Radio-apps NPO in nieuw jasje: ‘Handige scrollbalk’

Geplaatst op Tue 16 Oct 2018 om 10:00

De NPO heeft zijn radio-apps in een nieuw jasje gestoken. De applicaties voor smartphones en tablets zijn volledig vernieuwd en vanaf vandaag te downloaden in de appstores. Dat heeft de publieke laten weten. Het wordt veel makkelijker om naar de zenders te luisteren. “De radiostreams zijn voorzien van een handige scrollbalk. Gemakkelijk voor wie het begin van een programma heeft gemist of snel een fragment nog eens wil horen“, aldus een woordvoerder van de NPO.

Bovendien vergroot de NPO de interactiviteit met deze apps. “Via de vernieuwde chatfunctie App’je kunnen luisteraars nu persoonlijke gesprekken voeren met dj’s en programmamakers.”

Verder is muziek die gedraaid wordt op bijvoorbeeld NPO Radio 2, NPO 3FM of NPO FunX eenvoudig toe te voegen aan individuele Spotify-lijsten (meteen beschikbaar voor Android; iOS vanaf volgende week).

De podcasts van de verschillende zenders, bijvoorbeeld die van NPO Radio 1, hebben een prominente plek. Luisteraars abonneren zich met een druk op de knop op hun favoriete podcasts, die in de apps ook te downloaden zijn en offline kunnen worden beluisterd.

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “We zien een toename in het luisteren via smartphones en tablets, want ons publiek wil overal zijn favoriete radiozenders kunnen ontvangen. Onze luisteraars vinden gebruiksgemak en persoonlijk contact met de radiomakers belangrijk en met deze nieuwe apps zetten we daarin een volgende stap.

Gebruikers van de huidige apps van NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, NPO SterrenNL en NPO Radio 2 Soul & Jazz krijgen via een update beschikking over de nieuwe versies.

Foto: Paul Ridderhof, NPO Radio 2
11 Reacties op “Radio-apps NPO in nieuw jasje: ‘Handige scrollbalk’”


 1. Shaniquilia vd Put

  Nou de gemiddelde radioluisteraar van NPO zenders is 71, dus of ze die appjes gaan downloaden is twijfelachtig. Overschatten die radio-makers hun impact nou zo erg of zit ik ernaast? De meeste mensen die ik ken luisteren alleen radio als het toevallig aanstaat als achtergrondnoise in de auto of zo.

 2. Martijn

  Gemiddeld 51 jaar. Die kunnen nog wel wat met Apps hoor :)

  https://www.radiofreak.nl/radioluisteraar-is-gemiddeld-51-jaar-oud/

 3. Shaniquilia vd Put

  Oke, thanks Martijn!

 4. Shaniquilia vd Put

  Zo te zien zijn het 40-ers en 50-ers die naar 538 en Qmusic etc. luisteren. Daar moet ik toch wel een beetje om lachen hoor. Zijn er dan zoveel mentaal onvolgroeide volwassenen. Of houden ze wanhopig aan hun jeugd vast?

 5. Shaniquilia vd Put

  De gemiddelde luisteraar naar NPO-radiozenders is dus 58 jaar. Dat is ontluisterend. Radio is dead!

 6. Erik

  Shaniquivilla: 50 plussers hebben notabene 538 opgericht en samen zijn we/ze meegegaan in de tijd. Is dat zo erg om te lachen?

 7. Shaniquilia vd Put

  Heb je de promo’s en evenementen van 538 al eens bekeken? Jonge, wild dansende pubermeisjes. Daar wil je als veertiger of vijftiger toch niet tussen staan of bij horen?
  Nog afgezien van het feit dat je het risico loopt opgepakt te worden als potentiele zedendelinquent.

 8. Reneetje van der Gijp

  Ik luister niet alleen naar voetbal, maar ik kijk ook naar voetbal. Radio 1 was vroeger wel echt fantastisch.

  Spotjes van 538 zijn wel mooi man!

  Groetjes,

  René

 9. Praatpraat

  Wat een matige app zeg. Fontgrootte veel te klein, “nu live” gaat niet mee als je teruggaat in de tijd, “kijk live” werkt niet (afscheid genomen van visual radio?) en toevoegen aan spotify op iOS pas volgende week? Waarom niet meteen? Als de app nog niet klaar is, release je ‘m toch gewoon nog niet?
  Gelukkig zijn de podcasts en themakanalen nu wel makkelijker te vinden. Maar als je de app van bijvoorbeeld 3FM vergelijkt met die van 538, die inmiddels al een jaar oud is, verliezen ze bij de NPO toch wel meer en meer terrein hoor. Auw.

 10. Tim

  Zo lang de app mij radio2 laat luisteren op de fiets, vind ik het allemaal best ;)

 11. Don

  Ja ook ouderen luisteren radio! ..en voor de baby’s (hier) bestaat er ook nog 538, Qmusic enz.enz., dus je hoeft niet te blijven ‘hangen’ hier!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.