Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys

Geplaatst op Sat 13 Oct 2018 om 12:45

Peter R. de Vries heeft vanochtend flink lopen goochelen tijdens het ontbijt. De boter is in elk geval niet op zijn boterham terechtgekomen. Dat blijkt uit zijn reactie op de naaistreek die Twan Huys zijn gast Jenny Douwes vrijdagavond leverde in RTL Late Night. De Vries, die er zo’n beetje zijn beroep van heeft gemaakt om met talkshowpresentatoren te ruziën over niet nagekomen afspraken, vindt dat Douwes er niet zo over moet zeuren dat Huys zijn afspraak met haar heeft geschonden.

Huys leverde Douwes een streek zoals we dat nog nooit gezien hebben op de Nederlandse televisie. Het boegbeeld van de blokkeerfriezen wilde best haar verhaal doen bij RTL Late Night, maar sprak wel af dat ze niet aan tafel zou worden gezet met anti-zwartepiet-activisten.

De talkshowhost besloot die afspraak live op televisie te schenden en Douwes voor het blok te zetten, waardoor Huys in één klap de meest onbetrouwbare presentator van het land is geworden.

De Vries steunt Huys. “Ach gut…. nu is Jenny Douwes ineens boos omdat ze aan tafel moest met Anti-zwarte Piet-activisten. En dat terwijl ze eerder zèlf opriep tot een confrontatie op de snelweg… ja, dan is zo’n gesprekje bij Twan natuurlijk heeeeel intimiderend. #Zielepieten.

De opmerking van De Vries is merkwaardig, omdat hij zelf om de haverklap ruzie maakt over niet nagekomen afspraken. Zo maakte hij een hele poeha toen Sven Kockelmann hem op televisie vroeg naar zijn vriendschappelijke banden met criminelen. Dit was niet eens een verboden onderwerp: De Vries was puur en alleen boos omdat Kockelmann dat onderwerp niet had aangekondigd.

Met Matthijs van Nieuwkerk heeft De Vries in het verleden ruzie gemaakt op tv, omdat hij zich niet aan de afspraak hield om een bepaald aantal minuten over een boekje te praten.

Boter op hoofd

Ton F. van Dijk, de voormalig zenderbaas van NPO 1, vindt dat De Vries wel heel veel boter op zijn hoofd heeft. “Nee, Peter R. de Vries het gaat om een afspraak die geschonden wordt. Als jij in programma gaat zitten op bepaalde voorwaarden en die worden geaccepteerd verwacht jij ook dan men zich daar aan houdt toch?

De actie van Huys was ‘dodelijk’, aldus Van Dijk. “Onaanvaardbaar om een gast uit te nodigen op basis van een afspraak en die afspraak live in de uitzending te breken. Vertrouwen in de presentator vormt de basis van de populariteit van iedere televisiehost. Dat vertrouwen heeft RTL Late Night met Twan Huys gisteren mogelijk onherstelbaar beschadigd door afspraak met gast niet na te komen.

Van Dijk: “RTL zou er goed aan doen om in te grijpen bij RTL Late Night, want een programma in doodsnood dat de kijker van zich vervreemdt veroorzaakt grote schade voor hele zender en dat duurt jaren om te repareren. Dit vak draait om de kijkersgunst.

#TwanNaarHuys

Hans Laroes, tot voor kort hoofdredacteur van Jinek-omroep KRO-NCRV, zou deze afspraak nooit hebben gemaakt met Douwes, maar áls je een afspraak maakt, dan dien je die gewoon na te komen, zegt hij. “Ik vind het gedrag van Huys niet deugen. Dat heet ‘onbetrouwbaar’. Afspraken met gasten aan talkshowtafels moeten worden nagekomen.

Ook uit het EenVandaag-kamp komen kritische geluiden. “Het is wat aanmatigend te doen alsof dit uiteindelijk haar eigen schuld is terwijl zij een toezegging kreeg die niet werd nagekomen”, zegt presentator Lammert de Bruin.

En zijn oud-collega Johann de Graaf, nu eindredacteur bij RTV Oost, zegt: “Ontzettend jammer voor journalisten die hard werken aan betrouwbaarheid van het vak. Dit draagt hier niet aan bij.

PVV-leider Geert Wilders roept inmiddels op tot het afzetten van Huys. “Vertrouw ze nooit, die journalisten. #TwanNaarHuys.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (vandaag)

Foto: RTL
79 Reacties op “Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys”


 1. HalloJumbo

  AngelaGodin heeft ook een mening:

  https://www.ad.nl/show/dit-is-het-domste-dat-twan-huys-had-kunnen-doen~ab2458b0/

 2. Rooie Rinus

  Met de kop “Peter de Vries hypocriet’ was dit artikel al af.

 3. arjan

  Peter de Narcist zegt wat .

 4. Cees

  De beste aflevering van Late Night so far wat mij betreft !!

 5. Remi

  Ik ben vooral blij met MC’s meest recente “dit kan u ook interesseren” foto.
  … hier en daar wat kleine kraaienpootjes, maar mooi hoor ;)

 6. oijij9opji

  Het is heel simpel. Twan Huys zit fout, twee keer.

  1. Door die afspraak met de gast in kwestie te maken, uberhaupt. Het is een niet journalistieke keuze om een gast onder zijn of haar eigen voorwaarden – in dit geval geen confrontatie met een andersdenkende – uit te nodigen

  2. Zich vervolgens dan niet aan die afspraak te houden.

 7. Johan

  P r de vries is een hypocriet mannetje ,het zogenaamde
  geweten van NL zijn aller beste. vriend was wijlen C van Hout
  een mega crimineel ,jammer waar is Willem als je hem nodig hebt?.

 8. Martijn

  Vreselijk die De Vries. Zelf altijd lopen klagen als afspraken niet na gekomen worden en nu het met iemand gebeurd die hem niet zint vindt ie haar ineens hypocriet. Nee Peter jij bent degene die hier hypocriet is.

 9. Suq Madiq

  prdv is een buitengewoon slecht mens. Ik denk dan ook dat hij naar de hel gaat.

 10. Maikey

  Waarom Cees, omdat niet alleen Jenny Douwes wordt genaaid maar ook de kijker.
  Of behoor je tot die groep die genaaid wil worden danwel het een en ander niet begrijpen wil.

 11. Ludo Heyvaert

  Stoppen met RTL late night, Jinek halen!

 12. Kick

  peter de vries is een zielige hypocriet en hij is oud en erg l*lijk van binnen en van buiten.

  Jerry uit Ghana is naast beroepsn*ger milsukt dichter ook een beroepsklager; niet serieus nemen.
  Jenny zou een medaille moeten krijgen en peter de vries een kick onder zijn gluiperige hol.

 13. Kick

  peter de vries is een zielige hyp*criet en hij is oud en erg l*lijk van binnen en van buiten.

  Jerry uit Ghana is naast beroepsn*ger een mislukt dichter ook een beroepsklager; niet serieus nemen.
  Jenny zou een medaille moeten krijgen en peter de vries een kick onder zijn gl**perige hol.

 14. sad

  “Huys leverde Douwes een streek zoals we dat nog nooit gezien hebben op de Nederlandse televisie.”

  Overdrijven is ook een vak.

 15. Bea

  Peter R. de Vries, is vies net als Twan de g&re rat en moet je niet serieus nemen.

 16. Sven L.

  Was wel een goed item uiteindelijk. Huys kan dit type gesprekken goed leiden.
  Maar ik had nooooooit met de voorwaarden van Douwes ingestemd; daar begint het gedonder al.

  Wat me opvalt is dat de rest van de tafel zijn/haar vingers niet durft te branden aan het onderwerp; zegt overigens genoeg over de inhoud ;) #randstedelijkediscussie

 17. aammehoela

  Paniek in de tent bij RTLLN. Dit is Huys onwaardig. Het verschil tussen NPO en CO.
  En Peter…… het is bekend dat hij anti-zwarte Piet is, dus deze reactie kun je verwachten. Las ook ergens dat een bestuurder die een kind doodreed 240 uur taakstraf kreeg. Dezelfde straf dus als de blokkeer-Friezen wellicht krijgen. Tja,
  kind doodrijden of kinderen brandmerken, vrijspraak, is blijkbaar minder erg dan een groep, in dit geval a-socialen, demonstranten tegenhouden.

 18. Julius

  peter de vries is echt niet fris in zijn hypocriete hoofd. Kan allesweter de vries niet samen met die zeur n&eger alias pseudo dichter een zwarte pieten buro beginnen in Ghana.

 19. Julius

  Twan Huys moet van de buis. Deze man is niet te vertrouwen dat had hij al laten zien met de aanslagen op de Telegraaf en de Panorama.

 20. rob

  Ach laat die de Vries zijn stomme dingen gewoon zeggen en let er niet op. Geen aandacht aan geven. Vindt het een onvoorstelbaar stomme opmerking van hem overigens. Die veel zegt over de Vries. Heel veel.

 21. weethetbeter

  Peter R de vries heeft niet een pakje boter op z”n hoofd ,maar een doos vol boter.

 22. anonymous

  Komt dit van Twan zelf of van zijn wanhopige redaktie die het maar niet lukt
  interessante gasten te krijgen.

 23. lopi

  Kwam Pia Douwes over musicals praten? En die Ghanees hield er niet van.

 24. Diederick

  Hebben we meneer de Vries ook weer, de man van het geflopte programma de raadkamer. Hij is ook directeurtje zonder opleiding van een advocaten kantoortje dat niet loopt. Vandaar dat hij moet bijbeunen op tv door onzin uit te kotsen om inkomen te genereren.

 25. anoniem

  Heb nog nooit naar Twan gekeken, maar die uitzending met Jenny vond ik best interessant.. :-)

 26. Hans

  Wat een waardeloos figuur die Twan , zo verschrikkelijk slecht .

 27. anoniem

  @Hans: Ben je een Russische trol? :-)

 28. XY

  Ik heb toch ergens, als liefhebber van populaire cultuur, wel wat respect voor de man. Hij heeft zijn eigen bordspel, hij heeft het gedaan met een heks en iemand heeft hem ( dacht ik) gespeeld in een film over Natalee Holloway. Maar verder wordt zijn aanwezigheid wel wat te veel.

 29. anoniem

  Sowieso ben ik al die BN-ers een beetje zat..
  Altijd maar die zelfde gezichten aan tafel..
  En hun mening waait mee met hun financiele behoeften.. :-)

 30. bril

  Peter r. Hij is allang passe maar heeft het zelf nog niet door.

 31. Nick

  En zelf huilen bij dwdd en Sven Kockelman toen er zogenaamd keiharde afspraken niet werden nagekomen.
  Hypocriete fluim.

 32. C ankone

  De grootste hypocriet is de Vries en een uit de klei getrokken betweter die elke dag weer bij het extreemlinkse programma boulevard zijn onzin mag uitbraken voor veel geld.
  En ik vraag mij eigenlijk af of hij deze verdienste netjes bij houdt want je weet maar nooit zoals in België met die spelersmakelaars.

 33. SOLANGE

  Ach gut de aa ndachtsgeile hyopocriete P de Vries wil weer in beeld hij wordt met de dag zuurder en gekker….. als niemand nou eens aandacht besteed aan die narcist zijn we van die griezel ook af…

 34. Heintje Pik

  Herinnert u zich deze nognognognognog?

  PRDV bij DWDD (ongetwijfeld betaals met belastinggeld): ¨Hee en wanneer krijg ik nou eens – zoals afgesproken met de redactie – aandacht voor mijn nieuwe boek?¨

 35. Elvis

  P R heeft sympathie voor de anti Piet beweging, vandaar de kritiek op Jenny

 36. RaymondVL

  Het enige echte leuke nieuws over Peter R. de Vries moet nog komen. Over zijn overlijden en begrafenis/crematie. Verder is die nasale narcist totaal niet interessant. Het is de armoede van de media dat hij nog een podium krijgt.

 37. Simon

  Peter de Vries weet ook wel dat de zaak onder de rechter is en dan moet je vooral niet op TV in debat met opponent KOZP.

 38. E van klooster

  Jeffrey moet zijn waffel houden .Je bent hier niet geboren.Je mag hier verblijven.Wij hebben jou niet geroepen om naar hier te komen.Wat jij hier bent komen zoeken weet niemand. Maar jij wilt ons komen zeggen wat wij moeten doen.Vergeet het lekker wij gaan jou zeggen wat jij moet doen je bek houden.Zwarte piet bestaat al jaren.Ik zou zo zeggen een enkeltje voor Jeffrey naar gana of waar deze idioot ook vandaan komt .En niet meer teug komen.En ja inderdaad ga lekker terug naar je eigen lannd waar je vandaan komt en neem Peter r de Vries ook mee mag wel

 39. Erik

  Het volk wil deze Peter R van de buis en zenderbazen/redacties lijken zich daar niks van aan te trekken.

  Ongelofelijk, wat een arrogantie. Logisch dat mensen afhaken van de tv.

 40. David

  Een dag geen Twan Huys nieuws geplaatst is een dag niet geleefd he MC?

 41. Dirk

  Kunnen we peter r geen spuitje geven dat hij voorgoed inslaapt .

 42. Willem Ruis

  Jenny Douwes moet niet gaan mekkeren. Ze is een geslepen manipulatieve heks die altijd het slachtoffer speelt en altijd iedereen haar battles laat uitvechten.

  Wel een stel laagopgeleide randdebielen opstoken om levensgevaarlijk en dreigend en intimiderend de snelweg af tezitten maar zelf veilig thuis vanachter de PC de actie coördineren en er vooral geen verantwoording voor te nemen.

  Twan heeft het juist heel goed aangepakt en dit stiekume wijf een koekje van eigen deeg gegeven. Hulde aan Twan!! Blijf gewoon spraakmakende tv maken en dan komt het wel goed met de kijkcijfers!!

 43. Einde van NL

  Peter r. de Vries, is vlees noch vis. Heeft geen stijl of klasse, is niet oprecht fout, is niet oprecht goed, waarbij de Vries van alles wil zijn, zelfs god, en vindt dat hij als een pratende Enkhuizer almanak en een vleesgeworden encyclopedie alle informatie bevat en denkt dat hij het enige juiste antwoord bij alles paraat heeft, die hij vervolgens openknipt als een Zwitsers zakmes, maar de arme man uiteindelijk niks anders is dan een krakende luidspreker van het OM, die, als het erop aan komt, nergens een plaats meer heeft en niet bij de kleinen noch bij de groten hoort en als een eenzame zwerver op tv van het éne naar het andere programma slentert.

  Hij is en was zelfs geen echt zuivere misdaadjournalist, want is hij ooit echt betrapt op iets groots, iets wereldschokkends in belang zaken oplossen? Alleen die momenten, misschien, als hij zelf weer eens met een hoop lawaai en tromgeroffel iets aankondigde en daarbij eerder onschuldigen heeft gekielhaald.

  Eigenlijk is het best een zielige man geworden, die z’n beste tijd heeft gehad en al spartelend de kop boven water probeert te houden en daarom praat en reageert als een dorpsfilosoof.

  Peter is sleets geworden en feitelijk al heel lang afgeschreven en mag bij gebrek aan beter nog wat zendtijd opvullen, wat ook aangeeft hoe de omroepen aan hun definitieve einde zijn aangekomen en niets meer voorstellen, en zal Peter geheel en voor altijd uit beeld verdwijnen als de tijd daar is en het OM hem niet meer kunnen gebruiken. Het zal mij niet verbazen als deze man z’n leven (be)eindigt op een heel onnatuurlijke of vervelende manier.

  Peter verdient slechts respect omdat hij het schandalig lang heeft weten vol te houden om met z’n hoofd in beeld te komen en daarbij met busladingen nutteloze en fantasieloze praat (OM) zendtijd heeft weten te kapen en dat alles tegen veel te hoge vergoedingen.

 44. Zwarte Piet -> Exit

  Willem Ruis, nee, lijk.
  Huys heeft het absoluut niet goed aangepakt. Zeker journalistiek niet.
  Ze gaan het wel merken qua kijkcijfers.
  Huys heeft zijn eigen graf gegraven.

 45. Zerberus

  Ach gut moest hypocriete Petertje ook weer eens zijn ei kwijt…wat een zielepiet is het toch.

 46. Tv junkie xl

  Helemaal mee eens Willem Ruis…je kunt duidelijk zien aan het gedrag van mw Douwes dat ze het niet helemaal op een rijtje heeft…constant in de rede vallen met onwaarheden. En omdat ze zich in het nauw voelt gaat ze het elke keer over afspraken hebben. Ze weet dat ze fout zit/Is.

 47. Zwarte Piet -> Exit

  Zeikberus, over zielepieten gesproken.

 48. Einde van NL

  Corr…in belangrijke zaken…het OM hem niet meer kan gebruiken…

 49. Carola

  Hypocriet mannetje die De Vries maar dat komt natuurlijk omdat zijn dochter in Afrika goed doet…

 50. Peter

  Laat de echte Willem Ruis opstaan en die van 16.08 zijn plaats innemen.

 51. Robur

  Willem Ruis was toch dood. O, daarom kraamt hij onzin uit……

 52. Willem Ruis

  Het concept van een journalistiek verantwoorde talkshow is ten alle tijden hoor en wederhoor toe te passen. Je ny vergat dat Twan een echte journalist is met een journalistieke opleiding. Dit krijg je van het kritiekloze interviewen van al die jaren Humberto Tan. Dit is ook de reden dat Jenny bij RTLN aanschoof en niet bij Pauw. Omdat ze wist dat ze daar nooit haar zin zou krijgen! Jenny heeft een koekje van eigen deeg gekregen. Zij heeft de anti zwarte piet betogers totaal verrast en overvallen en Twan heeft haar verrast en overvallen. KARMA IS A BITCH JENNY!!

  Reageer

 53. Guurt Flater

  Leer Nederlands, Willempie Ruis!

 54. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en Peter Air is hypocriet. Niks nieuws onder de zon

 55. Nanda

  Wie neemt De Vries tegen zichzelf in bescherming? De man heft dringend professionele hulp nodig. RTL doet er verstandig aan zowel Huys als De Vries de wacht aan te zeggen.

 56. M

  Gut Peter R. de Vries is ook gewoon erg fout. Wie zit er nu nog op hem te wachten?

  Hoeveel kijkers had De Raadkamer nu ook al weer?

 57. Lies

  Me k u t uiteengereten op een prikkeldraad hekje

 58. Lies

  @Lies 20.36 uur: doe maar weer. Ben er aan gewend. Je hebt schijnbaar mijn naam nodig om je hier te profileren? I’m out. Get a life. Fijne avond!!!

 59. Dennis

  Wat wordt het hier op deze site weer ongelooflijk opgeblazen, ze hebben hier niks beters te doen dan RTL negatief in het nieuws te brengen… Lijkt wel of ze hier gehersenspoeld zijn.

 60. Lies

  Mn lipjes liggen op de grond

 61. g

  P. de Vries, niemand wil je meer. Houdt eens op ons te vervelen met je meningkjes. We zijn niet geinteresseerd want je bent gekocht. Je meningkjes zijn onecht.

 62. P. de Wit

  @ gay – 23.48

  Houd/hou,
  meninkjes,
  geïnteresseerd,
  meninkjes.

 63. B klein

  Wat is er erger zo duidelijk op de tv als rat ontmaskert worden of hulp van petertje krijgen!!!! En petertje is al heel lang ontmaskert. Heeft zeker voor zijn reactie/hulp weer 2500 euro gekregen. Levert betaalde bijdrage aan aan wie er maar betaalt. Een soort “huurling”. En tja waarom niet deze mevrouw ook nog verraden en een mes in de rug duwen. Een meer of minder. Zijn veel wanhopige mensen “gebruikt” door petertje dus natuurlijk is dit voor petertje normaal. Net als met een fles champagne uit neuken gaan. Zou hij ook een penthoussie gekregen hebben??? Tan nog ff en san gaal jij net als het kalkoen figuurlijk de kerst niet. En je hebt het meer dan verdiend!!

 64. Joop.nl

  Peter de V en Twan H. Twee nasale hypocriete sprekers.

 65. Simon

  Super goede reactie van E van kloosteren ik plaats hem graag nog een keer. 00

  E van klooster
  Sat 13 Oct 2018 om 15:37

  Jeffrey moet zijn waffel houden .Je bent hier niet geboren.Je mag hier verblijven.Wij hebben jou niet geroepen om naar hier te komen.Wat jij hier bent komen zoeken weet niemand. Maar jij wilt ons komen zeggen wat wij moeten doen.Vergeet het lekker wij gaan jou zeggen wat jij moet doen je bek houden.Zwarte piet bestaat al jaren.Ik zou zo zeggen een enkeltje voor Jeffrey naar gana of waar deze idioot ook vandaan komt .En niet meer teug komen.En ja inderdaad ga lekker terug naar je eigen lannd waar je vandaan komt en neem Peter r de Vries ook mee mag wel

 66. Simon

  NRC
  2 oktober 2014 ·

  Van 96 procent van de Nederlanders hoeft Zwarte Piet helemaal niet te veranderen. Maar naar hen wordt niet geluisterd. De dictatuur van de minderheid is in staat culturele iconen op de knieën te dwingen. Zelfs Pippi Langkous moet er nu aan geloven. De gemeenschap is de grote verliezer, verzucht filosoof Sebastien Valkenberg. Universitair docent Jochem Riesthuis reageert: “Valkenberg hoeft zich geen zorgen te maken. In de zogenaamde ‘marketplace of ideas’ komen uiteindelijk de beste ideeën bovendrijven. Dat bedrijven de weg van het minste risico bewandelen is niets nieuws en inherent aan het kapitalisme.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/02/zijn-zwarte-piet-en-pippi-langkous-racistisch-de-enkeling-bepaalt-a1406167

 67. Godefroy France

  peter r, ali b, twan h, fam. dries r, niet in mijn huys op de buys !

 68. Heintje Pik

  Haal Huys van de Buys voor het te laat is…

 69. JasperV

  Daar heb je “Peter weet het beter” weer die is natuurlijk tegen “Huys van de Buys”.

 70. Elizabeth

  Willen Ruis,je hebt helemaal gelijk.!!!

 71. BRAAK

  Peter R. de Vries, te huur voor een vast tarief!

 72. Huys van de buis

  Leest u ook even mee meneer de Vries?

  Wim Anker: ‘Reactie Twan Huys onjuist’

  Afgelopen vrijdag was ik samen met cliënte Jenny Douwes aanwezig in het tv-programma RTL Late Night. Dit naar aanleiding van de strafzaak in de zogeheten A7-blokkadezaak.Tijdens de uitzending werd Jenny Douwes overvallen door de mededeling van presentator Twan Huys dat activist en voorman van Kick Out Zwarte Piet Jerry Afriyie eveneens aan tafel zou gaan plaats nemen. In een uitzending van RTL Boulevard stelt Huys dat vooraf “heel duidelijke afspraken” gemaakt met mij als raadsman dat alle partijen aan tafel zouden zitten.

  Door zijn uitlatingen in RTL Boulevard van zaterdag jl. krijgt ondergetekende de Zwarte Piet toegespeeld voor de commotie die is ontstaan tijdens de uitzending van vrijdag jl.

  Dit is onterecht en teleurstellend.

  In een goed gesprek met twee redacteuren van RTL Late Night te Amsterdam enkele weken geleden ging het over eventuele toekomstige bijdragen aan het programma mijnerzijds op het terrein van het strafrecht. Genoemd werden onderwerpen als tbs, levenslang, dna, spreekrecht en slachtoffers. Ook is gesproken over de A7-blokkadezaak.

  Ik zegde toen toe na het pleidooi in de strafzaak naar de studio te komen. Ook zou ik Jenny Douwes vragen. Die stemde hier uiteindelijk mee in. Later hoorde ik dat ook een van de betogers van Kick Out Zwarte Piet in de studio aanwezig zou zijn. Wij gingen er van uit dat die in de zaal zou zitten. Er zijn geen afspraken gemaakt om allen aan één gesprekstafel plaats te nemen. Dat was ook helemaal geen optie. In de eerste plaats omdat Jenny Douwes daarmee niet akkoord zou gaan. En in de tweede plaats omdat ons kantoor geen discussie wilde en wil over de persoon en kleur van Zwarte Piet. Daar ging immers de blokkadezaak niet over!

  Toen Jenny Douwes voorafgaande aan de uitzending hoorde dat er toch een tafeldiscussie zou komen, was zij dus verrast en heeft ze duidelijk aangegeven dat ze dit niet wilde. Van Jenny Douwes heb ik vernomen dat Huys op haar verzoek vlak voor het begin van de uitzending haar zijn woord heeft gegeven dat de heer Afriyie niet samen met haar aan tafel zou komen. De move van de presentator om tijdens de uitzending toch de heer Afriyie en zijn advocaat aan tafel te noden, was voor ons een totale verrassing. Dat was mijns inziens ook duidelijk te zien.

  De heer Huys had moeten spreken van een miscommunicatie in de voorfase en had niet de verwijten bij mij en cliënte moeten leggen. Dat is jammer, want we kenden jarenlang goede contacten.

  aldus de heer Wim Anker

  Bron: https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3001_wim-anker-reactie-twan-huys-onjuist

 73. echtwaar

  Petel L de Vlies is hypocriet. Dat is zoiets als ‘water is nat’.

 74. echtwaar

  @Huys van de buis. Je verveelt je zeker te pletter of heb niks nuttigs te doen?

 75. Joost

  @ echtwaar

  Maar wel belangrijk genoeg om te reageren?

  Je verveelt je zeker te pletter of heb niks nuttigs te doen?

 76. Israëliet

  Eindelijk daar is hij weer. kan weer ff achterover leunen en luisteren naar een slimme man. Shalom Peter R de Vries!

 77. Momo

  @Lies

  Het is je eigen schuld, je vraagt erom met je gedrag hier. Altijd maar dat domme Engels van je en slecht onderbouwde standpunten. Voortdurend komen mensen met goede argumenten die je simpelweg niet kunt weerleggen. Jij kan je kinderen niet opvoeden en daarom moet Zwarte Piet verboden worden. Echt waar, hoe kom je erbij.

 78. Rubicon

  ‘Het frappeert dat de beweringen van Jenny Douwes over niet gemaakte afspraken voor waar worden aangenomen zonder enig onderzoek naar de feiten of het toepassen van wederhoor. Gelet op de gehele gang van zaken, is het niet RTL Late Night maar Jenny Douwes die herhaaldelijk afspraken heeft geschonden, zowel de aanvankelijke afspraak om een volwaardig gesprek te hebben met Jerry Afriyie, als de kort voor de uitzending bereikte compromis-afspraak’.

 79. Janine

  Jenny Douwes is een nuchtere recht door zee vrouw dit i.t.t. de andere partij (de kleine anti Zwarte Pieten schreeuwgroepi) die op kosten van de belastingbetalers demonstreren en geweld niet zullen schuwen. Ze worden niet voor niets genoemd in een rapport van de aivd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.