rinus

  Interessant format zou kunnen zijn om het elke uitzending over het prg zelf te hebben. Want gister was eindelijk eens een aardige uitzending.

 2. Renate

  Wat gemeen om zo’n onflatteuze still te gebruiken.

 3. Nuchtere Nico

  Meisje Hendriks was weer dramatisch. De vragen aan Jens Olde Kater in het bijzonder. klaarblijkelijk kan zij dit niet, waarom moet het dan toch zo gepusht worden?!

 4. Jenzzz

  Laten we wel wezen, Genee draagt het programma, Hendriks mag erbij zitten omdat ze een vrouw is, maar ze voegt weinig toe.

 5. Jenzzz

  Ze wordt gepusht vanwege de feministische agenda. Zo simpel is het.

 6. Jenzzz

  Zo gaat het in alle geledingen van de maatschappij tegenwoordig: identiteit is belangrijker dan bekwaamheid.

 7. Bears’den

  @ Jenzzz

  Klopt idd..
  En ze is ook wel goed, bij fox, maar in dit format niet..

 8. HansR

  ik wilde het nog een keer proberen, via terugkijken, na het genieten van alles wat met de Tour de France was te kijken.
  Maar het begint met die wanstaltige kop van Frequin en kort daarna Frits Barend, de man die over al probeert binnen te sluipen en zijn mening opdringt. Dit na de smakeloze “zanger” is meer dan genoeg om het Cafe van HenG te verlaten en nooit meer kijken. Jammer van de zelfbevlekkingspoging om Derksen te laten optreden, maar die heeft belang om Genee niet te laten mislukken omdat dan ook zijn contract en centjes op het spel staan.

 9. q8

  ik vond t een heel leuke aflevering,
  iedereen deed t goed aan tafel,
  alleen die frits….voegde niks toe, die l.lt maar een beetje,
  en ooohhhh z’n dochter,
  ppppfffff
  ik vond Helene erg goed gisteravond,
  en ze kunnen beide tegen eerlijke kritiek,
  want bij Angela en Johan word je niet gespaart ,en terecht
  wat mij erg stoort is t zuipende publiek, en die tokkie zanger,
  past toch niet bij Wilfred en Helene,

 10. #NPO kijker#

  Top, ga zo door en laat Angela maar l u l l e n.

  Ze kan alleen maar met haar hamsterwangen gal spuwen op haar 2 zitbank.

 11. No. 14

  De presentatoren vervangen, dat zou het beste zijn voor het programma + die tierlantijntjes en die domme side-kicks en die Duits Frans eruit pleuren!

  Programma omdopen tot “Derksen & De Jong !!!

 12. Peter van de Plas

  De beste oplossing is inderdaad de presentatoren vervangen – de studio leeghalen – de tap afzetten en geen camera’s gebruiken – dan is het allemaal zeer succesvol deze nieuwe format.

 13. n

  Hendriks beheerst de onderwerpen niet en dat wordt pijnlijk duidelijk.

 14. Paolo

  Zet ALLE SBS6 progromma’s ( onder Talpa’s , de Mol) nu eens op een rijtje in de afgelopen korte tijd.
  Of vooralsnog door mochten of al als format op de tekentafel sneuvelde. Ik ben het kwijt.

 15. Ron

  Gisteren was de leukste uitzending tot nu toe, omdat het veel over hun eigen programma ging en over andere TV programma’s. Met daarbij Johan Derksen en Frits Barend dat was een leuke line-up. Maar serieus; ik denk dat als het terug komt er toch wel moet veranderen aan de opzet. Hendriksen er uit, niet meer uit een kroeg, Jukebox wieberen, Nederlandstalige smartlapzanger moven en die 2 barkeepers. En dan gewoon focus op 1 of uiterlijk 2 gasten per uitzending. That’s it. Doorgaan op dezelfde weg heeft geen zin, en oh ja, zet het op 6 of hoe het gaat heten vanaf september…oeps..

 16. Zonder Naam

  Hélène komt gewoon veel vlieguren te kort, maar ik schrijf haar niet meteen af. Ze heeft achter de schermen iemand met veel ervaring nodig, die haar op het talkshow-vlak dingen bij kan leren.

 17. HalloJumbo

  Johan zat in een serieus verhaal, gaat die domme k-u-t kabouter sidekick keihard aan de bel lopen te slingeren. Respectloos met hun domme gelach erbij.

 18. Pino K. Kio

  Ik ben na de eerste uitzending afgehaakt. En gezien de reacties, hoef ik daar geen spijt van te hebben. Een 2e serie? Ze doen hun best maar. Alles wat de Mol te bieden heeft, is een grote teleurstelling.

 19. Paut Pielusma

  Talpa klasse breekt kijkcijferrecords, qua instorting.

 20. dynamische dennis

  Dat Genee zich live laat afzeiken door de twee grootste critici van het land, vind ik zeer sterk. Genee is echt outlier in het medialandschap. Een bijzondere eend.

 21. Lieke van Lexmond Lover

  Het publiek bij Hendriks & Genee was ook erg irritant, die jongen achter Johan derksen zat gewoon te praten de hele tijd lang met een andere vent en zat constant irritant te doen, allemaal tokkie volk

 22. StefanV

  Zoals veel programma’s moet ook Café Hendriks & Genee z’n juiste vorm nog vinden. Ik ben het wel eens met de kritiek die in het artikel wordt genoemd. Het programma M is met sprongen vooruit gegaan nadat men met kritiek aan de slag ging. Hopelijk lukt dat bij deze talkshow ook.

 23. Jordao

  Ik ben het met die JD eens , De allang over de datum zijnde Frequin voegt idd 0,00 Nada toe als ook die beide lachgas pipo’s achter de bar. Voorts is die Genee weer een echte zuigerd om maar wéér Tan als voorzet te geven met de bedoeling hem wederom de grond in te boren. Is de haat zo erg naar Tan toe, iets anders kan ik me nauwelijks voorstellen. En die Hendriks moet maar gewoon de voetbal programma’s doen want dit is is toch wat anders.

 24. Bart

  @Ron Op Hendrix eruit na helemaal eens!

 25. Kird

  Wtf doet die bolle zeug angela daar ??

  Waarom is zij overal maar te zien ??

  Het is Zon nietszeggend lelijk verschijnsel
  Waarom heeft ze dat zelf niet door ?

  Ik word zo ontiechelijk moe om die ro tkop te moeten zien

  Echt bah 😴

 26. Trudy

  Genee moet het alleen doen stoor me heel erg aan die alcoholist Frequin wat een tokkie die ouwe fossiel

 27. Mark

  Angela de Jong vroeg direct erna: op welke zender?

  Dus gelijk promoveren naar SBS 6, dat zegt zij al wekenlang.

  Kan zo op de zondag van 6 tussen half 10 en half 11.

  Veronica gewoon serie / film avond laten op zondag.

  Verder zoals Angela zegt stoppen met die AB Normaal gezelligheid in het “café” en er gewoon een talkshow van maken, met als afsluiter een artiest die iets mag promoten.

  Frans Duijts voegt niets toe, Willibrord voegt niets toe. Zijn allebei een minuutje of 2 in beeld, maar vangen vel volledige gage. Weggegooid geld.

 28. Lieke van Lexmond Lover

  Gewoon volgend seizoen een half uur langer doen, zodat meer over een onderwerp vertelt kan worden

 29. Michel

  Het format wel wat aanpassen (schrappen van al dat overbodige) en Hendriks kan idd nog wel wat lessen interviewtechnieken gebruiken. Maar dan kan het best wat worden. In de basis is het format namelijk wel prettig, er is alleen te veel opsmuk.

  Maar eerlijk gezegd: als Hendriks het na de cursus interviewtechniek het vak niet beheerst kan ze daar beter stoppen en het bij sport houden.

 30. Donald Dumb

  Ja he he. Anders heeft De Mol zijn zoveelste flop te pakken.
  Om de schijn op te houden dus maar een tweede seizoen van dit programma…

 31. Erwin

  Ze zijn tenminste eerlijk over hun eigen falen. Daar kan meneer Art het grote geld Rooijakkers nog wat van leren. Hoe kan je ontevreden zijn over een topprogramma als WIDM? Dan vraag je erom. Maak er een iets serieuzere talkshow van op een beter tijdstip en het kan echt succes hebben.

 32. flop per de flop op Talpa is Top

  Geweldig weer een flop programma erbij Talpa gaat ten onder aan de hoeveelheid megaflops.

  Prima Sjon gaat lekker nog 2 jaar dan is het klaar.

 33. Donald Dumb

  Talpa gaat zo de geschiedenis in als de zender die de meeste flops produceerde. Ook een prestatie.
  En John de Mol blijft er maar in geloven…

 34. Annoniemus

  H&G is lekker luchtige TV , maar programmeer het net als V-Inside op SBS6 , dat trekt geheid meer kijkers !

 35. "Veronica Doet Het?....Beter!": 

  Echt weer een Annoniemus. Veronica Inside past helemaal miet bij SBS6.

 36. Charles

  Genee is een geniepig mannetje en Hendriks heeft de timing van een banaan, kortom dit wordt weer niks. Gewoon stoppen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.