Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys

Geplaatst op Mon 15 Oct 2018 om 10:30

Fons van Westerloo heeft wel een idee waarom RTL Late Night onder leiding van Twan Huys zo slecht bekeken wordt. Het format en de presentator passen niet bij elkaar. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Huys scoort veel slechter dan zijn voorganger Humberto Tan deed en vrijdagavond maakte hij ook inhoudelijk een uitglijer. Hij naaide zijn gast Jenny Douwes en zal daardoor bij veel kijkers de gunfactor verloren zijn. Ook Van Westerloo laat nu zijn licht schijnen over de zaak.

Volgens Van Westerloo is Huys op zich een prima interviewer, maar: “De zwakte zit in de inhoud die geheel niet aansluit bij de aard en achtergrond van de presentator.”

Praten over babi pangang maakt het programma ‘irrelevant’, zegt de voormalig baas van RTL. “Barend & Van Dorp bewezen dat het ook op RTL 4 mogelijk is om een puur journalistiek programma te maken dat inspeelt op de actualiteit van de dag.”

Twan Huys verdient een beter en journalistieker programma, denkt hij. “Ook de RTL-kijker wil goed worden geïnformeerd zoals RTL Nieuws met hoge kijkcijfers bewijst. Het is in elk geval beter matig te scoren met een goed dan met een slecht programma.”

Van Westerloo schreef zijn column overigens voor de uitzending van vrijdag, waarin Huys volledig door het ijs zakte.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)
Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan (vandaag)
‘Peter R. reageert hypocriet omdat hij anti-pieten steunt’ (vandaag)

Foto: WNL
35 Reacties op “Fons van Westerloo verklaart horrorcijfers Twan Huys”


 1. Sjaak

  Ach gut van Westerloo de man die zorgde voor de grootste dip in kijkcijfers bij RTL door hele avonden buitelandse series uit te zenden is nu ook ineens expert?

 2. Shaniquilia vd Put

  Jammer dat dit artikel weer over hetzelfde gaat. Er is nog zoveel ander medianieuws. Misschien kunnen we deze periode afsluiten met een als zwarte piet geschminkte Angela de Jong die aan tafel bij Twan gaat zitten. En dan er een streep onder zetten.

 3. Deadly Viper

  Wat mij betreft stoppen ze met de hele Sinterklaas viering die discussie erover begin ik zat te worden… WHO CARES een of ander dom kinderverhaaltje en het land is in rep en roep.

  Ik denk dat ik alvast mijn kerstversiering ga opzoeken.

 4. Shaniquilia vd Put

  Deadly, we kennen jouw anti Nederlandse instelling, dus we gaan niet naar jou luisteren.

 5. Maandag

  De daders worden beschermd door rechts Nederland.

  Ze krijgen niet voor niets taakstraffen.

 6. Shaniquilia vd Put

  @maandag Goed zo, laat die Fons van Westerloo maar eens een poepie ruiken. Op jouw argument heeft hij vast geen weerwoord!

 7. Ricardo

  Barend en Van Dorp???? Jezus, dat was in de prehistorie! Tijd is blijkbaar stil blijven staan voor de overjarige Van Westerloo.

 8. Deadly Viper

  Shaniquilia dus iedereen die niks met Sinterklaas heeft is anti Nederlands?

  Alsof Sinterklaas typisch Nederlands is… Een verhaal van een oude man die cadeautjes aan kinderen geeft.

  Dat verhaal is in heel Europa maar alleen in Nederland en Belgie gebruiken ze blackface terwijl ze in de rest van Europa gewoon een demon gebruiken zoals Krampus.

 9. Shaniquilia vd Put

  Zie je wel viper, je bent anti-Nederland

 10. Bennie Normaal

  Barend en Van Dorp zijn ook behoorlijk met de tijd meegegaan, ze hebben er nu nog profijt van.

 11. Ron

  Dat is geen rocket science wat Van Westerloo hier stelt. Het matcht gewoon niet Twan en RTLLN zoals het nu is, en misschien ook wel Twan in combinatie met RTL in zijn geheel…

 12. Karla

  Shaniquila vd Put is ook een gevalletje border-line.

 13. Karla

  Shaniquilia vd Put is ook een gevalletje borderline.

 14. Deadly Viper

  @Shaniquilia als ik anti Nederland zou zijn dan was ik allang verhuisd…

  Als jij het Sinterklaasfeest als een graadmeter ziet voor pro of anti NL dan spoor jij echt niet.

  Alleen omdat ik als volwassen persoon geen fuck geef om een of ander kinderfeest met een fout en niet meet in deze tijd passend figuur als zwarte Piet ben ik anti Nederland?

  Wie the hell ben jij om dat te bepalen? Jij spoort echt niet. Wat een grap.

 15. Remi

  Fons maakt een onbegrijpelijke denkfout;

  Barend en Van Dorp hadden geen “concurrentie” !

  Pauw/Jinek bijvoorbeeld, bestond nog niet.
  Als er al iéts te zien was op Nederland 1 was het een docu
  over klassieke muziek of zoiets.

  Iedereen die op de latere avond nog even wilde worden bijgepraat,
  of het nu ging over Pim Fortuyn of over de theater-tour van Andre Hazes,
  keek Barend en Van Dorp.

  Vreemd, dat zo’n Fons dat blijkbaar niet snapt.

 16. Shaniquilia vd Put

  Jij bent anti Nederland op het gebied van Sinterklaas en dus ook op het gebied van de heersende normen en waarden van Nederland op dit moment. Dus anti-nederland. Deal with it.

 17. gerard

  Ik heb het al vaker geschreven; Twan is te veel journalist voor de commerciële omroepen. Dat schrikt de kijker naar programma’s van de commerciële af. Hij heeft nou eenmaal “Nieuwsuur” aan zijn kont hangen en is daardoor niet vertrouwt genoeg voor zijn kijkgroep.

 18. Kees

  Pppfff…Wat Fons zegt zegt bijna iedereen al vanaf het begin….constant dezelfde berichten vanaf de eerste uitzending. Is er geen ander medianieuws?

  Er wordt nooit iets geschreven hier over andere programma’s.

  Gister Lubach gezien…was hilarisch weer zijn item over d66.

 19. Janine

  Twan Huys moet opstappen, deze man heeft zijn tijd gehad. Twan moet zich gaan schamen. Het is de tweede keer in korte tijd dat hij negatief het nieuws haalt.Gelach over de aanslagen op Panorama en De Telegraaf.

  “Tijdens het Jaarcongres van de Vereniging voor Nederlandse gemeenten schnabbelde Twan Huys bij door schrijver Tommy Wieringa te interviewen. De presentator vroeg de schrijver naar zijn mening over de aanslag op de Telegraaf, waarop Wieringa antwoordde: “Dat werd tijd. En voor de aanslag op Panorama geldt hetzelfde.” Vervolgens lachte de hele zaal en grinnikte ook Huys op het podium. De interviewer zei: “Ik zie mezelf nu in een liveprogramma op televisie. Wat moet je dan terugzeggen tegen iemand?”

  En dan verbaast zijn over de zeer slechte kijkcijfers?

 20. Green

  Shaniquilia hier is al net zo arrogant en betweterig als die Jenny Douwes.

 21. Ray

  Briljant, die professionele mening dat programma en presentator niet bij elkaar passen. Dat is alleen maar wat iedereen al roept sinds de aankondiging dat Twan Huys het programma zou gaan doen.

 22. Deadly Viper

  @Shaniquilia dat bepaal jij niet.

  Je kent me niet dus stfu.

 23. west

  @ MAANDAG buiten het feit dat ik het wel of niet eens ben met de discussie… opsluiten kost geld, van ons belasting geld!!!
  waar ze het hier altijd over hebben , en weet je wat een gedetieerde per dag kost??
  laten de echte crimineel maar werken , net zoals in de jaren 30 werkverschaffing zwaar werk maar geen paoierprikken, zoals ik dat vaak in mn dorp zie

 24. Maxer

  Laten we alsjeblieft stoppen met de Zwarte Pieten discussie, dan kunnen de nieuwe Nederlanders zich gaan richten op het afschaffen van de (christelijke) feestdagen als kerst, pasen, pinksteren etc., want die gaan er vervolgens aan als dank voor onze barmhartigheid.

 25. IÎI

  De vraag van vandaag: Maakt Twan zijn excuses? En aan wie? En waarover?

  https://www.villamedia.nl/artikel/de-vraag-van-vandaag-maakt-twan-zijn-excuses-en-aan-wie-en-waarover

 26. B klein

  Goh wat een deskundige is die fons toch he. Ziet zomaar dat twannemannetje ruk is. Moet je toch wel een flinke tyd voor in dit wereldje gewerkt hebben. 😂😂😂😂😂😂😂😂
  Dit hoort een dove en ziet een blinde nog!!!

 27. Mike

  Twan Huys moet van de buis

 28. Henk

  Het RTL 4 van 2018 is niet het RTL 4 van 15 jaar geleden, mijnheer Westerloo.

 29. Suzanne van den Brink

  Twan Luis moet van de buis. Hij hoort in zijn rooie stink nest bij de PO. Dan is de linkse gekkie sekte ook weer tevreden.

 30. Suzanne van den Brink

  Remert van dijk is lid van de sekte der linksgekkies, overduidelijk…. hihihihihihii

 31. Bart

  @DV Ben je alweer verkeerd geïnformeerd. In België zijn al een pas jaar roetveeg pieten. De reden die ze daarvoor aan de kinderen hebben gegeven is omdat Zwarte Piet al jaren bijna niet meer door schoorstenen gaat omdat de meeste huizen geen schoorsteen meer hebben i.v.m. de centrale verwarming. Het gaat er niet omdat Zwarte Piet moet worden aangepast maar om de manier waarop de anti Zwarte Piet mensen de discussie zijn gestart en hoe ze zich gedragen.

 32. Joop55

  Van Westerloo snapt een ding niet: de twee bedrijven die hij groot gemaakt heeft bedienen beide dezelfde niveau en doelgroep die een serieuzere talkshow niet begrijpen, treurig want als vakman was hij een professional, maar dan het durven benoemen dat het geen inhoud heeft is dan nog tot daar aan toe, de tijden van Amerikaanse series rond de klok 22.30u zijn voorgoed voorbij, maar hij wist toen al dat een talkshow op de commerciëlen nooit het succes zouden evenaren van wijlen Barend en Van Dorp.

 33. Jan

  Als RTL nu nog niet snapt dat ze het imago van familiezender kapot aan het maken zijn door Twan Huys te laten zitten, dan houdt het op. Van babbelen met de grootste crimineel van Nederland naar lachen om aanslagen op krant en tijdschrift. Daarna een verlepte Amerikaanse “pornoster” een uur de tijd geven om leeg te lopen over Trump en als laatste wapenfeit het niet nakomen van afspraken met een gast.

 34. kaas

  ach daar hebben we de hans wiegel van hilversum weer….

 35. Simon

  Fons van Westerloo heeft gelijk maar het was toch Twan die zijn eigen team mocht meenemen en een echt journalistiek format kon neerzetten? Ik zie qua inhoud ook geen verschil met Humberto’s format.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.