Robert Jensen: ‘RTL liegt over schrappen talkshow’

Robert Jensen stelt dat RTL liegt over de reden van het schrappen van zijn show op RTL 5. Niet de kijkcijfers, maar de politieke kleur van het programma is de werkelijke reden. Dat heeft hij zondag gezegd in Business Class. Er keken op een gegeven moment nog geen 100.000 mensen meer naar Jensen, dus de reden die RTL heeft gecommuniceerd – lage kijkcijfers – is erg plausibel. Zelf ontkent de talkshowhost glashard dat er bijna niemand keek en beticht hij RTL nu van liegen.

RTL wil geen populistisch-rechts geluid op zender brengen, stelt Jensen. “Tegen mij zeiden ze dat het niet het programma was dat ze wilden maken met die politieke kleur. Naar buiten toe zeiden ze dat het te weinig kijkers had, maar dat is een pure leugen, want het scoorde 50 procent boven het gemiddelde van die zender.”

Aan de kijkcijfers lag het dus niet, meent Jensen. “In de commerciële doelgroepen zaten we 100 procent boven het gemiddelde. Dat was het dus niet. Ik deed een niet-linkse talkshow met een niet-links geluid en dat is voor de establishment media iets dat niet mag, dat kan niet.”

De mensen zitten volgens Jensen echt te wachten op een rechtse talkshow. “Als je ziet hoe mensen tegenwoordig stemmen in de westerse wereld… Er is al een enorme draai van hoe mensen naar de wereld kijken, maar als je ziet wat de media uitstralen… Die lopen achter en dat doen ze bewust, want de mensen die de media runnen hebben daar belang bij, ook een politiek en activistisch belang.”

Het is heel raar dat je in de media dingen gespind ziet die totaal niet kloppen met de echte situatie in 2019.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen