Johan Derksen laakt ‘homofilmpje’ Duncan Laurence

Johan Derksen vindt de videoclip van Duncan Laurence‘ Songfestival-liedje Arcade walgelijk. Hij vindt het een homo-achtige vertoning. Dat heeft de bekrompen voetbalanalist gezegd in Veronica Inside. Derksen, bekend van zijn homovijandige uitspraken, vindt het allemaal te homo. “Dat Songfestival gaan we niet winnen. Het is een homofilmpje. Cornèl Maas of hoe ‘ie ook heet zal het prachtig vinden, maar ik vind het filmpje helemaal niks en het liedje vind ik een zeikliedje.

De afgelopen jaren stuurden we tenminste gewoon heterozangers naar het Songfestival. “Het is verschrikkelijk. En we hebben nu een paar jaar goede zangers gehad. We hebben Douwe Bob gehad, we hebben Waylon gehad, we hebben Anouk gehad.

Toch deden die het allemaal lang niet zo goed als wat er nu voor Duncan Laurence voorspeld wordt. “Anouk kan geweldig zingen, maar had het verkeerde liedje. Waylon koos het verkeerde liedje. Het was een heel goed liedje, maar als hij van die vijf liedjes die ballad gekozen had… Hij is echter eigenwijs en weet alles beter. Douwe Bob had wel een mooi liedje.”

Terug naar Duncan Laurence. Derksen vindt het walgelijk dat hij zijn billen heeft gezien. “Ik vind het filmpje bijna stuitend. In Nederland hebben ze op tv dat filmpje getoond en Cornèl Maas vond het meteen top.”

Derksen walgt niet alleen van Duncan Laurence’ homovertoning, maar ook van de travestieact die een paar jaar geleden namens Oostenrijk won. “Als een wijf met een baard kan winnen… Dat is toch lachwekkend?

En als Duncan Laurence zaterdag wint? “Dan blijf ik het een kutnummer vinden.”

Er is al jaren kritiek op het homovijandige karakter van VI. Albert Verlinde noemt het programma steevast Homohaat Laat.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen