Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes

Twan Huys heeft er geen spijt van dat hij zijn talkshowgast Jenny Douwes vrijdagavond live op televisie belazerde in RTL Late Night. Sterker nog: de nacht na de uitzending heeft hij geslapen als een roos. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. RTL Late Night met Twan Huys wordt heel erg slecht bekeken en in een poging de kijkcijfers op te krikken, leverde hij Douwes een gemene streek. Zusterprogramma Boulevard is de enige aan wie de presentator nu een reactie geeft.

Verslaggever Aran Bade: We hebben Jenny ook gesproken en Jenny zegt: ‘Twan heeft mij beloofd dat ik alleen aan tafel zou zitten. Klopt dat?

Huys warrig (letterlijk geciteerd): “Ik heb tegen haar gezegd: ‘Op het moment dat ik hoorde van onze redactie van: het gaat op rij één goed, de groep van Jerry die wil daar gaan zitten en kan daar commentaar geven, jij kunt aan tafel komen zitten en dan volgt gewoon het gesprek zoals we dat nu gaan voeren.’ En tijdens de uitzending is dat veranderd.”

Maar Jenny zegt: ‘Ik heb met Twan afgesproken dat er niemand bij komt en nu doet hij het toch.’

“Ja, maar de eerste afspraak was met haar advocaat dat iedereen aan tafel zou zitten bij het gesprek.”

Jullie hebben beide partijen op dezelfde voorwaarden uitgenodigd.

“Ja, op het moment dat zij kwam zitten leek het erop dat zij aan tafel kon gaan zitten alleen en dat Jerry op de eerste rij commentaar zou geven.”

Jij hebt toen gezegd: ‘Dat gaan we doen.’

“Ja, zo gaan we het doen.”

Snap je dat Jenny nu boos is en ze zegt: ‘Ik vind het onbetrouwbaar.’

“Wat ik heel moeilijk vind aan deze situatie is dat Jenny een advocaat heeft, Wim Anker. Met hem zijn heel duidelijke afspraken gemaakt, en ik neem aan dat zij ook overleg hebben gehad hierover, dat alle partijen aan tafel zouden komen zitten. Dat is afgesproken. Onze redactie heeft hier twee weken geleden nog een gesprek over gevoerd. Iedereen die nu suggereert dat het programma RTL Late Night dit doet om kijkcijfers te trekken, dat was niet zo. Dit onderwerp was al heel lang in voorbereiding.”

Ja, het wordt gezegd dat RTL Late Night een rel wil en dat het goed zou zijn voor de kijkcijfers als iemand opstaat.

“Nee, ik wilde totaal niet deze rel. Ik doe dit vak nu dertig jaar en betrouwbaarheid staat hoog in mijn vaandel. Dat kun je één keer doen. Je kunt mensen niet een belofte doen en die niet nakomen. Dat gaat niet. Dit is het laatste wat ik wil.”

Heb je spijt dat je dit zo hebt aangepakt?

“Dit heeft niets met spijt te maken. Er gebeurt iets waar ik niet op was voorbereid en waar de redactie niet op was voorbereid. Een afspraak die stond is anders geworden. Een afspraak die wij gemaakt hadden is niet nageleefd en daar is iets anders voor in de plaats gekomen. Daar kun je als redactie niet zo heel veel aan doen.”

Er wordt zo veel over je programma geschreven dat ik bijna denk: Twan slaapt ’s nachts niet. Die ligt wakker.

“Ik heb als een roos geslapen vannacht. Jazeker. Ik slaap goed. We gaan gewoon stug door waarmee we bezig zijn. We proberen het mooiste programma te maken dat er is en daar zijn we mee bezig met de hele redactie.”

Doet de kritiek je wat?

“Kritiek is soms heel goed, want bij tegenwind ga je vliegen. Ik lees het. Dat wat klopt, daar doe ik mijn voordeel mee. En wat niet klopt, leg ik laast mij neer.”

Jenny Douwes laat op Twitter het volgende weten: “Toen mij, rechtstreeks uit de rechtbank onderweg naar de studio, ter ore kwam dat KOZP ook aan tafel zou zitten heb ik vriendelijk bedankt voor bovengenoemd theater (wie is ingelezen of rechtszaak volgt weet waarom) en de tafel aan KOZP gelaten. No hard feelings, het was een lange dag, veel plezier. Echter RTL Late Night gaf met volle overtuiging aan dat het goed zou komen en dat ze liever mij aan tafel wilden hebben. Van #TwanHuys woord gekregen dat ze geen truckjes zouden uithalen. De rest is skiednis.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen