Wim Anker: ‘Twan Huys schaadt naam en integriteit’

Het lijkt erop dat Twan Huys maandag niet helemaal de waarheid heeft verteld in zijn reactie op de vrijdaguitzending. Na antipieter Jerry Afriyie laat ook Wim Anker, de advocaat van blokkeerfriezin Jenny Douwes, weten zich hier niet in te herkennen. Dat is te lezen op zijn website. Anker stelt dat Huys een hele dikke duim heeft. “Helaas gisteravond in RTL Late Night geen excuses of een spijtbetuiging van de presentator van dit programma. Dat noopt ons kantoor tot een korte reactie.

Huys beweert dat er ‘heldere afspraken’ zijn gemaakt over een gesprek tussen Afriyie en Douwes. “Daar is geen sprake van. De namen van Afriyie en zijn advocaat zijn in het voorgesprek niet gevallen.”

Anker zegde tijdens het voorgesprek op 27 september toe dat hij zou komen en dat hij met Jenny Douwes zou overleggen of zij ook mee wilde komen. “Bovendien ging het in het gesprek alleen over de rechtszaak, Wim Anker wilde pertinent niet dat er een discussie zou komen over het fenomeen Zwarte Piet.”

Dat Huys aan Afriyie en zijn advocaat toezegde dat ze in discussie zouden gaan, wist Anker naar eigen zeggen niet. “Hij heeft tijdens het eerste gesprek aantekeningen gemaakt, waaruit blijkt dat een rondetafelgesprek absoluut niet aan de orde is geweest.”

Anker vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat Huys tot tweemaal toe spreekt over harde afspraken tussen partijen. “Wim Anker is gebruikt als lokeend om Jenny Douwes naar de studio te krijgen en het gesprek gaat alleen over Zwarte Piet, waar hij het nou juist pertinent niet over wilde hebben.”

Stuitend

Het is bovendien ‘stuitend’ dat er vlak voor de uitzending een twistgesprek plaatsvond tussen Jenny Douwes en Huys, aldus Anker. “Jenny Douwes wil van Twan Huys de toezegging dat Jerry Afriyie en zijn advocaat niet aan tafel komen. Zij vraagt Twan Huys haar zijn woord te geven. Dat doet de heer Huys. Dat geeft hij ook toe tijdens de uitzending.

Dat Huys zich daar niet aan hield is ‘op zich al klachtwaardig’, aldus Anker. Daar barste ook een behoorlijke mediastorm over los, waarna Huys op zaterdag met een reactie kwam in RTL Boulevard. Zijn reactie daar was ‘volstrekt onjuist’, aldus Anker.

Daar deed Huys maandag nog een schepje bovenop in zijn eigen talkshow. “Hij schaadt opnieuw de naam en integriteit van Wim Anker en het kantoor. Dat is de reden voor deze tweede reactie.”

Kat in het nauw

Twan Huys stelde in de uitzending van RTL Boulevard dat hij na alle ophef nog geslapen had als een roos. Dat geldt echter niet voor Wim Anker, helaas. We hebben (te) veel vertrouwen gehad in Twan Huys en in zijn team. Dat is beschaamd. Wij schuiven sporadisch aan in praatprogramma’s op tv. Kennelijk moeten afspraken schriftelijk worden bevestigd.

Dit is het laatste dat we over deze kwestie zeggen. De presentator gebruikt tweemaal het medium tv om zijn statement te maken. Wij doen dat nu via onze site. De zaak is al voldoende opgeblazen.

Onze eindconclusie is: een kat in het nauw maakt rare sprongen!

De volledige reactie leest u hier.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (maandag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (maandag)
Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys (maandag)
Art Rooijakkers: ‘Hoe zou ik RTL Late Night doen?’ (maandag)
Gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen? (maandag)
RTL 4 ontkent vroegtijdig vertrek Twan Huys (maandag)
Twan Huys heeft spijt, ophefkijkers blijven weg (vandaag)
Jerry Afriyie kan zich niet vinden in reactie Twan Huys (vandaag)
Johan Derksen vindt Twan Huys heel onbetrouwbaar (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen