‘Alcoholist’ Cornald Maas baalt van appverbod

Cornald Maas is niet bepaald happy met het aanstaande appverbod voor fietsers in Nederland. Hij vindt dat er daardoor veel kostbare tijd verloren gaat. Dat zegt de presentator van Avrotros op Twitter. De regering heeft besloten dat we vanaf medio volgend jaar geen telefoon meer mogen vasthouden op de fiets. Daar is niet iedereen blij mee. “Slechts een klein bericht in de krant – maar: gaat velen, wat bellen betreft, veel kostbare tijd kosten vanaf 1 juli 2019“, foetert Maas op het sociale medium.

Veel mensen zijn verbaasd over deze instelling, omdat fietsers die een telefoon vasthouden een gevaar op de weg zijn. “Kostbare tijd? Als ik voor het stoplicht sta te wachten of een fietser probeer te ontwijken die niet oplet in het verkeer, hoor ik vooral overbodige gesprekken“, reageert Frits Huffnagel bijvoorbeeld.

Huffnagel is ook voorstander van stoppen voor rood licht. “Ja er zijn nog mensen die dat doen in Amsterdam. Meestal word ik dan ingehaald door fietsers die zich bellend of niet geen reet aantrekken van de rest van het verkeer.

En ene Albert: “Met oortjes mag wel. En zo’n schedelbasisfractuur loopt ook al snel in de uren hoor.

Gera: “Tijd die je niet meer hebt als je append onder bijvoorbeeld een tram komt. Gebeurde hier vorige week voor mijn neus.

En Ingrid: “Kost misschien tijd, maar voorkomt botsingen en valpartijen en daarmee gewonden en zelfs levens. Dan is de keuze snel gemaakt lijkt mij…

De opmerking van Maas is nog opvallender, aangezien hij recentelijk in het programma van Sophie Hilbrand onthulde een alcoholist te zijn. “Volgens alle quota die er zijn over wat drank zou betekenen, zou ik een zware alcoholist zijn.

Het lijkt erop dat Maas al van kinds af aan een gevaar op de weg is. Op de lagere school kreeg hij slechts een 6 voor ‘Kennis van het verkeer’.

Lees ook: Cornald Maas geniet nog steeds van woningbranden (november)

Foto: Nico Kroon, AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen