Pijnlijk: Twan Huys weet niet dat Jetten bij Pauw zit

Een ongelooflijk pijnlijk moment in RTL Late Night: Twan Huys leek tijdens de uitzending van dinsdag niet te weten dat het zijn rechtstreekse concurrent Jeroen Pauw wél gelukt was om Rob Jetten, de nieuwe leider van D66, te strikken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Huys zei op een zeker moment tegen Frits Wester: “Je zei net al: ‘Hij gaat interviews geven.’ We hebben hem natuurlijk ook uitgenodigd. Ik geloof dat hij vandaag nog nergens te zien is, behalve in de Tweede Kamer.”

De redactie van Pauw had echter al om 18.30 uur bekendgemaakt dat ze Jetten had gestrikt. Frits Wester probeerde dat voorzichtig kenbaar te maken aan Huys: “Ik durf het niet te zeggen, maar hij zit wel ergens.

Die opmerking leek Huys niet te horen, omdat hij zich tot Lex Uiting richtte: “Maar Lex, jij deed ook een poging, dapper als je bent.

Uiting had een item gemaakt met Jan Terlouw en bleek Jetten aan de telefoon te hebben gehad.

Huys grijpt al wekenlang naast de nieuwsgasten van de dag. Volgens BNR-baas Sjors Fröhlich heeft de redactie van Huys hem niet durven vertellen dat Pauw Jetten had gestrikt. “De redactie van RTL Late Night heeft dit nog niet tegen Twan durven zeggen, zo bleek zojuist.

VPRO-presentator Teun van de Keuken: “Pijnlijk. Twan: ‘Jetten zit vanavond geloof ik nog nergens’. Wester: ‘Hij zit wel ergens geloof ik.’ Jetten zit bij Pauw.

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC: “Ze zouden het Huys toch wel hebben durven vertellen?

Van de Keuken: “Het leek van niet. Zelfs Wester zei alleen ‘ergens’. Durfde Pauw niet te noemen.

Fortuin: “Een heel vreemd moment. Het valt te vrezen voor Huys dat het nog vaak wordt herhaald.

Van de Keuken: “Als redactie presentator probeert te beschermen door hem niet te informeren, dan is het einde nabij.

RTL Late Night trok dinsdagavond voor de zevende uitzending op rij niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25. De talkshow doet het onder leiding van Twan Huys nog slechter dan onder leiding van voorganger Humberto Tan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen