Twan Huys heeft spijt, ophefkijkers blijven weg

Wat hem zaterdag niet lukte in RTL Boulevard, lukte hem maandag wel in zijn eigen RTL Late Night: de hand in eigen boezem steken. Hoewel een echt sorry uitbleef voor het niet nakomen van zijn afspraak met Jenny Douwes, gaf Twan Huys wel aan dat hij het vrijdag allemaal anders had moeten doen. Dat was te zien op RTL 4. Welke afspraken er precies zijn gemaakt met Douwes en opponent Jerry Afriyie blijft onduidelijk, maar één ding is zeker: Huys verbrak zijn belofte aan Douwes.

Huys kon dan ook niet anders dan om maandag met een spijtbetuiging te komen. Hij opende er de uitzending mee. “Goedenavond. Het is maandagavond, het was een bewogen weekend. Voordat we beginnen wil ik het graag hebben over de uitzending van afgelopen vrijdag.

We wilden die avond aan tafel praten met Jenny Douwes, die voor de rechter stond omdat ze had opgeroepen om een anti-zwarte-pietendemonstratie te blokkeren en met Jerry Afriyie, van de groep Kick out Zwarte Piet. En het was onze bedoeling was dat zij met elkaar in gesprek zouden gaan. Onze redactie heeft weken geleden heldere afspraken gemaakt met alle twee de partijen. En die afspraak was: Jerry en zijn advocaat Goran Sluiter en Jenny en haar advocaat Wim Anker zouden aan tafel een gesprek voeren.

Vlak voor de uitzending, vrijdag, bleek plotseling dat Jenny niet aan een tafel wilde zitten samen met Jerry. En toen kwamen we in een onmogelijke situatie terecht. We zaten al bijna in de uitzending en we wilden met de beste bedoelingen een oplossing vinden waarbij we het gesprek konden voeren en waar alle partijen tevreden mee zouden zijn.

Uiteindelijk hebben we Jenny toegezegd dat ze alleen aan deze tafel kon zitten. Het leek erop dat Jerry bereid was mee te praten vanaf de eerste rij. Tijdens de reclame hoorde ik dat Jerry vast wilde houden aan de afspraak om ook aan deze tafel te zitten. Op dat moment besloten we ons te houden aan de oorspronkelijke afspraken.

Niemand is blij met hoe dit is gegaan is. Ook ik niet. Dit was absoluut niet onze bedoeling, het is echt vervelend voor iedereen. Hadden we het anders moeten doen, hebben we er iets van geleerd? Ja, achteraf gezien hadden we moeten vasthouden aan de oorspronkelijke afspraken, we hadden niet mee moeten gaan met nieuwe gespreksvoorwaarden.

Tv-kenner Ron Vergouwen van RTL Boulevard: “Ik geloof Twan met z’n voorgelezen verklaring. Maar waarom kon het zaterdag niet net zo helder? Er zijn dus fouten gemaakt en Twan is (voor zover z’n ego dat toelaat) door ‘t stof gegaan. Klaar? Bijna: waarom beweert Wim Anker iets heel anders? #rtlln #rtllatenight.

Telegraafs nieuwschef Kamran Ullah: “En we hebben weer een nieuwe lezing: tijdens reclameblok eiste Jerry Afriyie alsnog plek aan tafel en toen besloot #RTLLateNight af te zien van last-minute gemaakte afspraak met Jenny Douwes #RTLLN.

Columnist Jan Dijkgraaf: “Weggooier TV.

Hoewel RTL ruim van tevoren aankondigde dat Huys in zijn talkshow iets zou gaan zeggen over de affaire, bleven de ophefkijkers weg. Met 374.000 kijkers (10,5 procent) trok hij wederom niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25.

Telegraaf-columnist Rob Hoogland voorspelde dat gisteren al: “Kijkcijfers RTLLN: 22.35 uur 500.000, 22.38 uur: 200.000.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (maandag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (maandag)
Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys (maandag)
Art Rooijakkers: ‘Hoe zou ik RTL Late Night doen?’ (maandag)
Gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen? (maandag)
RTL 4 ontkent vroegtijdig vertrek Twan Huys (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen