Exclusieve contract Kees Tol bij SBS 6 niet verlengd

Het exclusieve presentatiecontract van Kees Tol bij SBS 6 is verlopen en niet verlengd. Wel blijft hij programma’s maken voor de familiezender. Dat heeft een woordvoerster van Talpa TV desgevraagd laten weten. Tol debuteerde in 2013 als deskundige in Shownieuws en werd in datzelfde jaar onder contract gezet voor de presentatie van Show Vandaag. Dat middagprogramma flopte, maar sindsdien is hij onafgebroken te zien geweest op de familiezender.

Het jaarcontract uit 2013 werd eind 2014 verlengd. “Kees is SBS en SBS is Kees, die laten we nooit meer gaan“, zei de toenmalig tv-directeur Remko van Westerloo in een reactie.

Drie jaar geleden, op 4 februari 2016, werd het contract van Tol met drie jaar verlengd. “Kees is de afgelopen jaren uitgegroeid van een aanstormend talent naar een tv-personality en een van de gezichten van Shownieuws. Wij willen de komende jaren met hem verder bouwen“, reageerde Van Westerloo’s opvolger Peter Lubbers.

Nu staat Tol niet meer exclusief onder contract bij SBS 6. De presentator kan daarom aan de slag gaan als een van de gezichten van AD’s Ochtend Show to go. Hij debuteert op vrijdag. “We gunnen hem deze mooie kans van harte“, laat een woordvoerster van SBS 6 weten.

Tol presenteerde voor de zender programma’s als Show Laat, Hollands Beste Bloemstylist, De Nationale Tweelingtest, De Leukste Websnacks, Thuis op Zondag, Talenten Zonder Centen en vtwonen verhuist.

De zender kijkt uit naar de verdere samenwerking met Tol. “We zijn blij dat we Kees nog als presentator kunnen inzetten, in februari presenteert hij alweer VT Wonen voor ons.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen