Xander van der Wulp ziet Wie is de Mol wel zitten

Xander van der Wulp heeft door de formatievlog en zijn talkshowoptredens een wat losser imago gekregen, maar dat betekent niet dat hij zichzelf laat opnemen in de carrousel van BN’ers die in elk programma opduiken. Dat vertelt hij op de website van Pauw. Van der Wulp vindt dat je als NOS-verslaggever ook professioneel moet blijven. Zo weigerde hij shows als de Curling Quiz. “Daar worden NOS’ers wel vaker voor gevraagd. Dat zijn wel dingen die je beter niet kunt doen.”

Wie is de Mol zou hij wél overwegen. “Misschien, maar vooral omdat m’n dochters dat heel cool zouden vinden. Ik ga in ieder geval niet op zo’n eiland zitten (Expeditie Robinson, red.). In principe hou ik het graag bij de politiek.

Hij vindt het leuk dat de NOS politieke onderwerpen nu ook wat losser brengt. “Ik heb een serieus imago dat hoort bij een politiek verslaggever van de NOS. In de vlogs ben ik meer mezelf en wat losser. De NOS vindt dat ook leuk. Ze vinden dat verslaggevers en presentatoren meer ‘mens’ mogen zijn.

Bij de NOS is Van der Wulp helemaal in zijn element. “Bij de NOS mag je altijd overal vooraan staan. Iedereen wil met je praten en je kan met iedereen praten. Dat vind ik toch speciaal.

Het hele interview met Xander van der Wulp leest u op de Pauw-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen