Exclusieve contract Kees Tol bij SBS 6 niet verlengd

Geplaatst op Mon 14 Jan 2019 om 13:45

Het exclusieve presentatiecontract van Kees Tol bij SBS 6 is verlopen en niet verlengd. Wel blijft hij programma’s maken voor de familiezender. Dat heeft een woordvoerster van Talpa TV desgevraagd laten weten. Tol debuteerde in 2013 als deskundige in Shownieuws en werd in datzelfde jaar onder contract gezet voor de presentatie van Show Vandaag. Dat middagprogramma flopte, maar sindsdien is hij onafgebroken te zien geweest op de familiezender.

Het jaarcontract uit 2013 werd eind 2014 verlengd. “Kees is SBS en SBS is Kees, die laten we nooit meer gaan“, zei de toenmalig tv-directeur Remko van Westerloo in een reactie.

Drie jaar geleden, op 4 februari 2016, werd het contract van Tol met drie jaar verlengd. “Kees is de afgelopen jaren uitgegroeid van een aanstormend talent naar een tv-personality en een van de gezichten van Shownieuws. Wij willen de komende jaren met hem verder bouwen“, reageerde Van Westerloo’s opvolger Peter Lubbers.

Nu staat Tol niet meer exclusief onder contract bij SBS 6. De presentator kan daarom aan de slag gaan als een van de gezichten van AD’s Ochtend Show to go. Hij debuteert op vrijdag. “We gunnen hem deze mooie kans van harte“, laat een woordvoerster van SBS 6 weten.

Tol presenteerde voor de zender programma’s als Show Laat, Hollands Beste Bloemstylist, De Nationale Tweelingtest, De Leukste Websnacks, Thuis op Zondag, Talenten Zonder Centen en vtwonen verhuist.

De zender kijkt uit naar de verdere samenwerking met Tol. “We zijn blij dat we Kees nog als presentator kunnen inzetten, in februari presenteert hij alweer VT Wonen voor ons.”

Foto: SBS
25 Reacties op “Exclusieve contract Kees Tol bij SBS 6 niet verlengd”


 1. Sjoukefia Oosthavenkercken

  De hoogtijdagen van de Volendammers lijken voorbij… De laatste cd van Nick en Simon was geen denderend succes en met Jan Smit is het publiek ook wel een beetje klaar. Jammer, maar zo is het leven.

  Kees, succes en misschien word je nog eens uitgenodigd bij Moltalk om te praten over je Mol-avonturen

 2. Esmee

  eindelijk een verstandige beslissing van John Berlusconi de Mol

 3. Pauline254

  Eindelijk een wijs besluit. Wat een stuk Volendams onbenul.

 4. J

  Verstandige keuze. Al is hij voor VT wonen nog wel prima, of zal hij dat op projectbasis blijven doen? Dat programma heeft overigens ook teveel varianten en de presentatie wisselt ook steeds. Misschien beperken tot 2 varianten met Nicolette van Dam en Airen Mylene.

 5. HalloJumbo

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NOOIT MEER TOL. Kick out Tol.

  NOOIT VOLENDAM.

 6. Robbert van Walraven

  Kan altijd nog gaan vissen.

 7. Loes

  Hehe,Eindelijk doet John iets goeds.Alsjeblieft Viktor weer terug bij VT wonen en al die huizenprogramma’s, leuke knul.
  Kees is geen nare jongen maar hij sprak slecht Nederlands, was niet slim en de stylisten irriteerden zich ook aan hem.Beetje dommig was hij.Het werd vervelend.

 8. Vincent

  Viktor bij VT Wonen was cult, die nam het allemaal niet zo serieus, maakte grappen over de overduidelijke commerciële toon van het sponsored magazine en was tegelijkertijd wel heel erg op de hoogte van wonen/woontrends en kon dus prima meepraten met zowel kandidaten als stylisten. Kees had geen idee. Geen idee bij stijl, geen idee bij de kandidaten… zo jammer, programma verloor zijn glans daardoor. Benieuwd of hij alsnog freelance mag blijven bij dat programma.

 9. Peanut

  Helaas maar waar, dit is een goede beslissing.

 10. Curryworst

  Dát is pas goed nieuws!
  Eindelijk een verstandig besluit van SBS6.

 11. Arie de harige kikker

  @ Loes

  Over een ander schrijven dat hij slecht Nederlands spreekt en vervolgens zelf een taalkundige treinramp (“de stylisten irriteerden zich ook aan hem”) voor eeuwig aan het internet toevertrouwen. Jij doet het gewoon.

 12. Remi

  … Deze Kees werd ons twee jaartjes geleden door SBS 6 gepresenteerd
  als “hét nieuwe gezicht van de zender” …
  Kees “hoort helemaal bij onze zender” … moesten we toen lezen.
  Ik kan even niet zo snel die bijzondere aanbevelingen terug vinden,
  maar ze waren er …

  Dit zag je al een beetje aankomen, als oplettende kijker.
  … Een Kees die steeds minder aansprekende programmaatjes mocht “doen”.

  Nee.
  Niet echt een fijn begin van 2019, voor Kees.
  Het is (was) Kees’ enige inkomstenbron, denk ik, SBS ?

 13. Ingrid

  Hij begint zijn eigen tv-zender: Tolpa TV.

 14. Mike

  Aardige gozer, beroerde presentator.

 15. Zomaar

  Zomaar een vraagje: Wie deugt er eigenlijk wél bij SBS6?

 16. klukkluk

  Wat doen ze met deze op tv, niet te begrijpen.

 17. NatteNel

  Hè wat jammer, werd altijd wel nat van Keessie.

 18. Bart

  Jammer ook voor Ochtendshow to go. Dat ochtend programma heeft best potentie als ze het uitbreiden en als het op meerdere tv zien gaat zijn in de toekomst. Echter moet je dan naast de 5 presentatoren die je al hebt niet nog iemand gaan toevoegen aan het team. En zeker niet Kees Tol.

 19. Er ist wieder da

  Als ik die presentatie lijst zie is het maar beter ook…

 20. reade rinus

  nou kees kunt altijd garnalen pellen of vis verkopen op de markt

 21. Dorus

  Kees is binnen jaar weg bij SBS, je ziet het aankomen..

 22. Bart

  @Dorus Hij is al weg zoals je kunt lezen in het bericht.

 23. aammehoela

  Nooit gezien bij SBS. Oh ja, de tv wil niet op 6 staan.

 24. Flits Bom

  hehe eindelijk. Die boeren kunnen helemaal niks.

 25. Peter van de Plas

  Kees won de Mol werd achter de desk van Show nieuws gezet als tegengewicht voor de banden van Avro/Trow met Volendam. Was geen succes uiteindelijk want werd er afgehaald en mocht programma’s gaan presenteren.
  Non talent die eigenlijk niet zoveel kan en ook de gun factor mist.
  Het dieptepunt het programma waar hij met Nick en Simon als zg Manager mee ging reizen. Ik ben blij dat hij wat minder op de buis is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.