Patty Brard loopt John de Mol tegen het lijf in Bangkok

Patty Brard is John de Mol eind februari tegengekomen in een hotel in Bangkok. Op de heenvlucht zat ze naast zijn zoon Johnny de Mol. Dat vertelt de tv-diva in haar column in de Weekend. Brard was in Thailand voor opnames voor een programma van TLC en besloot tijdens haar verblijf om in plaats van vier jaar bij RTL, vier jaar bij Talpa te tekenen. Ze sneerde in september nog dat De Mol geen vrouwen van boven de 50 kilo op tv wil en een gastric bypass later voldoet ze aan dat maximum.

Inmiddels lijkt alles weer pais en vree tussen Brard en de mediamagnaat. “Op de heenweg naar Bangkok zat ik naast Johnny de Mol in het vliegtuig, de volgende dag liep ik de grote Talpa-baas John de Mol tegen het lijf op een terras van het hotel, er was even geen ontkomen aan De Mol.

Brard werd voor haar vertrek naar Bangkok benaderd door De Mols Talpa. “Na een paar weken nadenken over mijn toekomst heb ik in Bangkok de knoop telefonisch doorgehakt. ’Doe die vier jaar bij Talpa maar’, was de boodschap aan mijn advocaat.

Eigenlijk wilde Brard helemaal niet kiezen voor RTL of SBS. “Maar als je dan een keer Albert Verlinde vervangt bij Talpa’s SBS zien andere omroepen dat toch als een statement. Dan moet er ineens gekozen worden tussen de twee grote commerciële partijen.

Ondertussen had ze intensief appcontact met Erland Galjaard, de nieuwe hotshot van Talpa. “En zijn strategie is kennelijk: wat ik wil, gebeurt! Hij verwoordt het allemaal vriendelijk, maar wel heel stellig.

Galjaard is een ‘ontzettend aimabel mens’, meent Brard. “Dat vind ik overigens ook van Peter van der Vorst, die wat mij betreft iets te laat instapte als programmadirecteur bij RTL. Vóór Peter was er namelijk niet echt een aanspreekpunt bij RTL.”

Inmiddels is de zaak bepaald. “Erland liet niet meer los.

De Weekend-column van Patty Brard kunt u lezen op de Weekend-site.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen