Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast

Geplaatst op Sun 14 Oct 2018 om 10:00

Henk Krol, politiek leider van 50PLUS, boycot Twan Huys om het belazeren van zijn talkshowgast Jenny Douwes. Hij vindt de presentator onbetrouwbaar. Dat laat hij weten op Twitter. Krol kan zich volledig vinden in de column die AD-divavrouw Angela de Jong schreef over de televisierel. Hij vindt het net als de tv-kenner super dom van Huys. “Angela de Jong beschrijft het prachtig in het AD. Onbegrijpelijk dat er nog mensen te vinden zijn die wél bij Twan aan tafel willen zitten.

50PLUS zal in elk geval niet meer meewerken aan RTL Late Night. “Ook mij zul je nooit meer aan tafel zien bij Twan Huys. Destijds bij Nieuwsuur confronteerde hij me ook met een compleet uit zijn verband gerukt fragment.

Twan Huys dacht een cool statement te maken door te roepen ‘dat de RTL Late Night-tafel van iedereen is’, maar in een kwartier tijd is hij al zijn geloofwaardigheid als journalist verloren.

Krol: “Lachen, het YouTube-fragment is inmiddels vaker bekeken dan een gemiddelde uitzending van RTL Late Night met Twan Huys.

Huys kan ook een interview met PVV-leider Geert Wilders wel vergeten. Hij twittert: “Vertrouw ze nooit, die journalisten. #TwanNaarHuys.

Politiek Den Haag stond al niet te springen om aan te schuiven bij Huys na zijn interview met Anne Lok, de warrige ex-vriendin van Alexander Pechtold.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (vandaag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (vandaag)

Foto: RTL
57 Reacties op “Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast”


 1. Zonder Naam

  Twan moet en zal kapot, getuige de hoeveelheid berichten over vrijdagavond. Ja, hij was fout, maar er zijn grenzen.

 2. Helen

  Wie wil er nog bij Twan aan tafel?
  Nou, Peter R de Vries natuurlijk als het maar genoeg schuift.
  Leugenachtige Gordon, die wil altijd.
  Een of ander onbeduidend zangeresje zonder naam.

 3. Helen

  @ Zonder Naam

  Er zijn inderdaad grenzen en die grenzen heeft Twan Huys ruimschoots overschreden.
  Twan Huys is blikt niet integer, zijn geloofwaardigheid heeft hij volledig verspeeld met deze schandelijke actie om zijn beroerde kijkcijfers te willen verbeteren.

 4. Robbie

  Echt heel jammer. Want ik vond het een goede journalist. Maar hij heeft alles te grabbel gegooid. Ik ben het absoluut met Twan eens dat iedereen aan tafel moet zitten. Maar hij had die belofte niet moeten maken. Daar zit het probleem. Einde carrière. Jammer.

 5. Johan

  Twan Huys is niet alleen een vieze rat ,maar ook een leugenaar!

 6. Z. Piet is zwart

  Mark Rutte wel aanschuiven, soort zoekt soort. Al is de leugen nog zo snel…

 7. Shaniquilia vd Put

  Leuk dat een triviale discussie omtrent een figuur in een kinderfeest eerst verwordt tot een discussie over nationale waarden en in hoeverre we bereid zijn die waarden op te geven ten faveure van dwingende nieuwkomers en vervolgens verwordt tot een discussie over moraliteit en ethiek.

 8. Mike

  Groot gelijk.

  Iedereen zou Twan Huys moeten boycotten.

 9. Simon

  NRC
  2 oktober 2014 ·

  Van 96 procent van de Nederlanders hoeft Zwarte Piet helemaal niet te veranderen. Maar naar hen wordt niet geluisterd. De dictatuur van de minderheid is in staat culturele iconen op de knieën te dwingen. Zelfs Pippi Langkous moet er nu aan geloven. De gemeenschap is de grote verliezer, verzucht filosoof Sebastien Valkenberg. Universitair docent Jochem Riesthuis reageert: “Valkenberg hoeft zich geen zorgen te maken. In de zogenaamde ‘marketplace of ideas’ komen uiteindelijk de beste ideeën bovendrijven. Dat bedrijven de weg van het minste risico bewandelen is niets nieuws en inherent aan het kapitalisme.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/02/zijn-zwarte-piet-en-pippi-langkous-racistisch-de-enkeling-bepaalt-a1406167

 10. Geronimo

  @Shaniquilia
  Mooi he! Zou dit misschien kunnen uitmonden in een renaissance van dit land?

 11. Zimone

  Twan: “We gaan door waar we mee bezig zijn.” En dat houdt in… elke week minder kijkers?

 12. Tv junkie xl

  Dat scheelt, hij zou toch al niet gevraagd worden.

 13. Shaniquilia vd Put

  @Geronimo
  De kapitein van de renaissancevloot zit op dit moment bij RTL

 14. caesar

  @Simon. Je haalt nu wel een onderzoek uit 2014 naar boven. Ondertussen loopt met het jaar de steun voor het standpunt ‘niet veranderen’ terug van 89% (2013) naar 68% (2017). Dat is natuurlijk een ruime meerderheid. Maar dat wil niet zeggen dat je alles moet negeren wat een minderheid zou willen, daarvoor wonen we namelijk in een democratie.
  Alles evolueerd ,dus ook het uitterlijk etc. van zwarte piet. In de jaren 50 was je als kind nog doodsbenauwd dat je door zwarte piet in een zak naar Spanje zou worden meegenomen. Voor veel kinderen was zwarte piet met een roede nog angstaanjagend.

  Dat is allemaal al aangepast en zo zal het ook op termijn gebeuren met de ‘zwarte’ zwarte piet. Dus: niet zo veel herrie maken om dit soort triviale zaken lijkt me wel op z’n plaats.

 15. Socco Riffredi

  Zonder Naam
  Sun 14 Oct 2018 om 10:04

  Inderdaad, als je alles hier leest is het net of die man een moord heeft gepleegd. Wat een vuilnisbak hier.
  Er is nog meer medianieuws hoor.

 16. Pater Hazebroek

  Knuppel die vieze rat van de buys svp!

 17. Rita

  Ik wist dat het een verkeerde beslissing was van RTL. Maar dat het zó’n verkeerde beslissing was kon ik niet bevroeden.

  Kijkcijfers

  12 oktober 592.000
  11 oktober 47.000
  10 oktober 441.000
  9 oktober 46.000
  8 oktober 43.000
  5 oktober 24.000
  4 oktober 39.000
  3 oktober 16.000
  2 oktober 28.000
  1 oktober 37.000

  kijkonderzoek.nl/component/com_kijkci…

 18. Rita

  Die Ghanees is een beroepstrol en ZP is zijn verdienmodel. Als ZP weg is komt het volgende onderwerp op de agenda want de schoorsteen moet blijven roken. Twan zal hem daar graag bij van dienst zijn want ook de schoorsteen van Twan moet blijven roken.
  Alles is daarbij geoorloofd van geweld tot list, leugens en bedrog.

 19. Mattie

  Alsof die paar negatieve columnisten, twitteraars en Henk Krol een afspiegeling zijn van de publieke opinie. Net doen alsof dit wereldnieuws is, reken maar dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking zich hier totaal niet druk om maakt. Get a life!

 20. Rita R

  Die Ghanees is een beroepstrol en ZP is zijn verdienmodel. Als ZP weg is komt het volgende onderwerp op de agenda want de schoorsteen moet blijven roken.
  Twan zal hem daar graag bij van dienst zijn want ook de schoorsten van Twan moet blijven roken. Alles is geoorloofd zelfs het saboteren van vooraf gemaakte afspraken.

 21. Rita R

  De meerderheid van de Nederlandse bevolking is voor Zwarte Piet en de meerderheid van de Nederlandse bevolking is uitgekeken op leugenaar Twan Huys.

 22. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  @Rocco 10:56u;
  Het is over en uit voor de linkse suf-kud Twan Tan!! “Baai baai maaaaan!!”
  En nu ga ik weer ff verder kijken naar jouw filmpjes, ouwe rammert! Goed bezuuugg!! 🤙🏼

 23. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Enne, Rita R heeft helemaal gelijk. Opflickeren met dat tuig dat de wil van een bijzonder kleine minderheid wil opleggen aan de giga grote meerderheid. Als democratie je niet bevalt is hier geen plek voor jou. “Baai baai maaaaan!!”

 24. Godefroy France

  links-facistisch-gesubsidieerd geteisem samen patser r de vries en huys van de buys !!!!

  Utopisch ?!?!,! maar wat een opluchting

 25. robb

  Henk Krol de heilige laat me niet lachen .

 26. Hillie

  Henk, dat had je voor jezelf moeten houden. Of komt de relnicht in je boven?

 27. ÎII

  Socco Riffredi
  Sun 14 Oct 2018 om 10:56

  Hij heeft idd geen moord gepleegd maar wel een journalistieke zelfmoord.
  Dat lijkt me reden genoeg.

 28. critikast

  Was iemand überhaupt van plan om Krol uit te nodigen dan? Dit holle vat met zijn miljoenenvilla in Eindhoven komt helemaal niet op voor de ouderen, maar puur voor zichzelf !

 29. HansrZ

  Meneer Krol moet eerst maar eens bij zichzelf te rade gaan. Wat een hypocriet is die Henkie. Je moet maar eens aan zijn vroegere medewerkers bij de Gay-krant vragen wie de onbetrouwbaarste mens van Nederland is. (pensioengelden en het gebruik van subsidie gelden) Nee hij verwijt de pot dat ie zwart ziet maar zelf is hij de ketel.

 30. V. Rens

  Benieuwd wat Kaktus zo doen met Jenny in zijn caravan.

 31. anoniem

  Heb weer wat scheldpartijen gelezen op social meidia..
  Fijn feestsfeertje hoor.. Top! :-S

 32. Rutte

  Opvallend dat Rutte de multinationals uitnodigt na het Dividendgate, in de noden van de gewone man is hij niet geïnteresseerd.

 33. Shaniquilia vd Put

  Haha jij hebt business class zojuist gekeken.

 34. Suzanne van den Brink

  Twan Luis moet van de Buis.

 35. Shaniquilia vd Put

  Schitterende rant van Baudet in business class. Die man verwoordt zo goed wat er gebeurt in dit land. Klasse!

 36. Janneke

  Het lijkt op een rookgordijn inderdaad om andere zaken te verhullen.

 37. Rughaar

  Wat een grafprogramma is dat toch

 38. ramon

  Afro Nederland wint van Duitsland goed he, eindelijk!

 39. Ricw

  Sjoemelen met pensioengelden van je werkbeners, dat is pas betrouwbaar, “meneer’ Krol

 40. B klein

  En hoe lang ben jij al de weg kwijt ceasar???
  Tegelijkertijd het begrip democratie gebruiken en een zeer kleine meerderheid lager dan 0,1% gelijk geven. Deden dat onze buren ook niet eens??? En voor de duidelijkheid als je kijkt naar de polls 92% wil gewoon zwarte piet. Buiten een zeer klein aantal gemeenten waar ook niet naar de burger geluisterd wordt is zwarte piet overal zwart. En dat blijft ook zo. En na vrijdag is dit onomkeerbaar. De woede zit namelijk overal en heel diep.

 41. B klein

  Goed gezien krol deze stiekemerd wordt overal uitgekotst. En hij weet het. Kijk maar hoe hij wanhopig probeerd anderen de schuld te geven. En het is heel simpel. DE VERANTWOORDING LIGT BIJ EEN IEMAND EN DIE IS HEEL OPZICHTIG NAAR DE KLOTE GEGAAN EN GOED
  Dag twannemannetje, daaag daaag om in de sinterklaassfeer te blijven. Wat je zou kunnen redden is om in je programma aan te geven dat jij voor de volle honderd % voor zwarte piet bent!
  En je gemeende excuses aanbiedt. Maar die klote heb je niet.
  Omdat je weet dat hetzelfde anti zw. piet kliekje je beentje gaan lichten. Vilgende patiënt. Niemand kan nog ongestraft het anti zwarte pieten platform gebruiken in het programma na vrijdag.
  Overal hoor en lees en zie je het begrip friese HELDEN

 42. B klein

  Er is zelden in de nederlandse (en misschien wel wereld-) geschiedenis waar een aktie zich zo gruwelijk tegen dit kleine groepje gaat keren. Het is ook niemand zo gelukt om heel nederland zo woedend te krijgen. Er is door deze groep een boomerang gegooid en die komt altijd terug.
  En slavernij komt voor bij iedere kleur, ieder ras, ieder geloof, ieder geslacht en iedere bevolkingsgroepen. Gekleurde slaven werden bv aangeleverd in afrika door gekleurde vijandige stammen.
  Leer/lees geschiedenis en je weet dat je overal mensen vindt die een behulpzame intentie tegenkomt en mensen die ten koste van alles en iedereen rijker willen worden. En het idee bij heel veel mensen leeft dat hier een klein groepje er op uit is om rijker te worden.
  Dus start eens om een schriftelijke verklaring af te geven ondertekent door iedereen van deze groep dat er geen geld geëist gaat worden never nooit niet. Ook niet namens deze groep.
  Of dit gaat gebeuren?????

 43. B klein

  Idd henk en nu hopen dat er niemand meer komt.
  Uitgezonderd wanhopige petertje en nog wanhopiger gordontje.

 44. anonymous

  Tenzij het verkiezingstijd is en er stemmen nodig zijn.

 45. caesar

  @B KLein 12.36 uur. Lees je volgende zin nog eens goed door: ‘een zeer kleine meerderheid lager dan 0,1% gelijk geven’. Kleine meerderheid: volkomen onzinnig in dit geval. Daarover spreek je als je het bijv. hebt over 51%. Je bedoelt waarschijnlijk ‘een zeer kleine minderheid’. Die 0.1% slaat ook nergens op: dat is rond de 20-25% die wel veranderingen wil. Zoek maar eens naar enquetes rond dit onderwerp. Dus die 92% is volkomen uitde lucht gegrepen; je loopt een paar jaar achter. Gezien de rest van je tekst zal dat wel meer dan een paar jaar zijn (geestelijk in ieder geval).

 46. BRAAK

  Dat het een drama met die Twan zou worden wist iedereen die hersens had, iedereen behalve Twan en Galjaard!

 47. Willem Ruis

  Goran Sluiter
  Advocaat en hoogleraar Internationaal Strafrecht

  Niet RTL Late Night maar Jenny Douwes schond afspraken
  ‘Achteraf was het beter geweest niet op deze wijze toe te geven aan de grillen van Jenny Douwes’

  Samen met cliënt Jerry Afriyie, actievoerder ter bestrijding van racisme en voorman van de Stichting Nederland Wordt Beter, nam ik deel aan de uitzending van RTL Late Night op 12 oktober 2018. Doel hiervan was om vragen te beantwoorden naar aanleiding van de lopende rechtszaak tegen Jenny Douwes en 33 andere verdachten, die in november 2017 een snelweg hebben geblokkeerd om te voorkomen dat Jerry Afriyie en anderen hun recht om te betogen vóór een inclusief Sinterklaasfeest en tegen racisme, op rechtmatige en vreedzame wijze konden uitoefenen.

  De uitzending heeft de nodige beroering teweeg gebracht omdat RTL Late Night de afspraken met Jenny Douwes zou hebben geschonden dat zij niet aan tafel in gesprek zou hoeven te gaan met Jerry Afriyie. Dit is onjuist. In het belang van een correcte weergave van de feiten wil ik graag uitleggen wat er werkelijk is voorgevallen.

  Gelijkwaardig
  Ik ben in de week van het strafproces tegen de ‘blokkeerfriezen’ regelmatig in contact geweest met de redactie van RTL Late Night, ter voorbereiding van de uitzending van 12 oktober. Ook met Jerry Afriyie heeft de redactie frequent contact gehad. De redactie stuurde aan op een gesprek tussen – enkele – verdachten en – enkele – slachtoffers. Nadat ons was verzekerd dat het gesprek aan tafel in alle opzichten gelijkwaardig zou zijn, hebben wij met het verzoek tot medewerking aan de uitzending ingestemd. De redactie van RTL Late Night informeerde ons dat de advocaat van Jenny Douwes, mr. Anker, geheel akkoord was met een gesprek aan tafel tussen haar en Jerry Afriyie, in aanwezigheid van de advocaten van beide partijen. Ik kan mij niet voorstellen dat deze afspraak is gemaakt door mr. Anker zonder medeweten van zijn cliënte.

  Douwes
  Jenny Douwes bij RTL Late Night
  Kort voor aanvang van de uitzending heeft Jenny Douwes de redactie van RTL Late Night laten weten dat zij niet met Jerry Afriyie aan tafel wenst te zitten. De redactie is vervolgens in allerijl tussen onze kleedkamer en die van het ‘kamp Douwes’ gependeld om een oplossing te vinden. Als eerste kwam naar voren dat Jenny Douwes bereid was om met mij als advocaat aan tafel plaats te nemen, maar niet met Jerry Afriyie. Dat was voor ons onaanvaardbaar. Vervolgens was een door Jenny Douwes aanvaard compromis-voorstel dat zij wel met Jerry Afriyie en mij aan tafel wilde zitten, maar niet rechtstreeks met Jerry Afriyie in gesprek wilde. Presentator Twan Huys zou dan met aan de ene kant Jenny Douwes en aan de andere kant Jerry Afriyie aparte gesprekjes voeren. Met deze oplossing stemden wij in, zij het met groeiende tegenzin omdat het in strijd was met de aanvankelijk gemaakte afspraken en Jenny Douwes op onredelijke wijze de voorwaarden van het gesprek en de inhoud van de uitzending begon te dicteren.

  Onredelijk
  Zeer kort voor de uitzending brak Jenny Douwes ook deze gemaakte afspraak. Volgens haar zouden wij op de eerste rij moeten plaats nemen en af en toe een vraag mogen beantwoorden; als wij aan tafel zouden komen dan zou zij de studio verlaten. Dit standpunt was apert onredelijk, en het was voor ons reden om onze medewerking aan de uitzending te beëindigen. Na aandringen van de redactie hebben wij vervolgens toch ingestemd met een tijdelijke plek op de eerste rij van het aanwezige publiek en vervolgens een volwaardige plek aan tafel EN een volwaardige rol in het gesprek met gelijke spreektijd als Jenny Douwes.

  Achteraf kijken we met spijt op deze keuze terug en was het beter geweest niet op deze wijze toe te geven aan de grillen van Jenny Douwes. Het gesprek dat volgde voldeed niet aan de afspraken en allerminst aan de bij ons gewekte verwachtingen, omdat de deelname van Jerry Afriyie aan het debat te beperkt was en de gespreksleider onvoldoende ingreep om Jerry Afriyie te kunnen laten uitpraten. De teleurstelling in de gang van zaken en in RTL Late Night is bij ons groot.

  Aandacht
  In de media, zoals het Algemeen Dagblad en de Telegraaf, heeft dit item van RTL Late Night aanzienlijke aandacht gekregen, waarbij voor de media kennelijk het grootste probleem was dat RTL Late Night een afspraak met Jenny Douwes zou hebben geschonden; voor de situatie van Jerry Afriyie is nagenoeg geen aandacht. Het frappeert dat de beweringen van Jenny Douwes over niet gemaakte afspraken voor waar worden aangenomen zonder enig onderzoek naar de feiten of het toepassen van wederhoor. Gelet op de gehele gang van zaken, is het niet RTL Late Night maar Jenny Douwes die herhaaldelijk afspraken heeft geschonden, zowel de aanvankelijke afspraak om een volwaardig gesprek te hebben met Jerry Afriyie, als de kort voor de uitzending bereikte compromis-afspraak.

  Jerry Afriyie hoeft niet koste wat kost in gesprek met Jenny Douwes – of haar mede-verdachten. Maar hij staat hier wel voor open, zoals hij met velen in gesprek is over een inclusief Sinterklaasfeest en bestrijding van racisme in Nederland. Dit grotere ideaal drijft hem – en vele anderen – met onverminderde geestdrift en enthousiasme en hij betreurt het ten zeerste dat hiervoor in RTL Late Night – en in andere programma’s – niet meer inhoudelijke aandacht is.

 48. chris?

  Van Krol zal Twan niet wakker liggen. Over leugenaar en bedrieger gesproken. Hoe zit dat met de pensioengelden van Uw voormalige medewerkers meneer Krol.

 49. Heintje Pik

  Laten we met z´n allen gaan nadenken over die elegante oplossing voor Twan Huys.

  Ik denk: als deskundige ¨ouwe meubels, en vloerkleden¨bij Tussen kunst en Kitsch (met dat Limburgse gezever van hem).

  Of: als voice over bij Socutera/Wilde Ganzen!

  Nee wacht: laat hem ¨Politie op je hielen doen¨!

 50. Willemien Ruis

  chris? je fantaseer deze nep smet is al lang weg want het was niet waar. Verder is Henk Krol -ook in hoger beroep- vrijgesproken van vermeende subsidiefraude.

  Het zijn jaloerse stakkers die Henk Krol proberen te belasten met fake news!

 51. Willemien Ruis

  ‘Reactie Twan Huys onjuist’

  Afgelopen vrijdag was ik samen met cliënte Jenny Douwes aanwezig in het tv-programma RTL Late Night. Dit naar aanleiding van de strafzaak in de zogeheten A7-blokkadezaak.Tijdens de uitzending werd Jenny Douwes overvallen door de mededeling van presentator Twan Huys dat activist en voorman van Kick Out Zwarte Piet Jerry Afriyie eveneens aan tafel zou gaan plaats nemen. In een uitzending van RTL Boulevard stelt Huys dat vooraf “heel duidelijke afspraken” gemaakt met mij als raadsman dat alle partijen aan tafel zouden zitten.

  Door zijn uitlatingen in RTL Boulevard van zaterdag jl. krijgt ondergetekende de Zwarte Piet toegespeeld voor de commotie die is ontstaan tijdens de uitzending van vrijdag jl.

  Dit is onterecht en teleurstellend.

 52. Geacynthia K.

  @Willem Ruis. Jammer en sneu. Veel werk om niks.

 53. chris?

  Krol is over de eerste leugen ook niet gebarsten

 54. Annemiek

  Ha chris?

  Jij bent de grootste fantast.

 55. Ernst

  Wie wil Henk Krol nu aan tafel hebben. Alsof Twan ooit het plan zou hebben om hem uit te nodigen, haha.

 56. Joop55

  Graaiert Henkie Krol heeft veel ergere dingen gedaan dan een Limburger die een vakjournalist is.

 57. dennis

  Henk Krol is een fraudeur, met zijn Gaykrant, heeft tonnen subsidie weg gesluist.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.