Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night

Geplaatst op Fri 12 Oct 2018 om 10:00

Twan Huys is game over. RTL Late Night doet het onder zijn leiding al weken veel slechter dan toen Humberto Tan er nog was, maar nu heeft hij ook diens absolute laagterecord verbroken. Er keken donderdag 236.000 mensen (6,2 procent) naar de talkshow op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vergeleken bij Twan Huys is Humberto Tan met terugwerkende kracht ineens een kijkcijferkanon. Hij scoorde op het dieptepunt 297.000 kijkers in zijn vijf jaar bij RTL Late Night.

Huys zit momenteel in zijn zesde uitzendweek. Van de 24 afleveringen die tot nu toe te zien waren scoorden tien afleveringen niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25.

RTL Late Night was van vorige week maandag tot en met deze week dinsdag niet te bekennen in de kijkcijfer top 25. Woensdag kwam Huys weer heel even boven water drijven, maar nu is hij dus alweer kopje onder.

Het lijkt echt een afgelopen zaak voor Twan Huys. Hij heeft duidelijk de grootste fout in zijn carrière gemaakt door het prestigieuze Nieuwsuur te verlaten om ineens RTL-programma’s te gaan promoten op de late avond van RTL 4.

Zijn gastenlijst is veel te zwak, de onderwerpen flinterdun, hij is zelf duidelijk niet op zijn plek en zijn horrorcijfers maken het alleen maar erger.

RTL heeft herhaaldelijk weten dat zij Twan Huys de tijd zal geven, maar het wordt inmiddels spannend of de presentator de kerst haalt.

Foto: RTL
50 Reacties op “Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night”


 1. Ron

  MC is lekker aan het zagen onder de stoelpotrn van Twan

 2. bhuf

  Oei, wat pijnlijk dit. Maar ik kan het begrijpen. Voor een journalistieke talkshow kijk ik naar Pauw die ook nog eens niet onderbroken wordt door reclame.

 3. hmmm

  Ron
  Fri 12 Oct 2018 om 10:01

  Alsof deze site daar ook maar enige invloed op uitoefend

 4. Ard

  Collegetour…Twan heeft alles vergokt. Drie jaar contract toch?

 5. Remi

  Geweldige uitzending van Pauw gisteravond.

 6. Tim20

  Ik wacht op een reactie van AD-Angela! :)

 7. Frits Sissing

  Zet Beau er toch op.

 8. Rubicon

  MC schept dag in dag uit satanisch genoegen in vervloeken van Huys. Jammer

 9. Marcooo

  Onbegrijpelijk slechte gasten. Andy en Melissa. Dit Kun je Twan toch niet aandoen? En natuurlijk weer een of ander schiet/dood/moord ding. Altijd iets met een dood kind of persoon. Een roepende in de woestijn maar WAT DOEN ZE DAAR? Haal journalisten binnen bij die redactie. Desnoods net van school. Er is zo veel aan de hand waar je het over kan hebben. Daar hoef je niet perse de grootste koppen voor aan tafel te hebben. En dan 1 entertainment of show item bij. Waarom zijn ze zo ongelofelijk dom bij Blue Circle? Hoe kan dat? Dat was het dan Twan. Aju

 10. Kimberly

  MC is pas ten dode opgeschreven, Twan zie ik nog wel herleven

 11. StefanV

  De stukken van Mediacourant over RTL Late Night beginnen een beetje op een hetze te lijken. Eerder deze week scoorde het programma relatief goed met zo’n 440.000 kijkers en een 20e plaats in de Dag Top 25, maar daar wordt dan geen artikel aan gewijd.

  Het is zo klaar als een klontje dat dit slechte kijkcijfer alles heeft te maken met de uitreiking van de Televizierring op NPO1. Huys moet gewoon het hoofd koel houden en zichzelf blijven. Alles kan verkeren. Pauw legde het in zijn begintijd als solo-presentator ook voortdurend af tegen Humberto Tan; op een bepaald moment zijn de rollen omgedraaid.

 12. Keukenmeester Schraalhans

  Het was inderdaad weer verschrikkelijk. En dan die stem erbij!
  Mensen zappen massaal weg als ze deze ¨journalist¨ in beeld zien.

  Huys gaat vanzelf van de Buys!

 13. Keukenmeester Schraalhans

  Als die RTL trollen van hierboven hun tijd nou eens zouden bezighouden met het analyseren en verbeteren van de inhoud van RTLLN maar nee, blijkbaar hebben ze die moed al opgegeven.

  Zo spelden ze Twna Huys en vooral zichzelf een brevet van onvermogen op.
  Uiteindelijk zijn zij de oorzaak van dit hele fiasco….

 14. Mark van Dale

  De dag er voor had hij wel betere kijkcijfers en toen schreven jullie er niet over. Vind het een beetje een hetze worden. Jammer van Mediacourant.

 15. boris

  Vervelend voor Twan. Maar Pauw is in absolute topvorm.

 16. Sylvie HvA

  Hoe hoog is het percentage demente bejaarden bij de kijkcijfers van Twan?

 17. Ron

  Er is ook erg veel TV gekeken waar andere programma’s onder te lijden hebben gehad. De hele vooravond van 6 was ook down the drain en Utopia scoorde lager dan ooit.
  Maar dat Twan een laagterecord had weten we nu wel, het komt gewoon niet goed in de huidige opzet. Het zal echt helemaal in de stijl van Twan moeten met dito gasten en items dus al die showbizz en entertainment info lekker aan Boulevard over laten.

 18. Tante Toos

  StefanV schrijft precies zoals het is!

  En MC zou zich moeten schamen op deze manier artikelen te schrijven en zou zich ook eens wat meer moeten bemoeien met de afschuwelijke reacties hier. Zo wil je toch geen nieuws brengen!

 19. B Naan

  Zou me niks verbazen als Angela de Jong hoofdredacteur is van MediaCourant.

 20. Henk K.

  Hoe vaak is de MC redactie klaargekomen tijdens het schrijven van dit artikel? 24 keer?

 21. Q

  Twant Huys heeft zichzelf voor de rest van zijn leven gediskwalificeerd door laconiek te reageren op de aanslagen op de Telegraaf en de Panorama, de heel zaal met NEP burgemeesters bulderde van het lachen. Twan stond als professional voor schut en dat komt nooit meer goed. Elke vorm van geloofwaardigheid is deze in mijn ogen s*kkel journalist kwijt. Weg van de tv Twan en kom nooit meer terug, ik vind Twan Huys een ch*rlat*n.

 22. Q

  Twant Huys heeft zichzelf voor de rest van zijn leven gediskwalificeerd door laconiek te reageren op de aanslagen op de Telegraaf en de Panorama, de hele zaal met N*P burgemeesters bulderde van het lachen. Twan stond als professional voor sch*t en dat komt nooit meer goed. Elke vorm van geloofwaardigheid is deze in mijn ogen s*kkel journalist kwijt. Weg van de tv Twan en kom nooit meer terug, ik vind Twan Huys een ch*rlat*n.

 23. ashdfowe

  weet je hoe dat komt? dat komt omdat mensen de talkshows in het algemeen zat zijn…….dat heeft weinig met Twan te maken……
  TV is uberhaupt op zijn retour. Ook algemene media en algemene kranten en algemene nieuwssites.
  Er zijn geen instituten meer met gezag in deze samenleving.

  Weet je nog? 20 jaar geleden? Het acht uur journaal? Dat was iets belangrijks…..kan je dat nog voorstellen?

 24. Tante Toos

  Als je de kijkcijfers ziet van Pauw en DWDD en zelfs Max om 5 uur zijn de kijkers het allesbehalve zat.

 25. Q

  Twant Huys heeft zichzelf voor de rest van zijn leven gediskwalificeerd door laconiek te reageren op de **nslagen op de Telegraaf en de Panorama, de hele zaal met N*P burgemeesters bulderde van het lachen. Twan stond als professional voor sch*t en dat komt nooit meer goed. Elke vorm van geloofwaardigheid is deze in mijn ogen s*kkel journalist kwijt. Weg van de tv Twan en kom nooit meer terug, ik vind Twan Huys een ch*rlat*n.

 26. Dirk

  Huys is natuurlijk over.

  Als te fanatiek linkse, partijdige en vaak ongenuanceerde journalist bij de NPO ( Nieuwsuur , Jinek etc.) is deze man natuurlijk volkomen ongeschikt om bij een commerciële omroep te gaan werken. Daar is het klimaat geheel anders.

  Voeg daarbij het feit dat hij op vaak misselijke wijze over Trump sprak en er zelfs over loog, mevrouw Clinton de hemel in prees, terwijl die niet gekozen werd door het Amerikaanse volk ( teveel dollars in haar eigen fondsen opgehaald !) zijn boekje over Hillary mislukte en door niemand gekocht werd en zie daar
  het (eind) resultaat van een man die zichzelf overschatte.

  Misschien zit er voor Huys nog een baantje in bij Vrij Nederland, verder helemaal niks.

 27. Ruud

  Zo zie je maar hoe dom een directie kan zijn. Je hebt zelfs de opvolger (Beau van dorens) in huis en die ook nog eens de gunfactor heeft en het ook graag wilde doen. En toch besluiten ze om twan te nemen.

 28. mo

  Ik denk als Twan met een late show op npo1 had, dan waren de kijkcijfers veel hoger.Het probleem is echt met de reclames tussendoor, want de mensen zappen dan naar een ander zender.

 29. DANNY

  Beau naar RTL LN en Twan naar Boulevard hahaha

 30. J

  Ik zou het anders gaan doen als ik RTL was. Per januari 2019 als dat haalbaar is.

  Maandag t/m donderdag: een nieuws achtige talkshow. Meer in de richting van nieuwsuur. In samenwerking met RTL Nieuws / vanuit het RTL Nieuws. Maar ook lichtere onderwerpen zoals je ze nu ziet in Editie NL. Met Twan en Merel bijvoorbeeld. Misschien ook een iets kortere opzet. 22:30-23:15 ofzo. Met aansluitend het RTL Nieuws. Editie NL hiermee dus schrappen.

  Vrijdag: RTL Friday Night met Beau van Erven Dorens. Gericht op entertainment, muziek en mooie gesprekken met bekende maar ook zeker onbekende mensen.

  RTL Boulevard maandag t/m zaterdag van 18:20-19:30. Presentatie: Vivian, Peter, Beau, Ruben. De week dat Beau presenteert doet de vrijdag iemand anders.
  (zaterdag BLVD van 18:40-19:30, daarvoor E,H&T).

  Op zondag van 17:30-19:20: Carlo & Irene.

 31. BP

  100 maal liever Huys dan die perverse over het paard getilde zelfingenomen ”Beau”.

 32. Dion

  Waarom wordt er door de redactie van Mediacounrant niets gezegd over de totale flop van Wendy van Dijk die ook niet in top25 staat

 33. Bob

  Bijzonder zwak vond ik hem in z’n poging om Peter R te helpen om Hiddema aan te pakken.. Z’n onnozele poging om net te doen alsof Hiddema niet te volgen was terwijl die gewoon erg duidelijk was…

  ‘van Max of van Peter waar het gaat het nu om’? ‘..Max gaat het u over’
  ‘gaat het nu over Peter of..’ ‘..het gaat nu over die meneer die mij steeds interrumpeert..’

  Hun sneaky opzetje mislukte omdat Hiddema zeer scherp was..

 34. Sylvie HvA

  Het wordt tijd voor een interview met zijn goede vriend Holleeder.

 35. Gordon

  Tsja dat wist ik al van te voren

 36. holleeder

  niemand f u c k s met mijn goede vriend twan huys

 37. ali osram

  binnenkort is irene weer beschikbaar misschien samen met twan komt vast goed en anders M weer op de buis

 38. toxilogic

  Twan is een ijdele man en dat is hem fataal geworden, hij past niet bij die RTL leeghoofden. Gebrek aan creativiteit, als je je wilt onderscheiden verander het format van de late night talkshow, kijk eens over de grens naar Duitsland, daar zitten de host en gasten er heel anders bij, of laat maar daar wordt meestal op intelektueel nivo gepraat. NDR heeft wel een hele goeie 3 nach neun op vrijdag, lage ronde tafel waar 7 gasten om heenzitten met twee hosts M/V, levert altijd goeie tv op, artiesten, schrijvers, acteurs, politici, sporters vaak onder de gasten, wordt woendagnachts hehaald. Echt een aanrader als je duits begrijpt.

 39. Nanke Melis

  Ik zie er geen been meer in..

 40. Dooie Hannie

  Twan Huys is een pseudo journalist. (domme LOM-jongen, naar MAVO geschopt).

  Geen talent!

  Zijn vrouw is een pseudo balletdanseres. (haar familie van niets).
  Zijn vader is een pseudo leraar Engels. (woordjes leren op de locale LTS.

  Talkshowhost maar niet heus. Sorry trollen maar de cijfers liegen niet.
  Hij heeft zijn kans gehad maar Nederland KOTST hem uit. Vanavond weer.
  Het is een WAARDELOOS project. dat RTLLN met die domme LOM-jongen.

  Volledig mislukt Niks tijd gunnen, Het is over en sluiten.

  Alles dikke fake.
  DAAHAAG trollen.

 41. Dooie Hannie

  Nederland KOTST Twan Huys uit.

  De wegzap cijfers bewijzen dat iedere dag weer.
  Dar moet hij zelf en zijn domme redactie toch ook zien?
  De imbecielen!

  Haal Huys van de Buys!

 42. Daan

  RTL moet een keuze maken, want zo werkt het niet. Of journalistieker waarbij Twan prima past als presentator of voornamelijk entertainment maar dan zonder Twan. De combinatie Twan met enkel een uur entertainment werkt niet. Twan zit er ongemakkelijk en ongelukkig bij, de kijker haakt af en het programma begint te mislukken. Dat is zonde want er best ruimte voor nog een talkshow als dit op RTL4.
  RTL4 heeft te paniekerig gereageerd door na de eerste 2 weken, die achteraf best aardig scoorden, al de formule te wijzigen en nagenoeg alleen nog maar gasten uit de entertainmenthoek uit te nodigen.

 43. Ron

  Als ze echt om willen en entertainment nieuws willen brengen noem het dan desnoods Late Night Boulevard. Zo is het voor iedereen duidelijk. Maar inderdaad, Twan past daar niet meer bij dan. Voor hem zou je een alternatief kunnen bedenken. Laat hem RTL Nieuws doen of zo. Maak hem vaste anchor er van.

 44. Keukenmeester Schraalhans

  Oh oh, het is weer verschrikkelijk bij Twan Huys aan tafel.
  Echt vreselijk!

  5 nitwitten met Nick en Simon erbij. Volendam op zijn smalst. Wie is Nick trouwens?
  Nou nog een dood kind en een moord en de zending is compleet. Kunnen we gaan slapen… TENENKROMMEND slecht.

  Wat een treurigheid. En dan die VRESELIJKE stem.

  Terug bij af: Huys van de Buys!

 45. Keukenmeester Schraalhans

  Heer verlos ons van deze zeik!

 46. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Twan Tan: “Baai baai maaaaaaaan!”

 47. Ruud

  @Gerard

  Sprak gister je moeder nog. Die was ook al niet te pruimen.

 48. BRAAK

  Galjaards grootste blunder, deze trol!

 49. B klein

  Twannetje krijgt loon naar werk. Allereerst op npo maar een zijde belichten. Dan voor het eerst de ware aard laten zien door zijn gruwelijk foute lachje. Toen hij in de gaten kreeg krampachtige “uitleg” en nog gruwelijk dom qua inhoud. In plaats van excuses!! En nu de overtreffende trap. Zit nog in de npo modus. Nederlanders laten doodvallen en het opnemen voor de andere partij.
  Jenny zo goed gedaan!!! Toppertje. Je hebt hem defenitief als rat ontmaskert. En dezelfde domme “uitleg” nu weer. Sponsors worden geboycot!! Einde twannetje. Zelf om gevraagd!! De wanhoop straalt er vanaf!!!

 50. BRAAK

  Ik heb dit vanaf het begin voorspelt. Nu kan je wel gaan blaten dat er hier een hetze tegen Twanneman wordt gevoerd, maar dat is onzin. De realiteit verdoezelen is veel egrer dan de waarheid spreken. Twan heeft te hoog gegrepen en nu wordt hij er op afgerekend, en zo hoort het. De grootste boosdoener is die l u l van een Galjaard, een incompetente kwiebus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.