Pijnlijk: Twan Huys weet niet dat Jetten bij Pauw zit

Geplaatst op Wed 10 Oct 2018 om 8:05

Een ongelooflijk pijnlijk moment in RTL Late Night: Twan Huys leek tijdens de uitzending van dinsdag niet te weten dat het zijn rechtstreekse concurrent Jeroen Pauw wél gelukt was om Rob Jetten, de nieuwe leider van D66, te strikken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Huys zei op een zeker moment tegen Frits Wester: “Je zei net al: ‘Hij gaat interviews geven.’ We hebben hem natuurlijk ook uitgenodigd. Ik geloof dat hij vandaag nog nergens te zien is, behalve in de Tweede Kamer.”

De redactie van Pauw had echter al om 18.30 uur bekendgemaakt dat ze Jetten had gestrikt. Frits Wester probeerde dat voorzichtig kenbaar te maken aan Huys: “Ik durf het niet te zeggen, maar hij zit wel ergens.

Die opmerking leek Huys niet te horen, omdat hij zich tot Lex Uiting richtte: “Maar Lex, jij deed ook een poging, dapper als je bent.

Uiting had een item gemaakt met Jan Terlouw en bleek Jetten aan de telefoon te hebben gehad.

Huys grijpt al wekenlang naast de nieuwsgasten van de dag. Volgens BNR-baas Sjors Fröhlich heeft de redactie van Huys hem niet durven vertellen dat Pauw Jetten had gestrikt. “De redactie van RTL Late Night heeft dit nog niet tegen Twan durven zeggen, zo bleek zojuist.

VPRO-presentator Teun van de Keuken: “Pijnlijk. Twan: ‘Jetten zit vanavond geloof ik nog nergens’. Wester: ‘Hij zit wel ergens geloof ik.’ Jetten zit bij Pauw.

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC: “Ze zouden het Huys toch wel hebben durven vertellen?

Van de Keuken: “Het leek van niet. Zelfs Wester zei alleen ‘ergens’. Durfde Pauw niet te noemen.

Fortuin: “Een heel vreemd moment. Het valt te vrezen voor Huys dat het nog vaak wordt herhaald.

Van de Keuken: “Als redactie presentator probeert te beschermen door hem niet te informeren, dan is het einde nabij.

RTL Late Night trok dinsdagavond voor de zevende uitzending op rij niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25. De talkshow doet het onder leiding van Twan Huys nog slechter dan onder leiding van voorganger Humberto Tan.

Foto: RTL
42 Reacties op “Pijnlijk: Twan Huys weet niet dat Jetten bij Pauw zit”


 1. Remi

  … of Twan deed alsóf hij het niet wist … kan toch bijna niet anders ?
  Het was hoe dan ook zéér verrassend.

 2. Den Draaiert Joost

  Verlos die man toch uit zijn lijden

 3. Theo

  Oei! Dat was echt al des middags bekend dat Jetten bij Pauw zat…het zit twan huys niet mee… Gelukkig zat er gisteren wel iemand met verstand van politiek aan tafel…. Niet dat meisje met d’r meninkjes maar de watcher van RTL Frits Wester. Dat scheelt vast! De eerste stap naar goede cijfers is gezet…. Een goeie verstandige duider neerzetten!

 4. Henk

  De redactie pest hem dus. Want dergelijke informatie achterhouden voor je collega waardoor hij voor gek staat kan je niet anders omschrijven dan mobbing. Dhr. Huys is beter dan de redactie. Een andere verklaring kan je niet geven voor zulk ongewenst gedrag. De redactie staat in zijn hemd. Het programma heeft potentie maar niet met zo`n ploeg die tegenwerkt.

 5. Albert Verlinken

  Tan mag dan gedumpt zijn maar de incompetente redactie is blijkbaar gebleven. Twan was de competente Nieuwsuur redactie gewend met onbeperkte publieke funding maar moet het tegenwoordig doen met overblijfselen van ‘Campinglife’ en stagaires. Pijnlijk!

 6. Niels777

  Gelukkig heeft bijna niemand het gezien

 7. HanzWorsd

  Moet dit toch even verwerken, wat een heftig nieuws.

 8. mark2

  hadden de mannen van VI niet heel veel commentaar op de makers van het programma die daar zo verbolgen over waren? vooralsnog lijkt het wel of de mannen van VI gelijk hadden en het durfde te zeggen!

 9. Evelien

  Wat een blamage, hij twittert toch zelf ook en kijkt dan uit belangstelling elke dag ff wie zijn concurrent aan tafel heeft? Hij kennelijk niet, wat een afgang.

 10. Richard

  Nou nou poe poe wat een afgang…

 11. Linda de M.

  Jullie kunnen deze site beter TwanCourant noemen.

 12. Boris

  Gisteren weer eens even aangezet. Begon net de reclame. Toen maar overgeschakeld naar Pauw. Goed, pittig, maar ook vrolijk gesprek met Jetten. Pauw is een vakman.

 13. Simon

  Denk dat het ook pijnlijk was voor de redactie van Twan dat ze hem niet hadden kunnen strikken maar ik snap wel dat Jetten liever bij Pauw gaat zitten.

 14. west

  JE KUNT HET OOK ANDERS ZIEN, de ongeschoolden, laag opgedeiden keken misschien naar H TAN , en kijken nu helemaal niet meer omdat het te moeilijk voor ze is, ja die zijn ze kwijt maar misschien heeft RTL 4 er wel gemiddeld 400.000 nieuwe kijkerser voor in de plaats gekregen die een hogere opleiding hebben genoten !!Dus daar kan de averteerder met dure merken op inspelen
  je hebt dan wel een groep kijkers die mogelijk geinteresseert zijn in je produkten

  Reclame boodschjappen uitzenden van ROLEX , BMW AUDI ,MERCEDES of ARMANI
  of OGER heeft geen zin in een spelletjes show of soap voor Jan met de pet

 15. Marianne

  Het is niet te moeilijk, de onderwerpen zijn nog onbenulliger dan bij Tan. Jammer voor Tan en Twan en de kijkers. Er spelen kennelijk andere dingen die verborgen blijven voor de kijker. Barend en van Dorp was een succes. Daaraan kan je toch zien dat de mensen kwaliteit willen.

 16. west

  @ Marianne Lligt ook aan de hele redactie, te veel stage plaatsen die het werk moeten klaren , en wat voor inbreng heeft Twan zelf?

 17. q10

  wat een blamage,
  dit gaat nooit goed komen,
  twan is een ambtenaren leventje gewend,
  [ alles word je voorgekauwd ,je hoeft t alleen maar voor te lezen,]
  en bij rtl verwachten ze dat je zelf ook kunt denken,
  en verder….rtl is eigelijk voor t oppervlakkige publiek,
  dus t moet luchtig zijn,
  dus beetje dom kletsen, en veel lachen,
  tja, en wie heeft twan wel eens zien lachen ???

 18. Marianne

  Twan heeft geen idee. Hij riep ook tot 2x toe dat het Televizier Gala uit Carré kwam, totdat Gerard Cox hem verbeterde: AFAS. Kwam wat mij betreft ook nogal dom over.

 19. Magic Dick

  OOOOHHHH WAT EEEERRRGGGGGGG!!!!

 20. kampie

  De keuze om de titel Late Night te houden is een goede geweest. Ze slapen in ieder geva allemaall bij dit programma.

 21. Richard

  @q10 Bij de aaanslagen op telegraaf zag ik Twan lachen. Dus dat kan hij heus wel. Flauw om te zeggen van je.
  De redactie van rtl Latenight bestaat uit stagieres en hele simpele mensen. Zeg maar een beetje dommig. Die kunnen niets.
  Twan is klaar. That’s it

 22. Freddy

  Zijn jullie anti Huys geworden ofzo?

 23. kampie

  Twan ga toch naar Huys

 24. StefanV

  Jetten gaat daar zitten waar zijn doelgroep zit. Dat is logischerwijs bij PAUW. Ik heb gisteren van beide programma’s een stuk gezien. Toen één of andere schrijfster over haar depressieve moeder ging praten bij PAUW, ben ik terug gezapt naar Late Night. Dat was op dat moment leuker om naar te kijken…

 25. Rob

  Zó, die kan Twan op zijn inmiddels indrukwekkende cv zetten, naast het uitnodigen van Holleeder voor College-tour en zijn ‘gestrekte rechterarm’-opmerking over kritische Duitsers.

 26. anonymous

  Die redaktie bij Late Night moet nu toch echt vervangen gaan woren.

 27. Ron

  Wat een flapdrol die Wester. Had gewoon bij naam en toenaam genoemd dat hij voor Pauw had gekozen en niet voor dat onbenullige talkshowtje van hem waar geen hond naar kijkt. Alles maar met voorzichtigheid en politieke correctheid bedekken. Brr.
  Verder was de uitzending weer helemaal ruk. Pauw blijft de koning om relevante gasten in zijn show te krijgen en zelfs de gast van de dag, in dit geval snotneusje Jetten.

 28. Steinmann

  Twan Huys is een NPO man.
  Past totáál niet bij al die low-key zenders, zonde van dit grote journalistieke talent, snel terug naar Nieuwsuur, kan Jeroen Wollaars voor de NOS weer naar Duitsland!

 29. Hank

  we hebben beeld! https://www.instagram.com/p/BovxSs_Cg0e/

 30. mart

  Zonde. Ik zou het Twan zeer gunnen. Geef de man een goed team. Met ideeën en de juiste contacten.

 31. julske

  Meneer Twan, al wist U niet , dat Jetten bij pauw zat, het is geen struikelblok . U bent ook mens, en maakt u niet druk over al die onbenullige praatjes van anderen. U doet het goed, en ik leer heel veel van Uw gesprekken wat u uitvoert met al u gasten. Het geouwehoer maakte Humberto dagelijks mee, U ervaart het ook.

 32. Watcher

  Maakt niet uit waar Twan zit , hij zit gewoon verkeerd.

  Art is ook niet de man hiervoor .

 33. René

  Arme Twan, ik zag het fragment live en kreeg medelijden met hem.

 34. B klein

  Dit ventje had het niet, heeft het niet en gaat het nooit krijgen.
  Waarschijnlijk het duurste foute lachje sinds tientallen jaren. Gaf op dat moment nogmaals bloot dat hij nauwelijks kloten heeft. Had deze “grappenmaker” die iets afschuwelijks zei direct moeten corrigeren. Nu corrigeren de kijkers twannetje.
  Ga gerust door je hebt de uitlachers op je hand.

 35. Tss

  Media Courant en reageerders.
  Houd eens op dit programma en Twan Huys af te branden.
  Het is zo kinderachtig.

  En MC haal die twee snikkels eens weg! ook zulk onvolwassen gedrag!

 36. K

  Als Twan een kundig redactie achter hem had staan dan kwam hij beter tot zijn recht…de redactie is volgens mij het zelfde als dat Tan had…gooi de hele zooi eruit

 37. elly en rikkert

  komt wel weer goed met twan heeft gewoon een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeëeeeeeeele lange tijd nodig ,maar het komt vast goed,trouwens het is de hele week mooi weer het kan best zo zijn dat daardoor komt en anders M weer op tv dat scoort als een tiet

 38. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Twan Tan: “baai baai maaaaaaaan!!”

 39. Baron von Habenichts

  Weg met die domme LOM-jongen.
  Haal Huys van de Buys.

 40. Baron von Habenichts

  Het was weer een hele, HELE sneue tafel bij RTLLN. Langer dan 3 minuten hield ik het niet vol. Morgen weer niet in de Top-25 dus.

 41. Remco Terhorst

  De naam en het format van Late Night are tainted. Aangetast. Kapot. Komt niet meer goed. Weg ermee.

 42. Keukenmeester Schraalhans

  De zelfverklaarde journalist Twan Huys vanavond, met twee militaire gehandicapten aan tafel.

  Jongens (……..) *kots* wat gaan jullie doen?

  Rolstoel-basketbal en zeilen.

  Zegt die L-U-L: okee , drie sporten…

  Wat een kanjer die domme LOM-jongen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.