Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt

Angela de Jong denkt dat RTL 4 zijn late talkshow met Twan Huys nog wel even op de buis houdt, ondanks zijn zeer slechte kijkcijfers. Dat heeft ze gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. De Jong vermoedt dat RTL nog even aankijkt hoe RTL Late Night zich ontwikkelt. “Als ze er nu de stekker uit trekken, dan is dat natuurlijk een enorm gezichtsverlies voor de zender en kapitaalvernietiging. Mijn vermoeden is dat ze het nog wel tot het einde van het seizoen, ergens in mei, aankijken.”

RTL laat weten dat ze het volste vertrouwen heeft in een goede afloop voor Huys. De Jong: “Toen ze de vorige keer het statement uitbrachten van ‘we hebben het volste vertrouwen in Humberto’, hadden ze Twan al ongeveer zo ver dat hij tekende, maar Twan heeft een contract van drie jaar.

Wat is er mis met RTL Late Night? “Volgens mij is het probleem dat ik nog steeds niet weet naar wat voor soort programma ik zit te kijken. Ik heb geen idee wat voor onderwerpen ik die avond voorgeschoteld ga krijgen en dat heb ik bij een Pauw of Jinek wel. Dan weet ik: dit is het gesprek van de dag, dit onderwerp, dat onderwerp.”

Pauw vat echt het gesprek van de dag, aldus De Jong. “De eerste twee onderwerpen zijn vaak de onderwerpen die enorm in het nieuws zijn. Bij Twan kan het variëren van iets heel zwaars tot iets vederlichts. Je ziet het nu ook de lichtere kant opschuivend, terwijl ik dacht dat hij meer de zwaardere kant op zou gaan.”

De RTL-kijker lijkt geen fan van Huys. “Ik denk dat we na een maand kunnen concluderen dat het heel erg wennen is voor alles en iedereen.”

Wat nu? “Ik hoorde van de week dat er achter de schermen toch wel wat veranderingen zijn geweest. Ze hebben nu ook John Lukken aangetrokken om daar de boel te leiden. Hij is van Beau Monde en Shownieuws. Toen dat op de late avond heel goede kijkcijfers scoorde, was hij er aan het roer. Dat geeft natuurlijk wel aan welke kant ze een beetje op willen en dat is niet de nieuwskant. Dat is iemand die feeling heeft met de showwereld en daar zijn best leuke onderwerpen over te maken. En dus niet Coen & Sander over hun bucketlist.

Eén ding is zeker: “Er moet iets gebeuren.”

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vanochtend)

Foto: NPO Radio 1

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen