Nance Coolen wil niet terug achter de kassa

Geplaatst op Tue 04 Jun 2019 om 13:15

Nance Coolen vindt het lastig om met haar staat van dienst weer een baantje aan te nemen achter de kassa van een supermarkt. Dat vertelt ze in de rijdende talkshow van NU.nl. Coolen zit zo erg om werk verlegen dat ze ermee akkoord ging om vorige week dronken in beeld te verschijnen bij Comedy Central. Het is niet de eerste keer dat de presentatrice langere tijd werkloos is. Het gebeurde haar in de jaren 90 ook toen het niet meer zo lekker liep met haar bandje Twenty 4 Seven.

Ze besloot destijds om gewoon weer ‘normaal’ werk te gaan doen. “Het liep op een gegeven moment spaak en toen had ik geen werk meer en toen ben ik heel simpel gewoon in een supermarkt achter de kassa terechtgekomen. Niets om je voor te schamen – ik vond het hartstikke leuk, want ik had toch contact met mensen – maar dat zou nu moeilijker zijn.”

Nu ziet Coolen dat niet als een optie. “Als je een bepaalde carrière opbouwt, dan ga je niet meer zo heel makkelijk achter die kassa zitten. Daar zou iedereen wat van vinden en dat is best wel heel moeilijk.

Coolen vindt het sowieso lastig dat ze als BN’er zo onder een vergrootglas ligt. “Mensen vinden er al heel snel wat van als ik daar wat van vind en dat vind ik vaak moeilijk. Ik ben een mens en ik heb gevoelens, net als ieder ander mens. Alleen als je op tv bent en er gebeuren dingen in je leven op werkgebied – want presenteren is gewoon werk, hè – die niet gaan zoals je hoopt dat het gaat, dan mag je daar als BN’er niet over piepen.”

Toch probeert Coolen niet te veel te klagen. “Als je dat gezeur allemaal niet wil, moet je ook niet bekend worden.”

Foto: Comedy Central
22 Reacties op “Nance Coolen wil niet terug achter de kassa”


 1. Erik

  Wat een onzin, lekker verwaand. Fred Teeven zit toch ook op de bus en Edvard Niessing rijdt de tram. Wordt eens wakker Nance.

 2. Johan D.

  Nance Coolen een BN’er ?

 3. Dekker

  Ik wil met haar trouwen.

 4. Hermann Boring

  Kelly van der Veer heeft toch ook werk?

 5. OMG

  Op een gegeven moment was SBS 6 eigenlijk SBSNance, het was vreselijk. Ze kan het gewoon niet en haar stemgeluid is irriterend.

  Als zelfs SBS haar niet meer wilt, zegt dat genoeg. Misschien dat een provinciale / regionale zender nog wat voor haar is.

 6. Au

  “dan ga je niet meer zo heel makkelijk achter die kassa gaan zitten”

  Een baan als lerares Nederlands zit er ook al niet in.

 7. Marcel

  Ze kan altijd nog terecht op de Wallen..

 8. Marcel

  als schoonmaakster uiteraard

 9. Richard

  Ik denk dat het wel meevalt met Nederlanders die overal wat van moeten vinden. De meeste BN’ers die daar last van hebben zijn zelf mensen die overal altijd wat van moeten vinden; zie Jensen, Derksen, Peter R. de Vries, etc. Veel grotere namen krijgen vele malen minder kritiek omdat zij zich primair met hun werk bezig houden, en niet met roddelblaadjes en meningen.

 10. Van Aaken

  @Marcel
  Als ze het gewend is om onder een vergrootglas te liggen dan kan ze ook wennen aan achter het glas zitten.

 11. Asjemenou

  @Richard

  Derksen hoeft echt niet meer te werken voor zijn geld. Hij reist het jaar rond met zijn hobby langs theaters waar hij geen stuiver voor hoeft :) VI is zijn enige inkomstenbron, en wellicht dat blues festivalletje wat hij ism mojo organiseert.

 12. AD (Angela's Dagblad)

  Ik gun Nance een nieuwe leuke presentatie job! Ze kan echt prima iets leuks op RTL4 doen, ik hoop dat TV Godin Angela de Jong eens bij Peter van der VORST aanklopt en in een fantastische, spraakmakende column het voor Nance opneemt.

 13. Zonder Naam

  De kassa gaat wat ver. Maar er zijn toch genoeg modale banen (waar Nance zich niet voor zou hoeven schamen) die tussen dat en het showbizz-verleden in zitten?

 14. Broddel

  @Hermann Boring
  Tue 04 Jun 2019 om 13:40
  Zo te lezen niet lang meer

  https://www.mediacourant.nl/2019/05/kelly-39-uit-big-brother-komt-mogelijk-te-overlijden/

 15. OMG

  @AD

  Wordt tijd dat nieuwe talenten de kans gegeven wordt, Nance is niet voor niets meer op tv. RTL wil haar niet, SBS niet. De NPO verguist haar want ze ruilde de NPO in voor SBS…

  Lekker regionaal of lokaal aan de slag.

 16. Linda

  Haar man is toch miljonair? Ga lekker rentenieren

 17. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Oh, we lezen net dat haar man miljonair is.
  Dan kan ze gewoon parttime achter de kassa. Toch?

 18. Dreetje

  Is haar man miljonair? Dus niet alleen slave to the music, maar ook slave to the money.

 19. Diameter

  Niet alleen rijk:
  https://www.adelinnederland.nl/getrouwd-van-sytzama-coolen/

 20. Mark l.

  Daarom moet je ook een vak leren.

 21. Johnny👀

  Ik zie achter de kassa leukere en mooiere vrouwen dan op tv..

 22. Bob

  Persoonlijk zou ik het gaaf vinden als ze weer samen met Stay-C zou gaan optreden als Twenty 4 Seven. Stay-C doet dit al jaren met wisselende zangeressen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.