Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt

Geplaatst op Fri 12 Oct 2018 om 10:25

Angela de Jong denkt dat RTL 4 zijn late talkshow met Twan Huys nog wel even op de buis houdt, ondanks zijn zeer slechte kijkcijfers. Dat heeft ze gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. De Jong vermoedt dat RTL nog even aankijkt hoe RTL Late Night zich ontwikkelt. “Als ze er nu de stekker uit trekken, dan is dat natuurlijk een enorm gezichtsverlies voor de zender en kapitaalvernietiging. Mijn vermoeden is dat ze het nog wel tot het einde van het seizoen, ergens in mei, aankijken.”

RTL laat weten dat ze het volste vertrouwen heeft in een goede afloop voor Huys. De Jong: “Toen ze de vorige keer het statement uitbrachten van ‘we hebben het volste vertrouwen in Humberto’, hadden ze Twan al ongeveer zo ver dat hij tekende, maar Twan heeft een contract van drie jaar.

Wat is er mis met RTL Late Night? “Volgens mij is het probleem dat ik nog steeds niet weet naar wat voor soort programma ik zit te kijken. Ik heb geen idee wat voor onderwerpen ik die avond voorgeschoteld ga krijgen en dat heb ik bij een Pauw of Jinek wel. Dan weet ik: dit is het gesprek van de dag, dit onderwerp, dat onderwerp.”

Pauw vat echt het gesprek van de dag, aldus De Jong. “De eerste twee onderwerpen zijn vaak de onderwerpen die enorm in het nieuws zijn. Bij Twan kan het variëren van iets heel zwaars tot iets vederlichts. Je ziet het nu ook de lichtere kant opschuivend, terwijl ik dacht dat hij meer de zwaardere kant op zou gaan.”

De RTL-kijker lijkt geen fan van Huys. “Ik denk dat we na een maand kunnen concluderen dat het heel erg wennen is voor alles en iedereen.”

Wat nu? “Ik hoorde van de week dat er achter de schermen toch wel wat veranderingen zijn geweest. Ze hebben nu ook John Lukken aangetrokken om daar de boel te leiden. Hij is van Beau Monde en Shownieuws. Toen dat op de late avond heel goede kijkcijfers scoorde, was hij er aan het roer. Dat geeft natuurlijk wel aan welke kant ze een beetje op willen en dat is niet de nieuwskant. Dat is iemand die feeling heeft met de showwereld en daar zijn best leuke onderwerpen over te maken. En dus niet Coen & Sander over hun bucketlist.

Eén ding is zeker: “Er moet iets gebeuren.”

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vanochtend)

Foto: NPO Radio 1
33 Reacties op “Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt”


 1. Remi

  De RTL kijker zit niet te wachten op informatieve gesprekken.
  Of, zoals Gijp treffend zei; “Die 400.000 kijkers van Humberto is-ie kwijt”.

  Barend & Van Dorp scoorden 15 jaar geleden als een dólle,
  zelfde zender, zelfde tijdslot, ook vaak met zware onderwerpen,
  maar toen was er nog geen Pauw/Jinek.

  Afgelopen weken waren sommige RTL Late Nights zéker niet slecht,
  qua onderwerpkeuze en actualiteit, maar als de gemiddelde RTL-kijker
  een tafel ziet, met gasten, haakt hij/zij af.

 2. Wim

  Tjonge jonge.. dit is toch geen hogere wiskunde mevrouw de Jong.. Het RTL publiek en Twan zijn gewoon geen match. Simpel. RTL heeft zich hier behoorlijk mee in de vingers gesneden.

 3. Job

  Angela kan alleen open deuren intrappen. Iedereen ziet dit…

 4. Mike

  Waar de Twan Huys liefhebbers op zitten te wachten is informatief en achtergronden bij het nieuws. Die haken af als het over onzinnig Showbizz nieuws gaat.

  RTL kijker zit niet te wachten op informatief maar op luchtig.

  Iedereen ziet dat Twan Huys niet luchtig showbizz nieuws moet doen. Dat past niet bij hem. Dat ziet iedereen. Had RTL vooraf kunnen weten.

  Wat moet RTL doen. Full gaan voor informatief achtergronden bij het nieuws wat bij de presentator past of stoppen met de presentator en hem RTL Nieuws laten doen.

 5. Tim20

  Aha daar is ze! :) Dank u MC! :)

 6. Ron

  In de kern wel eens met haar verhaal. Maar de show en entertainmenthoek moeten ze juist niet op gaan dit deed Tan ook al. Alles valt of staat met items en gasten. En wie het presenteert maakt niet zoveel uit naar nu blijkt. Maar denk dat Twan nog tot eind van dit jaar de tijd heeft. Mochten de cijfers niet aantrekken, en ook relevant aantrekken dan is het toch echt vanaf januari nieuwe ronde nieuwe kansen voor een geheel nieuwe late night show in een andere opzet, met of zonder Twan. En mocht hij blijven dan wel een geheel eigen show waar in hij zich prettig voelt en dat is gewoon niet in een entertainment/shownieuws achtig programma. Period.

 7. Grace321

  Hou s op te bashen. Goeie onderwerpen. Mankeert niks aan

 8. Keukenmeester Schraalhans

  Helaas is die zeekoe camerageil.
  Als ik wil weten hoe zei over een programma denkt, lees ik het wel in het AD. Maar nee, ik moet en zal haar ook zien en horen. Liefst elke dag!
  Dat terwijl een recensente juist boven de partijen zou moeten staan en niet zelf in de publiciteit zou moeten verschijnen.
  Gisteren zat ze GVB bij WNL. Wat moeten we daarmee?

 9. Marcooo

  Wat een onzin dat Twan serieuze onderwerpen moet doen en geen entertainment. Als hij serieuze onderwerpen doet heeft hii vaak feiten verkeerd en stelt hij ook niet de juiste vragen. Hij kan gewoon geen talkshow hosten. Dat kan hij ook niet leren. Net als Margriet bij M. De verkeerde persoon op de verkeerde plek. Hij is een pratende pop die bij neiwsuur goed uit de verf kwam door de redactie. Nu heeft hii een kinderredactie met een verstandelijke beperking en valt hij door de mand

 10. Ron

  Redactie moet ook vervangen worden, misschien zelfs wel een andere productiemaatschappij in handen nemen die dit gaat produceren. Blue Circle heeft gewoon de know how niet voor in huis blijkbaar.

 11. Rob

  Angela de Jong, weer zo’n totaal nutteloze bn-er die van aanschuiven bij praatprogramma’s haar verdienmodel maakt. Alles wat ze beweert had iedere tv-kijker met een basisschooldiploma zelf ook kunnen bedenken.

 12. john

  Angela, bla…bla…bla…bla

 13. Bennie Normaal

  RTLLN is een uitstekend programma, niets mis mee; uitzendmoment zou een half eerder kunnen.

 14. Papegaaitje leef je nog

  RTL Late Night is een bijzonder slecht programma. Er is echt alles mis mee. Verkeerde gasten en verkeerde onderwerpen. Uitzendmoment is prima. Nog beter zou zijn helemaal van de buis af. Lang leve Pauw. Lang leve Jinek.

 15. anymouse

  Boft Twan effe, dat Angela de Jong denkt dat hij de kerst haalt.

 16. mo

  Als je Pauw op rt zet en Twan op npo1 zet gaan bij Pauw de kijcijfers ook omlaag.Het probleem ligt echt aan de zenders de meeste kijkers zijn oudere mensen en die hebben vaak hun tv op npo staan zonder reclames tussendoor. Zo simpel is het.

 17. Ron

  @Bennie Normaal: je doet je naam eer aan. De meeste kijkers zijn het daarom ook niet met je eens….

 18. mo

  3..

 19. Annie

  Rtl kijkers houden van simpel….Snackie erbij… dat zijn geen Twan Huys kijkers, ze willen vermaakt worden.Denken hoort bij de NPO.Wijntje, kaasknabbeltje.

 20. critikast

  Angela…wil je een date met me? Ik vind je niet alleen een aantrekkelijke vrouw, maar ook eindelijk eens iemand met een eigen mening die de Hilversumse kool en geit niet wenst te sparen. Dat kleffe zootje gisteravond weer bij de Televizierring….zum kotzen ! Neem stelling Angela! Sabel ze neer! Rijg ze aan je scherpe pen en spaar niemand! Dan ben je op je best…lieverd van me !

 21. Klaasje

  @ANNIE

  Ach ANNIE toch….je kijkt vast veel RTL..😂

 22. Suomynona

  John Lukken? De man die Veronica Magazine van een prima televisieblad omdoopte in een armoedige ‘glossy’ waarin informatie over televisie en de gids zelf steeds minder ruimte kregen?

  Sorry, maar dan willen ze bij RTL en Blue Circle duidelijk niet dat Late Night de weg omhoog nog terug zal vinden.

 23. David

  Ze kunnen de naam van deze site beter veranderen in TwanHuyscourant.nl. Gek wordt je ervan.

 24. Julia

  Suomynona, hij is toch degene die de programma-informatie destijds op krantenpapier liet drukken?

 25. chris?

  Als hij en kalkoen was niet

 26. Geronimo

  De enige reden dat Huys de kerst haalt is, is dat de kerst al zo dichtbij is.

 27. Joost

  Na vanavond haalt ie het zeker niet. Hij dacht hard en goed over te komen met zijn ‘wij van late night vinden dat’. Hij had een belofte gedaan, houdt zich er niet aan omdat ‘wij van late night…’. Mag mevrouw ook wat willen? Nee. Het moet zoals late night wil! Mevrouw had haar voorwaarden verteld, meneer huys niet!
  Sorry Twan, zo asociaal ga je niet met je gasten on. En wat denk je van al haar symphatisanten? Dat zijn er miljoenen Twan. En die ben je nu kwijt. Zeker omdat je onder een megavergrootglas ligt weet je zeker dat dit groot in de pers komt. Jij denkt dat het positieve pers is, maar vergis je niet!

 28. Peter

  Ach boeiende tv, geeft spanning, als je weet dat de tegenpartij op de eerste rij zit dan is 1 +1. Bovendien kun je ook weglopen. Maar goed denk dat dit programma onder zo’n vergrootglas ligt dat niets meer goed is, als ze niet aan tafel kwamen kwam er ook kritiek. Wellicht twan met vakantie sturen en even format bijschaven. Splitsing maken met dagen meer amusement en dagen die journalistieke zijn. Twan wordt wel heel erg afgezeken…

 29. Kimberly

  Joost, dit is niet de fout van Twan, maar de redactie, Twan is alleen het spreekpoppetje

 30. Joost

  @kimbertly Twan zei het toch? Zal vast dat het een idee van de redactie was maar hij zei het, het waren zijn gasten waar hij (zijn naam staat in de titel) een afspraak mee had waar hij zich niet aan houdt.
  Als ik BN’er was zou ik daar NOOIT MEER aan tafel gaan zitten.

 31. Sjakie

  Verkeerde redactie !!!

 32. rico

  Klopt weer Angela. Hij haalt de kerst.

 33. Bob

  Ik heb de laatste tijd voor het eerst een paar keer naar Late Night gekeken, maar hield dat niet lang uit. Voor mijn gevoel had dat voor een groot deel te maken met de irritante reclameblokken die niet vertoond worden op NPO. Twan Huys is inderdaad een mismatch en is lelijk door de mand gevallen deze week.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.