Johan Derksen laakt ‘homofilmpje’ Duncan Laurence

Geplaatst op ma 13 mei 2019 om 16:15

Johan Derksen vindt de videoclip van Duncan Laurence‘ Songfestival-liedje Arcade walgelijk. Hij vindt het een homo-achtige vertoning. Dat heeft de bekrompen voetbalanalist gezegd in Veronica Inside. Derksen, bekend van zijn homovijandige uitspraken, vindt het allemaal te homo. “Dat Songfestival gaan we niet winnen. Het is een homofilmpje. Cornèl Maas of hoe ‘ie ook heet zal het prachtig vinden, maar ik vind het filmpje helemaal niks en het liedje vind ik een zeikliedje.

De afgelopen jaren stuurden we tenminste gewoon heterozangers naar het Songfestival. “Het is verschrikkelijk. En we hebben nu een paar jaar goede zangers gehad. We hebben Douwe Bob gehad, we hebben Waylon gehad, we hebben Anouk gehad.

Toch deden die het allemaal lang niet zo goed als wat er nu voor Duncan Laurence voorspeld wordt. “Anouk kan geweldig zingen, maar had het verkeerde liedje. Waylon koos het verkeerde liedje. Het was een heel goed liedje, maar als hij van die vijf liedjes die ballad gekozen had… Hij is echter eigenwijs en weet alles beter. Douwe Bob had wel een mooi liedje.”

Terug naar Duncan Laurence. Derksen vindt het walgelijk dat hij zijn billen heeft gezien. “Ik vind het filmpje bijna stuitend. In Nederland hebben ze op tv dat filmpje getoond en Cornèl Maas vond het meteen top.”

Derksen walgt niet alleen van Duncan Laurence’ homovertoning, maar ook van de travestieact die een paar jaar geleden namens Oostenrijk won. “Als een wijf met een baard kan winnen… Dat is toch lachwekkend?

En als Duncan Laurence zaterdag wint? “Dan blijf ik het een kutnummer vinden.”

Er is al jaren kritiek op het homovijandige karakter van VI. Albert Verlinde noemt het programma steevast Homohaat Laat.

Foto: SBS
71 Reacties op “Johan Derksen laakt ‘homofilmpje’ Duncan Laurence”


 1. 123

  Uhm, 1) Douwe Bob is bi, en 2) als ik iets niet goed vind dan denk ik: leuk voor anderen, maar niets voor mij. En dan is het klaar.

  Soms kan het leven zó makkelijk zijn! 😀

 2. Mick

  Als je het zo leest komt het toch heel anders over dan wanneer je het hem hoort zeggen.

 3. Ho Chi Plus

  Het enige programma op televisie waar hetero-zijn nog de norm is en niet al die andere gender- of seksuele afwijkingen.

 4. Jamai

  Die videoclip, die billen, dat liedje…: heerlijk!

 5. Michael

  Homokritisch is wat anders als homovijandig.

 6. Feut

  Blij als het valszingfestijn voorbij is.

 7. Ja toch niet dan?

  Iedereen die net even meer van muziek weet hoort dat dit een k?t nummer is.
  Daarom juist een heel grote kanshebber om wel te winnen
  Laatste normale nummer en meteen winnares Euphoria van Loreen, voor de rest al twintig jaar bagger wat de klok slaat.

 8. N

  Borrelpraat dat serieus genomen wordt.

 9. Curryworst

  Op maandag wat quotes van Johan Derksen uit de VI van afgelopen vrijdag.
  Lekker actueel MC.
  Vanavond een nieuwe VI dus donderdag weer een paar Derksen quotes?

 10. StefanV

  Ik vind de homohaat in Veronica Inside enorm meevallen, maar van muziek heeft Johan Derksen weinig verstand. De man heeft een bepaalde muzieksmaak (blues). Dat is op zich prima, maar hij snapt niet dat andere mensen die smaak niet delen.

  En erger: hij werpt zich op als iemand die verstand van muziek, cq. verstand van het Songfestival heeft. Dat heeft hij niet. Het ophemelen van Waylon is typerend. De man had vorig jaar een bijzonder zwak, generiek nummer dat alleen punten van de jury’s kreeg; nauwelijks van het publiek.

  Redelijk bizar is ook wel dat Derksen zegt dat “Birds” het verkeerde nummer was voor Anouk. Het was voor het eerst in 9 jaar dat Nederland zich weer kwalificeerde voor de finale…

  En wat de videoclip betreft: die beeldt iets uit en bevat geen aanstootgevend naakt. Het is een clip uit de categorie “Sweet Harmony” van The Beloved. En de clip is tijdens het Songfestival ook niet te zien.

 11. Wil

  Vieze vuile Homohater en Racist is die Johan Derksen ook.
  Gore vent.

 12. StefanV

  @ Ho Chi Plus: vandaar ook dat Gerard Joling regelmatig te gast is?

  Ik zie Veronica Inside vooral als een voetbalprogramma waarin ook over andere onderwerpen wordt gepraat. Politiek, media… noem maar op. Soms zeggen de heren zinnige dingen, maar soms ook duidelijk niet.

 13. MediaPrak

  Toen de Tros nog familie was van de Basisweg hadden ze een rubriek met Wim Bosboom. “Dat Willen We Even Kwijt” hete t. Mopperende man achter een buro met een naambordje met programmatitel voor zn neus. Misschien kan JdM het orakel uit Grollo ook een zo’n dagelijkse ‘Dagsluiting’ geven waarin hij zijn mening even kan ventileren.

 14. Michiel

  Extremisten heb je niet alleen onder moslims; ook alt-rechts figuren zoals Derksen kunnen er wat van met hun heteronormatieve uitspraken.

 15. Janusz

  Jongens, het songfestival is toch Volendam en Hom-o. Nou dan. Niet miepen.

 16. Mono

  Als ik ook maar zou vermoeden dat deze heren homo’s haten zou ik nooit meer kijken. Ik ben echter vaste kijker. Het moet allemaal niet te serieus genomen worden. Kijk eens naar je eigen vriendengroep. Als de gesprekken die je daarin voert live op tv worden uitgezonden zou je waarschijnlijk ook volksvijand nummer 1 worden.

 17. gerdien

  Waarmee maar weer eens wordt aangetoond dat het met de zgn homotolerantie in Nederland wel mee valt. Waarmee Derksen in ieder geval geen flauwe grapjes gebruikt om zijn homofobie te verpakken zoals een Youp van ’t Hek of een Van der Gijp. Alles om te verhullen dat ze hier dus heel zenuwachtig van worden want eigenlijk zijn het hele bange mannetjes.

 18. Freak

  Johan zegt gewoon wat 75% van de Nederlander ook vind en niet de ‘grachtengordelkliek’ van de meeste talkshows

 19. B

  Ach @Freak jochie toch . Ga je echt niet redden met je 75 procentjes man . Derksen word door de meesten gezien als een relikwie uit de verre oudheid en zijn uitspraken worden minzaam lachend opzij geschoven. Oud , knorrig en zegt soms wel eens wat nuttigs over voetbal . Maar de rest ???

 20. Ho Chi Plus

  @StefanV
  Mon 13 May 2019 om 16:33
  Als iets de norm is wil dat nog niet zeggen dat afwijkingen van die norm niet mogen of raar zijn. De afwijkingen zijn alleen niet de norm geworden zoals elders vaak wel. 85% van de bevolking is hetero en voelt zich passend bij het gender en zit in het juiste lichaam.

 21. Eelco

  Ach ja Johan is af en toe een bekrompen mannetje.
  Als het een naakte vrouw geweest was was het allemaal geweldig.
  Duncan is een kanjer. Het iied is fantastisch en het zou best eens kunnen dat we echt gaan winnen.

 22. Zomaar

  Het is gewoon hun manier om in het nieuws te komen.
  Met het napraten over de wedstrijden, praat niemand na.

 23. mn

  johan is zelf gay , daarom geeft hij ook zo af op andere gays.

 24. Mj

  Gaan we weer. Wat kan die Derksen soms verschrikkelijk lomp zijn.
  Laat en laat leven, je hoeft niet overal je mening over te ventileren.

 25. JandeHond

  Zijn missie: toetsenbordridders op (of uit?) de kast krijgen. Missie geslaagd.

 26. Bart

  @Michael 16:25 Helemaal juist! De mannen van VI hebben vaak bij het juiste eind.
  Alleen dat snappen alle deug (bekende) mensjes niet.

 27. Meneer Kaktus

  Ik moet altijd een beetje binnensmonds overgeven als ik die verwijfde ‘broer’ van Virgien tegenkom op van die verplichte familiefeestjes. ‘Meid, wees een vent’ schiet dan regelmatig door m’n gedachten.

 28. Meneer Kaktus

  Tegelijkertijd realiseer ik me dat niet iedereen zo’n brok mannelijkheid uitstraalt als Meneer Kaktus.

 29. Meneer Kaktus

  Zoals ik – dik in de zestig – de vrouwtjes nog regelmatig door de caravan jaag verdient een enorme hoeveelheid respect.

 30. Sanne

  Naaktheid van elke gender zou gevierd moeten worden en niet bekritiseerd

 31. Frans

  Verschil van mening mag er zijn.

 32. Anti PVV

  Johan Derksen vindt, het hele Songfestival is al jaren een homo achtige vertoning door de artiesten en voor de kijkers.

 33. Godefroy France

  Ben het niet met Derksen eens!!!!!!!!!! seksuele geaardheid doet er niet toe!!! maar de grijns van dat jongetje, z’n zijig geneuzel,
  dat kattegejank, het gezeik over die ballen, z’n outfit van 200 jaar laken, niets helemaal niets straalt het uit,,, een jankend grijnzend verwijfd jongetje!!!!!!!
  meer bijbelverkoper dan artiest die het dak er van af blaast!!!

  Voor mij magtie winnen, maar de mensen die ik ken,,,,ook musici,,,, kunnen het niet meer aanhoren!!!!
  Les Pays – Bas ?????????????????points

 34. bowi

  ik vind dat hij lekkere geile billen heeft

 35. Robson

  Hahahah zie het al de Homo’s zijn weer op hun teentjes getrapt , hahahahha , het blijft zielig volk , Johan heeft groot gelijk , waardeloos liedje ,

 36. Pamela Rubinsteel

  Ik begrijp sowieso niet dat homo’s ernaar kijken: show duurt te lang, ouderwets(nog steeds sms’en), muziek is voor 95% ruk, nichten die hysterisch met vlaggetjes zwaaien, muziek wordt eindeloos herhaald om maar te stemmen, entertainment matig en de grappen van presentatoren niet grappig. Waarom nodigen ze niet Ricky Gervais i.p.v. de lokale Barbie en Ken uit, en kort de show in.

 37. Yoshi

  Douwe Bob heeft zelfs ook een aantal keer de lakens met mannen gedeeld, gaf hij toen toe.

  Maar waarom steeds die kritiek

 38. Deadly Viper

  Zeikerds hierboven die Derksen uitkafferen hebben duidelijk het fragment niet gezien

 39. Adam

  Wat is het probleem? Ik vind het filmpje ook niks, maar was dit een meid geweest, dan was ik het waarschijnlijk de tegenovergestelde mening toegedaan. Want daar kijk ik wel graag naar. Maar ik begrijp van Johan dat dat dan een pоttenfilmpje was geweest?

 40. Trudy

  Derksen heeft gelijk zoals gewoonlijk

 41. Pietro Blanco

  Iedereen moet zelf weten wat hij /zij/ het /vindt van dat filmpje en liedje.Ik vind het niet interessant. Naar het Euro Visie Festival kijk ik dus allang niet meer. Saai, raar, vervelend,commercieel. Absoluut niet mijn muzikale smaak.Maar gelukkig verschillen de muzikale smaken. En dat Johan Derksen niks aan de inzending van Duncan vindt en het filmpje homo-achtig vindt is zijn goed recht. Ik hou ook niet van blote mannen filmpjes.Dan zie ik zo het verval en de veroudering van mijn eigen lichaam. En het liedje vind ik ik ook kut.En mensen die zich ergeren aan Johan, je kan de tv ook uitzetten.

 42. Anti PVV

  Homoseksualiteit zijn beide geslachten, bij de vrouw word vaak lesbienne gezegd, maar het staat voor homo.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualiteit

 43. Michiel

  Zo zien staan Derksens soldaten alweer klaar om het voor hem op te nemen. Deze politiek correcte deugdoeners vallen over elkaar heen om het conservatieve gedachtegoed uit de jaren ’50 in stand te houden.

  Er valt niks positiefs te zeggen over Derksen, maar probeer dat maar eens uit te leggen aan de fanboys. Het is ook moeilijk om tegelijkertijd al die onneuzele voetbal feitjes te onthouden en een beetje met de tijd bij te blijven. Er zijn grenzen aan wat dat soort mensen geestelijk aankunnen, nietwaar?

 44. Wolllter

  Johan heeft gelijk. We moeten alles maar normaal vinden: 2 kerels die elkaar bevredigen, smeriger kun je toch niet bedenken?

 45. Dieter Huhn

  Hij zegt wat iedereen denkt.

 46. Bears’den

  HEERLIJK, VERONICA INSIDE!!
  Altijd goed om je week mee te beginnen!!

 47. Michiel

  Ik vind het fijn om uit mijn nek te kletsen. Het lucht erg op en ik krijg er aandacht mee.

 48. Bweh

  Ik vind voetbal een sport voor meisjes

 49. Robert Longer

  Dat hele songfestival gaat inmiddels nergens meer over. Het is gekaapt door de homo emancipatie beweging. Een soort gay pride met gillende mannen en opgedirkte hysterische gay vriendinnen op een podium Vroeger was het leuk. Toen keek het hele gezin. Nu draait elke hit om het ophitsen van een paar nichten. Zeker niet om goede muziek.

 50. Jomanda

  Duncan kan het schudden.

 51. Beau ter Ham

  Dit is weer een Gordon trucje – veel lawaai – relletje – reacties – dan weer zijn reactie – kijkcijfers – we weten het nu wel – vermoeiende man –

 52. Youp van 'Hek

  Het is maar goed dat er ieder jaar een songfestival is. Dan kunnen we eindelijk ons hart luchten over homo’s en laten blijken wat een hekel we eigenlijk aan ze hebben.

 53. To

  Derksen maakt weer duidelijk dat hij alleen verstand heeft van voetbal. Het matige nummer Outlaw In Em bejubelen en het veel betere nummer Arcade afkraken.

 54. Wolter

  Waar blijven de (echte) kijkcijfers?

 55. Annoniemus

  De Nederlandse tv scene is vergeven van de flikkers een de lesbo’s , en dat moet allemaal maar normaal gevonden worden !

 56. Michiel

  De ‘Michiel’ van 22:10 ben ik uiteraard niet. Het zou prettig zijn als de moderatie de nep-Michiel, zowel in deze als het bericht over het weekendschema van de NPO wil verwijderen.

 57. Marco55

  Duncan wie?

 58. Jan

  De winst gaat naar Australië, vanavond zal je zien waarom. Niemand gaat daar omheen kunnen.
  Na vanavond staat Nederland geen nummer 1 meer bij de bookies.

 59. west*

  OEI OEI RTLl zakt in de puree GTST op nr 10 WAT ZOUDEN DE FANBOYS DAAR VAN ZEGGEN

  de kijkcijfers komen dus wat later want er moet toch positief over RTL geschreven worden

 60. Paolo

  Of is Derksen toch een beetje harder van de trap gevallen dan werd aangenomen?? Blijvende schade he!

 61. anoniem

  meneer Johan

  u bent 1 keer per jaar homo

  dat is vandaag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 62. HansR

  benieuwd wanneer Johanna uit de kast komt.

 63. Nel

  BN-ers zijn keigoed in het naar beneden halen van andere BN-ers. Glennis had Amerika got talent moeten winnen maar dankzij negatieve reacties van een bekende BN-er is dit haar voorbij gegaan. Gun een ander ook wat, dan pas ben je goed bezig.

 64. Minnesotakid

  Johan Derksen bekrompen? Ik verwacht, zelfs van de Mediacourant, objectieve berichtgeving. Kan ik niet zeggen als iemand bekrompen wordt genoemd. Bovendien, hij heeft volkomen gelijk, wansmakelijke inzending, dit jaar alleen maar waardeloze liedjes, ja okay, Italië stijgt er boven uit, maar wint – ie ook, is nog maar de vraag,
  zal dit jaar wel Australië worden, maar niet vanwege de zang, maar, zoals wel vaker tijdens het Songfestival, vanwege de act.

 65. Henk

  Dhr. Derksen heeft gelijk. Maar het is wel onze homo en we gunnen hem daarom veel succes en een mooie plaats.

 66. Simon

  Dat songfestival kijken veel homo’s naar dus dat zal juist wel aanslaan denk ik dan.

 67. Q

  Ik vind Johan en ook die andere mannen te leuk. Er zal vast weer worden gegild door al die slappe snel gekwetsten huilebalken dat hier sprake is van racisme en homohaat. Lachwekkend, ga een weerbaarheidstraining doen en neem dan ook Sylvana Griezel Simons (SGS) mee, lekker de hele dag janken en zeuren met elkaar en ach en weer roepen. Stelletje hypocrieten en opportunisten!

 68. Donny

  Ik vind het wonderlijk hoe iemand van dit filmpje zo’n tendentieus stukje kan freubelen. Behalve de waardeoordelen over de kwaliteit van liedjes en artiesten, waar niemand zich blijkbaar aan stoort, zegt de heer Derksen niets geks. Dat festival is gekaapt door de homobeweging, dat kan toch niemand ontkennen getuige winnaars als de vrouw met de baard, een zingend kipvrouwtje, een Israelische transgender en zo gaat de lijst door. De tijd dat het festival om het liedje ging is allang voorbij. Ik zie Johan nergens een waardeoordeel vellen over homofilie of dat festival, behalve dat hij het raar vindt dat dit liedje gepromoot wordt met een videoclip met een paar mannenbillen erin. Billen die niets met dat liedje te maken hebben, wat het daarmee ontzettend doorzichtig maakt waarom die billen in die clip zitten.

  De schrijver is een moraalridder die niet logisch kan denken en alles uit zijn verband rukt. Typerend voor deze samenleving waar fakenews de boventoon voert en gezond verstand aan het verdwijnen is.

 69. Diana

  Van mij mag Johan alles zeggen, wat hebben de mensen tegenwoordig lang tenen .
  Je kunt ook niet kijken .
  Alle homo`s die zich storen aan “de homo haat“ op vi , niet kijken , wat trouwens helemaal geen homo haat is maar je mag er geen grap over maken tegenwoordig .
  Maar het soort tegenwoordig op tv he , om te zeggen dat je het erg vindt .
  Ik heb ook een homo bij mij werken en wij maken gewoon grappen over iedereen ook over homo“s en hij lacht gewoon mee net als de rest. en zo hoort het

 70. A.Zijn

  @Diana: zaadslet.

 71. anoniem

  @Diana: Ik neem aan dat u een 60+ man bent en fan van dhr. Derksen? :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.