Jerry Afriyie kan zich niet vinden in reactie Twan Huys

Jerry Afriyie van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet kan zich niet vinden in de reactie van Twan Huys op de ophef over de uitzending van vrijdag, waarin Afriyie samen met blokkeerfriezin Jenny Douwes te gast was. Dat laat hij weten op Twitter. Huys had maandag een nieuwe lezing van wat er gebeurd zou zijn: Afriyie zou op verzoek van Douwes akkoord zijn gegaan met een plek op de eerste rij, maar zou in de reclame alsnog een plek aan de talkshowtafel hebben opgeëist.

Dat is volgens Huys de reden waarom hij toch overstag ging en zijn belofte aan Douwes om niet aan tafel met Afriyie te zitten verbrak. De advocaat van Afriyie liet dit weekend echter al weten dat Huys voorafgaand aan de uitzending al wist dat hij zijn afspraak met Douwes ging verbreken.

Afriyie’s advocaat zei: “Na aandringen van de redactie hebben wij vervolgens toch ingestemd met een tijdelijke plek op de eerste rij van het aanwezige publiek en vervolgens een volwaardige plek aan tafel EN een volwaardige rol in het gesprek met gelijke spreektijd als Jenny Douwes.

Nu is Afriyie dan ook verbaasd over de nieuwe lezing van Huys. Hij zegt: “Veelzeggend dat RTL denkt dat ik hiermee akkoord zou gaan. Ik zou er nooit mee instemmen om vanaf de eerste rij (lees: back of the bus) een bijdrage te leveren. Als ik ben bijgekomen van alles zal ik uitgebreid delen wat er die avond heeft plaatsgevonden.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (maandag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (maandag)
Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys (maandag)
Art Rooijakkers: ‘Hoe zou ik RTL Late Night doen?’ (maandag)
Gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen? (maandag)
RTL 4 ontkent vroegtijdig vertrek Twan Huys (maandag)
Twan Huys heeft spijt, ophefkijkers blijven weg (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen