Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren

Waar Humberto Tan op alle mogelijke manieren werd gespaard door RTL Boulevard, ligt zijn opvolger Twan Huys kennelijk minder goed op de redactie van de showrubriek. De talkshowhost kreeg in de uitzending van zaterdag de wind van voren om het belazeren van zijn gast Jenny Douwes. het item werd ingeleid door Beau van Erven Dorens, vaak getipt als RTLLN-host. “Twan zal vandaag echt gesidderd hebben, want ze waren trending op Twitter en dat is volgens mij voor het eerst.”

Van Erven Dorens: “De eerste maand van het bestaan van dit programma is natuurlijk niet al te best gedaan qua kijkcijfers en nu is er een rel en de reden daarvoor is niet echt positief.

Vervolgens werd een item ingestart waarin onder meer Humberto-killer Angela de Jong aan het woord kwam. “Het kwam op mij over als gelegenheidsargumenten. Hij zei natuurlijk tegen Jerry: ‘Jullie willen graag aan tafel, hè?’ Waarop hij zei: ‘Nee, dat is ons gewoon beloofd.’”

De Jong vindt Huys een onbetrouwbare vlegel. “Hij heeft gisterenavond laten zien dat zijn beloftes aan gasten niets waard zijn. Vertrouwen kun je heel langzaam opbouwen, maar je bent het wel in één klap kwijt.”

Wat moet Huys nu doen? “Ik denk dat het begint met excuses. Ik denk dat RTL vandaag iets moet laten horen en dat Twan misschien zijn uitzending moet beginnen met excuses aan en de belofte dat hij dit niet meer zo doet. Maar ja, ik denk dat Twan Huys nu wel kan vergeten dat hij nog een paar topgasten aan tafel krijgt.”

Frits Barend: “Het is dom, het is niet netjes, hij had het niet moeten doen, maar het is nou ook weer geen doodzonde. Het is nou niet dat daardoor Twan Huys ineens niet deugt, maar het is niet goed voor het programma. Er staan misschien wel wat mensen klaar om op zijn plaats te gaan zitten.”

Beau van Erven Dorens: “Zo, dat is wel even een heftige uitspraak.”

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Het is super onhandig. We weten dat Twan wel iemand is die ervan houdt om grenzen op te zoeken en van een relletje houdt. We weten allemaal nog dat hij Willem Holleeder ooit een podium gaf bij College Tour. Daar viel heel Nederland overheen. Hij vindt het wel leuk om de grenzen een beetje op te zoeken, maar ik vind dat hij hier echt over een grens is gegaan.

Inderdaad, het vertrouwen ben je zo kwijt, vooral in deze tijd dat journalistiek al onder een vergrootglas ligt van: kunnen we de journalistiek nog vertrouwen? Vooral bij een programma dat ook nog eens qua kijkcijfers en vorm onder een vergrootglas ligt. Dit is zo onhandig.”

Aansluitend kon RTL Boulevard de eerste en enige reactie van Twan Huys laten zien. Froukje de Both: “De algemene opinie is nu dat Twan haar voor het blok heeft gezet, maar als ik dit verhaal zo hoor, dan kun je je afvragen wie wie voor het blok heeft gezet.

Onzin, aldus Simon Zijlemans. “
Hij geeft in de uitzending toch zelf toe dat er een afspraak is, of ben ik nou gek?

Ron Vergouwen: “Het probleem is ook gewoon dat Twan in de uitzending zegt: ‘Jij wil niet met ze aan tafel. Dat accepteren we, maar kom toch maar aan tafel.’ Dus in één zin zegt hij eigenlijk: ‘We gaan doen wat jij wil, maar toch niet.’”

Froukje de Both: “Het was een heel awkward moment, omdat er op dat moment iets werd bepaald waar zij zich ongemakkelijk bij voelde. Wat ik belangrijk vind: is die betrouwbaarheid nu echt aangetast van Twan Huys?

Ron Vergouwen: “Je moet je voorstellen dat de redactie van Twan Huys ook voor human interest-achtige onderwerpen mensen moet gaan benaderen. Die stellen misschien ook voorwaardes. Wat is het waard?

Beau van Erven Dorens: “Komt dat excuus eraan maandag, zoals Angela dat bijna dicteert aan hem?

Ron Vergouwen: “Als ik Twan hoor, niet, maar het zou wel verstandig zijn om even uit te leggen.”

Aran Bade: “Wim Anker, de advocaat, heeft zojuist gereageerd. Hij zegt dat hij níet had afgesproken dat ze samen aan tafel zouden zitten en het daar over die zwartepietenrel zouden hebben. Dat wilde hij absoluut niet en dat had hij niet toegezegd, zegt hij.

Luuk Ikink op Twitter: “Lijkt wel alsof Twan en het team van RTL Late Night voorafgaand aan de uitzending bezig is geweest met het neerzetten van een heel groot zwaard, om daar vervolgens in de show heel langzaam en pijnlijk in te vallen. Enorme tv-rel.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen