Peter de Mönnink: ‘Vrijdag en zaterdag SBS 6 heel lastig’

SBS 6 mag dan wel eigendom zijn van de beroemde mediamagnaat John de Mol, maar de zender is nog altijd één grote trieste vertoning met erbarmelijk slechte formats (Drone Masters), een droevige vooravond (House of Talent), kleurloze presentatoren (Kim-Lian van der Meij) en de bijbehorende horrorcijfers. Het gaat in de media vaak over de dalende cijfers van RTL, maar het treurige plantje onder de famliezenders is uiteraard nog altijd SBS 6. Op bijna alle avonden zijn de scores ondermaats.

Op maandag en zondag doet SBS 6 het traditiegetrouw redelijk goed, maar op andere avonden zijn de scores vaak ondermaats. Op veel avonden komt de zender niet eens meer boven de 7 procent marktaandeel uit.

Als De Mol daadwerkelijk zo’n tv-genie is, waarom zien we dan altijd van die slappe aftreksels op SBS 6? “Veel nieuwe programma’s lijken tamelijk veel op programma’s die er al zijn. Is er genoeg ruimte voor echte creativiteit?“, vraagt Harm Edens in een Broadcast Magazine-interview met Talpa Network-topman Peter de Mönnink.

De Mönnink daarop: “Wij zijn altijd op zoek naar programma’s die scoren. En ik lig daar niet zo wakker van. Jij zoekt naar een dosis originaliteit. Tot op zekere hoogte wij ook. Op vrijdag- en zaterdagavond op SBS6, daar hebben we van alles gedaan. Maar er zijn altijd beperkingen, bijvoorbeeld budgettair, waardoor het heel moeilijk is. En toch groeien we.

Het enige succesverhaal binnen Talpa TV is momenteel Veronica, dat top scoort met de Champions League en de mannen van VI. Als De Mönnink gevraagd wordt op welk programma hij nu het meest trots is, antwoordt hij dan ook: “O, dat is dan toch wel Veronica Inside.

De televisiebaas denkt dat SBS wel weer gaat groeien na het uitzonderlijk mooie weer van de afgelopen maanden. “Ik had niet verwacht dat we de warmste zomer ever zouden krijgen. Dat ligt volkomen buiten je normale denkpatroon.

Er is correlatie tussen temperatuur en kijkgedrag“, benadrukt hij. “54 dagen boven de 25 graden. Dat is een record.”

Het Broadcast Magazine-interview met Peter de Mönnink kunt u hier lezen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen