Wertheim legt in Pauw uit waarom hij niet in Pauw wil

Geplaatst op Tue 14 May 2019 om 9:40

Cabaretier Mischa Wertheim zat maandag min of meer noodgedwongen aan tafel bij Pauw. Hij schoof alleen aan om de ticketverkoop van zijn nieuwe theatervoorstelling een boost te geven. Dat vertelde hij in de talkshow van Jeroen Pauw. Pauw merkte op dat hij Wertheim lang niet gezien heeft. “Leuk dat je aan tafel zit. Het is lang geleden. Bij Pauw & Witteman heb ik je geloof ik voor het laatst gezien. Jij houdt niet zo heel erg van de talkshow geloof ik, hè?“, vroeg hij.

Wertheim daarop: “Ehh. Oh. Nou, ja, nou. Nee. Witteman is weg.”

Pauw: “Ja, dat heb je wel meegekregen. Vind je het ongemakkelijk om over je werk te praten of in zo’n setting te zitten? Waar zit het ongemak?

Wertheim: “Ik vind het leuk om theatervoorstellingen te maken. Dat vind ik geloof ik heel erg leuk. Ik vind het dan ook heel leuk als er mensen heen komen en dan denk ik: nou, misschien moet ik dan toch...”

Pauw: “Deze mevrouw naast mij (Angela Groothuizen, red.) zei net: ‘Ben jij nog een voorstelling aan het doen? Is hij al af?’ Dan denk ik: verdomme, ik heb al allemaal goede recensies gehad. Dan ben ik dus toch maar weer op televisie.”

Wertheim: “Het is nooit mijn ambitie geweest om aan een talkshowtafel te zitten. Maar ik vind het niet erg.”

Pauw: “Vind je het lastig omdat je dan toch in de situatie bent dat je iets moet verkopen, terwijl je denkt: ik heb liever dat het zichzelf gewoon verkoopt en wat moet ik er nou weer over zeggen?

Wertheim: “Nee, het is ook dat jij bijvoorbeeld net aan mij vroeg wat ik van dat debat vond. Dan ga ik er helemaal over nadenken en dan zit ik er nu nog over na te denken wat ik daar eigenlijk van vind. Ik ben er niet zo heel erg goed in.”

Foto: BNNVARA
10 Reacties op “Wertheim legt in Pauw uit waarom hij niet in Pauw wil”


 1. Karin de G

  Hij is dus niet zo ad rem. No problem, maar nodig hem dan ook niet uit.

 2. Gijpie

  Slappe hap joh die gozer. Ga dan lekker thuis in het hangmatje Mischa Man Hey!!!

 3. Floers

  Niet bij Pauw aan tafel schuiven is helemaal hot.

  En terecht.

  Pauw is een narcistische engnek.

 4. Zalmneusje

  Waarom is Pauw ‘een narcistische engnek’?

 5. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=o2_RIoAOi-4

  IJzersterk !!

 6. Ron

  Geweldige cabaretier. Top ventje!

 7. No. 14

  heerlijk ongemakkelijk gesprek! Is weer eens wat anders dan Peter de Vries.

 8. Cayenne

  Altijd goed … ontregelende gast. Dan krijg je mooie televisie!

 9. aammehoela

  Het was voor mij een reden om niet verder te gaan kijken. Hierna kwam nog Angela met Obese. Ik zag haar zitten. Ik weet dat ze nog geen tachtig is, maar zo ziet ze er wel uit. In ieder geval een half uur eerder naar bed gegaan.

 10. Wijze van Zion

  Hij nam terecht verder niemand serieus en daardoor in de zeik……

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.