Ook Georgina wil stoppen met drinken uit douchekop

Bijna vier jaar nadat Quinty Trustfull de inmiddels legendarische beslissing nam om te stoppen met het drinken van water uit de douchekop, heeft nu ook Georgina Verbaan haar twijfels bij deze activiteit. Ze overweegt ermee te stoppen uit gezondheidsoverwegingen. Dat is vandaag te lezen op Twitter. Verbaan drinkt regelmatig uit de douchekop en maakt zich momenteel enige zorgen. “Lees net dat water uit de douche drinken wordt afgeraden. Je mag ook niks meer!“, twittert ze.

De reden dat het wordt afgeraden is volgens Verbaan omdat je dan ook bepaalde bacteriën opdrinkt. De actrice weet nog niet wat ze met deze informatie gaat doen. “Ik ga er denk ik mee door en dan ga ik elke keer denken ‘fuck it’.

Quinty Trustfull veroorzaakte in 2015 flink wat opschudding met haar beslissing om voortaan niet meer te drinken uit de douchekop. “Ik heb van de week gelezen dat dat helemaal niet zo goed is“, meldde ze destijds.

Voor de presentatrice was het best een ding; het betekende een complete omslag in haar ochtendritueel. “Ik drink nu eerst een paar glazen water en dan ga ik douchen. Ik heb een glas in de badkamer gezet. Dat is best gek.

Navraag bij waterleidingbedrijf Vitens leert dat het vooral gaat om het drinken van warm kraanwater. “Als drinkwaterbedrijf raden wij het drinken van warm water rechtstreeks uit de kraan af. Het is namelijk mogelijk dat metalen in het warme water oplossen in de leidingen in je huis. Dit geldt zowel voor oude als nieuwe leidingen.”

Lees ook:
Quinty Trustfull stopt met drinken uit douchekop (oktober 2015)
Quinty Trustfull verbaasd over douchekopgate (oktober 2015)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen