Integriteitsonderzoek naar sjoemelende Frans Klein

Geplaatst op do 09 mei 2019 om 14:00

De dubieuze Thaise constructie van NPO-bestuurder Frans Klein is aanleiding voor de Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO) om onderzoek te doen naar zijn integriteit. Dat bevestigt het orgaan vandaag tegen HP/DeTijd. Het NRC deed vorige maand een bizarre ontdekking over Klein: hij heeft zijn broer (die Thaise restaurants runt) geholpen om uit de handen van schuldeisers en de Belastingdienst te blijven door een schimmige brievenbusfirma in Engeland op te zetten. 

Het CIPO doet nu onderzoek naar de wijze van ‘melden’ van de nevenfunctie van Klein en de manier waarop de Raad van Bestuur van de NPO de melding heeft getoetst.

Kleins vrienden in de Raad van Bestuur, bestaand uit voorzitter Shula Rijxman en lid Martijn van Dam, vinden het fiscale gesjoemel van Klein een privézaak.

HP/DeTijd: “De woordvoerder bevestigt dat men zelf het initiatief heeft genomen tot het stellen van vragen aan de NPO over de kwestie en dat nog niet duidelijk is hoe lang het onderzoek gaat duren.”

Klein was bij het opzetten van de Thaise constructie nog VARA-baas. BNNVARA laat weten: “Het CIPO heeft BNNVARA enkele vragen gesteld over het restaurant van Frans Klein. Hier werken wij aan mee en we wachten de bevindingen van het CIPO nu eerst af.

De NPO bevestigt ook dat er een integriteitsonderzoek loopt, maar wil verder niets kwijt.

Lees ook:
NRC doet bizarre ontdekking over NPO-baas Frans Klein (20 april)
CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen (23 april)
NRC onthult dictatoriaal gedrag bazen NPO 1 en NPO 2 (23 april)

Foto: NPO
18 Reacties op “Integriteitsonderzoek naar sjoemelende Frans Klein”


 1. Roger

  Zo links als de neten maar wel de belasting zwaar tillen.
  Ondertussen maar klagen over de multinationals.
  Opdoeken die corrupte staatsomroep

 2. Remi

  De Frans Kleinen van deze wereld … het brilletje … het “neusje” …

  … Je zou denken dat ze éven een “stapje” terug doen,
  gewoon een baantje gaan zoeken … na alles wat er gebeurd is.

  Maar nee hoor …

 3. liefkleinhertje

  Dit is die zelfde dievenbende die Baudet en Wilders loopt te demoniseren je zou bijna gaan denken dat ze dit doen zodat ze dan zelf ongestoord hun zakken kunnen vullen.
  Helaas voor deze maatschappij zijn er wel meer van dit soort uitvreters die andere mensen van alles en nog wat lopen te beschuldigen en dan zelf de boel oplichten.
  Hier komen hun namen zo dat wij nooit zullen vergeten ,Francisco (geilbek) van Jolie , Paul (vetbek) de Leeuw ,Claudia (paardenbek) de Breij , Marc-Marie (piepkuiken) Huijbrechts ,Prim (bruinbek) Rakadishim of Jan (hangbek) Mulder.
  Al deze ranzige figuren schuiven maar al te graag aan bij dat programma DWDD waar zij dan hun eigen wanproduct kunnen aanprijzen of een onkosten vergoeding indienen waar een normaal mens meer dan een maand voor moet werken.
  Deze linkse parasieten zullen voor eeuwig hun gif verspreiden omdat hun geldhonger nooit bedwongen zal kunnen worden.

 4. Dwight Power

  Doet mij denken aan de FIFA die intern ook een onderzoek instelde. Ik kan mij niet voorstellen dat geconcludeerd wordt dat deze salonsocialist bewust fout is geweest en ontslagen wordt. Het zal wel met een sisser en een tapijtveegje aflopen.

 5. Fox Mulder

  Wij van WC Eend….

 6. K

  Samen met zijn broer kocht hij in 2011 bij een trustkantoor een brievenbus firma,in Engeland, en een trust in een belastingparadijs gekocht.

 7. Wim

  Kunnen ze ook iedereen uit de politiek gaan onderzoeken .
  Zeker 90% is corrupt.

 8. Verhips

  Een doekje voor het bloeden. Je denkt toch niet werkelijk dat er ook maar een schijntje wordt gevonden?

 9. Robbie

  Menschen niks aan de hand, gewoon doorlopen..

 10. Lies

  Iedere medewerker overheid zou moeten weten wat de richtlijnen voor integriteit inhouden.

 11. O pap

  @Lies, iedereen zou dat bij de opvoeding moeten meekrijgen…

 12. Jan

  Good bye mfckr

 13. De moeder van Jan Smit

  corrupte poepchinees

 14. Zomaar

  Mooi item voor een nieuwe soap.

 15. mart

  Slecht voor het imago van de NPO. Ook al is het uitteleggen het is moeilijk te begrijpen

 16. aammehoela

  Frans Klein kan beter opstappen als blijkt dat het niet deugt. Maar wat dit nu weer met Baudet te maken heeft. Het zijn toch vooral politici van de VVD geweest die moesten opstappen vanwege dit soort praktijken en natuurlijk jaren terug dat Groen Links lid. Zij was wat dat betreft wel de topper in negatieve zin dan. Oftewel zowel rechts als links hebben dubieuze lieden onder zich.

 17. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Waar rook is, is vuur.
  Blijven poken tot ze het gevonden hebben. M
  We vermoeden dat hij ondertussen met wachtgeld thuis gaat zitten.
  Zo rennen de hazen in dit land…

 18. Leni

  Dit soort tuig zorgt voor de slechte naam van de NPO… Terwijl d’r gewoon een hoop mensen een normaal salaris verdienen waar hard voor gewerkt wordt zijn er fransjes klein en hun vriendjes die elkaar altijd de bal toespelen en ervoor zorgen dat zij veel meer krijgen dan de rest…. Klootzakken noemen dat soort volk op straat!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.