Wertheim legt in Pauw uit waarom hij niet in Pauw wil

Cabaretier Mischa Wertheim zat maandag min of meer noodgedwongen aan tafel bij Pauw. Hij schoof alleen aan om de ticketverkoop van zijn nieuwe theatervoorstelling een boost te geven. Dat vertelde hij in de talkshow van Jeroen Pauw. Pauw merkte op dat hij Wertheim lang niet gezien heeft. “Leuk dat je aan tafel zit. Het is lang geleden. Bij Pauw & Witteman heb ik je geloof ik voor het laatst gezien. Jij houdt niet zo heel erg van de talkshow geloof ik, hè?“, vroeg hij.

Wertheim daarop: “Ehh. Oh. Nou, ja, nou. Nee. Witteman is weg.”

Pauw: “Ja, dat heb je wel meegekregen. Vind je het ongemakkelijk om over je werk te praten of in zo’n setting te zitten? Waar zit het ongemak?

Wertheim: “Ik vind het leuk om theatervoorstellingen te maken. Dat vind ik geloof ik heel erg leuk. Ik vind het dan ook heel leuk als er mensen heen komen en dan denk ik: nou, misschien moet ik dan toch...”

Pauw: “Deze mevrouw naast mij (Angela Groothuizen, red.) zei net: ‘Ben jij nog een voorstelling aan het doen? Is hij al af?’ Dan denk ik: verdomme, ik heb al allemaal goede recensies gehad. Dan ben ik dus toch maar weer op televisie.”

Wertheim: “Het is nooit mijn ambitie geweest om aan een talkshowtafel te zitten. Maar ik vind het niet erg.”

Pauw: “Vind je het lastig omdat je dan toch in de situatie bent dat je iets moet verkopen, terwijl je denkt: ik heb liever dat het zichzelf gewoon verkoopt en wat moet ik er nou weer over zeggen?

Wertheim: “Nee, het is ook dat jij bijvoorbeeld net aan mij vroeg wat ik van dat debat vond. Dan ga ik er helemaal over nadenken en dan zit ik er nu nog over na te denken wat ik daar eigenlijk van vind. Ik ben er niet zo heel erg goed in.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen