Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys

Journaliste Margriet Brandsma, die jarenlang Duitsland-correspondent was voor de NOS, wordt ongemakkelijk van RTL Late Night met Twan Huys. Dat heeft ze gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Brandsma heeft het idee dat Huys zelfs in zijn zesde uitzendweek nog met ongemak op zijn stoel zit. “Je ziet een programma dat ontzettend zoekende is. Je ziet dat het programma wel min of meer hetzelfde is gebleven, maar met een totaal andere presentator“, aldus de journaliste.

Het is gek om Huys nu ineens RTL-programma’s te moeten zien promoten, wil Brandsma zeggen. “De kracht van Twan Huys ligt aan de informatieve kant. Je ziet dat het wel een beetje is aangepast, maar niet op een manier waarbij hij zich thuisvoelt. Af en toe kijk ik en dan krijg ik plaatsvervangend een soort ongemakkelijk gevoel. Misschien komt het nog goed, ik weet het niet. Het is nu ruim een maand en de kijkcijfers…

Kijken we niet te veel naar Huys als de voormalig presentator van Nieuwsuur? “Dat is natuurlijk niet zo gek, want hij heeft zich op die manier geprofileerd. Zo heeft hij zich ontwikkeld. Als een journalist op het nieuws. Dan zou je misschien ook de formule van het programma moeten aanpassen.”

PvdA-prominent Hans Spekman daarop: “Ik had gehoopt dat er weer een programma bij zou komen dat ambieert om nieuws te maken en verdieping te brengen, maar dat doet het eigenlijk niet.”

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden laat op Twitter weten: “Wat is er gebeurd met RTL Late Night? Keek eerste (veelbelovende) week, ging paar weken op vakantie en zie nu dat programma is ingestort qua inhoud en kijkcijfers. Terwijl je rondom Huys juist iets vernieuwends kunt bouwen. Gemiste kans.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vanochtend)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen