Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers

Geplaatst op Sat 13 Oct 2018 om 8:00

Twan Huys heeft Jenny Douwes, het boegbeeld van de blokkeerfriezen, vrijdagavond genaaid in de hoop op hoge kijkcijfers. Tegen de afspraken in zette hij haar aan tafel met een anti-zwartepiet-activist. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Douwes werd verleid om haar verhaal te doen bij RTL Late Night, maar werd live in de uitzending verrast door de onbetrouwbaarheid van de talkshowhost. Geplaagd door horrorkijkcijfers, haalde hij een bizarre stunt uit door een afspraak te schenden.

Douwes zat aan tafel met haar advocaat Wim Anker. Op de eerste rij zat Göran Sluiter, de advocaat van de tegenpartij: Jerry Afriyie. “Welkom allemaal.”

Na een gesprek met Douwes kwam Huys met zijn verrassing. “Moet je luisteren: we hadden heel graag vanavond – daar hebben we het kort voor de uitzending ook over gehad – jullie in debat willen laten gaan, of in elk geval met elkaar van gedachten laten wisselen. Dat wil jij liever niet, Jenny, jij hebt tegen ons gezegd: ‘Ik wil niet met demonstranten aan tafel. Ze mogen wel op de eerste rij zitten, maar ik ga niet met ze in debat.’ Dat accepteren we ook.”

Ik zeg het maar even tegen de kijker zoals het gaat in deze uitzending, want we zijn er een beetje door overvallen ook, want we hadden van jouw advocaat, meneer Anker, aanvankelijk begrepen dat het wél kon. We hebben goed contact gehad, maar nu hebben jullie (tegen Afriyie, red.) tegen ons gezegd: ‘Wij willen ook aan tafel vanavond, we willen meedoen aan het debat.’”

‘Wij willen met iedereen praten’

Afriyie: “Het is niet: ‘Wij willen ook aan tafel.’ Wij zijn uitgenodigd om aan tafel te zitten en daarvoor zijn we hier, dus we zitten graag aan tafel. Ik hoor het wel wanneer we aan tafel gaan.”

Huys: “Die uitnodiging staat, want wij willen met iedereen praten.”

Afriyie: “Nu hebben jullie met Jenny gesproken en wanneer gaan jullie met ons spreken?

Huys: “Wij willen met jullie praten en willen jullie ook aan tafel hebben en willen eigenlijk dat jullie allemaal aan tafel zitten, omdat we vinden dat iedereen gelijk is aan deze tafel en dat er niet iemand bevoordeeld kan worden of niet. Ik begrijp dat jij het heel moeilijk vindt om met hen te praten.”

Douwes: “Ik vind het niet moeilijk om met hen te praten. Ik vind dat je op een gegeven moment een streep moet trekken. Ik ben er recht door zee in.”

Huys: “Ik snap wat je zegt en toch wil ik allebei de kans geven om hun standpunt uit te leggen. Deze tafel is een tafel die hoort bij Late Night en wij vinden dat iedereen daar aan moet kunnen zitten, vinden wij. We willen toch alle partijen uitnodigen. Nu is het lastig, want jij zegt: ‘Ik stap op als zij komen. Dat wil ik niet.’”

‘Als ik dit wist, was ik niet gekomen’

Douwes: “Nee, dat heb ik niet gezegd. Ik heb gezegd: ‘Ik had een keuze vanavond en die heb ik gemaakt op basis van niet de juiste informatie.’ Als ik had geweten wat het plan was, was ik hier niet naartoe gekomen. Dan had ik een andere beslissing genomen.”

Huys: “Begrijp je dat wij hier aan tafel willen praten met iedereen over alle standpunten en dat we dus ook hen aan tafel willen hebben om erover te praten?

Douwes: “Dan mag ik misschien ook even uitleggen waarom wij nu in deze situatie zitten. Dat is omdat elke keer dit wordt gedaan. Er wordt elke keer gedaan alsof we heel redelijk aan tafel moeten gaan zitten praten met mensen die in het rapport van de terreurbestrijding worden genoemd. Er wordt elke keer gedaan alsof we zaken moeten doen met zulke groeperingen. Het gaat om de veiligheid van kinderen. Voor dit programma geldt precies hetzelfde. Natuurlijk moet je iedereen aan tafel uitnodigen en moet iedereen praten, maar het punt is…”

Huys: “Dat gaan we dus ook doen, want zoals in een rechtbank iedereen aan bod mag komen en mag spreken over zijn point of view, vinden we dat het hier ook moet kunnen.”

‘Jij houdt je niet aan de afspraak!’

Douwes: “Jij hebt mij net een woord gegeven en daar ga je je dus niet aan houden.”

Huys: “Ik kan niet andere mensen die hier zijn uitgenodigd niet toestaan om hier te komen.”

Douwes: “Dan had u dat tegen mij moeten zeggen.”

Huys: “Ik vind dat iedereen hier aan tafel moet kunnen komen.”

Douwes: “Dan had u mij dat duidelijk moeten maken.”

Huys: “Ik ga jullie nu uitnodigen aan tafel om met ons te praten. Ik vind dat we allemaal een gesprek moeten kunnen voeren over dit onderwerp. Als het niet kan, vind ik het jammer, maar ik ga toch vragen aan Jerry om hier aan tafel te komen zitten.”

Vervolgens ontstond er een vervelende discussie aan tafel. “De Late Night Tafel van Twan Huys van iedereen is dus mag ook anti-Zwarte Piet demonstrant Jerry Afriyie met Jenny Douwes aan tafel“, laat de redactie van RTL Late Night achteraf weten.

Reacties

Kijkers reageren verbaasd. Cornald Maas: “Als je vrolijk het weekend in had gewild had je zojuist niet de ‘discussie’ in #RTLLateNightmetTwanHuys moeten zien. Over Zwarte Piet en demonstraties en meer. Polarisatie troef. Nog ways to go. In ons landje.

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden: “Dit is zó onverstandig: als gast weet je nu dus dat afspraken van nul en generlei waarde hebben bij deze presentator. Kortom: bij gevoelige onderwerpen gaan verstandige gasten ⁦‪@RTLLateNight‬⁩ mijden. In ruil voor één keer een relletje..

Columnist Jan Dijkgraaf: “Dus naaien we een gast. Lekker, Twan Huys.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Twan Huys, ik zie net online je herhaling. Je bent een slecht mens met dito geverfd haar. Wat hoop ik dat je er alsnog wordt uitgegooid en Beau je plek inneemt.

Overigens lukte het Huys wel om hogere kijkcijfers te scoren. Met 592.000 kijkers (15 procent) noteerde hij zijn meest bekeken uitzending sinds de Voice-special een maand geleden.

Foto: RTL
220 Reacties op “Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers”


 1. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en de journalistiek is cultureel-marxistisch. Op deze manier wordt de weg naar kerst toch nog een hele lange voor de man, die blijkbaar wel zoveel respect had voor een maffioso dat hij een paar uur lang zijn kont likte, maar spuugt op de cultuur van zijn eigen volk.

 2. Joost

  Hij dacht hard en goed over te komen met zijn ‘wij van late night vinden dat’. Hij had een belofte gedaan, houdt zich er niet aan omdat ‘wij van late night…’. Mag mevrouw ook wat willen? Nee. Het moet zoals late night wil! Mevrouw had haar voorwaarden verteld, meneer huys niet!
  Sorry Twan, zo asociaal ga je niet met je gasten on. En wat denk je van al haar symphatisanten? Dat zijn er miljoenen Twan. En die ben je nu kwijt. Zeker omdat je onder een megavergrootglas ligt weet je zeker dat dit groot in de pers komt. Jij denkt dat het positieve pers is, maar vergis je niet!
  Onbetrouwbaar programma dus! Ik zou er nooit aan tafel gaan zitten.

 3. Darius

  Met gekromde tenen gekeken. Wat een rat is die Twan Huijs. Eerst een afspraak maken en dan niet nakomen tijdens de uitzending en de gast confronteren met de uitspraak dat iedereen welkom is aan die tafel. Alsof dat een excuus is een afspraak te breken. Wat een smerigheid daar zijn echt geen woorden meer voor. Dit geeft wel de ware aard weer van die Huijs. Tot nu toe stond ik blanco tegenover deze, naar ik vond, goede interviewer maar daar ben ik van genezen. Ik zou wensen dat er geen hond meer komt bij dit onbetrouwbaar sujet.
  Rattegedrag, wens hem snel failliet van dit programma toe.

 4. Twan Slootenmaker

  Die juffrouw Jenny met haar grote waffel moet eens ff een toontje lager zingen. Ze zit daar onder het mom van een kinderfeest vooral haar eigen ego op te blazen. Die donkere jongen maakte een veel stabielere indruk. Bovendien: als het je niet zint, loop dan alsnog weg.

 5. Darius

  @ Joost 8:12
  Had je reactie nog niet gelezen. Echt niets aan toe te voegen!

 6. mark2

  Schandálige titel bij het artikel. Dit is niets meer dan gewoon negatief willen zijn, iedere kans pakken om RTL late night zelf te naaien. Op zo een manier heb je wat mij betreft afgedaan!

 7. Darius

  @Twan Slootenmaker 8:16 Spoel je mond.
  “Die donkere jongen”.
  Redactie: Sinds wanneer worden deze rascistische uitingen hier toegestaan??

 8. Dubbelkans

  Twan Slootenmaker
  Sat 13 Oct 2018 om 8:16

  Jouw reactie is niet ter zake doende. Het gaat over het feit dat Twan Huys zich niet aan zijn woord houdt en moedwillig zijn gasten belazert.

 9. Joost

  @darius? Wtf mag dat ook al niet meer???

 10. RT

  Einde carriere Twan. Einde RTL Late Night. Einde RTL 4.

 11. Joost

  belachelijke vergelijking met de rechtbank. Daar zit je niet vrijwillig. Hier wel en mevrouw had daar voorwaarden aan gesteld. Dan had Twan zijn voorwaarden vooraf moeten vertellen. Maar ja, dan was mevrouw niet gekomen.
  Lekker betrouwbaar! Ik wens Twan en de redactie veel succes met het vinden van nieuwe gasten!!!

 12. Graag of heel graag

  Volgens mij is dat een doodzonde. Ik denk dat de gasten nu wel 2x gaan nadenken voordat ze aanschuiven. Ongelofelijk stom.

 13. Joost

  @mark2: dit is precies zoals het is. Die kop klopt!

 14. Roobie

  MC is nu wel erg laag bezig, ik heb dan ook een klacht ingediend bij de raad voor journalistiek.

 15. Rick

  Twan onbekwaam valt onwijs door de mand, verschrikkelijk hypocriet, schorem ban de eerste plank, is te hopen dat hij flink naar beneden dondert, geen greintje respect meer voor deze man. Zijn afgang van zijn cariére heeft hij volledig aan zichzelf te danken.

 16. Kees

  Wat was Twan goed! Het moet eens afgelopen zijn met dat zwarte pieten gezeik. Friesen hebben tegenwoordig ook zwarte kinderen die rond dit gekke cultuurfeestje belachelijk gemaakt worden op school.

 17. Tv junkie xl

  Is er niemand die deze site offline kan halen? Hoe kan dit artikel zo geplaatst worden en dan ook nog eens de eerste paar reacties zelf plaatsen met nepnamen. Dit is echt te triest voor woorden…het wordt nu echt tijd dat er mensen actie gaan ondernemen om deze site af te sluiten…En wat betreft de uitzending…Tja die vrouw is natuurlijk helemaal niet in orde, dat was wel duidelijk te merken. En om dat dan live in de studio te hebben is een risico, aangezien ze totaal niet uit haar woorden kwam, stotterend en eng uit haar ogen kijkend. Wel sneu voor haar..hoop dat ze de zorg vindt die ze zo hard nodig heeft.

 18. Roy

  Darius… lees eerst eens wat rascistisch betekent in de Van Dahle, je weet wel… dat woordenboek. Dan weet je nu dat dit gewoon Nederlands is! Geen rascistische uitspraak dus!!

 19. Rogier

  Einde carrière Twan….

 20. Godefroy France

  HUYS VAN DE BUYS
  HET PROTOYPE VAN EEN NSBer !!!!!!!!

  ONZE FRIESE HELDIN HAD MOETEN OPSTAPPEN ZODAT DEZE SMEERLAP VOOR EEUWIG VOOR SCHUT HAD GESTAAN MET ZIJN ANTIPIET GETEISEM

  VERDER BOYCOTTEN DEZE SMEERLAP

  LANDELIJKE ACTIE HUYS VAN DE BUYS

 21. Zaterdag

  “Ik zeg het maar even tegen de kijker zoals het gaat in deze uitzending, want we zijn er een beetje door overvallen ook, want we hadden van jouw advocaat, meneer Anker, aanvankelijk begrepen dat het wél kon.

  Advocaat Anker komt afspraak niet na. Geef RTL helemaal gelijk. Het draait niet alleen om die blonde del.

 22. Lala

  Ben ik nou de enige die vindt dat Twan in eerste instantie genaaid is aangezien Wim Anker blijkbaar had gezegd dat het wel oké was dat die anti-Zwarte Piet types zouden komen? Dan is het toch logisch dat als je die dan vervolgens uitnodigt, je niet 5 minuten voor de uitzending gaat zeggen: oh jammer joh, die Friese met dat kortpittige kapsel heeft zich bedacht dus jullie mogen niet aan tafel? Ik snap wel dat zo’n redactie en Twan dan voet bij stuk houden.

 23. Dubbelkans

  Kees
  Sat 13 Oct 2018 om 8:29

  Weten jouw vrienden dat je bedrog en leugen toejuicht?

 24. Henkie

  Zwarte piet is zo ongeveer de enige beroepsgroep waarom rassendiscriminatie tegenwoordig gestimuleerd wordt… Als man of vrouw met een donker huidskleur kom je niet meer aan een baan als gulle gever en vrolijke kindervriend.

 25. Diederik

  Gelukkig kent iedereeen de ratten van KOZP nu en komen ze buiten de media nergens meer binnen zonder subsidie.

 26. Oja

  De ware aard van twan. Jeetje wat dom dit. Vriendje van Holleeder is onbetrouwbaar. Achterbaks. Succes rtl.

 27. scott_0

  Twan blijft een linkse staatshond. Onbetrouwbare rat.

 28. Heintje Pik

  Twan Huys is een vuile rat.
  Hij heeft gedaan waar alle Limbugers goed in zijn: mensen bezeiken.
  Mooi dat die standvastige vrouw is blijven zitten, een normaal mens was meteen opgestaan. En hulde aan al die Friezen in het publiek, die rustig bleven zitten en geen amok maakten.

  Laten we hopen dat dit de laatste, wanhopige, stuiptrekking van die vuile rat was. Ik hoef hem i.e.g. niet meer te zien.

 29. Kees

  @Dibbeldans, dat zogenaamde cultuurfeestje is pas een grote leugen en bedrog. Een feestje dat zwarte kinderen verdrietig maakt op school. Maar dat kan jij niet bevatten omdat jij je superieur voelt?

 30. Kimberly

  Sorry, maar Twan is hier niet verantwoordelijk voor, die redactie van het programma treft blaam, en Twan absoluut niet

 31. Darius

  @Roy
  Sat 13 Oct 2018 om 8:33
  De van Dale is bij uitstek een rascistisch boek, geschreven door witte mannen van middelbare leeftijd die alles bekijken vanuit het witte rascistische perspectief!

 32. Dubbelkans

  Kees, ik zeg het niet vaak maar jij bent wel een eng mannetje. Eentje waar je rekening mee moet houden. En niet in positieve zin.

 33. Ik

  Een oud kinderfeest dat mag dus niet meer. We discrimineren. Nee laat toe de suikerfeesten en de toeterende debielen bij trouwerijen op de snelweg van onze tegenwoordige nederlanders met dubbele paspoorten. Zijn die al voor de rechter gedaagd voor gevaarlijk gedrag. ??

 34. -0-

  Kimberly, kijk het programma nog een keer en hoor wie er liegt.

 35. Ik

  Ik vind Jenny een held!

 36. Marianne

  Wat een misser, het is een programma zonder diepgang en ook geen positieve talkshow. Geen wonder dat het niet scoort. Hier zit niemand op te wachten. En nog onbetrouwbaar ook.

 37. Ray

  Willem Holleeder een podium geven, Daan Roosegaarde naaien, en nou dit weer. Twan Huys is onbetrouwbaar en moet per direct van de buis gehaald worden.

 38. Kees

  @Dibbeldans, je weet niet wat eng is. Ik geef mijn mening zoals jij dat doet. Blijkbaar wil jij maar een type geluid horen?

 39. Henk

  vind de grote rel nog wel meevallen.. Die jenny had ook weg kunnen lopen maar wil haar minutes of fame toch behouden en gaat gewoon in discussie met Jerry. en waarom niet?! je ziet ook dat beide partijen niet naar elkaar luisteren en alleen in hun eigen wereldje leven. de Friezen die niks snappen van wat er in het Westen allemaal afspeeld en het Westen die het maar niet lijkt te snappen dat er mensen zijn die niet in hun denkbeelden meegaan.

  Wat hier ook boven word beschreven; Meneer Anker, de advocaat van Jenny, was er blijkbaar wel akkoord mee gegaan dat anti zwarte piet aan tafel zouden komen. Alleen Jenny wist van niks

 40. The End

  Dit is het definitieve failliet van RTLLN. Wat een onbetrouwbare h*nd die Twan en hoe lomp ook. Heel Nederland weet dat het programma niet scoort en dat dit wordt gedaan om de cijfers op te krikken. En dat over de rug van de gast en kijker..

  Ongelooflijk hoeveel minachting hier wordt getoond naar de gast en kijker!!
  Sven Sauve: Is dit de nieuwe lijn van RTL? Weet dat heel Friesland nu anti RTL is tenzij jij hiervoor namens Rtl excuses aanbiedt

 41. Erwin

  Een meesterzet van Twan Huys, had al veel eerder moeten gebeuren. De verongelijkte kop van Jenny Douwes, die kennelijk voor het eerst in haar leven ‘nee’ hoorde, was onbetaalbaar. En de rest van de uitzending zitten mokken, als een klein kind. Een totale ontmaskering. Prachtig.

 42. Henk

  Twan is nu zijn laatste krediet kwijt. Zoals hierboven terecht wordt aangehaald, dit is niet de eerste keer dat hij vreemde gasten een podium geeft. RTL en de redactie spelen ook een vreemde rol. Dit straalt ook af op RTL Nieuws in negatieve zin. Je kan jarenlang aan een merk bouwen maar zo is het ineens niets meer waard.

 43. Deadly Viper

  Waarom doet iedereen of dit wijf heilig is… ze heeft gewoon de wet overtreden en ze hadden haar gewoon voor een jaar de cel in moeten gooien.

 44. Deadly Viper

  Btw lekker neutraal weer MC… lijkt net Geenstijl…

 45. GekkeHenkie

  Nu weten wij het zeker Twan is een vieze rat!!

 46. Zerberus

  Het echte gevaar komt van links.Friesland bedankt helden.Twannetje Huys vieze nsber.

 47. Alex

  Twan ging ook helemaal niet in op wat die vrouw zei, enkel ‘ik wil iedereen aan tafel’ tot het eindeloze herhalen.

  Leek wel een klein kind.

 48. Q

  Allereerst Zwarte Piet is geen racisme. De meerderheid van de Nederlanders deelt deze mening. Een handjevol schreeuwers en niet g*weld schuwende uit kerings trekkers en subisdie graaiers denken daar anders over en dat mag in ons fijne Nederland.

  Twan Huys is zoals ik meerdere keren heb kunnen constateren een onbetrouwbare man die zijn vak niet verstaat. Deze man dient per acuut op te stappen.

  Ik hoop oprecht dat de ogen van de kijkers nu wel geopend zijn en deze man volledig gaan negeren!

  Jenny Douwes hield zich heel goed staande waarvoor hulde.

  Jerry Afriyie moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen en God op zijn blote knieën danken dat hij hier woont en niet in Ghana.

 49. Q

  https://ejbron.wordpress.com/2017/11/20/jerry-afriyie-dichter-en-actievoerder/

 50. Den Draaiert Joost

  Ze had gewoon met veel tumult de studio moeten verlaten.

 51. Zerberus

  Deadly Viper jij gaat in de zak naar Spanje jankerd.

 52. Pia

  Door gemaakte afspraken met Jenny Douwes niet na te komen en haar voor het blok te zetten probeerde Twan Huys de kijkcijfers wat op te krikken. Dat is gelukt Twan, gefeliciteerd je hebt je wederom in je kaarten laten kijken. Je blijkt een laffe leugenachtige nietsnut te zijn.

 53. Bart

  Dit is een van de punten die hem de das omgaan doen. De kijkers gaan dit niet vergeten. En de gene die het niet gezien hebben lezen het wel ergens of zien het fragment op social media. Komt niet meer goed. Beau had samen met Wilfred na de zomer van 2016 het late night slot moeten krijgen. En niemand anders!

 54. Shaniquilia vd Put

  Aah daar komt de linkse NPO-er in Twan weer naar boven: rattengedrag en het idee dat bij de bestrijding van rechtse denkbeelden alle middelen geoorloofd zijn. Op naar de nul kijkers.

 55. Pia

  BIj het OM is het zoals bekend een zooi in de top, Verder wordt er openlijk met twee maten gemeten.
  Erasmusbrug Rotterdam werd geblokkeerd en de Turkse vlaggen wapperden.
  Mercatorplein Amsterdam , Marokkanen legde het verkeer plat na een voetbalwedstrijd met Marokko.
  Het OM vind ik een zooi en ze hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. De polarisatie word gevoed met dank aan het OM.

 56. Shaniquilia vd Put

  Inderdaad Pia, het is meten met twee maten. De belastingbetaler wordt op politieke gronden veroordeeld en genaaid. De exotische parasiet komt er mee weg en krijgt een knuffel.

 57. Huib

  Vieze, onbetrouwbare rat.

 58. Raaf

  Rat.
  En dit bedoel ik dus
  Huys en pauw vissen in exact hetzelfde Gutmensch vijver
  Die Gutmensch vijver die NL terroriseert met hun antifa en Identity Politics is zo’n 800.000 – 1, 5 miljoen groot maar ze bepalen alles.
  Beelden worden omvergetrokken, schilderijen worden verwijderd, straatnamen veranderd, kindertradities de nek omgedraaid.
  Uieindelijk is het doel van die club ondraaglijk rechtschapen figuren om de geschiedenis, tradities en cultuur van Nederland volledig weg te poetsen zodat ze een tabula rasa hebben waar ze de nieuwe mens op kunnen kweken. De mens zonder wortels die ze zelf kunnen laten groeien en kneden.

  In het verleden zijn daaruit alle totalitaire regimes geboren; van Pol Pot tot het Communisme en Mao tot Hitler.
  Vandaar dat de rest van de mensen (zo’n 15 miljoen maar volledig onmondige NLrs) zich zo verzetten tegen het vernietigen van Zwarte Piet.
  Vandaar ook dat ik hoop dat de gifbalg RTL failliet gaat en de Orwelliaanse Staatsmedia; de woordvoerders van die 800.000 – 1,5 mensen, volledig – van kelder tot nok ontmanteld wordt.

 59. Annoniemus

  We hebben in Nederland gelukkig journalistieke vrijheid , dus hoor en wederhoor is volkomen normaal , Twan Huijs doet gewoon zijn werk !
  Terwijl ik het zeer eens ben Jenny Douwes !

 60. Elvis

  Twan Huys heeft nu helemaal afgedaan, afspraak maken en denken die meid pakken we wel even in, maar die meid zei precies de juiste woorden, weg met die redactie.

 61. Shaniquilia vd Put

  Dan ben je als presentator en redactie best wel wanhopig, als je denkt dit soort fratsen nodig te hebben om aandacht voor je showtje te genereren.

 62. Curryworst

  Twan de Rat verwart de tafel van Late Night met die van Nieuwsuur waar beide partijen hun zegje mogen doen.
  Hij onderbreekt Douwes keer op keer als zij uitlegt waarom zij niet wil praten met die lui. Twan de Rat wil koste wat het koste die KOZP losers aan tafel hebben.
  Nogmaals, wat een rat.

 63. anoniem

  Hilarisch… :-)

 64. critikast

  Die mevrouw stelde vooraf haar voorwaarden. Huys ging daarmee akkoord, maar live in de uitzending zette hij haar voor het blok. Een schandalige move van deze man, die ooit een gerenommeerd journalist was, maar op deze manier en met dit programma zijn goede naam te grabbel gooit. Inderdaad een rattenstreek !

 65. Sjaak

  Het defintieve einde van Huys.
  Als er nog sympatie bij de kijker was is dat nu gewoon nul

 66. robb

  Wat een ophitsende test het is jullie gelukt ,ze gaan helemaal los.

 67. Mattie

  Prima uitzending! Wat een topper die Twan!

 68. Zerberus

  Wijf,klacht indienen bij raad van journalistiek,deze site bevooroordeeld vinden,zomaar een greep uit wat reacties van linkse symphatisanten hier.Wat laten deze drama Queens zich weer eens kennen.Het is weer duidelijk dat het fascisten worden als andere een andere mening hebben.Valt me nog mee dat ze heldin Jenny niet in een reactie met de dood hebben bedreigd.

 69. Klavvie

  Wat een faalhaas. Kick deze gast er maar snel uit. Kost waarschijnlijk een hoop centen, maar neem het verlies maar. Is soms beter dan doorgaan met iets dat volstrekt geen enkele kans van slagen heeft.

 70. Ron

  Dit is nog een behoorlijke smet op het voortbestaan van Twan en Late Night in het bijzonder. Er is wat voor te zeggen dat je beide partijen moet uitnodigen zo krijg je wel een eerlijk verhaal. Maar de manier waarop dit gaat dat je afspraken schend die je vooraf met die mevrouw Douwes maakt kan natuurlijk écht niet! Blamage!

 71. Godefroy France

  HUYS VOOR EEUWIG VAN DE BUYS !!!!!!

 72. anoniem

  Als we nu gewoon dat Sinterklaasfeest afschaffen?
  Want het blijft tenslotte oplichterij.. :-)

 73. A.Zijn

  Hiermee gaat een einde komen aan de talkshowcarriere van Huys. Dit ga je niet meer rechttrekken. Overigens heeft de producent en de redactie hier de grootste rol. Het wordt tijd dat zij plaats gaat maken voor een andere partij. Desnoods onder de vlag van het RTL Nieuws.

 74. Dennis de Jong

  Als dit bij Pauw of Jinek was gebeurt had je niemand erover gehoord, maar omdat het Twan is, en iedereen hem kapot wil maken onterecht wordt van een mug een olifant gemaakt, people get a life, er zijn ergere dingen in het leven om je druk om te maken

 75. Shaniquilia vd Put

  Nee Dennis, dit is gewoon een ongehoorde rattenstreek die niemand zich kan veroorloven. Alle restjes betrouwbaarheid en integriteit verdwijnen als sneeuw voor de zon met zo’n laffe actie.

 76. Deadly Viper

  @Zerberus

  Jij wilt gewoon een spanking met een roe hou je mond.

 77. Zerberus

  Hahaha woehoe deadly viper je doet je stoere naam eer aan.Ga met je linkse vriendjes in een hoekje zitten janken drama queen.

 78. oma

  Complimenten voor Jerry Afriyie, wat een zelfbeheersing als je eerst niet aan tafel mag doordat een zekere Jenny zich daar te goed voor voelt. Vervolgens krijgt zij alle tijd van de wereld en moet hij het doen met een paar zinnen waarin hij ook nog regelmatig wordt onderbroken. Nooit verwacht dat dit programma zich zou laten gebruiken voor rechtse propaganda.

 79. Hahaha

  Goh dus huis -of hoe je dat ook spelt- is een inbetrouwbare toffelemoon. Een smerige paap, een unileverpijper…nou,nou… Groot nieuws

 80. Mike

  Twan Huys is echt diep afgezakt. Het is voor iedereen duidelijk dat hij absoluut niet te vertrouwen is en mensen voorliegt. Alles voor de kijkcijfers.

  Hij zal wel erg blij zijn met de kijkcijfers van gisteren. Maar ik denk niet dat hij nog in de spiegel kan kijken. Hij heeft zichzelf echt gediskwalifiseert.

  Exit en nooit meer op de televisie deze vent.

 81. Zerberus

  Oma heeft U Uw medicatie wel ingenomen .U spreekt namelijk wartaal .Er waren van te voren afspraken gemaakt.En de definitie van een afspraak is dat je zo’n overeenkomst nakomt.Doe je dat niet dan ben je onbetrouwbaar.

 82. Hermann Boring

  Anker met al zijn media-ervaring had Jenny moeten adviseren helemaal niet daar RTLLN te komen. Hij had kunnen weten dat ze daar een aardige surprise voor haar in petto hadden. Hoewel pro -en antipieten me ondertussen mijlenver de keel uithangen met hun gejammer was dit niet netjes van Huys en zijn maatjes.

 83. Arie

  Huys moet wel heel erg in de penarie zitten, om tegenover je uitgenodigde gasten te liegen dat hij barst.
  Zijn actie om de anti zwarte piet terroristen, ondanks zijn belofte tóch aan tafel te laten zitten is schandalig. Alle principes gooide Huys overboord.
  Voor kijkcijfers? Hij redt het toch niet, let maar op.

  Het feit dat het openbaar ministerie deze zaakzo hoog opvoerde geeft aan wat voor links land we zijn geworden en we het toelaten dat 85% van de Nederlanders de traditione zwarte piet willen in ons sinterklaas kinderfeest.
  De overige 15% zijn de nieuwe fascisten de anti Nederlanders die hier niet thuishoren.

 84. Papegaaitje leef je nog

  Wat is die Twan een walgelijk mannetje. Echt een rattenstreek van iemand in doodsnood.

 85. gayguy

  en klaar met Rtl late night, en twan huys. bah

 86. Rick Meijer

  Laten we het programma voortaan maar late night NAAIT LATE noemen. Schandalig, niet het onderwerp maar het feit dat afspraken duidelijk niet nagekomen worden. Twan van destijds gerespekteerd journalist naar riool rat. Die val moet hard aankomen. Jenny goed gedaan, jammer dat hij meende je niet uit te moeten laten spreken. Want twan wil wel, maar kan het niet meer.

 87. julske

  Zwarte Piet is geen racisme, maar ik lees hier dagelijks ,als het over Humberto gaat, dat hij voor zwarte Piet moet gaan spelen. Ja ja ik ken dat. Twan heeft gelijk, die dame is geen First Lady, iedereen is hier gelijk, met haar arrogante gedrag,. We leven niet in het jaartal 1860. Die meneer was duidelijker en kon alles goed verwoorden. Twan is nu de boeman, hij is eerlijk en rechtvaardig. Mensen houden jullie nu op, met het zwarte Piet gedoe, is een kinderfeest. En van beide kanten moet dat gebeuren. We zijn allen uniek, niemand is superieurder dan een ander, maakt niks uit wat voor huidskleur we hebben.

 88. Rob

  Fatale inschattingsfout van Huys, voortgekomen uit H’sumse arrogantie. Het Nederlandse volk van buiten de Randstad komt zijn recht opeisen, u weet wel, al die miljoenen mensen waarop door de grachtengordel/ mediapark/ binnenhof altijd zo wordt neergekeken.

 89. Roobie

  Jeeee wat een zielige reacties weer hier, walgelijk gewoon zo laag en zonder enige vorm van IQ. Is dat de nieuwe norm in Nederland

 90. Johan

  Rattestreek; blijft een NPO’er. Alles maar dan ook alles voor de kijkcijfers. Hallo gaste. Boycotten die vent.

 91. Peter

  Wat een vuile rattenstreek van Twan en zijn redactie. Om op deze manier, het maken van een ‘relletje’ meer kijkcijfers te scoren, dan ben je wel heel erg zoekende en laag bij de grond. Wat zal die Jenny spijt hebben dat ze daar zat. Ze zei dat ze de keus had en gekozen heeft voor RTL. De andere keus was natuurlijk Pauw. Daar had ze beter in kunnen zitten. Snap überhaupt niet als je de keus hebt dat je voor RTL kiest. Straks krijgen ze niemand meer aan tafel, behalve een Goedele, Nick en Simon en noem maar op.
  Nee, dit was een mislukte zet. Nog even geduld en die slaapverwekkende, oncharismatische Twan is verleden tijd.

 92. Ernst

  Even los van de stomme pietjes discussie, dit was een misselijk streek van Twan. Probeert recht te praten wat krom is. Hij had een belofte gedaan aan die Friese mevrouw. Imiddels is het me wel duidelijk geworden wat onbuigzame Fries inhoudt. Maar goed als die mensen lekker in de Middeleeuwen willen blijven leven. Ga je gang en hou vooral vast aan achterhaalde tradities. Zo leuk.

 93. Herman Hoogsteder

  Het is altijd al een onbetrouwbaar en eng mannetje geweest.bv.met het optreden met De Neus.Mensen moeten massaal niet meer bij hem aan tafel gaan zitten en de tv kijker moet hem boycotten,zo krijgen we hem wel van de buis.

 94. ox

  achterbaks opzetje,het moet en zal geframed worden als racisme,jeffrey had zijn zielig gezichtje alweer opgezet,die heeft het zo moeilijk in dit land;huys heeft zijn relletje,maar zijn geloofwaardigheid heeft hij verspeeld

 95. Marc

  Oproep aan allen.
  Vanaf nu niet meer kijken, geen reacties en commentaren meer, maar gewoon totaal negeren.
  Einde Twan Huys !!

 96. Zerberus

  @rob het opkomen voor onze cultuur en tradities leeft niet alleen buiten de Randstad kanjer.Ook wij hier in het Westen zijn solidair met jullie en zijn de terreur van een jankende minderheid die te pas en te onpas de racismekaart helemaal zat.Kortom we zijn solidair!

 97. A.Zijn

  “😢 Tsja, wat moet ik zeggen… er komt een einde aan twee maanden RTL Late Night met Twan Huys”

 98. anoniem

  Van deze discussie krijg ik veel te vroeg in de ochtend al zin in bier.. :-D

 99. aammehoela

  Zerberus, prima reactie. Zag gisteravond trouwens ook nog een neger bij de rechtbank in Leeuwarden die sympathiseerde met de betogers. Ook veel gekleurde mensen vinden dat we Zwarte Piet moeten behouden. En trouwens, er wordt van alles tegen deze helden in de rechtbank geeist, maar als je als scouting drie kinderen letterlijk brandmerkt wordt je vrijgesproken. Hoe bizar is dat!

 100. aammehoela

  Zerberus, prima reactie. Zag gisteravond trouwens ook nog een ne ger bij de rechtbank in Leeuwarden die sympathiseerde met de betogers. Ook veel gekleurde mensen vinden dat we Zwarte Piet moeten behouden. En trouwens, er wordt van alles tegen deze helden in de rechtbank geeist, maar als je als scouting drie kinderen letterlijk brandmerkt wordt je vrijgesproken. Hoe bizar is dat!

 101. Holtor

  Sinterklaas is geen kinderfeestje; het is een feestje voor mensen die zeggen dat het een kinderfeestje is.

 102. anoniem

  @Holtor: Kinderen moeten ook niet teveel praatjes krijgen vinden sommigen, daar zijn dit soort tradities misschien uit ontstaan?

 103. diana

  Is het de schuld van Twan of bepaalt zijn grote baas dit? Hij krijgt nu wel de zarte piet toegespeeld maar is dit niet de fout van RTL?

 104. Zerberus

  Leuke woordspeling Diana😂😂😂😂

 105. Zerberus

  @aanmehoela

  Touche!!!! En idd veel gekleurde mensen in mijn omgeving zijn KOZ ook helemaal zat.Kijk alleen maar hoe er in Suriname en De Antillen Sinterklaas wordt gevierd.Volop met zwarte pieten dus!!!!

 106. Rob

  Gelukkig heb ik niet gekeken. Wat wel duidelijk is: Twan gaat het niet lang redden bij RTL. Hoogstens tot volgend jaar zomer.

 107. Geronimo

  @Roobie
  Inhoudelijk wel. Het valt me op dat cultureel links in discussies niet verder komt dan schreeuwen en schelden. Waarschijnlijk omdat hun punten wellicht onverdedigbaar zijn. Ik noem maar een mogelijke verklaring. Zo is het uitnodigen van terroristische organisaties bij een talkshow lastig verdedigbaar.
  Tokkie zus tokkie zo white trash dit white trash dat 3-2-1…

 108. anoniem

  @Geronimo: Ik heb me vanochtend wat verdiept, maar op dit moment komt het gescheld vooral van rechts.. :-)

 109. Geronimo

  Anoniempje
  Als iemand na het schenden van zijn woord een onbetrouwbare rat noemen als schelden gekwalificeerd wordt dan heb je een punt. Als het ondankbare gedrag van een economische migrant als Jerry Afriye, die geld kost en niets oplevert voor dit land, emoties losmaakt dan heb je een punt.

 110. kees

  Twan maakt een vermoeide en verwarde indruk. Had 5 minuten nodig om uit te leggen waarom de tegenpartij aan tafel moest komen. Hij is de weg kwijt, verdwaald in de tegenvallende kijkcijfers. Twan en RTL hebben verkeerde keuze gemaakt. Had louter een journalistiek programma moeten worden met ‘de gasten van de dag’. Nu is het van alles wat met vaak B/C gasten. Allegaartje van niks. Gisterenavond was dieptepunt, belofte aan gasten breken is heel slecht voor vooral zijn reputatie. Is er niemand in omgeving v Twan die ingrijpt? Dit kan echt niet.

 111. anoniem

  @Geronimo: Sorry, maar ik ben vandaag met mijn goede been uit bed gestapt. En ik moet een beetje lachen om al die druktemakers.. :-)

 112. Cees

  Geweldige tv !!

 113. anoniem

  Het gaat uiteindelijk om een FEEST! :-D

 114. Zerberus

  @anoniem

  Ten eerste waarom reageer ? En ten tweede lees nog eens naar alle reacties en bekijk ze objectief dus niet door je linkse bril.De terreur en gevaar en ondemocratische komt vanaf de linkerflank.

 115. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Twan Tan:
  “Baai baai máááánn!”

 116. anoniem

  @Zerberus: Er schijnt een discussie te zijn of Piet zwart of iets minder zwart hoort te zijn. En ondanks dat het een kinderfeest is, maken volwassenen zich er erg druk om. Mijn mening daarover heb ik dit jaar nog niet rondbazuind :-)

 117. Huiskamer

  Vooral mensen niet laten uitpraten en snel weel een ander onderwerk op tafel gooien om Jenny stil te houden. Dhr Huys ? Weet je dat bijna 80 % achter de mening van Jenny staat ? En jij haar maar wil blijven neerzetten als populist/racist/fascist ?
  En de politiek-correcte bn-ertjes knikken mee omdat dat ze bang zijn voor hun baantje.

 118. Wassila Hachchi

  IK KOM LANGS ALS HIJ JETTEN UITNODIGT HAHAHAHAHA…………………..;;

 119. (.)(.)

  Het is wel de vraag wanneer Douwes heeft gezegd dat ze niet met de Zwarte Piet-activist aan tafel wilde zitten. Mensen die geinterviewd worden hebben er een handje van om op het allerlaatste moment, bijvoorbeeld als de cameraploeg al aangekomen is, met allerlei voorwaarden te komen. Als dat nu ook zo was, heeft Twan een punt.

 120. Henk

  Het zou prachtig zijn geweest als Jenny was opgestapt en het gehele publiek was vertrokken. Ze gaf duidelijk aan niet met dit soort types in gesprek te willen gaan.
  Huijs moet dat respecteren of, als hij dat niet wil, duidelijk aangeven dat hij dat verzoek niet zal respecteren.
  Maar ja, Huijs komt uit Sevenum.

 121. Zerberus

  @anoniem

  De discusiie hier gaat in de kern om het feit dat er voor de uitzending een afspraak met Jenny is gemaakt waar Twan en de redactie mee accoord zijn gegaan.Vervolgens wil je haar voor het blok/lul zetten in de live uitzending door de belofte te verbreken.Dat is de identiek.Maar de actie van Twannetje werkt averechts voor hem en zijn programma uit.Sommige noemen dit verschijnsel….KARMA.

 122. anoniem

  Ik krijg ook de indruk dat een groot deel van het gescheld op sociale media hierover, centraal wordt georganiseerd. Je ziet veel herhalingen.. :-)

 123. Holtor

  @anoniem 10:58: Precies. Kinderen gevoelens van angst bezorgen middels een figuur dat louter in gedachten bestaat. Dat doet me ergens aan denken.

 124. Bertus

  Wel, de eventuele toekomstige ”gasten” van deze zielige show zijn gewaarschuwd. En goed ook. Wat ik er van vindt? Zeg ik maar niet hier, krijg ik een ban.

 125. Ruud

  Er werd gezegd dat iedereen moest wennen aan twan en dat de kijkcijfers van zelf beter zouden zijn. En daar ben ik het helemaal mee eens. Gisteren heeft twan laten zien. Dat hij een prima gespreksleider is. En dat moeten ze vaker aan tafel doen. Niet alleen maar geluid van 1 kant laten horen. Dit is hoe een talkshow programma hoort te zijn. Als hij hier aan vasthoudt. Dan zullen de kijkcijfers beter zijn dan die van pauw. Daar is het soms slaap verwekkend.

 126. Hiero

  En Beau moeten we ZEKER niet hebben als talkshowhost. Die is nl helemaal niet integer, niet eerlijk, maar een omhooggevallen verwende meneer die onterecht al vele jaren kan falen op TV.

 127. Wijze van Zion

  Zoals blijkt heeft weinig zin de zwarte Piet toe te spelen….

 128. diana

  Toch wel jammer. Ik ben opgegroeid met zwarte piet en zo ook mijn vrienden/leeftijdsgenoten. Wij alleen zijn geen racist. Je wordt tegenwoordig voor alles meteen uitgemaakt. Je mag geen neger meer zeggen, zwarte piet is verboden etc. Hierdoor zie ik juist een gekleurde medelander. Hiervoor nog nooit mee bezig geweest.

 129. anoniem

  @Zerberus: Ik ken mevrouw Jenny niet, maar ze maakte op mij niet de indruk een feesttype te zijn.. :-)

 130. g

  @wijze van zion. Je bent een gek. Weet je zelf ook wel waarschijnlijk. Je hele leven zal wel draaien om dat gegeven te verbergen.

 131. Joly

  Wat is Twan een vieze smerige hond om op deze manier met Jenny om te gaan……..Ik was opgestaan van tafel als ik haar was…en Twan verdiend het nu om van tv af te gaan en nooit meer een baan op tv krijgt want de manietr waarop hoj haar behandeld heeft verdiend alleen maar een blijvend ontslag! Nooit meer aan de bak die man wat een gedrocht!!!

 132. Zerberus

  @holtor

  Dus jij en kinderen worden bang van een figuur die met snoepgoed gooit,cadeaus brengt en acrobatiek doet? Krampusch de variant van zwarte Piet in Oostenrijk kijk daar word je bang van,van zwarte Piet word je alleen maar vrolijk en heb je respect.

 133. Robbie

  Natuurlijk moet iedereen aan tafel kunnen zitten. Maar als je een afspraak maakt dan hou je je daar aan. Hij had voor de uitzending kunnen zeggen: Luister eens mevrouw wij bepalen wie er aan tafel zit, niet u. Dan heeft hij een punt. Maar als hij de de afspraak maakt dat ze niet aan tafel zitten dan moet je je daar aan houden en niet live in de uitzending je gasten voor het blok zetten. Dat valt mij gewoon tegen van Twan. Dat kan je echt niet maken.

 134. Henk

  Vindt dit een stomme zet. Heel Nederland weet nu wat een onbetrouwbare domme redactie en presentator dit program heeft. Zak toch in de stront, tv lui.

 135. Joly

  En het is trouwens heel duidelijk geworden aan wiens kant deze lul staat sorry dat ik hem lul noem….maar dat is hij en dit doen voor de kijkcijfers….ik kijk nooit meer naar dit baggerprogramma.

 136. anoniem

  @Zerberus: Verdiep je in de historie. Vroeger sidderden ‘stoute’ kinderen met Sinterklaas.. Je zult maar net ‘t pispaaltje zijn.. :-S

 137. By the way

  Hoor en wederhoor. Goede zaak.

 138. anoniem

  Pure kindermishandeling.. (roe)

 139. Nanda

  Dit kan zo niet langer, Beau, kom er maar in!

 140. Jessie

  @Nanda, jij bent zeker de vrouw van Beau? Of een redactielid? Niemand vindt die Beau leuk of goed mens.

 141. Klavvie

  “Hoor en wederhoor. Goede zaak.” De friettent hier op de hoek is ook een goede zaak. Ik denk niet dat je begrijpt wat hoor en wederhoor betekent. Is totaal niet van toepassing op de situatie zoals hier gebeurde in dit programma.

 142. Ds. Gerard B

  Wellicht niet slecht bedoeld door RTLLN, maar wel slecht uitgevoerd. Dit zal het begrip voor de ander met een andere mening zeker niet kleiner hebben gemaakt – en dat was op dit moment, met de lopende rechtzaak, ook niet te verwachten.

  Zou wel een mooi ding zijn als wat later ook alle simpele zielen, die gewapend met gaffels en hooivorken zeggen de wil van een grote groep te vertegenwoordigen, wel bereid zijn te luisteren naar de grieven van een ander. Er steekt helemaal geen kwaad in af en toe te luisteren en mee te denken hoe je iedereen onbezorgd mee kunt laten doen.

  De wet in eigen hand nemen is niet de weg.

 143. Tss

  Hier moet ik gewoon om lachen!
  Wees eerlijk, deze dame had gewoon op moeten staan en vertrekken.
  Nee ze bleef zitten. Dus ook zij zat daar voor haar eigen glorie. Echt niet voor de kindertjes.
  Twan Huys heeft hier wat mij betreft een slechte beurt gemaakt.
  Als ik nu zijn stem hoor……. denk ik aan een pater die tegen een koorknaapje zegt, ik begrijp je wel hoor, maar het moet toch even, het is zo voorbij.

 144. JasperV

  Afspraak is afspraak Huys en dan die mw. Douwes tijdens de uitzending voor het blok zetten. Wat een draaikont is die man, voor mij is het nu definitief: Huys van de buis.

 145. Wyatt

  Zerburus waar lieg je zomaar je lijkt wel zo’n Trump gekkie met alleen maar fake news verspreiden…

  Zwarte Piet is al weet ik hoeveel jaar afgeschaft in Suriname. Je bent zeker zo’n blokkeer proleet. Of nog erger dat gedrag goed praten. Je hebt geen respect voor de Nederlandse wet. Je komt vast uit een of ander achterlijk dorp dat nog in 1818 leeft.

 146. Sam

  Respectloos….
  Riooljournalistiek…

 147. Tss

  @ g
  Sat 13 Oct 2018 om 12:05
  Beetje domme reactie. “Iemand de zwarte piet toespelen” heeft betrekking op een nederlands spreekwoord 1 de zondebok zijn of de schuld krijgen. 2 de schoppenboer in het kaartspel en het kaartspel zwartepieten.
  Heeft niets te maken met de Zwarte Pieten discussie.

 148. lucas bakker

  Schande, als je hoopt als programma dat de gast die je hebt uitgenodigd en waar je redactie afspraken mee maakt wegloopt,omdat je de regels van het spel verandert.Twan Huy nadat hij Holleeder op het voetstuk zette in zijn andere programma,valt hij er zelf nu hard vanaf.

 149. Ton

  we worden moe van dat gezeur rond dit feest. Laten we het maar schrappen en doorgaan met de kerstman., die heeft geen pieten. Wel eerst even toestemming vragen aan de partij van de dieren of een rendier die een slee trekt geen dierenmishandeling is, anders krijgen we dat weer.. Zelden een land gezien waar zo veel achterlijke idioten zich druk maken om een kinderfeestje tot de rechtbank aan toe. We zijn de weg kwijt.

 150. Klaasje

  Me moe van:

  Meetoo
  Pietendiscussie
  MC

  Etc.etc etc.

 151. Ludo Heyvaert

  Stoppen met RTL Late Night, Jinek halen!

 152. Janneke

  Afscheid nemen van Twan, RTL kan geen talkshows meer maken. Dat hebben ze nu wel bewezen.

 153. Bea

  Twan is een gluiperige leugenachtig rat. Deze man kan men niet vertrouwen want gemaakte afspraken komt hij niet na. Zeer ernstig wat deze flut presentator heeft gedaan. Weg met dat gluiperige leugenachtige onderkruipsel die zijn gasten verraad en schoffeert. Schaam je Twan.

 154. ox

  Nee Astrid,deze tafel is voor iedereen,dus daarom is hier je broer willem.

 155. aammehoela

  Een groot aantal reacties. Juist op dit punt staat de grote zwijgende meerderheid vierkant achter de Friezen. En met de grote zwijgende meerderheid bedoel ik de Nederlander, zowel links als rechts, die klaar is met dit gezeur. Op de eilanden en in Suriname wordt gewoon Sinterklaas gevierd met Zwarte Pieten. Waarom dat punt zo zelden wordt benoemd weet ik nog steeds niet. Wel dat de NPO, Een Vandaag, dit item een paar jaar geleden had. De enige die tegen was in Curacao was een juffertje uit Nederland, blank uiterlijk….

 156. Mieke van Terphoven

  Het zal wel niet correct zijn in de ogen van de Mediacourant regulars, maar mijn man en ik hebben ons dus echt de blubber gelachen om die Arische juffrouw en haar rare babbeltjes. Zij zat met precies één doel in die talkshow: om haar eigen ego te strelen. Terecht dat Toine daar een stokje voor stak natuurlijk. Hoor en wederhoor, zo werkt dat in de journalistiek. Als je het daar niet mee eens ben, dan kom je gewoon niet of ga je weg. Maar ja, als je kan kiezen tussen nog even je eigen ego blijven strelen of opstappen, dan blijft die juffouw dus nog maar even zitten strelen.

 157. Simon

  Echt een hele domme fout van Twan. Voor alles ben je gastheer van de mensen die om tafel zitten. Als je beloften breekt met drogredeneringen ben je niet waard dat programma te presenteren.

 158. rob

  @Tss, je plaatst zelf een domme reactie. Denk eerst eens na waarom G zo reageert.

 159. Bernie

  Als je afspraken maakt moet je die inderdaad nakomen. Neemt niet weg dat Jenny en haar mening door haar aanwezigheid veel groter podium kreeg dan de andere partij. Ik snap daarom die frustratie ook, later werd ook wel duidelijk dat Jerry veel rustiger en vriendelijker met de situatie omging. Ook kwam Jenny met beweringen dat Jerry bij bepaalde terroristische partijen zou zitten, zij mag dus vanalles zeggen terwijl de tegen partij in haar ogen niet kan en mag verdedigen. Dat is ook meten met twee maten. Neemt niet weg dat het niet helemaa eerlijk was van Twan, aan de andere kant; Jenny was prima in staat het gesprek aan te kunnen gaan met haar uitspraken.

 160. brr

  @Mieke van Terphoven; ”arische mevrouw”??!! Denk je dat we hier in Nazi Duitsland zitten of zo? Eng mens !

 161. Pesten

  Wat een ophef waar gaat t nog over? Naai late , afspraak is afspraak Twan! Maar dat terzijde, pesten is van alle tijden iedereen wordt wel ergens om gepest , zwarte piet is zwarte piet, roetpiet oke prima iedereen blij?? Welnee dat wordt weer pesten met roetpiet roetmop bla bla leef en laat leven mensen !

 162. Karin

  Die hele Pietendiscussie draait maar om 1 ding, nl dat zwarten het moeilijk vinden dat de meerderheid blank is. en blank blijft. De meerderheid is overigens voor Zwarte Piet.

 163. Sjaak uit Dordt

  Nu het (wereldwijd) slechts weer is voor die linkse ratten komt het slechtste in hun boven.

 164. Bart M.

  Niet te begrijpen is waarom Jenny uiteindelijk toch bleef zitten.
  Een punt maken maar niet uitvoeren

 165. Simon

  #Bart.M. , Jenny wou niet met KOZP in discussie en dat heeft ze ook niet gedaan. Waarom zou zij weg moeten lopen? Twan had haar niet in die situatie mogen brengen.

 166. rob

  Het is net de regering, beloftes hebben we maling aan, we doen toch wat we willen.

 167. ox

  Mieke van Terphoven heeft niet door dat zij zelf de fascist is,Mieke van Terphoven,onthoudt die naam!

 168. Uuuh

  Wat ik mij afvraag: waarom stelt die Friezin eigenlijk voorwaarden? Als je zo stoer bent om de weg te blokkeren, waarom kan/wil je niet praten? Omdat zij ‘nader onderzoek heeft gedaan naar deze mensen’? Wat is dat voor een onzin.
  Sommige mensen moet je dan maar dwíngen tot een gesprek. Bovendien, ze had haar advocaat ook nog bij haar. Dus wat vrees je dan? Monologen (Humberto Tan) heeft Late Night om zeep geholpen, weet u nog wel? Dus nu niet klagen als binnen Late Night opeens een discussie dreigt te ontstaan.

  Gefeliciteerd Twan. Misschien niet netjes, maar je hebt wel bereikt wat je wilde. Je dreigde weg te zakken maar de spotlight staat weer even op je gericht. Je bent weer ‘the talk of the town’. Dat is je vak. Je metier. En iedereen heeft weer een mening. Goed of slecht, het maakt niet uit. Dat was ook helemaal je bedoeling. Op naar je volgende relletje jongen. De toon is gezet!

 169. Zerberus

  Uhhhhh ben jij ingehuurd door John de Mol of de linkse lobby?

 170. Cees

  Uuuh
  Sat 13 Oct 2018 om 15:21

  Mee eens !!

 171. Robby E.

  Mieke van Terphoven. Als ze wel was opgestaan en weggelopen had iedereen haar weer voor laf uitgemaakt!
  Waarom ze niet met Jerry Afriyie in discussie wilde heeft ze ook uitgelegd maar dat is je zeker niet opgevallen tuthola? Jerry is een gewelddadige activist die ook de boel belazerd met z’n integratie winkeltje en nauwe banden heeft met AFA!
  Maar van dat soort hou jij wel?

 172. Zerberus

  Het echte gevaarlijke en intolerante gevaar komt van links.Jenny jij verdient dat erelintje meer dan terecht kanjer.

 173. David

  Een dag geen Twan Huys nieuws geplaatst is een dag niet geleefd he MC?

 174. Zerberus

  Wijf..del….blonde slet….aangifte bij de raad van journalistiek…zomaar een greep uit linksgeoriënteerde reguurders.Wat zijn die toch beleefd en tolerant een ander een andere mening heeft.Hypocrisie is links totaal vreemd.

 175. Zwarte Piet -> Exit

  Ter info: Jenny is links, net zoals de meeste Friezen.

 176. Willem Ruis

  Wie denkt Jenny wel dat ze is? Dit is niet de Jenny Douwes Show

  Jenny Douwes moet niet gaan mekkeren. Ze is een geslepen manipulatieve heks die altijd het slachtoffer speelt en altijd iedereen haar battles laat uitvechten.

  Wel een stel laagopgeleide randdebielen opstoken om levensgevaarlijk en dreigend en intimiderend de snelweg af tezitten maar zelf veilig thuis vanachter de PC de actie coördineren en er vooral geen verantwoording voor te nemen.

  Twan heeft het juist heel goed aangepakt en dit stiekume wijf een koekje van eigen deeg gegeven. Hulde aan Twan!! Blijf gewoon spraakmakende tv maken en dan komt het wel goed met de kijkcijfers!!enny Douwes moet niet gaan mekkeren. Ze is een geslepen manipulatieve heks die altijd het slachtoffer speelt en altijd iedereen haar battles laat uitvechten.

  Wel een stel laagopgeleide randdebielen opstoken om levensgevaarlijk en dreigend en intimiderend de snelweg af tezitten maar zelf veilig thuis vanachter de PC de actie coördineren en er vooral geen verantwoording voor te nemen.

  Twan heeft het juist heel goed aangepakt en dit stiekume wijf een koekje van eigen deeg gegeven. Hulde aan Twan!! Blijf gewoon spraakmakende tv maken en dan komt het wel goed met de kijkcijfers!!

 177. Kanjenagah

  Willem Ruis, wat kan jij de plank vreselijk misslaan. Dat zal pijn gaan doen.

 178. Willem Ruis

  Dit krijg je van het kritiekloze interviewen van al die jaren Humberto Tan. Dit is ook de reden dat Jenny bij RTLN aanschoof en niet bij Pauw. Omdat ze wist dat ze daar nooit haar zin zou krijgen! Jenny heeft een koekje van eigen deeg gekregen. Zij heeft de anti zwarte piet betogers totaal verrast en overvallen en Twan heeft haar verrast en overvallen. KARMA IS A BITCH JENNY!!

 179. Pien

  @ Willem Ruis.

  Je bent stapelgek.

 180. By the way

  Los van het onderwerp waarover het bij Late Night ging: de setting met 1 partij aan tafel en de andere op de eerste rij in het publiek klopt gewoonweg niet.
  Mensen praten op basis van gelijkwaardigheid met elkaar.

  Ik vind het een begrijpelijke actie (waarbij het programma veel risico’s neemt) om op deze manier partijen in elk geval een gelijkwaardig podium te geven. Dat 1 van de partijen niet op gelijkwaardigheid met de ander wil praten en daar afspraken over maakt, zegt veel over die eerste partij.

  Het onderwerp heeft een dusdanige maatschappelijke impact dat het belangrijk is om hierover een goed inhoudelijk gesprek te voeren. Ik vind dat dat zwaarder kan wegen dan het nakomen van de afspraken.

  Het is een zeer ingewikkelde en riskante afweging die door late night is gemaakt. Geval ‘het doel heiligt de middelen’?
  Ik hoop dat mensen de situatie an sich ook een keer objectief kunnen en willen beoordelen. Het lijkt er op dat velen hun mening over het betreffende onderwerp laten meewegen bij het beoordelen van de aanpak van gisteravond in het programma.

 181. Best

  By the way = Twan Huys die probeert te redden wat er te redden valt. Tevergeefs.

 182. Robbie

  Gedoe om dat Sinterklaas feest. Hij bestaat niet eens en Zwarte Piet ook niet. Laten die Anti Zwarte Pieten zich druk maken om de huidige slavernij in Afrika bijvoorbeeld waar kinderen in werken in diamantmijnen, mensensmokkel e.d. Ga naar die landen toe en ga protesteren. Dan ben je een held. (je wordt daar waarschijnlijk vermoord dan). Maar hier een kinderfeestje verpesten. Goh wat een helden. Ga naar Afrika en en daar protesteren. Dan ben een held! Nu een loser!

 183. Bart

  Zojuist bij Boulevard komt Twan met een andere uitleg van hoe het is gegaan. Misschien moet hij het toch nog even terug kijken dan.
  Aram Bade heeft tijdens de uitzending contact gehad met Wim Anker en die blijft zeggen dat de afspraak was dat de anti Zwarte Piet club niet aan tafel zou zitten. Als Anker dit zwart of wit heeft dan heeft Twan een probleem. Dit is allemaal niet zo handig voor Twan en met programma. Het vervelende is dat het niet helemaal Twan aan te rekenen is maar dat als het zo is gegaan de schuld bij de redactie ligt. Die moet dan ook snel grotendeels vervangen worden. Had al lang moeten gebeuren.

 184. Lies

  @Bart: yep. Je zal maar zo’n redactie hebben. Maar dan nog is het aan Twan zelf om de juiste beslissing te nemen?
  Was dit Humberto Tan ook overkomen als hij nog presentator was van RTL latenight? Roept u maar????

 185. Lies

  @By the way: dat zeg je goed. In feite sluit partij 1 een discussie met partij 2 uit. Op basis waar van eigenlijk? Ik word zo moe van die hele zwarte pieten discussie.
  Twan Huys ligt al onder het vergrootglas maar had wel zelf in kunnen zien dat dit een boemerang effect zou hebben op zijn toch al slecht bekeken talkshow.

 186. Bart

  @Lies Ja Twan had in moeten grijpen en het niet zo moeten doen maar wist blijkbaar niet wat hij met de situatie aan moest. Zojuist bij Boulevard was zijn antwoord op gisteravond niet echt heel sterk. Komt nog de reactie van Wim Anker bij aan het einde van de uitzending. Het is voor Twan te hopen dat Anker deze afspraak niet ergens zwart of wit heeft staan.

  Wat het Humberto overkomen? Ja dat had net zo goed ook bij hem kunnen gebeuren denk ik. Ik denk dat hij een van de twee niet had uitgenodigd omdat hij sowieso niet echt van de harde debatjes was aan tafel. Het moet wel gezellig blijven natuurlijk. Bij Pauw had het eerder kunnen gebeuren al weet je het niet. Het was echt in het moment wat er gebeurde. Twan zou het achteraf gezien geen tweede keer op deze manier doen denk ik. Een foutje dat hem heel slecht uitkomt omdat hij al onder het hakmes lag.

 187. Bart

  Bedoelde natuurlijk zwart op wit en Was i.p.v. Wat

 188. Lies

  @Bart: snap ik. Ik deel je mening. Inmiddels staat Twan met zijn rug tegen de muur en is het ‘Twan bashen’ begonnen.

 189. Bart

  @Lies Dat was eigenlijk al aan de gang. Dit hele gebeuren helpt hem niet echt verder.

 190. Lies

  @Bart: yep. Gaat hem zeker niet verder helpen. Maar wie helpt dit programma wel verder? Wie trekt de kar? Twan? De redactie? RTL?

 191. Bart

  @Lies Het lijkt er op dat Twan de kar trekt. Echter lijkt hij op de verkeerd kar te zijn gestapt.

 192. Lies

  @Bart: vermoedelijk. Hoe dan ook, zijn redactie is waarschijnlijk verdeeld en RTL zit met de kijkcijfers in haar maag. Dus wat te doen?
  Jammer dat NL nog steeds niet weet hoe je een late night talk show in elkaar moet flansen. Het begint namelijk met een redactie waar je op kunt bouwen, die de host kan laten ‘shinen’. Arjen Lubach weet precies hoe het werkt.

 193. Laurens

  @Bart/Lies;
  Twan heeft, naast het feit dat hij geen publiekslieveling is nu ook een imagoprobleem als niet betrouwbaar.
  Zo is het met Humberto ook begonnen, negatieve publiciteit is zo onmogelijk om nog te keren.

  De vraag is nu; gaat Late Night na de Kerst in deze opzet verder?

 194. Lies

  @Laurens: Twan heeft een groter imago probleem dan Humberto; wegens onbetrouwbaar op professioneel vlak. Hoe hij het tij moet keren? Ik zou het niet weten Laurens.
  Late Night na de kerst in deze opzet? Ik denk het niet….

 195. Bart

  @Laurens Dat zou ik zeer onverstandig vinden. RTL moet gewoon wat anders gaan doen op de late avond. Zoals we eerder al besparen een, tweee of een aantal andere (talk) formats op de late avond uitproberen.

 196. Lies

  @Bart: yep. Meneer Twan Huys even aan de zijlijn parkeren en andere mensen de kans geven om er iets leuks van te maken op de late avond.

 197. Bart

  @Bart/Lies RTL7 weer verder opbouwen door RTL Z terug te brengen naar dat kanaal. Naast series en films meer nieuws en sport.
  Twan zou hier Nieuws aan tafel (wekelijks maar kan ook dagelijks) en Een Kwestie van kiezen (beide in het verleden met o.a. met Rick Nieman) kunnen maken en zijn eigen College Tour of een afgeleide daarvan. Los van de hele gebeurtenis van gisteren kunnen we wel stellen dat Twan gewoon niet bij RTL4 past maar wel bij RTL7 als ze die zender weer verder zouden uitbouwen. Op het huidige kanaal van RTL Z wat anders gaan doen.

  Bij RTL4 onder de noemer De late avond 4 een mix brengen van RTL Nieuws, het Weer, regionieuws (4 ik het land terug?), en een steeds om de paar maanden (weken) wisselend talkshow format. Programma’s die allemaal een eigen format hebben maar waarbij ook altijd ruimte is voor het gesprek van de dag. In deze poule zouden kunnen zitten:

  1) Beau – Live vanuit een grandcafe ontvangt Beau 3 gasten (remake RUR)
  2) Lekker Laat – Doorstart van deze late night die de Leeuw in 2016 al eens maakte en waarin de Leeuw live alle op kon gaan en waarin hij op zijn best is.
  3) Een Nederlandse versie van Gert Late Night – in mijn ogen zouden Frank Evenblij en Eric Dijkstra dit in Nederland moeten maken. Als het lukt om deze 2 over te halen zou heel tof zijn. De heren kunnen verder voor RTL7 nog Bureau Sport maken en misschien nog wat programma’s.
  4) Van der Vorst ziet sterren – een tijdje dagelijks uit proberen. Eventueel met een studio gedeelte
  5) Linda’s Zomer/Winterweek
  6) 5 jaar later met Merel Westrik of Peter van Zadelhof

 198. Bart

  Ik bedoelde Laurens/Lies Ha Ha

 199. Allesweter

  Laurens
  Bart
  Lies

  Hahahahaha!!

  Leken.

 200. Lies

  @Bart: prima idee. Maar je weet dat ik altijd voor de vrouwen ga!
  Merel Westerik vind ik een briljante keuze. Journalistiek, charisma, echt een leuke dame.
  Mag ik er nog een eentje noemen?
  Nadia Moussaid.

 201. Bart

  @Lies Ja allebei helemaal oké wat mij betreft.

 202. Bart

  @Allesweter Laurens/Bart en Lies leken?

  Zegt de persoon die vervolgens helemaal niets inhoudelijk in brengt waaruit blijkt dat hij er wel verstand van heeft. Ik verbeeld mij echt totaal niets en ik pretendeer helemaal niet de waarheid te spreken. En ik denk dat ik ook voor Laurens en Lies spreek dat wij het gewoon leuk vinden om over media te praten. Met name als het televisie betreft. Als je niet inhoudelijk kan mee praten hier moet je gewoon lekker je mond houden met je leek. Je bent zelf een leek. Dat heb je met je gewoon dom roeptoeteren net laten zien.

 203. Remco Terhorst

  Volgende week het oude decor terug en Beau op de stoel.

  Ik zeg doen.

 204. J

  Nieuwe programma Lieke van Lexmond heet: ‘Het zit in de familie’ en is voor RTL5.
  Bron: instastory lieke

  Lieke lijkt meer een RTL5 gezicht, want op 4 is ze niet te zien. Nu Undress For Love en Het zit in de Familie op 5.

 205. bril

  Ik zeg: niet doen ! Wil Beau nu 10 jaar niet meer zien. Waardeloze man. Omhooggevallen dure oplichter met een ”ik ben zo’n eerlijke jongen die altijd leukig recht voor zijn raap is ”act. Terwijl het een vieze glibber is die zoveel mogelijk mensen beschadigt.

 206. B klein

  Dit is niet de 1e keer dat deze rat mensen belazerd. Vind hem al herl lang een sneaky ventje. Deze mevrouw en al haar medefriezen zijn voor mij helden. Die pseudo huilers over wat de drijfveer is om te protesteren. Voor mij heel duidelijk geld!!! Dollartekens. Zijn op schadevergoeding uit vanwege het slavernij verleden van nederland.
  De slavernij in afrika startte met de stammenstrijden daar. Een fenomeen wat nu nog steeds plaats vindt. Zie ruanda, congo, zuid-afrika, uganda enz enz. Deze overwinnaars moesten ergens naar toe met deze slaven. Toen er vraag kwam sprongen deze stammen er direct op in en verkochten hun slachtoffers. Er zijn overigens slavenhandelaren en makelaars van diverse kleur, ras, godsdienst enz. Dit is absoluut niet voorbehouden aan een partij. Mensen met een hulpzame intentie en die daar anders over denken kom je ongeacht geslacht, kleur, ras, godsdienst, sexuele voorkeur enz enz overal tegen. Maar een ding is voor mij zeker en kom niet aan sinterklaas en niet aan zwarte piet. Heeft geen ruk met discriminatie te maken. De vriend van onze dochter komt uit suriname en daar wordt sinterklaas wit gemaakt. Of is dit soms ook discriminatie. En ik heb niet zoveel met friesland omdat ik er niet vandaan kom. Maar wat dit betreft sta ik achter en naast jullie. Jullie zijn voor mij helden en friesland boppe!!!
  Het is genoeg geweest!! Meer dan genoeg!!!
  En jij twannetje jij probeerd nu in de slachtofferrol te kruipen.
  Er is al veel eerder een liedje over gemaakt ….vuile huichelaar…!
  Je hebt simpelweg harikiri gepleegd!

 207. Britt Scholte Lover

  Een goede presentator voor Late night is Beau of Paul de leeuw of Lieke van lexmond

 208. Zangertje

  Je loog tegen mij, alsof het gedrukt stond…

 209. M

  RTL Late Night de naam is inmiddels ook wel beschadigd.

  Doe een duo presentatie als talkshow.

  Misschien Carlo & Irene?

 210. Ruud

  @M

  Ik sprak gister de Telekids nog. Die waren nog niet klaar met je hoofd, maar dat komt omdat ze dachten dat het om iemand anders ging.

 211. Bart

  @allesweter Je moeder is een leek omdat ze je op de wereld heeft gezet.

 212. rof

  Dat mensen zo gehecht zijn aan zwarte piet, ik snap er niets van. Paar roetvegen, hij/zij komt immers door de schoorsteen, lijkt mij redelijk realistisch (tenzij ze nooit douchen?)
  Twan was smerig bezig. Volgens mij is hij best zelf ingenomen.

 213. Peter

  @:Rof, jij bent zeker zo’n donker figuur.

 214. Bart

  @rof Gediep je er nog maar eens een keer goed in dan. Eigenlijk gaat het helemaal niet om de aanpassing van Zwarte Piet. Dat was ter zijner tijd vanzelf wel gebeurd. Dit gaat over de agressieve manier waarop deze discussie ooit is begonnen en wordt gevoerd door van de anti Zwarte Pieters. Het gaat hen niet om Zwarte Piet maar om de slavernij zelf. Zwarte Piet is slechts een middel om mee te slaan en gebruiken ze alleen maar omdat ze wisten dat ze hiermee een hoop herrie zouden veroorzaken en om de boel op te hitsen. Haatzaaien dus eigenlijk. Als Zwarte Piet, de straatnamen, geen erkenning van de slavernij en al die blanke Nederlanders en ga zomaar door niet allemaal zo verschrikkelijk is moet je lekker opdonderen naar ergens waar het wel bevalt.

 215. Rughaar

  Is ze letterlijk genaaid? Jammer dat ik dit gemist heb.

 216. BRAAK

  Ik ben voor Zwarte Piet en dus tegen Twannie, die mag in de zak, enkele reis Spanje!

 217. El

  Walgelijke televisie, echt walgelijk.

  Mevrouw Douwes is trouwens helemaal niet van de pro Zwarte Pieten club, dat probeert de media en het OM er van te maken, dus nogal logisch dat ze die eeuwige discussie niet aan wil gaan.

  De ‘blokkeerfriezen’ willen uitsluitend voorkomen dat ‘demonstranten’ met terroristische achtergrond uit de randstad, 130km verderop, georganiseerd met bussen en al, afgezet werden in hun achtertuin om een/hun kinderfeestje te verstoren! Een klein kwaad waarmee een groot kwaad voorkomen is.

  Maar een dergelijke Geuzendaad is blijkbaar niet interessant genoeg voor de kijkcijfers van RTL, nee er moet perse weer een racistisch getinte confrontatie van gemaakt worden. Misselijk-makend was het !

 218. Helene

  KOZP bestaat uit halve zolen die rijp zijn voor Pieter Baan.

 219. W.Kauffman

  Wat een afgemeten reactie van de heer Huys. Typisch een statement zoals we wel heel vaak zien en lezen.

  Een zwaktebod en voor mij een bevestiging dat ‘links’ met hun kornuiten de regel bepalen. Dus een driemaal hoera voor onze zogenaamde democratie! de dood in de pot.

 220. Estella

  Twan Huys van de buis! Of is dat ook al oproerkraaierij??????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.