Gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen?

Het is de grote vraag die diverse media als RTL Boulevard en De Telegraaf bezighouden: gaat Twan Huys vanavond sorry zeggen voor zijn onbetrouwbare gedrag tegen zijn gast Jenny Douwes in de uitzending van vrijdag? De presentator heeft al wel eerder wat deukjes in zijn imago opgelopen, maar nu is er toch wel sprake van een frontale botsing. Wat gaat Huys doen? “De vraag van vandaag, maakt presentator Twan Huys vanavond in RTL Late Night zijn excuses?“, aldus vakblad Villamedia.

Twan Huys was naar eigen zeggen flink verrast toen Jenny Douwes vlak voor de uitzending aangaf dat ze niet met een anti-piet-activist aan tafel wilde zitten, maar toch beloofde hij haar dat het niet zou gebeuren. Tijdens de uitzending naaide hij haar door anti-piet Jerry Afriyie gewoon aan tafel te halen.

De presentator ligt sindsdien onder vuur en dat lág hij al, omdat zijn kijkcijfers nog slechter zijn dan die van Humberto Tan. Toch wil Georgette Schlick, de grote baas van producent Blue Circle, niet van een zorgenkindje spreken. “Het programma is nog volop in ontwikkeling. Matthijs van Nieuwkerk had ook even nodig om op gang te komen. Ik zou zeggen: gun Twan Huys de tijd“, zegt ze in Elsevier.

Voor Huys kan de hele affaire nog wel eens een bittere pil worden, want volgens Story-baas Guido den Aantrekker wordt er al gezaagd aan zijn stoelpoten en is RTL 4 op zoek naar een opvolger.

Dat zal Huys verschrikkelijk vinden. Toen het vorige week in zijn talkshow ging over de nieuwe D66-leider Rob Jetten en dat hij nog niet tot lijsttrekker is verkozen, zei Huys: “Denk je niet dat dat geregeld wordt? Die jongen gaat toch nooit… Of, jongen, dat is een beetje flauw als ik dat zeg. Maar je kiest toch nooit voor zo’n baan als je weet dat het over een half jaar weer afgelopen is.

Huys lijkt blij te mogen zijn als RTL 4 hem nog een halfjaar gunt. Financieel zal de presentator daar op de korte termijn geen last van hebben, want hij heeft een driejarig contract getekend bij de zender.

RTL Late Night is vanavond om 22.30 uur te zien op RTL 4. De gastenlijst is niet indrukwekkend: Carry Tefsen, Brigitte Heitzer en Bregtje van der Haak. Concurrent Pauw heeft onder meer Youp van ’t Hek in de show.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (vandaag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (vandaag)
Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys (vandaag)
Art Rooijakkers: ‘Hoe zou ik RTL Late Night doen?’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen