Wim Anker: ‘Twan Huys schaadt naam en integriteit’

Geplaatst op Tue 16 Oct 2018 om 11:55

Het lijkt erop dat Twan Huys maandag niet helemaal de waarheid heeft verteld in zijn reactie op de vrijdaguitzending. Na antipieter Jerry Afriyie laat ook Wim Anker, de advocaat van blokkeerfriezin Jenny Douwes, weten zich hier niet in te herkennen. Dat is te lezen op zijn website. Anker stelt dat Huys een hele dikke duim heeft. “Helaas gisteravond in RTL Late Night geen excuses of een spijtbetuiging van de presentator van dit programma. Dat noopt ons kantoor tot een korte reactie.

Huys beweert dat er ‘heldere afspraken’ zijn gemaakt over een gesprek tussen Afriyie en Douwes. “Daar is geen sprake van. De namen van Afriyie en zijn advocaat zijn in het voorgesprek niet gevallen.”

Anker zegde tijdens het voorgesprek op 27 september toe dat hij zou komen en dat hij met Jenny Douwes zou overleggen of zij ook mee wilde komen. “Bovendien ging het in het gesprek alleen over de rechtszaak, Wim Anker wilde pertinent niet dat er een discussie zou komen over het fenomeen Zwarte Piet.”

Dat Huys aan Afriyie en zijn advocaat toezegde dat ze in discussie zouden gaan, wist Anker naar eigen zeggen niet. “Hij heeft tijdens het eerste gesprek aantekeningen gemaakt, waaruit blijkt dat een rondetafelgesprek absoluut niet aan de orde is geweest.”

Anker vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat Huys tot tweemaal toe spreekt over harde afspraken tussen partijen. “Wim Anker is gebruikt als lokeend om Jenny Douwes naar de studio te krijgen en het gesprek gaat alleen over Zwarte Piet, waar hij het nou juist pertinent niet over wilde hebben.”

Stuitend

Het is bovendien ‘stuitend’ dat er vlak voor de uitzending een twistgesprek plaatsvond tussen Jenny Douwes en Huys, aldus Anker. “Jenny Douwes wil van Twan Huys de toezegging dat Jerry Afriyie en zijn advocaat niet aan tafel komen. Zij vraagt Twan Huys haar zijn woord te geven. Dat doet de heer Huys. Dat geeft hij ook toe tijdens de uitzending.

Dat Huys zich daar niet aan hield is ‘op zich al klachtwaardig’, aldus Anker. Daar barste ook een behoorlijke mediastorm over los, waarna Huys op zaterdag met een reactie kwam in RTL Boulevard. Zijn reactie daar was ‘volstrekt onjuist’, aldus Anker.

Daar deed Huys maandag nog een schepje bovenop in zijn eigen talkshow. “Hij schaadt opnieuw de naam en integriteit van Wim Anker en het kantoor. Dat is de reden voor deze tweede reactie.”

Kat in het nauw

Twan Huys stelde in de uitzending van RTL Boulevard dat hij na alle ophef nog geslapen had als een roos. Dat geldt echter niet voor Wim Anker, helaas. We hebben (te) veel vertrouwen gehad in Twan Huys en in zijn team. Dat is beschaamd. Wij schuiven sporadisch aan in praatprogramma’s op tv. Kennelijk moeten afspraken schriftelijk worden bevestigd.

Dit is het laatste dat we over deze kwestie zeggen. De presentator gebruikt tweemaal het medium tv om zijn statement te maken. Wij doen dat nu via onze site. De zaak is al voldoende opgeblazen.

Onze eindconclusie is: een kat in het nauw maakt rare sprongen!

De volledige reactie leest u hier.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (maandag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (maandag)
Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys (maandag)
Art Rooijakkers: ‘Hoe zou ik RTL Late Night doen?’ (maandag)
Gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen? (maandag)
RTL 4 ontkent vroegtijdig vertrek Twan Huys (maandag)
Twan Huys heeft spijt, ophefkijkers blijven weg (vandaag)
Jerry Afriyie kan zich niet vinden in reactie Twan Huys (vandaag)
Johan Derksen vindt Twan Huys heel onbetrouwbaar (vandaag)

Foto: RTL
25 Reacties op “Wim Anker: ‘Twan Huys schaadt naam en integriteit’”


 1. Does van de Huppel

  laatste Twan-topic van deze week, oke mensen?

 2. Erik

  Even serieus. Wie zijn deze mensen eigenlijk. Ze doen net of het sterren zijn. Nu hebben ze tenminste media aandacht gehad. Mochten ze zelfs op tv komen. En nu moet het ook wel klaar zijn met deze onzin. En weer door.

 3. Johan

  Twan Huys is onbetrouwbaar. Daarom terug naar de NPO.

 4. Evelien

  Zo dat kan Twan in zijn zak steken en nu weer over tot de orde van de dag………..de volgende zwarte pieten discussie ?

 5. Ricardo

  @Erik: Iedereen kent de broers Anker, daar hebben ze echt geen flut praatprogramma voor nodig. Die Twan mag van mij door de grond zakken.

 6. Lotte

  Die Twan Huys kan daar toch niet met droge ogen blijven zitten? Pfff, ik zou niet graag in de schoenen van de RTL directie staan, wat een miskleun deze transfer.

 7. Reneetje van der Gijp

  De vloek van RTL Late Night.

 8. Reneetje van der Gijp

  Angela van het AD heeft een stukje geschreven.

 9. IÎI

  Anker&Anker, jullie weten als geen ander hoe te handelen als je naam en integriteit geschaad wordt. Nu lijkt het erop alsof jullie er voor weglopen. Vreemd allemaal.

 10. anymouse

  Kortom Jerry Afriyie & Wim Anker vertellen de waarheid en Huys/RTL liegen.

  Geloof mij, de waarheid ligt altijd ergens in het midden.

  En nu (nogmaals) ophouden met dat geneuzel.

 11. Britt Scholte Lover

  Twan Huys topic nummer 59 , je kan wel zoveel slecht nieuws plaatsen over Twan Huys, hij blijft gewoon zitten op deze plek, rtl 4 is niet van plan iets te doen

 12. Dorus

  Kappen NU…

 13. Mino

  Goeie reclame voor de Anker brothers and they know…

 14. Curryworst

  En dan te bedenken dat dhr. Anker geregeld bij Huys zou aanschuiven als deskundige om zijn licht te laten schijnen op allerlei juridische kwesties.
  Ook deze gast kan Huys op zijn buik schrijven.
  John van den Heuvel wilde al niet komen, RTL coryfeeën zitten aan tafel bij Pauw en politici denken wel twee keer na sinds die warrige ex-vriendin van Pechtold te gast was.
  Wordt rustig aan die tafel. Nou ja, des te meer kaasstengels blijven er voor Huys over.

 15. Rww

  Huys is gewoon genaaid door zijn eigen redactie, net als bij jetten.

 16. HalloJumbo

  Update – Twan Huys heeft toegegeven dat hij zich in een veelbesproken aflevering van RTL Late Night niet hield aan een afspraak met Jenny Douwes, het boegbeeld van de ‘blokkeerfriezen’. ‘Achteraf hadden we vast moeten houden aan de oorspronkelijke afspraken.’

  https://www.parool.nl/kunst-en-media/twan-huys-geeft-niet-nagekomen-afspraak-met-jenny-douwes-toe~a4606088/

 17. Rubicon

  Anker en Anker is een gerenommeerd bureau dat de dynamiek van de media als haar broekzak kent. Ik vind het vreemd dat ie niet gelijk in de uitzending protest heeft aangetekend. Hij is scherp, verbaal sterk en weet hoe het werkt. Hij is degene die had moeten zeggen ” u houdt zich niet aan de afspraak wij gaan nu weg”. In de uitzending en niet nu. Maar goed iemand liegt; Twan zegt keiharde afspraken, Anker zegt never nooit niet. En liegen laat je niet over je heen gaan dus alle registers open.

 18. Karel

  Twan moet opstappen. Hij heeft teveel schade aangericht. Niemand neemt deze vent nog serieus.

 19. Klaarmetgezeurovertwan

  Schei toch eens uit allemaal! En get a life!

  Hoe triest moet je leven zijn als je er alleen nog maar genoegen in hebt iemand te ruïneren.

  Wie zonder zonde is….etc.etc.

 20. tina trucker

  ik ben TWAN HUIS moe genoeg ik ben er klaar mee er gaat geen dag zonder twan ophitserij bah

 21. B klein

  Welke naam en nog erger welke integriteit??? Deze 2 uitdrukkingen zijnal langer vreemd in combinatie met twannemannetje.
  Gewoon geen ruggegraat en zeker geen kloten.
  Daaaaaaag twannemannetje daaaaag daaag “zwarte piet”!!!!

  Hilarisch is stiekem anti zwarte piet en zit nu voor de volle 100% met de zwarte piet. Boek maar snel een hele lange vakantie. Binnenkort heel veel tijd over.!!!! Wordt al over zijn vervanging gesproken bij rtl!! Neem paul de leeuw nog zo’n stiekeme anti zw piet!!!!!

 22. B klein

  HARAKIRI OP TV!!!! TWANNEMANNETJE

 23. Erik

  Vreemd dat Anker niet in de uitzending insprong op alle gebeurtenissen op dat moment. Hij zei helemaal NIKS.

 24. Henk

  Dit is ernstiger dan het lijkt. Dhr. Huys en RTL namen de afspraken met die buitenlandse dame van lichte zeden wel serieus. De afspraken met deze mensen niet. Dat kan je alleen maar doen als je neerkijkt op een ander.

 25. Johan

  En Huys, de verklaring van Anker is heel duidelijk, kom maar op met jouw weerwoord, en nu niet liegen hoor!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.