Johan Derksen: ‘Songfestival wordt te veel homofeest’

Johan Derksen vindt dat het Eurovisie Songfestival te veel een ‘homofeest’ wordt. De videoclip waarin Duncan Laurence zijn ‘homokontje’ laat zien draagt daar aan bij. Dat heeft de Talpa-ster maandag gezegd in Veronica Inside. Derksen heeft er geen spijt van dat hij de videoclip van Laurence’ liedje Arcade een ‘homofilmpje‘ heeft genoemd. Hij doet er nu nog een schepje bovenop. “Wat mij een beetje stoort is dat het Eurovisie Songfestival, zeker in Nederland, een homofeestje wordt.”

De voetbalkenner wordt een beetje moe van al die homo’s op het Songfestival. “Het slaat nu wel erg door. Als je daar hetero bent, ben je wel een buitenbeentje.”

Nog altijd walgt Derksen van Laurence’ blote billen. “Ik had nog nooit van die jongen gehoord en dat vind ik sowieso al discutabel. Ik vind het een zeiknummer eerste klas. Dan komt er een filmpje en dan zie ik plotseling zo’n rank jochie in z’n blote kont. Ik zie een blote man in een aquarium zwemmen. Dan denk ik: what the fuck heeft dat met dat liedje te maken? Dat is gewoon weer iets neerzetten. Het is helemaal niet functioneel. Het stond me meteen tegen.”

Het is gewoon vies, vindt hij. “Ik word doodziek als een gozer met zo’n klein homokontje in een aquarium zwemt.”

Wat heeft dat filmpje voor nut? Moet ik opgewonden raken van zo’n reet? Wat heeft dat met dat liedje te maken? Het is één groot homofeest.

VI-presentator Wilfred Genee liet blijken weinig moeite te hebben met de homo-onvriendelijke uitspraken van zijn collega.

Lees ook: Johan Derksen laakt ‘homofilmpje’ Duncan Laurence (maandag)

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen