Paul Römer stapt op als directeur van omroep NTR

Paul Römer stopt na 7,5 jaar als directeur van omroep NTR. Hij heeft zelf besloten om weg te gaan. Dat heeft een woordvoerder zojuist laten weten. Römer is toe aan de welbekende nieuwe uitdaging. “Ik heb altijd met veel plezier bij de NTR gewerkt en doe dat nog, maar ik geloof erin dat je jezelf af en toe moet vernieuwen en prikkelen. Om het moment voor te zijn dat enthousiasme omslaat in routine heb ik besloten buiten de NTR om op zoek te gaan naar een volgende stap in mijn werk.”

De tijd is er rijp voor, zegt Römer. “De NTR-organisatie staat er goed voor en heeft een prachtig programmapakket. Ik draag de NTR met een gerust hart over aan mijn opvolger.

Eric van der Burg, voorzitter van de Raad van Toezicht, hierover: “Ook al begrijpen wij het besluit van Paul, we betreuren het zeer want Paul heeft in de afgelopen jaren een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de NTR. We zullen zijn inzet en leiderschap missen.”

Wij gaan zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger. Wij zullen nog op een mooie manier afscheid nemen van Paul en hem danken voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem veel succes in zijn verdere toekomst.

Römer, die per 1 maart opstapt, raakte afgelopen zomer in opspraak vanwege zijn megasalaris. Hij toucheert als omroepbaas maar liefst 230.000 euro per jaar.

Lees ook: Paul Römer: ‘Ik ben rijk van Endemol, niet van NPO’ (oktober 2018)

Foto: NPO Radio 1

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen