CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen

Het CDA vindt het absoluut niet kunnen dat Frans Klein voor zijn broer een schimmige brievenbusfirma heeft opgericht om zo een belastingclaim van vele tonnen te ontwijken. Het is een zorgelijke situatie. Dat zegt Kamerlid Harry van der Molen tegen Spreekbuis. Dit kan gewoon niet als baas van de NPO, vindt Van der Molen. “Het gegeven dat Klein betrokken is geweest bij een brievenbusfirma, om daarmee ten gunste van een familielid, de fiscus te benadelen is zorgelijk.”

De CDA’er wijst erop dat Klein wordt geacht in het publieke belang te handelen. “Ook als het handelen buiten de strikte reikwijdte van de code van de NPO valt. Je kunt niet uit belastinggeld betaald worden en tegelijkertijd de fiscus benadelen, al is dat ten gunste van een ander.

Het doel van de code is het bevorderen van integriteit, aldus Van der Molen. “En daarmee ook het bewaken van de goede naam van de publieke omroep. Ook prive-gedragingen moeten, wanneer ze op gespannen voet staan met publieke waarden waarvoor de NPO staat, meegewogen worden als deze de integriteit in twijfel trekken.”

Toch gaat het CDA geen Kamervragen stellen. Hij hoopt dat de NPO zelf in actie komt. “Men moet mans genoeg zijn om een kwestie als deze verder op te pakken. Ik kan me niet voorstellen dat men er slechts kennis van neemt.

Het artikel ‘Harry van der Molen (CDA): Kwestie Frans Klein is ‘zorgelijk’’ kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen