Jerry Afriyie kan zich niet vinden in reactie Twan Huys

Geplaatst op di 16 okt 2018 om 8:35

Jerry Afriyie van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet kan zich niet vinden in de reactie van Twan Huys op de ophef over de uitzending van vrijdag, waarin Afriyie samen met blokkeerfriezin Jenny Douwes te gast was. Dat laat hij weten op Twitter. Huys had maandag een nieuwe lezing van wat er gebeurd zou zijn: Afriyie zou op verzoek van Douwes akkoord zijn gegaan met een plek op de eerste rij, maar zou in de reclame alsnog een plek aan de talkshowtafel hebben opgeëist.

Dat is volgens Huys de reden waarom hij toch overstag ging en zijn belofte aan Douwes om niet aan tafel met Afriyie te zitten verbrak. De advocaat van Afriyie liet dit weekend echter al weten dat Huys voorafgaand aan de uitzending al wist dat hij zijn afspraak met Douwes ging verbreken.

Afriyie’s advocaat zei: “Na aandringen van de redactie hebben wij vervolgens toch ingestemd met een tijdelijke plek op de eerste rij van het aanwezige publiek en vervolgens een volwaardige plek aan tafel EN een volwaardige rol in het gesprek met gelijke spreektijd als Jenny Douwes.

Nu is Afriyie dan ook verbaasd over de nieuwe lezing van Huys. Hij zegt: “Veelzeggend dat RTL denkt dat ik hiermee akkoord zou gaan. Ik zou er nooit mee instemmen om vanaf de eerste rij (lees: back of the bus) een bijdrage te leveren. Als ik ben bijgekomen van alles zal ik uitgebreid delen wat er die avond heeft plaatsgevonden.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (maandag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (maandag)
Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys (maandag)
Art Rooijakkers: ‘Hoe zou ik RTL Late Night doen?’ (maandag)
Gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen? (maandag)
RTL 4 ontkent vroegtijdig vertrek Twan Huys (maandag)
Twan Huys heeft spijt, ophefkijkers blijven weg (vandaag)

Foto: RTL
40 Reacties op “Jerry Afriyie kan zich niet vinden in reactie Twan Huys”


 1. anymouse

  Kan zich niet vinden in de reactie van Huys? Had ook niet anders verwacht.

 2. Tom

  Een gevalletje van Meetoo

 3. RT

  Jerry Airfryer

 4. Rooie Rinus

  Volgens jerry hebben dieren hier een beter leven dan zijn kinderen, bevinden we ons in oorlog met de zwarte medemens, en roept hij te pas en te onpas dat hij weer achterin een bus moet zitten. Deze mislukte rapper en inmiddels werkeloze ex beveiliger is het huidige Nederland nog racistischer dan zuid afrika en de US in de jaren 60 bij elkaar. En dat mag overal opdraven, cursusjes geven, en overal in de media z’n zegje doen.

 5. Curryworst

  “Back of the bus”.
  Hahaha, meneer de Ghanees heeft ooit iets gelezen over de Amerikaanse recente geschiedenis.
  Vergeet even dat we hier in NL wonen.

 6. Peter

  Afvoeren die handel.

 7. Bennie Normaal

  Anti zwarte mensen activist Jerry Afriyie heeft nu wel weer genoeg aandacht gehad.

 8. Albert Verlinken

  Naar mannetje maar heeft (in dit geval) wel gelijk. Hij moest en zou aan tafel konmen, anders handen ze hem wel met een hengel microfoon laten praten. Hij had de zendertjes al op, klaar om aan tafel geschoven te worden. Wordt de donkere medemens weer misbruikt.

 9. Ard

  Ik krijg eigenlijk steeds meer respect voor hem. Waar is RTL in vredesnaam mee bezig om haar aan tafel te zetten en hem ‘back in de bus?

 10. Bassie

  Respect voor deze, NOOIT !

 11. Bart

  @Albert Helemaal eens! Die back of the bus uitspraak is wel een beetje triest. Helemaal niet nodig om het zo te zeggen. Dat is typisch het uitlok gedrag van dat groepje. Beschuldigen anderen van haatzaaien maar ze doen het zelf.

 12. Robbie

  Ard tuint met open ogen in het laffe opzetje van Afriyie. Alsof zwarte mensen hier ooit verplicht achterin de bus hebben moeten plaatsnemen. Misplaatste poging om zaken uit andere tijden en andere werelddelen in de hedendaagse Nederlandse samenleving te plaatsen om jezelf als slachtoffer te kunnen neerzetten. Blijkbaar heeft de zwarte Nederlander het helemaal niet zo slecht als Afriyie wil doen voorkomen, want dan had hij wel een accuraat voorbeeld gehad.

 13. Hengst

  Weg met dit soort opruiers als Airfryer. Daar zit geen kans op te wachten. Ga maar lekker terug naar Ghana.

 14. Boris

  De manier van berichtgeving is ineens plots heel anders. Terwijl Jerry net zo goed keihard ‘genaaid’ is door Twan Huys. Nu plots geen ruimte meer voor meningen in het stuk.

 15. Mark

  Jerry is een racist, wat moeten we er verder over kwijt? Nada.

 16. Albert Verlinken

  is dat ‘Back of the bus’ niet een cynisch regeltje bedacht alhier door de stukjes tikker niet niet door de onderdrukte, beschimpte, slachtoffer van de witte mensen cultuur en zwaar gediscrimineerde Jerry?

 17. Truus

  Alles wordt er bij gesleept om die witte mensen op hun nummer te zetten.

 18. Raaf

  De anti-Nederlandse MSM heeft voor ongekend veel haat, ellende en polarisatie gezorgd door Silvana Simons en Airfryer constant een podium te bieden.
  Maar uiteindelijk eet elke revolutie haar eigen kinderen op.
  Het is ontroerend om te zien dat Twan Huys de eerste wordt die verzwolgen wordt door de Identity Politics golf die momenteel over ons land waait.

  De MSM zijn de woordvoerders, enablers en goedpraters van de PC-terreur die het Westen uit elkaar scheurt. Elke (figuurlijke) kop die rolt van een MSM-propagandist en in het mandje ploft is reden tot vreugde.

 19. danny

  Jerry moet zijn bruine waffel houden. Word doodziek van die gast met zijn zwarte piet.. Donder op man waar je vandaan komt.

 20. Deadly Viper

  Ik ben voor een Jenny, Jerry en Angela de Jong boycot op deze site.

 21. Johan

  In Ghana is alles beter dus de oplossing is simpel.

 22. Holtor

  Uit het praatje dat Twan Luis gisteren hierover hield blijkt wel hoe weinig affiniteit hij met zijn nieuwe doelgroep heeft. Hij spreekt ze aan op rede maar weet niet dat bij de koffietijd/ boulevard doelgroep emotie de boventoon voert.

 23. Marianne

  ‘Als ik ben bijgekomen van alles dan zal ik nog eens vertellen hoe het ging’ Is hij serieus al drie dagen aan het bijkomen van één uurtje aan tafel zitten vrijdag? Geen vooroordelen uit mijn mond maar een harde werker is het dus niet 😉

 24. Trakai

  Bemoei me zelden met dit soort discussies maar wat doet Jerry Afriyie in het dagelijks leven? ZZP-er, in loondienst van een bedrijf als werknemer, bijstandsuitkering, full time activist etc. ? Kortom, hoe verdient hij z’n geld?

 25. GekkeHenkie

  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐵🐵🐵🐵🐵

 26. Mike

  IK ben voor een Deadly Viper boycot op deze site

 27. Godefroy France

  Deze gekleurde lowlife slurpt subsidie om vervolgens de susidie betalers een oor aan te naaien, zwarte bladzij in de zwarte pieten onzin !

  Verschoon de Buys van Huys en subsidie Gespuys

 28. Ron

  Er klopt ook geen hout van wat Twan en zijn redactie gisteren stelde. Echt een sorry of excuus heb ik niet uit zijn mond horen komen in ieder geval….

 29. Robbie

  Laat deze man protesteren tegen slavenhandel zoals die tegenwoordig in Afrika is. Kinderen laten werken in diamantmijnen, kinderen als soldaat in een aantal Afrikaanse landen. Laat hij daar zijn stem horen, dan ben je voor mij held. Maar een kinderfeestje verpesten omdat Zwarte Piet een slaaf zou zijn? Volgens mij hebben slaven een heel slecht leven en zullen ze nooit zo vrolijk staan springen op het dek van een schip. Nee als je denkt dat Zwarte Piet een slaaf is dan ken je de geschiedenis niet van de slavernij. Ik vind het trouwens heel raar waarom Zwarte Piet het land niet in mag, alleen maar omdat hij zwart is. Dat is volgens mij racisme.

 30. Pater Hazebroek

  Volgens mij slachten ze ook albino kinderen af, daar bij hem thuis Go-d-non-de-jus.
  Dat is pas profileren he!!!!!

  Laat hem zich daar druk over maken met zijn bruine waffel!!!

  Lang leve zwarte Piet, de knecht van SInterklaas!!!

 31. Wijze van Zion

  Sjimmie kwam -toen het nog mocht- toentertijd een stuk intelligenter over en rijmde waarschijnlijk beter…..

 32. wapp

  Verrasing waar kan hij zich wel in vinden, nouwe alle blanken weg athans dat heeft hij iig goed laten merken op twitter en feestboek.

  Snap niet waarom die clown nog zendtijd krijgt, staat notebene op ntcv lijst, maarja msm dus zien ze dat verband ook helemaal niet.

 33. Pia

  Crimineel Jerry Afriyie die een agent sloeg bij Zwarte Piet-protest, probeert zijn boete nu te crowdfunden.

  Deze niet Nederlander realiseert zich dat hij naar ons is toegekomen en dat hij zich dient aan te passen aan de meerderheid. Het is niet zoals in Ghana.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2017/07/crimineel-jerry-afriyie-die-een-agent-sloeg-bij-zwarte-piet-protest-probeert-zijn-boete-nu-te-crowdfunden/

 34. Pia

  Crimineel Jerry Afriyie gebruikt het pietengedoe als verdienmodel.

 35. HanzWorsd

  Hij heeft ook echt een slachtoffer hoofd. Heerlijk in de slachtoffer rol blijven zitten, je bent met velen die dit hun hele leven blijven volhouden.

 36. ox

  Hij moet wel cursusjes verkopen,cynisch om je zakken te vullen,over de rug van andere mensen met een kleurtje.

 37. peter

  Twan Huys is alleen zijn rol van pinokkio aan her oefenen

 38. Pluk vd Petteflet

  Foute man met foute argumenten.
  Gebrek aan respect roep je zelf op.
  Jammer dat ie meehuilt met de wolven in het bos.
  Opgehitst door Sylvana CS.
  Voor altijd een paria.
  Zwarte Piet, wie kent ‘m niet?
  Vrolijk Sinterklaas feest allemaal,
  pepernoten voor iedereen!

 39. Leroy

  Iedereen heeft recht op een eigen mening, ook Jerry. Meer respect van beide kanten voor elkaar zou wenselijk zijn in een debat dat al compleet ontspoord is (ook door toedoen van beide partijen).

  Twan Huys heeft daar met de uitzending van vrijdag niet aan bijgedragen, en had daar de bedoeling wss ook niet mee.

 40. JvdPlas

  Jerry heeft geen recht op een eigen mening want het is namelijk geen mening. De man kraamt permanent onzin uit en is gewoon knettergek. Afvoeren die handel!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.