NPO komt met docu over Sylvana: ‘Demon of diva’

De NPO komt met een documentaire over Sylvana Simons. De teledoc ‘Sylvana, demon of diva’ is op 21 november te zien op prime time bij NPO 2. Dat heeft de uitzendende omroep EO laten weten. Simons verdient volgens de makers een documentaire. “Ze is een opvallende politieke nieuwkomer in Nederland. Als BN-er zet zij haar imago en haar persoonlijke verhaal in bij haar gedreven strijd tegen racisme en ongelijkheid. Dat levert felle, op de persoon gerichte tegenreacties op.”

Met haar politieke partij BIJ1 deed Simons mee aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. “Er staat veel op het spel: voor een rol in de politiek heeft zij haar beroep van tv-presentatrice opgegeven en zijn haar privéleven en veiligheid onder druk komen te staan.”

Wie is deze vrouw die in het oog van een publieke storm staat, wat drijft haar en hoe gaat ze om met deze positie? De gemeenteraadsverkiezingen vormen de aanleiding en leidraad voor een onderzoekend documentair portret van Sylvana en de krachtenvelden om haar heen.”

Sylvana, demon of diva van Ingeborg Jansen is een coproductie van KVFILMS en de EO, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

De uitzending is op woensdag 21 november om 20.25 uur op NPO 2.

Foto: VPRO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen