Geen The Passion met kerst op komst

Geplaatst op di 23 apr 2019 om 12:05

De makers van The Passion zien niets in een speciale editie met kerst. Het zou een slap aftreksel worden. Dat vertelt producent Jacco Doornbos tegen NU.nl. Doornbos: “Daar hebben we over nagedacht, maar zoiets kan al snel voelen als een slap aftreksel, uiteindelijk is de kracht van The Passion het verhaal, het voldoet aan alle dramatische wetten. Met Kerst willen mensen liever Sky Radio-liedjes zingen, ze willen geen verhaal horen over koning Herodes die baby’s vermoordt.

Voor het eerst in jaren keken er vorige week minder dan 3 miljoen mensen naar The Passion. Sterker nog: het waren er 2,4 miljoen. “We zijn de luxe gewend van ruim drie miljoen“, zegt EO-directeur Arjan Lock.

Waar ligt het aan? “Dan ga je naar een verklaring zoeken en dat kan komen door het mooie weer, minder mensen kijken dan televisie“, aldus Lock.

EO-coryfee Renze Klamer kan zich voorstellen dat het een tweejaarlijks evenement wordt. “De kijkcijfers zijn elk jaar boven de drie miljoen. Maar als deze editie er twee trekt, en volgend jaar anderhalf, snap ik dat ze denken: oké, het is nu even goed geweest.

Foto: EO
11 Reacties op “Geen The Passion met kerst op komst”


 1. Sebas

  Kan toch ook niet. Betekenis van een passie is een vertelling van het lijdensverhaal van Jezus, niet zijn geboorte

 2. Bep

  Hou toch op met die populaire ongein, het is heiligschennis.

 3. Curryworst

  Misschien wil men niet horen over de babym00rden van koning Herodes tijdens de gezellige kerstdagen maar wel met Pasen de jacht op Ch ris tus door de j0den , de arrestatie van Ch ris tus door de j0den, de marteling van Ch ris tus door de j0den en tenslotte de kruisiging van Ch ris tus door de j0den?
  Dat is tenslotte wat er te lezen valt over de lijdensweg van Ch ris tus in bv. het Eva ngelie van Johannes.
  Dus hopelijk nemen de kijkers The Passion niet al te serieus want voordat je het weet worden syn a gogen beklad en worden er weer ruiten ingegooid.

 4. Bart

  Hoeft geen slapaftreksel te zijn. Het zal ongetwijfeld beter zijn fan het duffe Kerstfeest in de stad/Op de Dam wat de NPO de afgelopen jaren uitzend. Misschien moeten ze het om en om doen. Het ene jaar met Kerst en het andere jaar Pasen. Is ook leuk voor de afwisseling.

 5. Laurens

  Het scoort nog steeds de pannen van het dak, al mag er wel eens een andere wending aan gegeven worden. Judas die ieder jaar weer in een ruige loods z’n liedje staat te zingen is nu wel bekend. Gooi het over een andere boeg of zoals Bart zegt; het ene jaar The Passion, het andere jaar de vertelling rond Kerst.
  Onzin dat men met Kerst enkel zoetsappigheid wil horen, als het net zo wordt neergezet als The Passion kan dat echt wel. Zo kun je de mensen die al hebben deelgenomen aan The Passion ook inzetten voor het Kerstverhaal.

  Zou wel eens een NL-versie van Glee willen zien met echt goede zangers.

 6. Jan Mastwijk

  Jammer, wilde net bij Violenbus mijn kaartje bestellen voor de reis naar Staphorst. Wat moet ik nu? Snif…

 7. Ranonkel12

  Alsjeblieft niet, walchelijk vertoning met het merendeel atheïsten

 8. Wolllter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 9. Paolo

  Al lang te bekijken.

 10. EnZoIsHet!!

  christenen het zijn net heidenen maar dan met een niet bestaand geloof. Laten we deze onzin verbannnen naar het land van de sprookjes. En eindelijk eens normaal doen.

 11. Sip

  Ik vind dit met Pasen al niet leuk, maar met Kerst klopt naar mijn mening niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.