Johan Derksen vindt Twan Huys heel onbetrouwbaar

Johan Derksen vindt Twan Huys een heel onbetrouwbare man. Hij zou nooit aanschuiven in zijn talkshow op RTL 4. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Veronica Inside. Huys heeft live op televisie een afspraak met zijn tafelgast Jenny Douwes geschonden en dat is een doodzonde. Ook Derksen vindt het absoluut niet kunnen. “Ik heb onlangs besloten om nergens meer aan tafel te gaan, maar bij Twan Huys zou ik helemaal nooit gaan zitten“, aldus de voetbalkenner.

Derksen zag hoe ongemakkelijk Douwes erbij zat. “Ik zag helemaal aan dat blonde Friese vrouwtje dat er afspraken waren gemaakt dat die mensen die protesteerden niet aan tafel zouden komen en die afspraken maak je en dan wordt dat mens in de uitzending onder druk gezet door ze wel aan tafel te halen. Die mevrouw had ook nog goede argumenten waarom ze niet met die mensen wil zitten.”

Hij vindt Huys een hypocrieteling. “Die Twan Huys draait als een dorpspastoor om de hete brij heen en uiteindelijk haalt hij ze toch aan tafel. Zij had gewoon op moeten stappen en zeggen: ‘Meneer, u bent zo onbetrouwbaar, ik wil u niet meer als gesprekspartner hebben.’”

Bijna heel Nederland staat achter Douwes, aldus Derksen. “Ik denk dat negentig procent van Nederland er zo over denkt.”

Het is jammer dat Douwes bleef zitten, zegt hij. “Ze was een beetje overbluft en die bijdehante advocaat Anker zat alleen te rekenen: ‘Ik hoop dat het lang duurt, dan kan ik weer een uur declareren.’ Hij had moeten zeggen: ‘Kom, we gaan weg.’ Je maakt als volwassen mensen afspraken, maar ze zijn blijkbaar zo in paniek bij het programma dat ze reuring aan tafel uitlokken. Maar als je reuring veroorzaakt door je afspraken niet na te komen, dan kan de reuring mij gestolen worden.”

Wilfred Genee: “Het gekke is dat hij reageerde bij RTL Boulevard, maar dat het zo’n vage reactie was. ‘Ik was helemaal niet uit op een rel’, zei hij. Maar uiteindelijk bleek hij toch de beslissing daar te nemen, want er was een afspraak.”

Derksen: “Als ik nu als gast uitgenodigd word, zou ik nu als gast mijn twijfels hebben. Je weet nooit in wat voor gekkenhuis je daar verzeilt blijkbaar.”

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (maandag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (maandag)
Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys (maandag)
Art Rooijakkers: ‘Hoe zou ik RTL Late Night doen?’ (maandag)
Gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen? (maandag)
RTL 4 ontkent vroegtijdig vertrek Twan Huys (maandag)
Twan Huys heeft spijt, ophefkijkers blijven weg (vandaag)
Jerry Afriyie kan zich niet vinden in reactie Twan Huys (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen