CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen

Geplaatst op di 23 apr 2019 om 12:30

Het CDA vindt het absoluut niet kunnen dat Frans Klein voor zijn broer een schimmige brievenbusfirma heeft opgericht om zo een belastingclaim van vele tonnen te ontwijken. Het is een zorgelijke situatie. Dat zegt Kamerlid Harry van der Molen tegen Spreekbuis. Dit kan gewoon niet als baas van de NPO, vindt Van der Molen. “Het gegeven dat Klein betrokken is geweest bij een brievenbusfirma, om daarmee ten gunste van een familielid, de fiscus te benadelen is zorgelijk.”

De CDA’er wijst erop dat Klein wordt geacht in het publieke belang te handelen. “Ook als het handelen buiten de strikte reikwijdte van de code van de NPO valt. Je kunt niet uit belastinggeld betaald worden en tegelijkertijd de fiscus benadelen, al is dat ten gunste van een ander.

Het doel van de code is het bevorderen van integriteit, aldus Van der Molen. “En daarmee ook het bewaken van de goede naam van de publieke omroep. Ook prive-gedragingen moeten, wanneer ze op gespannen voet staan met publieke waarden waarvoor de NPO staat, meegewogen worden als deze de integriteit in twijfel trekken.”

Toch gaat het CDA geen Kamervragen stellen. Hij hoopt dat de NPO zelf in actie komt. “Men moet mans genoeg zijn om een kwestie als deze verder op te pakken. Ik kan me niet voorstellen dat men er slechts kennis van neemt.

Het artikel ‘Harry van der Molen (CDA): Kwestie Frans Klein is ‘zorgelijk’’ kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: NPO, Michel Schnater
12 Reacties op “CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen”


 1. Ariane Sh.

  Dus die 40 miljoen extra voor de NPO kunnen we goed gebruiken om de schuldeisers van zijn broer schadeloos te stellen.

 2. Alexander-F-Arnhem

  Al heb ik veel respect voor Frans, de hoge kringen etc etc. Als fraude aan het ligt komt hoort dit niet.

 3. Remi

  Frans Klein is dus net een mens!

  Laten we bij het CDA de hand in eigen boezem steken en eens intern kijken. Ze zullen schrikken wat er allemaal mis is.

 4. Mediaprak

  Ik zou Dhr vd Molen(CDA) willen adviseren om eerst eens het (declaratie)gedrag van zijn collega 2e kamerleden, en in het bijzonder die van dhr Graus(PVV) te onderzoeken #boteropjehoofd.

 5. Alex

  Die man zal toch nooit opstappen. Te veel ‘vrienden’ in die organisatie.

 6. Melken IV

  Tissunboef, tissunboef, tissunboefboefboef.

 7. Sven L.

  Zegt meer over zijn karakter dan over zijn functie.

 8. Fox Mulder

  Kijk nou eens met dat vrome mondje. Even biechten en weer verder met liegen.

 9. Maxer

  De ambtenaar die op vakantie in het buitenland binnen een week voor € 211.000,— aan mobiele kosten met zijn werktelefoon heeft gemaakt door zijn werktelefoon als hotspot in te stellen voor de gehele familie wordt niet ontslagen. De Utrechtse hotemetoot van de Universiteit Utrecht die er in een jaar voor over de € 120.000,— aan reiskosten doorheen joeg wordt ook niet ter verantwoording geroepen. De andere bestuursleden van dezelfde universiteit hebben gezamenlijk ook over de € 100.000,— aan reiskosten gemaakt. Al deze opmakers hebben dit allemaal van publiek geld verkwist en worden, zoals gewoonlijk, niet ontslagen.

 10. Gerard de Groot

  #Maxer Nee dan die dikke ‘oplichters’ die eens een paar honderd euro hebben bijverdiend terwijl ze in de bijstand zaten. Die worden maandenlang gekort en moeten de centjes BRUTO terugbetalen. Maar dat is toch veel erger dan die tonnen overheidsgeld die deze witte-boorden mannetjes uitgaven.
  En deze meneer Klein schuwt sjoemelen ook niet, blijkt wel. En voor dit soort volk moeten wij respect blijven houden?

 11. Geronimo

  at Maxer

  Justice means just us

 12. jomari

  De wetten zijn gemaakt door de z.g. bovenklasse maar gelden voor de onderklasse….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.