Marlijn Weerdenburg krijgt grote zandshow op NPO 1

Marlijn Weerdenburg krijgt in de zomer een mooi primetime-slot op NPO 1 met haar nieuwe programma Aan ’t Zand. De eerste aflevering is op woensdag 7 augustus om 20.30 uur. Dat heeft Omroep MAX laten weten. Weerdenburg daagt in het programma zes deelnemers uit om de mooiste zandsculpturen te maken. Vervolgens worden deze kunstwerken beoordeeld door een deskundige jury. Een soort Heel Holland Bakt dus, maar dan met zandsculpturen in plaats van baksels.

Nederland is groot in het maken van zandsculpturen, stelt de omroep. “Er is een behoorlijk grote groep Nederlandse kunstenaars die er zijn brood mee verdient en de hele wereld overvliegt om zandsculpturen te maken.

Marlijn Weerdenburg is heel enthousiast. “We hebben vroeger allemaal wel eens zandkastelen gebouwd, maar ik moet bekennen dat ik het niveau van toen nog steeds niet ontstegen ben. Want wat de kunstenaars uit Aan ‘t zand kunnen, dat is echt heel bijzonder!

De zes kandidaten die meedoen zijn Johannes uit Amsterdam, Sikke Bart uit Groningen, Mireille uit Den Haag, Niels uit de Achterhoek, Linda uit een onbekende plaats en Thomas uit Amerika.

Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door juryleden Marcel Elsjan of Wipper en Marianne de Nooijer. Ook neemt elke week een publieksjurylid plaats in de jury.

Elke week valt er één kunstenaar af. Uiteindelijk strijden in de finale drie kunstenaars tegen elkaar om de Gouden Metseltroffel te bemachtigen.

Het programma bestaat uit vier afleveringen.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen