Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom

Gelukkig voor zijn echtgenote heeft Twan Huys een andere definitie van je gasten naaien dan zijn voorganger Humberto Tan, maar voor RTL 4 komt het op hetzelfde neer: wederom heeft de zender een talkshowhost met een onoverkomelijk imagoprobleem. Al de hele dag krijgt Huys de wind van voren omdat hij zijn gast Jenny Douwes heeft belazerd en nu laat ook de meedogenloze Humberto-killer Angela de Jong van zich horen. “Dit is het domste dat Twan Huys had kunnen doen.

De Jong denkt dat deze miskleun van Huys te maken heeft met het laagterecord dat hij donderdag noteerde: 236.000 kijkers. Zelfs Humberto Tan heeft nog nooit zo slecht gescoord. “Een kat in het nauw maakt rare sprongen?“, schrijft ze in het AD.

De opiniediva denkt dat Huys de wanhoop nabij is. “Dan treedt in Hilversum het noodplan in werking met als eerste tip voor programma’s in zwaar weer: creëer ophef.”

Huys confronteerde Douwes tegen de afspraak in met een anti-zwartepiet-activist. “Op een ding had de redactie niet gerekend: dat Douwes bleef zitten. Slim, vond ik. Want zo kon ze ons kijkers haarfijn uitleggen op welke schandalige wijze ze genaaid werd door Twan en zijn redactie.”

De actie had effect, want Huys had zijn meest bekeken uitzending in vier weken tijd. “Het is alleen zo jammer dat niemand bij Late Night zich van te voren maar een seconde heeft gerealiseerd wat het andere effect van deze actie is, een effect dat ook nog eens lang zal naijlen: dat de talkshow in een klap te boek staat als uiterst onbetrouwbaar.”

Elke gast zal voortaan wel twee keer nadenken voor hij ‘ja’ zegt, schrijft De Jong. “Dat terwijl de show sinds het interview met Pechtold-minnares Anne Lok er al niet best op staat in Den Haag…

De Jong, wier hele column hier te lezen is, is benieuwd wat RTL nu gaat doen.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (vandaag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen