Marlijn Weerdenburg krijgt grote zandshow op NPO 1

Geplaatst op di 04 jun 2019 om 11:20

Marlijn Weerdenburg krijgt in de zomer een mooi primetime-slot op NPO 1 met haar nieuwe programma Aan ’t Zand. De eerste aflevering is op woensdag 7 augustus om 20.30 uur. Dat heeft Omroep MAX laten weten. Weerdenburg daagt in het programma zes deelnemers uit om de mooiste zandsculpturen te maken. Vervolgens worden deze kunstwerken beoordeeld door een deskundige jury. Een soort Heel Holland Bakt dus, maar dan met zandsculpturen in plaats van baksels.

Nederland is groot in het maken van zandsculpturen, stelt de omroep. “Er is een behoorlijk grote groep Nederlandse kunstenaars die er zijn brood mee verdient en de hele wereld overvliegt om zandsculpturen te maken.

Marlijn Weerdenburg is heel enthousiast. “We hebben vroeger allemaal wel eens zandkastelen gebouwd, maar ik moet bekennen dat ik het niveau van toen nog steeds niet ontstegen ben. Want wat de kunstenaars uit Aan ‘t zand kunnen, dat is echt heel bijzonder!

De zes kandidaten die meedoen zijn Johannes uit Amsterdam, Sikke Bart uit Groningen, Mireille uit Den Haag, Niels uit de Achterhoek, Linda uit een onbekende plaats en Thomas uit Amerika.

Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door juryleden Marcel Elsjan of Wipper en Marianne de Nooijer. Ook neemt elke week een publieksjurylid plaats in de jury.

Elke week valt er één kunstenaar af. Uiteindelijk strijden in de finale drie kunstenaars tegen elkaar om de Gouden Metseltroffel te bemachtigen.

Het programma bestaat uit vier afleveringen.

Foto: MAX
17 Reacties op “Marlijn Weerdenburg krijgt grote zandshow op NPO 1”


 1. MARC

  Ach ja zandtaartjes bakken voor de senioren……

  Daar zit toch niemand op te wachten……

 2. HalloJumbo

  MarlijnGodin.

 3. Bou

  Dit kan zomaar eens een kijkcijferklapper worden.

 4. Coen

  Leuk idee.

 5. Curryworst

  Heel Holland Bakt, Heel Holland Bouwt.
  Dus Marlijn wordt de nieuwe Martine Bijl?
  Nou ja, zand erover.

 6. Sander

  Zo klaar mee, volgende programma.

 7. Henk

  Pffffffffff, bij gebrek aan betere ideeën?

 8. Jay

  Kan een leuk MAX programma worden.

 9. Karin de G

  Wat een nonsens, ongelooflijk

 10. Jantien Visser

  Ik kan niet wachten! ongelofelijk wat een programma ideeën er almaar bedacht worden door de zenders. Zowel NPO als commerciëlen. Volgens mij zitten daar allemaal lui met kleuterklas niveau, die dit soort kul bedenken.

 11. Ikke

  Wat is hier de urgentie van? Puur amusement. Hoort dus niet op publieke omroep.

 12. Enzo Voorthuijsen

  Ja en natuurlijk weer Max, weer op één en weer los zand. Gatver

 13. Hans S.

  Marlijn Weerdenburg is wel een heerlijke vrouw en is van alle markten thuis.

 14. XXXX

  O, dus als je zandkasteeltjes bouwt is het opeens niet erg om de hele wereld over te vliegen?

 15. Walter

  Typisch weer. MC reaguurders zijn echt van het niveau ‘beste stuurlui’ en dan zelfs nog van het aan lager wal geraakte soort; ze moeten al die ‘shit’ maar de hele dag kijken om vervolgens hun gal erover te spuwen. Treurig bestaan.

 16. Janine

  Waarom zit ze uberhaupt nog op tv? Ze kan niks, heeft een walgelijke stem en overschaty zichzelf flink…..opzouten!

 17. Enjoy

  Yes, Marlijn in strand tenue😍

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.