‘Manager stond klaar om Anouk uit DWDD te trekken’

De manager van Anouk stond twee weken geleden klaar om haar uit haar stoel te trekken toen ze geëmotioneerd raakte in De Wereld Draait Door. Dat vertelt de zangeres, die sinds kort weer twee gouden tanden heeft, in het AD. Anouk heeft een vrij plat Nederlandstalig album opgenomen en gastheer Matthijs van Nieuwkerk las er een tekstje uit voor, waarna ze moest huilen. “Dat heb ik nog nooit gehad. Ik was overmand door emoties. Daar verbaasde ik mezelf ook over. Heel vreemd.”

Ze weet nog steeds niet hoe het kwam. “Als ik dit bij anderen zie, geloof ik het vaak niet. Een dag later zei Harrie Jekkers bij DWDD precies hoe het zat; het was de manier waarop Matthijs de tekst aan me voorlas. Zonder zang, zonder toeters en bellen. Direct. Confronterend.”

Anouk moest zichzelf naar eigen zeggen herpakken en dacht alleen maar aan ademhalen. Die ruimte kreeg ze, want Van Nieuwkerk vroeg niet echt door. “Godzijdank. Hij had het ook kunnen uitbuiten, maar dat heeft hij niet gedaan. Daar heb ik hem voor bedankt.

Als hij had doorgevraagd, had ik me niet kunnen herpakken en dan had mijn manager me daar waarschijnlijk weggehaald. Die stond al klaar om me van mijn stoel te halen.”

Het AD-interview met Anouk kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Britt Dekker tegen Anouk: ‘Ben je al lang ziek?’ (5 oktober)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen