Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren

Geplaatst op Sun 14 Oct 2018 om 9:30

Waar Humberto Tan op alle mogelijke manieren werd gespaard door RTL Boulevard, ligt zijn opvolger Twan Huys kennelijk minder goed op de redactie van de showrubriek. De talkshowhost kreeg in de uitzending van zaterdag de wind van voren om het belazeren van zijn gast Jenny Douwes. het item werd ingeleid door Beau van Erven Dorens, vaak getipt als RTLLN-host. “Twan zal vandaag echt gesidderd hebben, want ze waren trending op Twitter en dat is volgens mij voor het eerst.”

Van Erven Dorens: “De eerste maand van het bestaan van dit programma is natuurlijk niet al te best gedaan qua kijkcijfers en nu is er een rel en de reden daarvoor is niet echt positief.

Vervolgens werd een item ingestart waarin onder meer Humberto-killer Angela de Jong aan het woord kwam. “Het kwam op mij over als gelegenheidsargumenten. Hij zei natuurlijk tegen Jerry: ‘Jullie willen graag aan tafel, hè?’ Waarop hij zei: ‘Nee, dat is ons gewoon beloofd.’”

De Jong vindt Huys een onbetrouwbare vlegel. “Hij heeft gisterenavond laten zien dat zijn beloftes aan gasten niets waard zijn. Vertrouwen kun je heel langzaam opbouwen, maar je bent het wel in één klap kwijt.”

Wat moet Huys nu doen? “Ik denk dat het begint met excuses. Ik denk dat RTL vandaag iets moet laten horen en dat Twan misschien zijn uitzending moet beginnen met excuses aan en de belofte dat hij dit niet meer zo doet. Maar ja, ik denk dat Twan Huys nu wel kan vergeten dat hij nog een paar topgasten aan tafel krijgt.”

Frits Barend: “Het is dom, het is niet netjes, hij had het niet moeten doen, maar het is nou ook weer geen doodzonde. Het is nou niet dat daardoor Twan Huys ineens niet deugt, maar het is niet goed voor het programma. Er staan misschien wel wat mensen klaar om op zijn plaats te gaan zitten.”

Beau van Erven Dorens: “Zo, dat is wel even een heftige uitspraak.”

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Het is super onhandig. We weten dat Twan wel iemand is die ervan houdt om grenzen op te zoeken en van een relletje houdt. We weten allemaal nog dat hij Willem Holleeder ooit een podium gaf bij College Tour. Daar viel heel Nederland overheen. Hij vindt het wel leuk om de grenzen een beetje op te zoeken, maar ik vind dat hij hier echt over een grens is gegaan.

Inderdaad, het vertrouwen ben je zo kwijt, vooral in deze tijd dat journalistiek al onder een vergrootglas ligt van: kunnen we de journalistiek nog vertrouwen? Vooral bij een programma dat ook nog eens qua kijkcijfers en vorm onder een vergrootglas ligt. Dit is zo onhandig.”

Aansluitend kon RTL Boulevard de eerste en enige reactie van Twan Huys laten zien. Froukje de Both: “De algemene opinie is nu dat Twan haar voor het blok heeft gezet, maar als ik dit verhaal zo hoor, dan kun je je afvragen wie wie voor het blok heeft gezet.

Onzin, aldus Simon Zijlemans. “
Hij geeft in de uitzending toch zelf toe dat er een afspraak is, of ben ik nou gek?

Ron Vergouwen: “Het probleem is ook gewoon dat Twan in de uitzending zegt: ‘Jij wil niet met ze aan tafel. Dat accepteren we, maar kom toch maar aan tafel.’ Dus in één zin zegt hij eigenlijk: ‘We gaan doen wat jij wil, maar toch niet.’”

Froukje de Both: “Het was een heel awkward moment, omdat er op dat moment iets werd bepaald waar zij zich ongemakkelijk bij voelde. Wat ik belangrijk vind: is die betrouwbaarheid nu echt aangetast van Twan Huys?

Ron Vergouwen: “Je moet je voorstellen dat de redactie van Twan Huys ook voor human interest-achtige onderwerpen mensen moet gaan benaderen. Die stellen misschien ook voorwaardes. Wat is het waard?

Beau van Erven Dorens: “Komt dat excuus eraan maandag, zoals Angela dat bijna dicteert aan hem?

Ron Vergouwen: “Als ik Twan hoor, niet, maar het zou wel verstandig zijn om even uit te leggen.”

Aran Bade: “Wim Anker, de advocaat, heeft zojuist gereageerd. Hij zegt dat hij níet had afgesproken dat ze samen aan tafel zouden zitten en het daar over die zwartepietenrel zouden hebben. Dat wilde hij absoluut niet en dat had hij niet toegezegd, zegt hij.

Luuk Ikink op Twitter: “Lijkt wel alsof Twan en het team van RTL Late Night voorafgaand aan de uitzending bezig is geweest met het neerzetten van een heel groot zwaard, om daar vervolgens in de show heel langzaam en pijnlijk in te vallen. Enorme tv-rel.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (vandaag)

Foto: RTL
29 Reacties op “Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren”


 1. Peanut

  Het was een hele domme actie. Luuk vat het goed samen.

 2. Henk

  We hebben echte journalisten nodig. Dit is slechte slapstick.

 3. Dr phil

  Peanut l.u.l luuk was er niet hoor

 4. Joost

  Twan dacht te scoren met een mes op de kil zetten maar dat mes kwam als een boemerang terug.

 5. X

  Dr Phil dat staat er ook niet alleen dat wat hij getwitterd heeft.

 6. Henk

  en nu klaar met dit gedoe over Twan Huys. Volgens mij heeft elke talkshow wel zo iets gehad. DWDD met Frits Spits en Peter R. de Vries remember.. waar ook andere afspraken mee waren gemaakt. Matthijs werd toen toch ook niet massaal geboycot. Twan word wel heel er de zwarte piet toegespeeld (typische woordspeling in deze). Huys is prima journalist, zit nu herhaling te kijken van afgelopen donderdag op RTLZ. Lijkt wel of iedereen roomser is dan de Paus indeze. Iedereen valt over elkaar heen om zijn of haar mening te geven over RTLLN.

 7. Ron

  Twan doet hier een ‘Tannetje’ ontkennen en alles sussend af doen met het waren afspraken en ‘we gaan gewoon lekker verder’ of iets in die trant. Echt een no-go dit! Maar goed misschien hopen ze op mega kijkcijfers maandagavond want iedereen zit op en excuus te wachten. Missie geslaagd. Marketing mensen!

 8. Shaniquilia vd Put

  @Henk: klaar?? Man, dit is toch amusement en bovendien gaat het nog om een inhoudelijke discussie ook. Ethiek in de journalistiek, moraliteit, normen en waarden, veranderende samenleving etc. We zijn er nog lang niet klaar mee!

 9. Tvkijker

  Uiteindelijk willen al die types graag op tv dus die gaan gewoon bij Late Night zitten hoor.

 10. Henk

  Dat is nog maar de vraag, of je moet genoegen nemen met dat handjevol zangers dat graag schnabbelt.

 11. Klaasje

  @Henk

  Mee eens. Twan heeft vanaf begin nooit de gunfactor gehad.

 12. Adriaan

  Is dit soms de reden dat financieel onafhankelijke ondernemers nooit aan talkshow tafels plaats nemen, je moet er toch niet aan denken met site kicks als Peter ik weet het beter, Sylvana, Prem, milieuactivisten etc. aan een tafel te zitten.

 13. kees

  Twan maakte in zijn antwoorden opnieuw een warrige indruk. Totaal niet helder. Lijkt overwerkt.

 14. klavvie

  “Het was een heel awkward moment…” Ook heel erg van die types die zo praten.

 15. Godefroy France

  HUYS VAN DE BUYS

 16. Kattie

  RTL BOULEVAART 🤮🤮🤮

 17. anoniem

  Vond het interessante tv en dat had ik niet verwacht bij RTL.. :-)

 18. Suzanne van den Brink

  Twan LUIS!!

 19. Wanny

  Als die Jerry en Jenny zo graag op tv willen en de andere partij steeds afbranden, moeten ze niet zeuren als ze eens tegenover elkaar worden gezet. Met elkaar praten ipv over elkaar.

 20. JasperV

  Hoe dom kan je zijn Huys, maar eigen schuld dikke bult en nu moet je op de blaren zitten!

 21. Bart

  @Ron Helemaal mee eens. Ze willen het maar niet leren.

  Boulevard is sinds het vertrek van Galjaard ook stuk kritischer over Humberto.
  In de uitzending van afgelopen vrijdag is heel goed te zien wat ze daar van hem vinden. En dat is niet positief.

 22. Elizabeth

  Inderdaad over Humbertho hoorde je geen woord,werd alles stil gezwegen,fijne collega,s zijn jullie..Bah

 23. Best

  Henk 10.34

  Jij begrijpt serieus het verschil niet? Dan diskwalificeer je je voor verdere discussie hierover.

 24. B klein

  Deze berichtgeving klopt titaal niet!!
  …….tast het vertrouwen van twan aan………
  Was er vertrouwen dan!!!

  Was een rat, is een rat en blijft een rat!!
  Was niets, is niets en blijft niets.

  En het ligt absoluut niet aan het format. Ligt volledig bij deze nobody!!!
  Kan met de kerst lekker lang op vakantie. Totaal mislukt!!!!!

 25. B klein

  Galjaard heeft overal een “neus” voor net als zijn eigen “neusje”!
  Om in de beeldspraak te blijven :” wie zijn neus schend, schend het aangezicht”!

  En dit gaat bij talpa ook gebeuren zodra hij opduikt.
  Net zoals gordon ook zo’n “neusje” heeft.
  Zijn alle “neusjes” verslaaft aan elkaar????
  Lekker gezellig de sfeer opsnuiven😂😂😂😂😂😂

 26. ramon

  Afro Nederland wint van Duitsland goed he, eindelijk!

 27. hoe dan

  maandag twan uit de top 25 kwa kijkcijfers

 28. BRAAK

  Twan Huys verdwijn van de buis!

 29. Nina 64

  Twan moet blijven!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.