Johnny Kraaykamp in Robinson in hoop op klussen

Johnny Kraaijkamp heeft dit jaar ja gezegd tegen de makers van Expeditie Robinson, omdat je met een deelname aan zo’n kijkcijferhit de aandacht op je kunt vestigen. Dat vertelt de 64-jarige acteur in weekblad Privé. Kraaijkamp is een beroemd acteur, maar heeft de schaapjes nog niet op het droge. “Een potje heb ik niet kunnen opbouwen. Daarbij heb ik twaalf jaar alimentatie betaald. Dat heeft er allemaal financieel ingehakt. Klagen doe ik niet, want ik heb nog zo veel plezier.

Het betekent wel dat hij nog steeds werk nodig heeft. “Mijn zoon Joep is een groot fan van het programma en daardoor wist ik dat er veel mensen naar kijken. Zo kan ik mezelf toch weer in de kijker spelen en dat is als freelance acteur belangrijk.”

Als hij het niet nodig had gehad, had Kraaijkamp niet meegedaan. “Misschien ben ik wel de minst geschikte kandidaat voor zo’n programma. Mijn vrijheid is mijn grootste goed en dat ben je op zo’n eiland volkomen kwijt. Dat ik dag en nacht bespied werd door een camera, was echt niet mijn ding.”

Toch begon hij Robinson op een gegeven moment wel te waarderen. “Toen ik er eenmaal was, ging ik het ook waarderen. Leuk is niet het juiste woord, want het is een zwaar programma, maar ik heb me goed weten te verweren.

Collega Corry Konings vertelde gisteren nog dat ze in de lift zit dankzij Expeditie Robinson.

Het Privé-interview met Johnny Kraaijkamp kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen