RTL spreekt Jensen tegen: ‘Scoorde ondergemiddeld’

Geplaatst op di 04 jun 2019 om 11:45

RTL heeft Robert Jensen niet van de buis gehaald omdat hij een rechts geluid liet horen, maar omdat hij simpelweg te weinig kijkers trok. Dat laat de zendergroep desgevraagd weten. Jensen beweerde zondag in Business Class dat RTL hem te kennen heeft gegeven dat hij vanwege zijn rechts-populistische geluid het veld moet ruimen. Naar buiten voerde RTL de lage kijkcijfers als reden op. Hoewel iedereen heeft kunnen zien hoe dramatisch die waren, ontkent Jensen zijn horrorscores glashard.

Sterker nog: volgens Jensen waren zijn kijkcijfers fantastisch. “Het scoorde 50 procent boven het gemiddelde van die zender. In de commerciële doelgroepen zaten we 100 procent boven het gemiddelde. Dat was het dus niet“, beweerde hij bij Harry Mens.

Gezien de kijkersaantallen – op een gegeven moment keken er nog geen 100.000 mensen – klinkt dat behoorlijk ongeloofwaardig. En dat is het volgens RTL ook. “Binnen de commerciële doelgroep van RTL 5 heeft Jensen 20 procent onder zendergemiddelde gescoord.

Eigenlijk scoorde Jensen in vrijwel alle doelgroepen erg slecht, blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. In de doelgroepen 65+ en mannen van 25 tot 54 jaar vallen de scores nog mee, maar dat komt vooral door de piek van de uitzending met Geert Wilders.

Keek men de Jensen-afleveringen dan massaal online terug? Nee, ook daar werd volgens RTL ondergemiddeld gescoord. “Zelfs de Wilders-uitzending.

RTL wil hiermee benadrukken dat het toch echt de kijkcijfers waren die ten grondslag lagen aan de beslissing om te stoppen. “Wat de uitleg van Jensen betreft, het tegendeel is waar. Wij hebben juist heel bewust voor hem gekozen omdat hij een ander geluid, meer rechts, laat horen.”

Het afgesproken aantal afleveringen is uitgezonden en op basis van de cijfers hebben we besloten niet te verlengen. Het had helaas niet de impact die we hadden gehoopt.”

Lees ook: Robert Jensen: ‘RTL liegt over schrappen talkshow’ (maandag)

Foto: RTL
48 Reacties op “RTL spreekt Jensen tegen: ‘Scoorde ondergemiddeld’”


 1. Floers

  Nou bewijs maar dan, laat die cijfers maar zien

 2. Jables

  Jensen ontkent wel meer. Als je hem in zijn podcast hoort raaskallen dan moet je je ernstig zorgen maken om zijn mentale welzijn. Die man leeft in een andere werkelijkheid en verzint feiten waar je bij staat.

 3. Floers

  Als Jensen nu wederom helemaal los gaat op RTL bewijst dat natuurlijk wel e.e.a.
  RTL had natuurlijk liever gehad dat zo’n programma WEL een impact had gehad, want, alles voor de kijkcijfers! Dus ik weet het zo net nog niet met Jensen. Daarom: show us the numbers! Dan kunnen we het eerlijke verhaal zelf zien.

 4. Henk

  Met verdeeldheid zaaien kom je er niet. Hij is zelf een (witte) allochtoon.

 5. Floers

  Hij ageert niet tegen allogtonen, Henk. Hij ageert vooral tegen de klimaathysterie.

 6. Floers

  Hallo daar. Allochtonen*

 7. DENK-na

  Jensen? Is dat niet de mislukte broer van Frank Dane? Looser! Gelooft in zijn eigen waarheid. Het blijft vreemd dat hier bij MC nog leeghoofden zijn die nog in hem geloven.

 8. #NPO kijker#

  MC is RTL dus het zou zomaar kunnen dat de cijfers gemanipuleerd zijn.

 9. Ron

  Jensen kan geen kijkcijfers interpreteren. En niet alleen kijkcijfers; de luistercijfers van de radiostations waar hij in het verleden mee te maken had ook niet…

 10. Joop55

  RTL had deze Plofversie van Hans Klok nooit een podium moeten geven.

 11. Erwin

  Tja, toch niet genoeg tokkies met aluhoedjes en extreemrechtse ideeën die naar een zelfingenomen vetklep willen kijken. Fijn! Er is nog hoop.

 12. RN

  Waarom reageert RTL überhaupt? Iedereen weet dit al, echter Jensen en zijn termietenvolkje geloven alleen wat er in hun straatje past.
  Als je ze de feitelijke cijfers toont, roepen ze ‘nepnieuws’, maar als je ze vertelt dat Peter R. een plan heeft gesmeed om te infiltreren in de diepste krochten van RTL (en dat dit een afkorting is van Radencommunisme, Titoïsme, Leninisme) om de best-scorende programmamaker Jensen uit te schakelen, daarbij geholpen door de geest van Fidel Castro en een transgenderversie van Halsema dan zeggen ze ‘zie je wel, ik wist het!’.

 13. dirk

  Peter v.d. Voorst of zoiets, de “nieuwe man”bij RTL.
  Zelden zo’n nitwit gezien, die vanuit een donkere hoek ineens iets te zeggen kreeg bij rtl.

  Jensen is geen dooie linkse vis die zich met de stroom laat meevoeren, zoals vd Voorst, Jensen is een levende vis die er lekker tegenin zwemt.

  IK ben dat eenzijdige geluid en voorlichting via de NL media wel echt zat.
  Er zijn miljoenen Nederlanders die er anders over denken, maar die mogen hun mening niet horen van het politbureau.

 14. Doge

  Many Jensen, such fat, much retarded…

  Wow.

 15. Reageerder

  Jensen zijn eigen schuld, hij heeft zijn kijkers eerder weggejaagd dan aan zich gebonden met zijn rare uitspraken ontkenningen en beweringen.

 16. MediaPrak

  Maar als de ‘werkelijke’ kijkcijfers dan wel zo goed waren, dan had Talpa hem toch wel transfer overgenomen? Ohja, Jensen heeft als program manager bij Noordzee, JdM een gigantisch verlies (verkoop aan Persgroep Q) opgeleverd.

 17. Pim

  Doen rechts populisten wel vaker: liegen, cijfers verdraaien en anderen de schuld geven.
  Jensen is daarin niet anders dan de gemiddelde populist

 18. Deadly Viper

  Ach die populistische alu tokkies noemen alles fake news. Ook verkiezingsuitslagen als hun partij het slecht doet.

  Ze zijn net zo gek als #NPO kijker# die hier dagelijks onzin komt verkondigen.

 19. S.Ukkel

  Dit was dan definitief het einde van Jensen. Het is een lompe gast geworden die probeert met onwaarheden en effectbejag te scoren.. Schoppen om het schoppen en nul inhoudelijke onderbouwing. Goed dat RTL ingegrepen heeft!

  Ben zelf politiek rechts georiënteerd maar Jensen is op geen enkele wijze in staat om voor de doelgroep waar hij zich op zegt te richten als spreekbuis te fungeren. Wat een domme clown zeg..

 20. Hermann Boring

  Klassiek voorbeeld van hoe je je totaal onmogelijk maakt. Hij kan misschien nog hamburgers gaan flippen bij de Burger King, ergens anders komt ie niet meer aan de bak.

 21. Sapperdeflap zeg!

  @Hermann Boring, Jensen is inderdaad wel geschikt voor de Burger King; hij is immers het schoolvoorbeeld van een echte ‘ingeburgerde’ Nederlander (uche…)

 22. Pakalu Papito

  Slecht idee. Waarschijnlijk eet hij al die burgers zelf op. Burger King zou nog failliet gaan als ze fatman aannemen :D :D :D

 23. Floers

  Het aantal mensen dat hier lekker aan fat shaming doet en tegelijkertijd andere mensen de moraal neemt is stuitend. Fuck jullie hypocrieten allemaal de moeder.

 24. Mart

  Wanneer gaat RTL wat doen aan die afschuwelijke Teleshopping!!?

 25. Femke Burgermoeder

  De huidige kijkcijfers van RTL5 laten zien dat de zender nu nog minder kijkers heeft.

  De doelgroep die het wil aanspreken zit niet meer te wachten op lineaire TV. Ook online is RTL XL een drama, vol reclames, inlog barrières en slechte beeldkwaliteit.

  Jensen deed het in vergelijking met nu echt zo slecht nog niet. Het zal waarschijnlijk niet de kijkcijfers behaald hebben die ze hoopte te krijgen maar het kan veel slechter op RTL5, zoals nu het geval is.

  Hoe hij het nu online aanpakt is heel slim. Hij komt hiermee veel gemakkelijker bij zijn doelgroep, en die doelgroep is enorm aan het groeien. Zeker generatie Z spreekt dit enorm aan.

 26. Richard

  Femke Burgermoeder,

  Gelukkig bestaat generatie Z niet uit oude zure rare mannetjes die altijd boos en overal tegen zijn. :)

  Ik denk dat Jensen exit is. Hij kan wat zeggen over kijkcijfers, maar zelfs zijn start op YouTube die groots is aangekondigd haalde maar 160.000 kijkers. Aflevering twee is gehalveerd, en aflevering drie staat nu op 60.000. Hij heeft daarnaast maar 30.000 abonnees. Ken je MeisjeDjamila? Ik ook niet, en zij heeft dertig keer meer abonnees…

  Nederland zit niet op Jensen te wachten, lijkt wel.

 27. anonymous

  @Floerd; hij had maar 150.000-200.000 kijkers.
  Is te weinig.

 28. Hemmen

  Deze site wordt gedomineerd vooral door linkse zuurpruimen die niet weten wat er werkelijk speelt en direct geloven dat RTL de waarheid spreekt.

  En trouwens Jensen is een man met veel contacten en een tv/media productiebedrijf met personeel. Dat mensen denken dat hij bij het UWV moeten aankloppen of noodgedwongen hamburgers moeten bakken hebben het denk ik niet helemaal begrepen.

 29. Mick

  Vermeld er even bij dat die dieptepunten tegenover de Champignons League waren, de doelgroep van JENSEN kijkt dan voetbal…

 30. Mick

  @Richard Je snapt ook dat Jensen pas kort upload op dat kanaal en MeisjeDjamila dat al jaren doet. De statistieken laten groei zien, zijn kanaal doet het goed.

 31. Laat iedereen zichzelf zijn.

  Niet liegen Petertje, ik ken maar genoeg mensen die er graag naar keken, waaronder wijzelf…we hebben vaak lol gehad om Jensen.

 32. Croky Chips

  Peter vd Vorst blijft maar liegen. Dat hele RTL begint een enge organisatie te worden.

 33. Score

  Croky Chips is zo’n termiet. :D

 34. Sapperdeflap zeg!

  Goed om de lezen dat de kijkcijfers van Jensen erg laag waren. Het overgrote deel van ‘het volk’ (ongeacht politieke voorkeur) heeft geen boodschap aan de grotendeels feitenvrije en/of uit de context gerukte propaganda van deze riooljournalist. Hij kan beter wat vaker aanschuiven bij komrad Harry Mens. Kunnen ze o.a. plannen maken voor een gezamenlijke talkshow: Jens & Mens….

 35. Sjaak

  Veel linkse NPO’ers hier. Jensen scoort prima in zijn Youtube kanaal.

 36. Richard

  @ Mick: goed punt met de tijdsduur! Dat het kanaal groeit in absolute cijfers geloof ik ook. Maar ik zie hele slechte cijfers omtrent kijkers per maand. Op één maart 1,55 miljoen kijkers per maand. Op één april 1.4 miljoen kijkers. Op 1 mei 832.910 kijkers. De cijfers van 1 juni zijn nog niet binnen maar daar kijk ik wel naar uit. Zijn videos halen gemiddeld ongeveer 50.000 kijkers. Dat is absoluut niet TV-waardig.

  Ik ben wel blij met zijn overstap naar YouTube omdat zijn cijfers nu gewoon openbaar zijn en hij niet meer allerlei lulexcuusjes kan aandragen anders dan dat men er niet op zit te wachten.

 37. Meint

  Als Harry Mens gewoon een lekker rechts programma mag maken, dan mag Jensen het ook…zolang het maar uit kan. Het moet geld opleveren.

  Dit programma is gewoon mislukt omdat ook de overgrote meerderheid van de rechtse Nederlanders wel iets beters te doen had dan naar Jensen z’n gebrabbel te luisteren.

  Als alleen een deel van de complot theorie gekkies nog kijkt houd het gewoon op!

 38. Ron

  Harry Mens betaald alles zelf, Jensen niet. Dat is het verschil. Daarom niet te handhaven op een commercieel TV station…

 39. zorro

  Wie wil er nu nog naar Jensen kijken.

 40. Roepa Sarong

  Jensen voegt echt wat toe… alleen moet het programma beter gemaakt worden.
  Jan paparazzi was leuk en het mag ook wel wat luchtiger.
  Jensen is voor mij een kandiaat voor een Late night achtige show met wat ontspannen humor.
  Jensen zijn show is teveel een zuurshow geworden en dat maakt het half uurtje kijken beroerd. Jensen kan echt veel en veel beter. Haal terug die producers van veronica-tijd en het komt goed.

 41. Alexander-F-Arnhem

  ALS je als zender baas spreekt over een programma 1> dan ga je rond de tafel zitten

  2> Je zorgt er voor dat samen met de creative bron nieuwe dingen bedacht worden en BETAALD WORDEN

  3> Je zeikt nooit over een programma als zender baas. Je staat er niet boven of onder. Je zorgt dat je gelijheid uitstraald met alure.

  4> Als men niet eens is over de kijkcijfers zie 1 etc

 42. Ome H

  Jensen weet dat hij flauwekul vertelt, leek hem een verdienmodel maar het pakte anders uit. In al zijn ijdelheid durft hij dit niet toe te geven.

 43. Gerard

  Jensen heeft het prima gedaan en is nu fenomenaal bezig op internet. Wat een gekleurde ballen kwijl hierboven allemaal.

 44. Hemmen

  Ome H is ook weer iemand die het totaal niet snapt.

 45. Ronald

  Jensen blijft altijd overtuigd van zijn gelijk. Zielige man.

 46. anoniem

  Ben benieuwd of hij het nieuwe beleid op Youtube doorstaat.. :-)

 47. :D

  Wat is dat nieuwe beleid dan?

 48. anoniem

  https://www.youtube.com/intl/nl/yt/about/policies/#community-guidelines

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.