66 procent lezers denkt dat 6 Inside stopt voor Pasen

De Albert Verlinde-show 6 Inside is nog hooguit drie maanden te zien op televisie. Voor de Pasen trekt SBS 6 de stekker eruit. Dat verwacht 66 procent van de Mediacourant-lezers, blijkt uit een poll waarop de afgelopen dagen ruim 1.000 keer gestemd is. 6 Inside heeft zijn eerste uitzendweek erop zitten: de show begon op maandag met 378.000 kijkers en had er vrijdag nog maar 198.000. Veel mensen zijn enthousiast over de terugkeer van Verlinde, maar vinden zijn show niet vernieuwend.

Op de vraag ‘Overleeft 6 Inside Pasen?’, antwoordt maar liefst 66 procent van de lezers ‘Nee, Albert en zijn insiders zijn kansloos’. De rest, 34 procent, antwoordt: ‘Ja, deze formule gaat aanslaan’.

Als de kijkcijfers niet flink omhooggaan, dan lijkt het snel gedaan met 6 Inside. Het zou ook kunnen dat John de Mol ervoor kiest om het programma uit te proberen op de late avond, in plaats van Shownieuws.

De Mol heeft aangekondigd dit jaar een nieuw programma te willen lanceren op de late avond van SBS 6. Hij wachtte daar afgelopen seizoen mee, omdat hij eerst wilde aankijken wat Twan Huys zou gaan doen op RTL 4.

Tv-recensent Angela de Jong vindt het jammer dat Verlinde niet iets beters heeft neergezet. “Je mist op dat tijdstip namelijk wel een sterke mening. Boulevard had dat altijd, maar is door de vernieuwing waarbij Albert Verlinde op een zijspoor gezet zijn scherpte verloren“, zegt ze op NPO Radio 1.

Boulevard kan wel een pittige concurrent gebruiken, aldus De Jong. “Ze hebben zich ontzettend laten gebruiken als middel voor de afdeling persvoorlichting van RTL, dus alle scherpe randjes zijn overal af gehaald en ze promoten eigen producten. Dat geloven mensen niet meer, maar het verbaast me enorm dat de kijkcijfers heel goed blijven van Boulevard.”

Er zijn blijkbaar heel wat mensen die het gewend zijn om het te kijken, want ze doen het onwijs goed. Ik mis echter die scherpe mening en ik hou ook van VI om die reden. Ik snap wel heel goed dat SBS 6 dat probeert open te breken.”

6 Inside is om 18.00 uur weer te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen