Boulevard-expert: ‘Twan Huys kan tij niet meer keren’

Ron Vergouwen, de tv-kenner van RTL Boulevard, denkt niet dat Twan Huys het tij nog kan keren. Er hangt nu een vervelende sfeer om de presentator heen. Dat zegt hij in gesprek met NU.nl. Vergouwen denkt dat het voor Huys nóg lastiger is geworden om gasten te scoren sinds hij zijn talkshowgast Jenny Douwes live op televisie bedonderde. “Er is nu een sfeertje ontstaan dat niet als positief wordt ervaren en daarbij wordt er getwijfeld aan de betrouwbaarheid van Huys.

De rel is gekomen op een onmogelijk slecht moment, zegt Vergouwen. “Het begint er nu wel heel penibel uit te zien, ik denk niet dat het tij nog kan worden gekeerd.

Het RTL Late Night-format past Huys niet als een jas. Bij onderwerpen als die met het radioduo Coen & Sander ‘zie je gewoon dat het hem niet zo veel kan schelen’, zegt Vergouwen. “Ik weet niet of ik naar een oprecht geïnteresseerde presentator zit te kijken.”

Wat is zijn advies? “Hij moet zich niet voordoen als Humberto. Hij moet een sfeertje om zich heen creëren dat goed bij hem past. Er zijn een aantal momenten nodig die ervoor zorgen dat de kijker hem de gunfactor toekent.

Ook tv-recensent Arjen Fortuin komt aan het woord in het artikel van NU.nl. Volgens hem hebben veel mensen zich niet verdiept in de Jenny Douwes-rel, maar blijft er bij hen wel wat hangen. “Die koppelen Huys en ‘onbetrouwbaar’ nu aan elkaar.

Kwalijker vindt Fortuin de matige gastenlijst van RTL Late Night. “Je merkt dat ze huiverig zijn voor de RTL-sterrenparade. Er zitten relatief veel gewone mensen met ontroerende verhalen aan tafel. Dat snap ik wel, dat is een sympathiek genre, maar het is niet altijd even opwindend.”

De Rob Jettenblunder van Huys bewijst volgens Fortuin dat de RTL Late Night-redactie in paniek is. “Het is gek als Huys dat zegt als hij weet dat hij bij Pauw zit, maar het is nog gekker dat hij het überhaupt niet wist omdat zijn naaste collega’s hem dat niet vertellen.”

Want reken maar dat de redactie dit in de gaten houdt. Dat geeft aan dat het erop lijkt dat de redactie zenuwachtig aan het worden is, en daar gaat niemand beter van werken.

Het artikel ‘Dalende kijkcijfers Late Night: ‘Het is de wet van Murphy” kunt u lezen op NU.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen