‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’

Geplaatst op Mon 15 Oct 2018 om 9:00

Peter R. de Vries reageerde zo hypocriet op de rel rondom de onbetrouwbare Twan Huys, omdat hij een directe link heeft met het anti-pietenkamp. Dat stelt columnist Jan Dijkgraaf bij The Post Online. De Vries heeft er zo ongeveer zijn beroep van gemaakt om met talkshowhosts te ruziën over niet nagekomen afspraken, maar nu Jenny Douwes, het boegbeeld van de blokkeerfriezen, keihard is belazerd door Twan Huys, roept de misdaadjournalist dat ze niet zo moet zeuren.

Dijkgraaf wijst nog maar eens op de vele tv-fragmenten waarop De Vries ruziet met een talkshowhost. Hij vindt zijn opmerkingen dan ook raar. “Is het omdat je vindt dat Jenny Douwes minder rechten heeft dan de grote Peter R. de Vries?

En dan: “Of komt het doordat advocaat Khalid Kasem van jouw advocatenkantoor De Vries & Kasem de advocaat is van die nepjournalist en anti-Zwarte Pieten-activist Kevin R. Roberson, die bij de blokkeeractie vorig jaar op de A7 probeerde die Friezen te provoceren?

Dat zou Dijkgraaf heel zwak vinden. “Het zal toch niet? Het is toch niet zo dat bij jou handel voor principes gaat?

De hele column van Jan Dijkgraaf kunt u hier lezen.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (vandaag)

Foto: RTL Boulevard
40 Reacties op “‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’”


 1. Rutger

  Boeiend. MC gaat per slot van rekening ook alleen maar door het lint omdat afspraken met de pro-zwarte piet niet werden nagekomen. Ik heb ergens het vermoeden dat de reacties anders waren geweest als bijvoorbeeld Sylvana Simons in die situatie had gezeten. Het is niet zo’n handige actie geweest van Twan Huys, maar al die hysterische reacties gaan mijns inziens nergens over.

 2. Alex

  De meeste van die reacties zijn van mensen die naar pieten nieuws zoeken (en verder niks met media hebben) of van dezelfde die constant de naam veranderden.

  Blijkbaar is die agressiviteit nodig om tegen de minderheid in te gaan?

 3. Rughaar

  Peter R is gewoon een bokkelul, dat mag toch gezegd worden? Zelf altijd janken, maar als iemand anders wat heeft moet diegene niet zo zeuren. Vreselijke man…*kots*

 4. Rubicon

  andere invalhoek van advocaat: ‘Het frappeert dat de beweringen van Jenny Douwes over niet gemaakte afspraken voor waar worden aangenomen zonder enig onderzoek naar de feiten of het toepassen van wederhoor. Gelet op de gehele gang van zaken, is het niet RTL Late Night maar Jenny Douwes die herhaaldelijk afspraken heeft geschonden, zowel de aanvankelijke afspraak om een volwaardig gesprek te hebben met Jerry Afriyie, als de kort voor de uitzending bereikte compromis-afspraak’.

 5. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en Peter Air is hypocriet. Na deze constateringen zal mijn leven niet meer hetzelfde zijn.

 6. Anoy

  Die Jenny Douwes moeten ze gewoon de bak in gooien… ze zorgt alleen voor verdeling van het land.

 7. Kaaskijker

  Wat is dit voor crap MC? Waarin verschilt Jan Dijkgraaf van Peter at de Vries in hunkering naar aandacht? En Twan Huys maakt journalistieke keuzes omdat hij vind dat wederhoor op zijn plaats is na een rechtelijke uitspraak. Het is wel arrogant gesteld dat een talkshowhost zou mogen bepalen hoe de gastenlijst er uit hoort te zien.

  Het is ook niet de eerste keer dat Jenny Douwes liegt. In de rechtzaal kende ze plots de actievoerders niet waarmee ze innig contact heeft.

 8. Anoy

  MC is anti RTL, anti Late Night en pro Piet.

  Echt zwaar neutrale berichtgeving ook… NOT!

  De nieuwsberichten zijn van hetzelfde niveau als de meeste reacties eronder.

 9. Sjaak

  Iedereen moet in dit land gewoon doen waar hij goed in is.
  Petertje Air is (af en toe) goed om aandacht te vragen voor coldcases.
  Helaas wil Petertje altijd en overal aandacht mee en denkt hij overal verstand van te hebben, en dat is nu net het punt waar Petertje een irritante etter blijkt.

 10. HalloJumbo

  Twanvertoning.

 11. Ron

  The Post Online is een rechts populistische website. Het is me al weer duidelijk. Over vooringenomen en hypocriet gesproken. Pot verwijt de ketel.

 12. Piet

  Word tijd dat willem vrij komt !!!!!!!!!! Word kots misselijk van die walgelijke de vries

 13. Bjorn

  Het briefje van Jan…de column slaat de spijker op de kop.

 14. Janine

  Peter R. de Vries is lachwekkend en moet men niet serieus nemen. In de oorlog hebben ze een naam voor dit soort lafbekken.

 15. Theo

  https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-aan-peter-de-grote/

  Kijk naar het fragment in de DWDD met Peter R. de Vries, tenenkrommend is Peter met zijn nasale stem. Wat een nare vent is het toch.

 16. SOLANGE

  Arrogante klootzak

 17. Theo

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=340&v=YHb3Mmm4HzY

  Ik weet gtenoeg, Peter R. de Vries is een hele nare man.

 18. Wollter

  @piet. Niet alleen Willem, ook Louis Hageman, veroordeeld voor de moord op de kinderen van z’n vriendin, heeft nog een appeltje te schillen met de Vries. Als die vrijkomt mag de Vries wel onderduiken.

 19. Gekkie

  Dit zijn geen zwarte pieten, maar witte pieten gezeur. Van mij mogen ze zwarte piet volledig afschaffen. Discriminatie allom. Dat gelul dat zwarte piet geen racisme is, gaat soms door merg en been omdat er nog steeds discriminetende uitlatingen daarover gemaakt wordt. Ze noemen het een kinderfeest maar kinderen nemen die racisme over en zo gaat het van generatie op generatie. Dat maakt dat de activisten nog sterker om door te gaan. De achterlijke domme witte pieten massa zien dat nog steeds niet in. Het is en blijf racisme. Witte mensen, stop je hand in eigen boezem en waai niet met alle winden mee.

 20. B klein

  De vries krijgt wat hem toekomt. Eh……..inderdaad ….niets!!
  Een gevaarlijke nobody die voortdurend op zoek lijkt te zijn naar kwetsbare figuren. Al dan niet met een fles champagne. En hij zich schaamteloos in het eigen gelijk en fantastische karakter van hemzelf wentelt. Als een varken in de modder.
  Komt echt gemeen over. Is echter zo bang als een wezel. Kijk naar het fragment waarin hij hiddema probeert te laten struikelen. Zijn hart bonst in zijn keel. Zielig om te zien hoe wanhopige mensen zich tot dit wenden. En ik denk dat hij ze schaamteloos gebruikt voor eogen promotie.

 21. StefanV

  De afgang van Peter R. de Vries is compleet. Ik kan die man vanaf nu onmogelijk nog serieus nemen.

 22. B klein

  Hoort bij het stiekeme clubje wat zwarte piet kapot wil maken. Inmiddels stiekem clubje omdat ze weten dat ze anders uitgekotst worden. Net als die matthijs de voorleesmoeder van dwdd!
  Zij wentelen zich in een klein clubje waar ze hun geld moeten verdienen. Zijn nietsontziend!!!
  Gewoon niet naar kijken. Stopt t vanzelf.
  De reclamegelden rond dwdd lopen schrikbarend terug. Is een teken aan de wand. Blijkbaar geloven de sponsors de “kijk”cijfers ook niet meer.

 23. B klein

  Oja kijk naar de kijkcijfers van soloprogramma van petertje. Zegt genoeg. Zijn dramatisch. Dus moet wel “deskundige” spelen.

 24. HalloJumbo

  Peter kiest de veilige kant (geld), zodat hij nog welkom bij Twanvertoning is.

 25. Momo

  Grappig dat mensen hier doen alsof Dijkgraaf geen gelijk heeft. Zijn vast anti-Zwarte Pieten.

 26. Suzanne van den Brink

  Ach, wat hoeren loper de Vries doet of zegt boeit niemand iets, behalve dan die sekte van de links gekkies , die aanbidden deze leugenaar omdat ze zelf van leugens in elkaar hangen. Nou reageer maar sekte der links gekkies….hhihahohihhiohia.

 27. Joop55

  Zwarte Piet is gewoon een aangeleerde indoctrinatie vanuit de vroege geschiedenis van Nederland, er moet gewoon grofweg verandering in komen. Roetveegpiet is voldoende om dit kinderfeest voort te zetten.

  Verder overigens weer een hoop PVV-stokers hierzo die van toeten noch blazen weten.

 28. Suzanne van den Brink

  @ Momo , de linksjes kunnen niet tegen hun verlies, kijk maar naar de BREXIT en TRUMP! ze huilen ,janken en roeptoeteren er nog over. Daar komen de dompies van links nooit weer overheen. hihihihihhihihihii

 29. Deadly Viper

  Hey Suzanne ff een newsflash niet alles wat niet populistisch is is links.

 30. Ron

  @ Rubicon.

  Jij stelt dat Jenny haar afspraken niet nagekomen is.
  Waarom stelt Twan haar dan de vraag als ik dit doe stap je dan op?
  Waarop zei aangeeft als ik dat had geweten was ik niet gekomen.
  En dat ontkracht Twan niet. Dus dan is het wel duidelijk wie de afspraken heeft geschonden en is die anti pieten advocaat een mooi verhaaltje uit zijn duim aan het zuigen. Niet Jenny dus die fout zit. Wederom de linkse leugenaars.

 31. Gekkie

  Zwarte piet bestond al eeuwen geleden door slavendrijvers waarbij donkere mensen vernederd , geknecht en op een onmenselijke wijze onderdanig moesten zijn voor de witte man. Vandaag de dag wordt zwarte piet weggemoffeld als niet racisme. Hoe staat het met al die discriminerende opmerkingen naar gekleurde mensen toe mbt zwarte piet? Kan wel zo zijn dat het een eeuwen oude traditie is, maar ga anderen niet daarmee pesten. Vind je t gek dat ze nu in opstand komen? Kennen jullie de geschiedenis wel? En zijn we eerlijk tegenover onze kinderen? Als witte ouder leer ik mijn kinderen hoe het precies zit!! En ze snappen de anti pieten als geen ander. Ik schaam me diep als nederlander. Dom volk die denken slim te zijn. Maar niet heus.

 32. Ron

  @gekkie je haalt black Pete en zwarte piet door elkaar. Als je je kinderen precies wol leren hoe het zit verdiep je dan eerst ipv de meute na te lopen.
  Van origine is zwarte piet een demon of hoe je het ook wil noemen.

  Maar buiten dat de slavernij is eeuwen geleden en ook niet ieder vooroude is daar schuldig aan. Dan kan je ook zeggen dat elke buitenlander en diens kinderrn schuldig is aan misdrijven van 1. Dat doe je ook niet toch?
  Racisme werkt twee kanten op en op dit moment is het voornamelijk de zwarten die de witte discrimineren.

 33. Doodnormaal

  Op Curaçao en dergelijke denken ze er niet aan om Zwarte Piet af te schaffen. ZP wordt telkens zo op de spits gedreven, omdat anders iedereen zijn schouders zou ophalen. Ik heb zelf ZP niet i.v.m. met ras of slavernij gebracht. Hij heeft ook geen zweren of kettingen om zijn nek, is vaak vadsig en spreekt vaak accentloos Nederlands. Cadeau’s uitdelen vind ik ook niet exemplarisch voor donkere immigranten. Nederlanders moeten meer zelfrespect hebben en psychiatrische patiënten of beroepsactivisten links laten liggen en zeker geen podium verschaffen.

 34. Bart

  @Deadly Viper Populisme is net zo goed links. Misschien nog wel meer dan rechts.

 35. Gekkie

  Ron, wat een domme vergelijking. Misdrijven worden elke dag onder alle bevolkingsgroepen gepleegd. Of je nou wit zwart of geel bent.Dat kan je absoluut niet vergelijken met de afschuw die onze voorouders bepaalde groepering hebben aangedaan. En helaas nog steeds is vertekend. En dat gekleurde mensen en vooral kinderen nog steeds gepest worden. Zolang nederlanders dit niet onder ogen willen zien, zal de zwarte pieten discussie altijd blijven.

 36. Jozef

  Zelf P.R. de Vries mag hier zijn eigen mening niet meer hebben. Wat een kortzichtige gestoorde mensen hier.

 37. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Jozef, heb je wat van Peterj Erj de Vrjies nodig of zo???

 38. Ron

  Gekkie inderdaad domme vergelijking maar wel treffend omdat hij bereikbaar is met de jouwe, daarom zei ik er al bij dat die vergelijking niet kan maken.
  Jij maakt je druk over iets van eeuwen geleden maar niet over de huidige slavernij gepleegd door de verwanten van wie jij verdedigt.
  Is dat niét een beetje dommer?

 39. Ron

  Bereikbaar moet zijn vergelijkbaar.
  En ook nog jij geeft aan onze voorouders. Was mijn overgrootvader daar ook bij? Voor zover ik weet niet, misschien in jouw stamboom wel en heb jij daar wroeging over dat mag. Maar ga dan jezelf kastijden ipv iedereen over 1 kam te scheren.
  Er zijn hier ook mensen aanwezig die nazaten zijn van NSB ers, kunnen die mensen daar iets aan doen en moeten die boeten voor wat hun ouders hebben gedaan?

  De anti lobby komt met bkackface artikelen als verweer wat niet eens hetzelfde is. En sorry maar in Ghana waar deze heren vandaan komen zin ook rituelen die wij niet vinden kunnen. Maar daar ligt het probleem laat iedereen zijn eigen ding doen zonder een wil op te leggen.

 40. Frits

  Zwarte piet was inderdaad ooit bedoeld als demoon maar later werd hij aangepast in uiterlijk en stond hij symbool voor iets wat we allemaal wel kennen en ooit is afgeschaft: slavernij, het vlekje op onze geschiedenis. Het hakenkruis had van oorsprong een hele positieve en zelfs religieuze betekenis. Sinds de 2de wereldoorlog niet meer door de nazi’s. Hoe zou het ontvangen worden als het hakenkruis ihkv onschuldige oorsprong weer uitgedragen zou worden door mensen die van mening zouden zijn dat het moet kunnen omdat zij de oorspronkelijke positieve betekenis er weer aan willen verbinden want tja ach, de 2de wereldoorlog is toch alweer langer dan een halve eeuw geleden? Weet je wel hoeveel mensen je daar mee voor het hoofd zou stoten en pijn zou doen? Hoe is het mogelijk dat we het wel van de ene zijde kunnen bekijken maar blijkbaar niet van de andere kant? Bij dit soort onderwerpen, zijn wij Nederlanders een grote teleurstelling blijkt wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.